Arkadaşlar yeni evlendiğim için tv alacağım. bu güne kadar philips in 8000 serisi amblight lı bir lcd tv sini almayı düşünüyordum. taki panasonıc in G serisi plazmalarını görene kadar. aklımı çok karıştırdı. görüntü kaliteleri muhteşem. fiyatlarıda çok makul. elektrik sarfiyatı benim için hiç önemli değil. sadece yüksek kontrast ve kaliteli bir görüntü istiyorum. sizce plazma alınabilir mi? led tv ler bütçemin çok üzerinde...
ilk tvm philips plazmaydı, 4 sene önce almıştım.. o kadar araştırdım bu seferde panasonic 42s20 plazma aldım. ne kadar iyi de olsa hızlı görüntülerde yaşanan sıkınıtılar nedeniyle lcd den soğudum. yaşasın plazma.
quote:
Orijinalden alıntı: proxima35
Arkadaşlar yeni evlendiğim için tv alacağım. bu güne kadar philips in 8000 serisi amblight lı bir lcd tv sini almayı düşünüyordum. taki panasonıc in G serisi plazmalarını görene kadar. aklımı çok karıştırdı. görüntü kaliteleri muhteşem. fiyatlarıda çok makul. elektrik sarfiyatı benim için hiç önemli değil. sadece yüksek kontrast ve kaliteli bir görüntü istiyorum. sizce plazma alınabilir mi? led tv ler bütçemin çok üzerinde...
Bende senin gibi aylardır araştırma yapmaktayım gerek forumda gerek se teknoloji marketlerde. Şu anda benim gözlemim ve tercihim g20 den yana. Elektrik sarfiyatı kimi sitede 175watt denmiş ama ben yine 280watt olarak kabul etsem bana diğer tv lerle arasında aylık 10 elektrik faturası fazla gelir oda max. Bu 10 tl yi de kaliteye değiştiririm çünkü aynı ayarda (olmasada) bir led tv almış olsan zaten arasında milyon fark var bunu telafi ediyorsun. Panel ömrünü 100,000 h olarak bize sunuyor pansonic firması, tabi buda ne kadar gerçek onuda bilmiyoruz. Var sayalım ki öylede kabul etsek 100,000 h günde 24 h den hesaplarsak 11 sene yapar. Bizde 24 h tv seyretmiyeceğimize göre 12 h den hesaplasak oda yaklaşık 22 sene yapar bunu yarısı kadar bile kullansam bana yeter bu tv. Ben panasonic g20 ye f/p açısından en iyi panel gözüyle bakıyorum. Kullanıcıları her yönden tatmin edecek bir cihaz. Cihazın sıcaklığı hakkında da birşeyler yazanlar var. Ben teknoloji marketlere gidince baktığım her cihazın arkasına elimi koyup sıcaklığına bakıyorum, oradaki cihazlar akşama kadar açık oluyor (genelde akşamları gidiyorum) ve aralarındaki sıcaklık farkı en fazla 6 c anca ancak vardır. Ha o kadar fazla ısınmış ha az ısınmış sonuçta ikiside ısınıyor.....
quote:
Orijinalden alıntı: firtina34
ilk tvm philips plazmaydı, 4 sene önce almıştım.. o kadar araştırdım bu seferde panasonic 42s20 plazma aldım. ne kadar iyi de olsa hızlı görüntülerde yaşanan sıkınıtılar nedeniyle lcd den soğudum. yaşasın plazma.
4 sen önce aldığın plazmaya ne oldu . Merak ettimde 4 sende işi bitiyormu plazmanın yoksa başka bir odaya mı aldınız teşekkürler
arkadaşlar konu ile ilgisi yok ama yardım ederseniz sevinirim. Panasonic plazma da tv izlerken bi uyarı çıkıyomuş (şu an evden uzakta olduğum için göremedim evdekiler bahsetti) 3 dakika içinde OK e basmazsanız kapanacak şeklinde. Bu nedir ? ayarı nerden yapılır bilen varmı ? yazarsanız sevinirim telefondan doğru ayar yaptırmaya çalışacam birdaha olmaması ve tv nin kapanmaması için. Şimdiden teşekkürler...
dsmart uyarısıdır o panasonic uyarısı değil uydu kapanacaktır
ne yapılması gerekir ??? niye o uyarıyı verir ? ayarlardamı sorun vardır ???
dsmartın menüsünde otomatik kapanmamı yada ekran koruyucumu ne var onu kapatman yeterli
teşekkürler dostum inşallah söylediğin gibi bişeydir bi an için korktum voltaj düşüklüğü vesairemi acaba diye...
quote:
Orijinalden alıntı: fagala
quote:
Orijinalden alıntı: firtina34
4 sen önce aldığın plazmaya ne oldu . Merak ettimde 4 sende işi bitiyormu plazmanın yoksa başka bir odaya mı aldınız teşekkürler
philips i kullanıyoruz(aile). panasonic ise çeyize, evlenince kullanıcam....kısmetse yakın zamanda
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme