Şimdi Ara

Panasonic Plazma 50st50 Rodaj!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
3
Favori
6.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkese selamlar.1 hafta önce panasonic plazma 50st50 aldım.servis kurdu henüz tv yi calıstırmadım.forumları takip ettigimde rodaj deyimine rastladım.servis bana bu konu hakkında bir bilgi vermedi.

öncelikle bu rodaj meselesi nedir? ve benim ne yapmam gerekir.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

• ben de baska birsey sorayım.
    bu tv de 3d gozluk icin infra red değil rf kullanılıyor

yani 2012 model dısında hicbir panasonic gözlük bu tv ile calısmaz. türkiyede dogru durust pana gozlugu bile satılmıyor, sadece vatan 3 ayda bir getiriyor o da eski model

siz nereden gözlük buldunuz uygun ya da bulabildiniz mi?
  • daha gözlük işine girmedim.tv yi teknosadan aldım. 2 ay sonra ellerine gelecegini söylediler.acıkcası 3d benimn için su anda cok cok önemli bir konu degil. tv yi zaten yaklasan dügünüm için aldım 1 ay daha kullanamayacagım :) artık 2-3 ay sonra bakıcaz nerden bulabilirsek ordan alırız
  • Ben de teknosa kampanyasından aynı Tv'yi aldım.Klasik plazmalarda rodaj, ekranda uzun süre aynı görüntünün kalmasına bağlı olarak ekranda fosforun yapışıp kalma olayı(Burn-in) diye biliyorum.Bu oluşmasın diye ekran kontrastı düşük şekilde 200 saati geçirmek gerek deniyor.En kritik zaman ilk 200 saatmiş...

Ama neo plasmada, kesin bir bilgi bulamamakla birlikte, bu sorunun çözüldüğü söyleniyor.Sizin plazmanız da neo plasma.Ben dodaja bakmadan izlemeye devam ediyorum açıkcası...

Zaten menüde bir secenek var.Beyaz bir şeridi yarım saat boyunca ekranda dolaştırıp yanıkları gideriyormuş...

Tabi bunlar afaki bilgiler teyid etmek gerekir...
  • Panasonic Ana Konusu nun ilk mesajini okuyun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar,

Geçen haftalarda bende teknosadan panasonic ST50ST plazma modelini beraberinde 3d gözlük varmı yokmu haricen alındığında ne kadardır bakmaksızın pek araştırmadan bir günlük indirimden faydalanmak adına bir acele ile aldım. Televizyondan memnunum fakat araştırmalarım sonucunda 3d gözlük olayı çok can sıkıcı boyut aldı gerek teknosada gerekse diğer firmalarda bu gözlüğe uygun gözlük bulunmuyor yurt dışı sitelerini araştırdım bu televizyon 2012 model olduğu için önerilen yeni 4. nesil gözlükler zaten televizyon kataloğunda da RF gözlük kullanın yazıyor yeni nesil gözlüler RF bu yüzden son çare yaşadığım şehirde bulunan panasonic servisi aradım TY-ER3D4 ACTİVE / RF (yurt dışı sitelerin önerdiği 4. nesil gözlük kodu) servis yarım saat sonra arayıp 180 TL fiyat verdi yurt dışında amazon isimli sitede ise 55 $ fiyat var kargo parası ve garanti şartları düşünülünce mantıklı gelmedi artı gümrükte takılma olasılığı da eklenince tamamen vazgeçiyorsunuz yurt dışından getirtme ihtimalini bu yüzden naçizane tavsiyem bulunduğunuz şehirdeki panasonic servisi vasıtasıyla temin etmeniz olacaktır teknosa ve diğer vatan bimeks gold vs. marketlerle görüşmemde bu ürünün gelişi ve varlığı ile alakalı bilgi veremiyorlar ancak teknosada ki bir görevli 15 gün kadar beklerseniz pasif gözlükler gelecek ve daha ucuza olacak dedi ama diğer mağazaki görevliden bu bilgiyi teyid etmesini istediğinizde sizin televizyonda çalışacakmı demesi ortada bıraktı bu yüzden bende benim televizyonun uyumlu olup olmadığını araştırırken karşıma aşağıda eklediğim linkteki tabloya ulaştım burda pasif gözlüklerin uyumlu olduğu görülüyor ama panasonic in kendi kodundaki pasif gözlük oldukçakararsız kaldığım için 10-15 gün beklemeye karar verdim teknosaya gelecek pasif gözlüklerin ne kadar verimli olup olmadığını canlı görmek için en kötü ihtimalle servisten temin edeceğim umarım yazdıklarım karışık da gözlük konusunda araştırma yapan olsa diğer arkadaşlara yardımcı olur

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=tr&prev=/search%3Fq%3Dty-er3d4mu%26hl%3Dtr%26biw%3D1262%26bih%3D695%26prmd%3Dimvns&rurl=translate.google.com.tr&sl=en&u=http://www.amazon.com/Panasonic-TY-ER3D4MU-Active-Shutter-Eyewear/dp/B007EHI1DK/ref%3Dcm_cr_pr_product_top/181-3355086-4969520&usg=ALkJrhjzWbH3F9vk9G9DVj4kN4ZIA9-FpQ

• ST50'ye pasif gözlük olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: baha

Ben de teknosa kampanyasından aynı Tv'yi aldım.Klasik plazmalarda rodaj, ekranda uzun süre aynı görüntünün kalmasına bağlı olarak ekranda fosforun yapışıp kalma olayı(Burn-in) diye biliyorum.Bu oluşmasın diye ekran kontrastı düşük şekilde 200 saati geçirmek gerek deniyor.En kritik zaman ilk 200 saatmiş...

Ama neo plasmada, kesin bir bilgi bulamamakla birlikte, bu sorunun çözüldüğü söyleniyor.Sizin plazmanız da neo plasma.Ben dodaja bakmadan izlemeye devam ediyorum açıkcası...

Zaten menüde bir secenek var.Beyaz bir şeridi yarım saat boyunca ekranda dolaştırıp yanıkları gideriyormuş...

sizin televizyonunuzda cızırtı oldu mu.ben deneme amaclı usb den bi divx oynattım.tv ile aramdaki mesafe asagı yukarı 3 metre belki biraz fazladır.ve cızırdama sesi duydum.tabi tv nin sesi acıkken cok duyulmuyor fakat sesi kısıkken rahatsız edici boyutta.buzzing olayının caresi yok diye biliyorum.sanırım şans bu kime cıkacagı belli olmuyor.

• Hiç fark etmedim açıkcası, dikkatlice sessiz de tekrar bakarım...
  • Arkadaşlar bendede 50st50 modeli var ve sorunum usb den veya hdd den film izlerken altyazı çıkmaması..mkv film dosyası ile altyazı dosyasının ismini aynı yapıyorum yine olmuyor..sonuna .srt veya .sub ekliyorum yine olmuyor..(aslında altyazının özelliklerine girip ayrıntılara bakıldığında dosya türü SRT olduğundan adı da otomatik olarak '.srt' li oluyor..) sonuç olarak bu tv de usb den (altyazı gömmeden) altyazılı film izlemeyi beceren arkadaş varsa yada konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum..teşekkürler......
  • quote:

Orijinalden alıntı: goldengatesf

Arkadaşlar bendede 50st50 modeli var ve sorunum usb den veya hdd den film izlerken altyazı çıkmaması..mkv film dosyası ile altyazı dosyasının ismini aynı yapıyorum yine olmuyor..sonuna .srt veya .sub ekliyorum yine olmuyor..(aslında altyazının özelliklerine girip ayrıntılara bakıldığında dosya türü SRT olduğundan adı da otomatik olarak '.srt' li oluyor..) sonuç olarak bu tv de usb den (altyazı gömmeden) altyazılı film izlemeyi beceren arkadaş varsa yada konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum..teşekkürler......

ben izledim.izlerken şöyle yaptım.altyazı otomatik olarak cıkmıyor.siz menüye girip ordan altyazı acık yapmanız gerekiyor. o zaman altyazıyı oynatması lazım.
  • Turuncu indirimden mi aldınız bu ST50'yi arkadaşlar ve kaça aldınız acaba? Yanıtlayabilirseniz memnun olurum.

Ayrıca 55 dolarlık gözlük gümrüğe falan takılmaz. 2-3 adet birden sipariş edin. Yeter ki adresinizi ve posta kodunuzu doğru yazın. 100 liraya gözlük bulmuşsunuz, daha ne istiyorsunuz anlamadım ki?..
  • quote:

Orijinalden alıntı: freedom36

Turuncu indirimden mi aldınız bu ST50'yi arkadaşlar ve kaça aldınız acaba? Yanıtlayabilirseniz memnun olurum.

Ayrıca 55 dolarlık gözlük gümrüğe falan takılmaz. 2-3 adet birden sipariş edin. Yeter ki adresinizi ve posta kodunuzu doğru yazın. 100 liraya gözlük bulmuşsunuz, daha ne istiyorsunuz anlamadım ki?..

ben turuncu indirimden aldım 2480 gibi bişeydi yanılmıyorsam
  • quote:

Orijinalden alıntı: snnync

quote:

Orijinalden alıntı: goldengatesf

Arkadaşlar bendede 50st50 modeli var ve sorunum usb den veya hdd den film izlerken altyazı çıkmaması..mkv film dosyası ile altyazı dosyasının ismini aynı yapıyorum yine olmuyor..sonuna .srt veya .sub ekliyorum yine olmuyor..(aslında altyazının özelliklerine girip ayrıntılara bakıldığında dosya türü SRT olduğundan adı da otomatik olarak '.srt' li oluyor..) sonuç olarak bu tv de usb den (altyazı gömmeden) altyazılı film izlemeyi beceren arkadaş varsa yada konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum..teşekkürler......

ben izledim.izlerken şöyle yaptım.altyazı otomatik olarak cıkmıyor.siz menüye girip ordan altyazı acık yapmanız gerekiyor. o zaman altyazıyı oynatması lazım.

teşekkür ederim hallettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goldengatesf -- 11 Haziran 2012; 13:21:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: snnync

quote:

Orijinalden alıntı: baha

Ben de teknosa kampanyasından aynı Tv'yi aldım.Klasik plazmalarda rodaj, ekranda uzun süre aynı görüntünün kalmasına bağlı olarak ekranda fosforun yapışıp kalma olayı(Burn-in) diye biliyorum.Bu oluşmasın diye ekran kontrastı düşük şekilde 200 saati geçirmek gerek deniyor.En kritik zaman ilk 200 saatmiş...

sizin televizyonunuzda cızırtı oldu mu.ben deneme amaclı usb den bi divx oynattım.tv ile aramdaki mesafe asagı yukarı 3 metre belki biraz fazladır.ve cızırdama sesi duydum.tabi tv nin sesi acıkken cok duyulmuyor fakat sesi kısıkken rahatsız edici boyutta.buzzing olayının caresi yok diye biliyorum.sanırım şans bu kime cıkacagı belli olmuyor.

buzzing olayı beni rahatsız ediyor gece izlerken.hepinizde var m bu ses? özellikle beyaz renklerde gündüz problem yok ama gece sinir bozucu
    satarım böyle giderse

bir de şu rodaj meselesi nasıl? hangi program gerekiyor?_

• Panasonic yabancı bir forumda rodajla ilgili soruya aşağıdaki yanıtı vermiş bu arada arkadaşlar. Konu vt50 serilerinin altında sorulmuş.

ANSWER 2
    Great question. Panasonic recommends that you leave the TV picture mode in Standard mode during the first 100 hours of operation. The TV is most susceptible to image retention during the first 100 hours and the Standard mode reduces the overall brightness of the TV.

Özetle ilk 100 saat normal/standard modda kullanılmasını tavsiye ediyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adosero

Panasonic yabancı bir forumda rodajla ilgili soruya aşağıdaki yanıtı vermiş bu arada arkadaşlar. Konu vt50 serilerinin altında sorulmuş.

ANSWER 2
    Great question. Panasonic recommends that you leave the TV picture mode in Standard mode during the first 100 hours of operation. The TV is most susceptible to image retention during the first 100 hours and the Standard mode reduces the overall brightness of the TV.

bende 42st30 var dun kurulumu yaparken servis normal mod 100000 saat cınema modları 110000 saatlere kadar omru artıyor dedi tabi dinamik modda düşüyormus plazmanın ömrü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahamen

quote:

Panasonic yabancı bir forumda rodajla ilgili soruya aşağıdaki yanıtı vermiş bu arada arkadaşlar. Konu vt50 serilerinin altında sorulmuş.

ANSWER 2

bende 42st30 var dun kurulumu yaparken servis normal mod 100000 saat cınema modları 110000 saatlere kadar omru artıyor dedi tabi dinamik modda düşüyormus plazmanın ömrü.

Rodajla ilgili bir sürü yazı var özellikle Panasonicliler ve GW30 başlıklarında..Ama kısaca rodaj ilk 200-500 saat arası görüntü ayarlarının düşük seviyelerde tutulmasıdır..Görüntü mod ise sinema veya normal mod olması iyidir..Ayrıca bu rodaj işinini özellikle Albani usta el atsa Üst konu olarak forumda sabitlense iyi olacak :) sürekli aynı soru soruluyor rodaj nedir nasıl yapılır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirtualFrog -- 3 Ağustos 2012; 9:45:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bahamen

quote:

ANSWER 2

Arkadaş bunu her kim diyorsa,sen onu bana ver,vereyim odunu

ülen amma "panel efsaneleri" var piyasada dillerde dolanan

Herkes otursun,panelinin tadını çıkarsın;yok şu kadar yakıyor yok bu kadar KM gidermiş gibi safsatalara
    filan da inanmayın sakın

++

• Rodaja gerek yok diye mi anlayalım albani üstad?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.