Şimdi Ara

Panasonic Plazma Full HD (px 80e) hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir tv almak istiyordum. Plazmalar hep 1024*768 çözünürlükte oldukları için LCD lere yönelmiştim. 40 " ve full HD LCD lere bakaken sony 3550 modeli fiyat olarak cazip gelmişti. Bugün Panasonic full Hd yeni nesil plazma tv gördüm (modelini yalnış hatırlamıyorsam px80e) bununla ilgili yardımlarınızı bekliyorum. Kağıt üzerindeki özellikleri müthiş ama sanırım kullanan arkadaşlar daha gerçekçi yorum yapacaklardır.

Aklıma takılanlar :

1. Plazma tvlerde kanal logosu civarında (ekrandaki değişken olmayan bölmelerde) herhangi bir iz sorunu oluyor mu?
    2. Bende Samsung 971p lcd monitor var. Spva , 8bit panel ,6 ms. Çok kaliteli bir monitör olmasına rağmen skystar 2 uydu kartından yayın izlerken ve film izlerken renk geçişlerinde ( özellikle insan saçı ile yüz arasında) kahverengi renk kayması oluyor. Ghosting gibi değil ama sinir bozucu bir görüntüleme sorunu. Bu gibi sorunlar 11. nesil plazma tvlerde var mı?
    3. Zaman içerisinde görüntü matlaşacak mı? 100.000 saat görüntü ömrü var olduğu yazıyor ama yazılana değil gerçek performansı benim için önemli.
    4. Ev içerisinde güneş ışıgını direkt olarak almayacak bir yerde tv izlemiyorum ama yine de ekranda bir yansıma veya parlama oluyor mu?
    5. Başka kronik sorunlar var mı? Plazma tv aldıktan sonra pişmanlık yaşamamak için şimdiden bilerek ve eksi yanlarına razı olarak almak istiyorum.

Saygılarımla

• Dostum sorularina elimden geldigi kadar cevap verim

oncelilke dedigin tv px80 degil cunku o hd ready bir plazma.. pz80 dir buyuk ihtimalle.

1)Ben kendimde bir plazma tv kullanicisiyim (samsung 42q91) ve benim tv de su anda kalici bir iz yok 7 aydir filan kullanmama ragmen
    2)Bendede samsung 226bw var monitor olarak ve bende o dedigin sikayetlerin hicbirisi yok.. aldigin plazmada ise olmasi mumkun degil.. goruntu kalitesinden suphen olmasin
    3)yani zaman icerisinde derken ne kadar zaman kastettigini bilemiyorum ama internetten okudugum kadariyla teorik omrunun 3/4 u gibi filan renk performansinda azalmalar oluyormus .. yasamadan bir sey demek zor tabi
    4)yansima illaki oluyor.. cok rahatsiz olacagini dusunuyorsan lcd ye yonelebilirsin.. ama mesela kendi adima beni rahatsiz etmiyor
    5)Duydugum kadariyla senin almayi dusundugun bu yeni nesil panasoniclerde cok dikkat ceken bir sorun yok.
  • Eğer gerçekten almakta kararlı ise Pz80 modeli gerçekten güzel bir ürün birde pz85 modeli var onada bir bak istersen
  • px80 iyidir , gerek yok pz lere

arada hatri sayilir fiyat farki var ..

biri 720 p ,digeri 1080 p panellere sahip , ancak ulkemizdeki en kaliteli goruntu dahi 720 p standartlarindaki digiturk plus oldugu icin sadece full hd goruntuler ve bu cozunurluge uygun kameralarla cekilmis film vs lerde fark hissedilebilecegi icin (yakin izlemede o da) , ben kendimin de kullandigi px80 modelini pioneer lerin ardindan ikinci tavsiye olarak belirtmek isterim

pioneerler ise biraz fiyat acisindan yuksek , ancak px80 modeli panasonic in sevilen begenilen bir modeli , en uygun fiyatla yakalayip alin derim site ombdusmani olarak .. ehuehe
  • quote:

Orjinalden alıntı: ender123

Arkadaşlar ,

Yeni bir tv almak istiyordum. Plazmalar hep 1024*768 çözünürlükte oldukları için LCD lere yönelmiştim. 40 " ve full HD LCD lere bakaken sony 3550 modeli fiyat olarak cazip gelmişti. Bugün Panasonic full Hd yeni nesil plazma tv gördüm (modelini yalnış hatırlamıyorsam px80e) bununla ilgili yardımlarınızı bekliyorum. Kağıt üzerindeki özellikleri müthiş ama sanırım kullanan arkadaşlar daha gerçekçi yorum yapacaklardır.

Aklıma takılanlar :

1. Plazma tvlerde kanal logosu civarında (ekrandaki değişken olmayan bölmelerde) herhangi bir iz sorunu oluyor mu?
    2. Bende Samsung 971p lcd monitor var. Spva , 8bit panel ,6 ms. Çok kaliteli bir monitör olmasına rağmen skystar 2 uydu kartından yayın izlerken ve film izlerken renk geçişlerinde ( özellikle insan saçı ile yüz arasında) kahverengi renk kayması oluyor. Ghosting gibi değil ama sinir bozucu bir görüntüleme sorunu. Bu gibi sorunlar 11. nesil plazma tvlerde var mı?
    3. Zaman içerisinde görüntü matlaşacak mı? 100.000 saat görüntü ömrü var olduğu yazıyor ama yazılana değil gerçek performansı benim için önemli.
    4. Ev içerisinde güneş ışıgını direkt olarak almayacak bir yerde tv izlemiyorum ama yine de ekranda bir yansıma veya parlama oluyor mu?
    5. Başka kronik sorunlar var mı? Plazma tv aldıktan sonra pişmanlık yaşamamak için şimdiden bilerek ve eksi yanlarına razı olarak almak istiyorum.

Saygılarımla

Benim de gördüğüm kadarıyla 8 serisi Panasonic'ler harika görüntü veriyorlar. Yukarıda sorduklarına Panasonic konu başlığında ayrıntısıyla yer verilmiş. Her ne kadar yeni modellerden -henüz- fazlaca bahsedilmiyorsa da herhalde Panasonic yeni seriyle eskisinden daha kötü bir iş yapmamıştır diye düşünüyorum.
    Bir de full hd konusunda çok takılmamanı tavsiye ederim. Sadece PS3 ve blue ray disklerle kullanabileceğin bir özellik. Ayrıca bu seriler 1080p desteklediği için -HD ready- zaten HD özellikten faydalanabilirsin. Böylece 1 yerine 2 plazma da alabilirsin

• Bende şuan 42px80e kullanıyorum.Gerçekten çok güzel bir plazma.siyah rengi de plazmada öenmlidir ve bu modelde çok iyi.tavsiye ederim:)
  • 42px80e kullanıdığım için sorularına cevap vermeye çalışayım
    öncelikle px80 ler fullhd değil ancak ben eksikliğini hissetmedim çünki uydu yayını ve htpc ile kullanıyorum fullhd bence gayet gereksiz

kanal logosu ve görüntünün ekranda kalması sanırım artık yeni nesil plazmalarda çok nadir rastlanan bir durum ki ben açıkcası böyle bir problem yaşayacağımı düşünmüyorum. cihazda 2 gün boyunca aynı görüntüyü bırakmayacaksan tabi :)

görüntü geçişlerinde renk kayması bilmem ne gibi hiç bir soruna rastlamadım + sürekli futbol maçı izleyen biri olarak hiç bir tv den bu kadar keyif aldığımı hatırlamıyorum. özellikle lcd tv lerle karşılaştırınca renklerin gerçekliği ve görüntünün akıcılığı çok güzel

zaman içerisinde görüntü matlaşması yada 100.000 saat ömür gibi şeylere de çok takılma çünki ben tv yi bu kadar uzunsüre kullanacağımı hiç sanmıyorum. kullanım saatini günlük kullanımına bölersen ne demek istediğimi anlarsın

benim evim oldukça aydınlıktır ve pencerelerim kocamandır ancak şu ana kadar yansımayla ilgili bir problemim olmadı

son olarak iyiki bu tv yi almışım. emin ol çok uzun süre araştırmadan sonra karar verdim ;)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • merhabalar

px80 almayı düşünen biri olarak nereden almamı tavsiye edersiniz

bi de px80E nin bi anlam ve önemi var mıdır

saygılar
  • pardon bi ek soru

pioneer 4280xapany px80e mi dersem ne dersiniz.

ben crt tv seven ama mecburiyetten flat panel alacak olan, maç ve filmleri genelde (geceleri) projeksiyondan seyreden, bugün itibarıyle digiturk plus sahibi olan, crt televizyonunun tüpü biten, tv de genelde sd yayınları seyredecek olan, gördüğü tüm plazma ve lcd tv lerde tv yayınlarında compression hatasıymış gibisinden karlanmalara(tabirim yanlıştır muhtemelen) kıl olan bi kulunuzum.

acil yardım ve önerilerinizi rica ediyorum

tekrar saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tarkanust

42px80e kullanıdığım için sorularına cevap vermeye çalışayım
    öncelikle px80 ler fullhd değil ancak ben eksikliğini hissetmedim çünki uydu yayını ve htpc ile kullanıyorum fullhd bence gayet gereksiz

kanal logosu ve görüntünün ekranda kalması sanırım artık yeni nesil plazmalarda çok nadir rastlanan bir durum ki ben açıkcası böyle bir problem yaşayacağımı düşünmüyorum. cihazda 2 gün boyunca aynı görüntüyü bırakmayacaksan tabi :)

görüntü geçişlerinde renk kayması bilmem ne gibi hiç bir soruna rastlamadım + sürekli futbol maçı izleyen biri olarak hiç bir tv den bu kadar keyif aldığımı hatırlamıyorum. özellikle lcd tv lerle karşılaştırınca renklerin gerçekliği ve görüntünün akıcılığı çok güzel

zaman içerisinde görüntü matlaşması yada 100.000 saat ömür gibi şeylere de çok takılma çünki ben tv yi bu kadar uzunsüre kullanacağımı hiç sanmıyorum. kullanım saatini günlük kullanımına bölersen ne demek istediğimi anlarsın

benim evim oldukça aydınlıktır ve pencerelerim kocamandır ancak şu ana kadar yansımayla ilgili bir problemim olmadı

son olarak iyiki bu tv yi almışım. emin ol çok uzun süre araştırmadan sonra karar verdim ;)

Bu anlattıklarından sonra almayı düşündüğüm PX80E' den hayatta şaşmam
    Teşekkürler açıklamalar için. Birde 2000YTL altına görürsen haber verirmisin..

• px80 2000 ytl altına düşmesi için baya bi beklemen lazım twist
  • quote:

Orjinalden alıntı: ggkurt

pardon bi ek soru

pioneer 4280xapany px80e mi dersem ne dersiniz.

ben crt tv seven ama mecburiyetten flat panel alacak olan, maç ve filmleri genelde (geceleri) projeksiyondan seyreden, bugün itibarıyle digiturk plus sahibi olan, crt televizyonunun tüpü biten, tv de genelde sd yayınları seyredecek olan, gördüğü tüm plazma ve lcd tv lerde tv yayınlarında compression hatasıymış gibisinden karlanmalara(tabirim yanlıştır muhtemelen) kıl olan bi kulunuzum.

acil yardım ve önerilerinizi rica ediyorum

tekrar saygılar.

Ben de bu iki modeli düşündüm. Ama Pio'nun fiyatı neredeyse iki katı. Yani bozuldu diyelim at bi tane daha al ya da aynı paraya bi tane de diğer odaya alBir de Pana'nın bazı fazladan özellikleri var ki beni az paraya daha fazla özellik almak da ekstra kazanç gibi geliyor. Pana enerji tüketimini de neredeyse LCD'ler seviyesine indirmiş yeni serilerinde (şunu da göz önüne al; elektriğe %30 zam bekleniyor). Bu sebeplerle benim için PX80 bana çok yakın duruyor. Para konusunda hiç sıkıntın yoksa Pioneer düşünebilirsin. Ama mantıklı olan -bence- Panasonic...

• quote:

Orjinalden alıntı: ankay2

px80 2000 ytl altına düşmesi için baya bi beklemen lazım twist

ağustosa kadar beklerim olmazsa mecburen px8 alacaz artık..:(
    bu modelde o kadar çok tutuluyor ve isteniyorki, 32r81b gibi fiyatı düşmez kesin..
    zaten ayrı bir konu açacağım en ucuz pana px80 diye..
  • arkadaşlar PX80E TGAR' da 12 taksit 2.450 olmuş. 2000'e az kaldı..:
    daha ucuz gören lütfen söylesin..
  • 42px80 fiyat 2390 ytl istanbul bilişimde oradan bir bak istersen. ama şimdi 2000 ytl ye düşmez bu ürün daha yeni çıktı birde avrupa kupaları var bu fiyat bile bu ürün için çok iyi fiyat .
  • arkadaslar panasonic px80 konusunda sizinle hem fikirim satın alacaktım.fakat satıs gorevlisi sony kdl40v3000 i önerdi ve ben kararsız kaldım.bir onceki televizyonum lcd idi fakat caldılar.play station3 kullanıyorum.full hd bir televizyon mu yoksa plazmamı secmeliyim ustelik fiyatlarda aynı ne yapmalıyım
  • Forumun fix cevaplarından biri ama yinede söyleyeyim.
    izleme kaynaklarına bağlı olarak seçim yapmalısın. asıl amaçlanan tv izlemek ise plazma düşünmelisin.
    yok ps3 oynarım, pc bağlarım, hd kaynakları kullanırım diyorsan tabii ki lcd alacaksın.
    fiyatları nereden baktın bilmiyorum ama sony daha pahalı olmalı.
  • PS3 BAĞLANACAKSA KESİKLİKLE LCD BANADA BİR SATIŞ TEMSİLCİSİ BU KONUDA YARDIMCI OLDU. VE ALIM YAPTIK MEMLUNUZDA KDL-40V3000 MODELİNİ ALDIK
  • quote:

Orjinalden alıntı: guatere

PS3 BAĞLANACAKSA KESİKLİKLE LCD BANADA BİR SATIŞ TEMSİLCİSİ BU KONUDA YARDIMCI OLDU. VE ALIM YAPTIK MEMLUNUZDA KDL-40V3000 MODELİNİ ALDIK

sende enterasansın kardeş yaw. pana 42px80 tavsiye ediyorsun, sony almışın.:)
    gerçi biri lcd biri plazma ama, lcd aldığına göre plazma ile işin olmaması lazım??
  • ps3 veya hd kaynaklarda lcd nin daha iyi sonuc vermesi olayini ben pek anlamiyorum. bence plazma tvler de oyun konsollarinda en az lcdler kadar basarili, ayrica konu basliginda yer alan px80'in enerji sarfiyati standard bir lcdden aman aman da fazla degil. Burn-in konusunda da cok korkulacak bir sey yok, cok az dikkat her zaman onemlidir tabi..

sony alinacaksa bravia engine 2 islemcisi olanlarin goruntuleri guzel ama eve gelince de ayni guzellikte duracak mi? ozellikle lcd de bu konu hep kafami kurcalamistir. gozlem olarak soyliyim, plazmanin goruntusu bana her zaman daha gercekci gelmistir, o nedenle pc agirlikli kullanim haric (test etmedigim icin yalnis yonlendirmek istemiyorum) ben plazma tv alinmasi taraftariyim.

ben px80 kullanicisi olarak ta px80i siddetle tavsiye ediyorum.

ekran boyutu 42 inch icin pz serisine fark vermek biraz lukse kacabilir. arada fark var ama su an icin o farka fiyat farki cok fazla gibi geliyor bana. butce uygunsa alinabilir, ama full hd de elektrik tuketiminin de cok yukselecegini belirtmekte fayda var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.