Yüzbaşı
29 Ağustos 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme
Toplam: 75 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Yaklaşık 10 gün önce amazon italya sitesinden oculus başlık ve kablo satın aldım. Fiyatların dalgalanacağını düşünerek Amazonun kur sabitleme seçeneğini seçip 140 TL fark ödeyerek tutarın 4265,88 TL olarak çekilmesini sağladım. Yani euro olarak değil kartımdan TL olarak çekildi para. Çekilirken provizyonu kontrol ettim doğru herhangi bir sorun yok. 1 Hafta sonra kredi kartı dökümüme baktığımda 4890,56 TL olarak rakamın değiştiğini gördüm ve kendimden emin olamadan acaba kur sabitlemeyi seçmedimmi yanlışlıkla diye girip kontrol ettiğimde doğru sipariş verdiğimi tutarın 4265 TL olarak amazonun sitesinde göründüğünü teyit ettim. 600 TL civarında bir fark çekilmişti kartımdan.

QNB finansbankı arayıp müşteri hizmetleri temsilcisi ile görüştüğümde kartımdan para TL olarak mı EURO olarak mı çekilmiş diye sorduğumda TL olarak çekilmiş efendim ama alışveriş yaptığınız site yabancı diye bir cevap aldım. Kadına derdimi anlatmaya çalıştım bakın ben TL olarak çekilmesi için artı bir para ödedim siz EURO olarak çekilmeyen bir tutara nasıl komisyon ya da kur farkı uygularsınız dediğimde, hangi para birimiyle çektiğinizin önemi yok Amazon yabancı bir site olduğu için para nasıl çekilirse çekilsin fark alıyoruz biz diye bir yanıt aldım. Diğer bankalardan defalarca yurtdışından sipariş vermiş biri olarak ilk kez kullandığım QNB kredi kartımda yaşadığım bu olay şok etti beni. Yani eğer bu bankayla Amazondan sipariş veriyorsanız kur sabitleme seçeneğini seçseniz bile sizden yüklü bir miktarda komisyon alıyor. Tabi ben BDDK ya şikayetimi yaptım, banka nezdinde de şikayet dilekçesi oluşturdum ama açıkcası ne çıkar bilmiyorum.

Bu kartla alışveriş yapanlar dikkat sonradan canınız yanmasın.

Açıkcası biraz önce Samsung 55Q80R siparişini veriyordum ve kredi kartı bilgilerini girerken dur bidaha bakayım dedim ve Sony 55XF9005 modeli kafamı karıştırdı
biri android tv diğeri qled birbirlerine artı eksi yönleri var
siz hangisini alırdınız ve neden?
umarım iyice kafam karışmaz :)
İnternette Satış yapan İstanbul Bilişim isimli firma insanlardan topladığı para ve ürün teslim tarihi üzerinden vade işletimi sayesinde kısmen dolandırıcılık sayılabilecek bir yöntem uygulamakta, yaklaşık 20 gün önce 15000 tl lik bir bilgisayar siparişi verdim ve beklemeye başladım. Sonrasında firmayla ilgili araştırmalar yapmaya başladığımda internetteki yorumlardan firmanın bilinçli olarak uzun teslim süreleri vererek bir döngü yarattığını farkettim. Aslında stoklarında olmayan ve temin edemeyecekleri ürünleri temin edemeyecekleri fiyatlardan internetten satışa koyarak kendilerine bir gelir kaynağı yaratıyorlar. Sistem çok basit aslında internetteki olta dolandırıcılığından çok farkı yok. Buradaki tek fark beklenen süre sonunda isterseniz paranızı iade alabiliyorsunuz. İşleyişte şöyle, Siteye Piyasanın çok altında ürün koy misal xiaomi mi 9 128 gb piyasada 5800 TL civarı en ucuz şekilde bulunabilecekken sitede 4080 TL sonra havale yoluyla seçeneğiyle bu tutarı daha da aşağıya çek Havale Seçeneği 3800 TL sonra bundan 300 adet sattığını düşünelim yaklaşık 1milyon TL nin üzerinde bir kaynak yaratmış oluyorsunuz. Teslim süresini de uzatarak bu paranın işletildiğini düşünüyorum. Sizin 20 günlük döngünüz bittiğinde sizin paranızı iade ediyorlar fakat bu arada farklı farklı ürünlerden sisteme yeni para girişleri de oluyor. Bu da banka hesaplarında ciddi anlamda bir paranın sürekli işletildiği anlamına geliyor. Tabi zaten müşteri hizmetlerinde ortalama 25 dk beklemekle sizi yıldırmaları da zaten belirli bir süre sonunda yasal işlemlerle uğraşmaktan vazgeçip iade istemenize sebep oluyor
herkese selamlar
gecen hafta basi itibariyle iPhone dan xiaomi ye basariyla geçişimi tamamladim, karsima gelen problemleri bir bir aştım ancak aşamadigim bir problemi buraya yazıyorum umarim bir cozumu vardir, iphone a benzer şekildedir android de de ekrani en saga çektiğinizde widgetlar ve bilgilendirmeleri alabileceginiz bir ekran çıkıyor, bu ekrani iphoneda baska programlarına widgetlari ile kendiniz oluşturabiliyorsunuz, fakat android de boyle birsey bulamadim, özelleştirmeye çalıştığımda on tanımlı 7-8 widget disinda herhangi birsey yok ve eklenecek bir program vs de bulamadim. bunu ne ile yapabilirim? herkese tesekkurler simdiden
Android konusunda yardım
ipad den samsung tablete geçtiğimden beridir yaşadığım bir problem, tabletime facebook uygulamasını indirdim ancak sanırım telefondaki uygulamayla tabletteki uygulama aynı. ancak ekran ayarı falan bulamadım fotoğraflar kocaman kocaman yazılar küçük küçük çıkıyor. tabletlere özel bir yazılmış facebook uygulaması yokmudur?
www.ankaradansarena.com

Latin Danslarının en popüleri SALSA ya olan ilgi her geçen gün çığ gibi büyürken zamanın gerisinde kalmayın.
SALSA ya sağlam başlangıç için bir adım da siz atın hayatıniza dans ve müzikle renk katın.
Fazla söze gerek yok, gelin sıcak ve samimi bir ortamda Türkiye’nin en yeni ve alt yapısı sağlam dans okulu DANS ARENA’da siz de yerinizi alin.

0 (312) 213 05 06
Adres : Aşkabat Caddesi (7.Cadde) 62.Sokak No: 32
Bahçelievler / ANKARA

info@ankaradansarena.com
 ankara dans arena / Salsa / Bachata / Tango
herkese selamlar
bir kaç gün önce LG 32LS570S model bir smart led tv aldım ve kablolu olarak network e bağladım.
salonumda ağa bağlı olan popcorn hour A-200 ü bulup içerisindeki dosyaları gösterip oynatıyor.
ancak popcornun içindeki hiçbir altyazıyı ne buluyor ne de gösteriyor. altyazıların hepsi filmlerle aynı isimde.
hatta içerideki diğer LG tv ye direk bağlı olarak izlerken hiçbir problem yok. ancak ağ üzerinden smart tv de oynattığımda altyazıları göremiyorum. problem neden kaynaklanıyor olabilir ? yardımlarınız için teşekkürler
Samsung Jet 8003 yada E71 bu iki telefon arasında kararsız kaldım
iki telefonu da kullanmış yada bilen arkadaşlar acaba artıları eksileri nelerdir
yada siz olsanız hangisini seçerdiniz
yardımlarınız için teşekkürler ;)
sony 40p5600
arkadaşlar bu tv yi almayı düşünüyorum.
özellikleri bakımından gayet iyi duruyor ancak seyir zevki ve kullanım kolaylığı açısından
bu tv yi nasıl bilirsiniz yardımlarınıza şimdiden teşekkürler
Gigabyte GA-MA78GM-S2H anakartım var ve onboard Ati radeon hd3200 ekran kartı var üzerinde. Şimdi elimde birde HD2400Pro ekran kartı var bunları hybrid crossfire yapabileceğim söyleniyor. ekran kartını makinaya taktıktan sonra catalyst control center da crossfire diye bi seçenek çıkıyor ve orda fazla seçenek yok sadece tıklayabileceğiniz bir yer var ve enable crossfire diye. ona tıklıyorum. catalyst conrol center da iki ekran kartımda görünüyor. fakat information center da graphics hardware kısmına baktığımda primary adapter olarak hd3200 kart görünüyor altında ise diğer kartım disabled adapter olarak görünüyor. Bu ekranı hd3200 e yani onboard karta taktığımda görünüyor. ancak HD2400 e taktığımda diğer kart hiç görünmüyor ve crossfire seçeneği de çıkmıyor. şimdi HD3200 e taktığımda primary adapter ve disabled adapter olarak gördüğümde crossfire devredemi oluyor anlamadım. yada nerde yanlış yapıyorum ?
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 626
İkinci El Bölümü Mesajları: 81
Konularının görüntülenme sayısı: 37.453 (Bu ay: 148)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 43 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İşletim Sistemleri ve Yazılımlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.