Şimdi Ara

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. (527. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: jackhammer Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.140
Cevap
83
Favori
416.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 525526527528529
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Portreye merak saldıysanız oly 45mm , 12-40'dan çok daha iyi. Hem oly 45mm'in 45mmi 12-40'ın 40mm'den daha iyi. Bu yüzden 12-40 alamadım bir türlü :)
  • eyozgurluk kullanıcısına yanıt
    İnsan fotoğrafı çekmeyi sevmem ama arada deniyorum . O yüzden sırf portre için bir lens almam sanırım. 12-40 ın verdiği zevki vermeye bilir. Sabit objektifli lensleri kullanabileceğimi zannetmiyorum :D illa ki bi kadrajı ayarlıcam durduğum yerde. Hem gerçekten keskin bir lens alıp denemenizi tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..

Canyon by Bi Ünlü, on Flickr

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !..

sunset by Bi Ünlü, on Flickr

shepherd by Bi Ünlü, on Flickr

mosque by Bi Ünlü, on Flickr

mosque and silhouette by Bi Ünlü, on Flickr

mosque by Bi Ünlü, on Flickr

Eyes by Bi Ünlü, on Flickr

Map face by Bi Ünlü, on Flickr

Yumurtalı Tost by Bi Ünlü, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 27 Mart 2017; 18:31:33 >

• biuu kullanıcısına yanıt
    Hocam gün batımı fotolarını hangi ayarlarda çektiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: biuu

quote:

Orijinalden alıntı: ali bey amca

yabancıların kullandığı bir tabir var: pixel peeper

ben bu durumdan muzdaribim. sizin fotoğraflarınıza lightroom ile çeşitli eklemeler yapılmış galiba. tüm ayarları hard veya benzeri şekilde ayarlamışsınız. ve pozlama süreleri oldukça uzun.

tabi, amacım sizin fotoğraflarınızı yorumlamak değil. haddime de düşmez. ama ağaçların dallarında çeşitli sapmalar mevcut. elle çekildiği için olabilir mi? dinamik aralık da çok yüksek değil. bunlar sensör boyutundan kaynaklı diye düşünmekteyim. fotoğraflara bakınca, algısal mıdır bilemiyorum ama kompakt makine ile çekilmiş fotoğraflara bakıyor gibi hissediyorum.

full frame makinelerden sonra ağırlık taşımamak için aynasızlara yöneldim. yalnız olympus'un ikinci el pro lensleri ve body fiyatları ile yine ikinci el full frame makineler ve lensleri alınabiliyor. hata mı ettim yoksa?

sonuçta daha ucuz olup, apsc sensörü olan ve benzer fotoğraflar çekebilecek aynasız makineleri almak veya ağırlık taşıma pahasına fotoğrafların içimize sinmesi daha mı doğru? sonuçta amatörüm ve fotoğraf çekme işini sadece kendim için yapıyorum.

görüşlerinizi merak ediyorum.

Öncelikle Sudaki dalgalanma puslu hal alsın diye 5sn ile çektim

Evet lightroom ile işlediğim doğrudur. .

Ancak basit işlemler, gölgeleri açıp, aydınlıkları kısıp biraz ton eklemesidir bu sebeple detail menüsünde işlem yapmadım. Ancak color ayarlarına girip arkadaki ağaçlar ve ilk foto sağ çalılarda oynama yaptım, onun harici pek işlem yapmadım. Renk sapmalarının sebebi o olabilir.

İsterseniz mail adresinizi yollayın ilk raw ı yollayayım.

Zaten birkaç aydır lightroom ile uğraşıyorum çok video da izlemedim deneme yanılma sözkonusu.

Hard gördüğünüz ayarlar makinenin contrast keskinlik ve doygunluğu 0 dan +1 e getirmemden kaynaklı. Rawlarda zaten etkisi yokmuş.

Bu arada olympusların rawları 12bitmiş bu sebeple gölgeler yeterince tatmin etmiyor deniyor.

İyi akşamlar.

estafirullah, yanlış anlaşılma olmasın. ben sizi eleştirme babında bir yorum yapmadım. haddim değildir, olamaz da.

olympus makineleri araştırıyorum, almayı planlıyorum. stüdyoda çekilmiş test fotoğrafları yerine gerçek kullanıcıların deneyimleri benim için çok daha değerli.

• ali bey amca kullanıcısına yanıt
    Hocam olur mu öyle bir şey, niye yanlış anlayayım. Bende size yardımcı olmak isterim.

Eleştirebilirsiniz de. Buraya fotoğrafları sadece güzel şeyler duymak için koymadım.

Bu işle 1 yıldır uğraşan fotoğraf gönüllüsüyüm benim de yönlendirme ihtiyacım olabilir.

Bu arada Raw ların dinamik aralığını merak ediyorsanız birkaç örnek yollarım size.

• 25mm pro lensin incelemesi çıkmış. oly 45mm ile aynı performansta gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyozgurluk

Hocam gün batımı fotolarını hangi ayarlarda çektiniz?

Eskiden manuel kullanırdım. Ne kadar eksi pozlama gerekirse perdeyi ona göre hızlandırırdım.

Özellikle aynasızlardan sonra Manzara gibi durgun konularda sadece A modunu (diyafram öncelikli) kullanıyorum.

Ancak A moduna aldığında fotoğraflarda silüet oluşmaz bunun için Eksi(-) pozlama yapılır.

Peki ne kadar eksi pozlama yapacağım.

D-srl ler ile deneme yanılma yoluna gidebilirsiniz.Yaptığın ayar vizörde görünmez çünkü. -0.3 ile -1 arası denenebilir.

Gelelim fasulyenin faydalarına.

Aynasızda A moda geldin. M10 mark2 için bir halka diyaframı ayarlar diğeri artı eksi pozlama yapar.

Saate, ışığa baktın, misal f8 verdin. Diğer halkayı çevirmeye başlarsın çevirdikçe vizörde kararma yada aksi yönde parlama başlar.

İçine sinen görünütüyü yakaladığında basarsın ve poz cebinde. Tek atış.

Deneme yanılma yapmaya gerek yok.

Bu kanala abone olun izleyip uygulamaya çalışın hocam.

Ben raw çektiğim için white balans tan hiç bahsetmedim. Ancak sevdiğiniz renk sıcaklığına göre gölge ya da bulutlu modlarından biri seçebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 27 Mart 2017; 20:24:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: haritaci41

Bende oraya Geliyorum inşallah çalışmaya pazartesi :)

Hoşgeldin hocam :) Fena değildir Niğde.
    PC270393 by Ramazan Kocacan, on Flickr

Hocam demiştim ya , gökyüzü fotolarında kumlanma diye. Örnek olarak demek istediğim bu foto mesela. Fotoyu yakınlaştırınca müthiş bir kumlanma var. Çözünürlük de çok kötü. Halbuki ucunda da iyi bir lens var. Uzun pozlansaydı daha temiz olabilirdi ama elde çekimde de bu kadar kumlanma var ve çözünürlük düşük. Kendimde de çok rastladım.

Evet iso 1600 olduğu için gökyüzü gibi sade bir alanda kumlanma rahatsız edici olmuş.

Manzara gibi hareketsiz konularda iso yu low da tutmak ve mümkünse tripod kullanmak gerek.

P3280054 by Kemal Tahir, on Flickr

P3260041 by Kemal Tahir, on Flickr

Bak bu manzara güzel fotoğraf olmuş.

Çok sırıtmıyor ama white balans yani beyaz ayarı autoda kalmış.

Böyle havalarda auto white balans, turuncuları beyazlatmak için çalışır.

Sen bunu makineye anlatmalısın.

Bunun için kendi zevkine uygun beyaz ayarını makineye ataman gerekiyor.

Benim tercihim genelde gölge olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 28 Mart 2017; 18:30:00 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın arkadaşlar pana 20mm, oly 45mm ve oly 75mm arıyorum. Uçunu uygun fiyata alabilirim.

• 75mm karaborsa :)

• OM-D E-M10 + 40-150 R lens ile...

Vulture by Malcolm Cousins, on Flickr

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Şu 40 150 normal olan lense gerçekten hastayım. Çözünürlük ve netlik olarak cidden piyasada ki muadillerden 1 2 gömlek ustun

• 40-150 R: İlk alınacaklar listesine ekleyesim var.

Siz bu objektife sahipsiniz, 2. elde en çok kaç verilir @jiddi hocam?

Panasonicin benzer aralıklarda bir objektifi vardı onunla da kıyaslarsanız sevinirim.
    ePHOTOzine
    Olympus M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/4.0-5.6 Lens Review
    https://www.ephotozine.com/article/olympus-m-zuiko-digital-ed-40-150mm-f-4-0-5-6-lens-review-16898

Buradaki incelemeye bakılırsa muadil apsc'deli lenslere göre 1 gömlek üstün gözüküyor. Tam bir f/p ürünü. 150mm'de bile bana çok iyi . Oly 75mm almaktan vazgeçtim. Ben de bundan birtane alacağım. Elimdeki pana 14-45 i satıp.

• 
Sayfa: önceki 525526527528529
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.