Merhabalar arkadaşlar kolay gele windows7 yüklü bir laptopa nokta vuruşlu yazıcıyı bir türlü tanıtamadım. USB ye çeviren kablo aldım taktığımda bilgisayar usb aygıtı bulduğunu gösteriyor. Yazıcılar bölümünden yazıcı ekle yaparak ekliyorum fakat bir türlü program çıktı alamıyorum acaba nerede yanlış yapıyorum.
usb den bağlantı yapan kablolar herzaman sağlıklı çalışmayabiliyor.
Usb aygıtı olarak tanıdığı şey LPT1 ya da LPT2 olarakda gözükebilir o kablonun convert ettiği birimin driveri yani kabloyu takar takmaz yüklediği şey kablonuz oluyor.
Yazıcıyı eklerken denetim masası / aygıtlar ve yazıcılar / yazıcı ekle / yerel yazıcı ekle /
bu sekmede varsayılan yazıcı bağlantı noktasını ilgili LPT portunu seçerek devam diyorsunuz. Muhtemelen hiç birşey bulamiyacak ve listeden seçmenizi istecek
Liseden üretici Generic'i seçin yazıcı modeli olarak Generic/text only i seçin ve kurulumu tamamlayın.
Generic sekmesinin altındaki diğer yazıcı modellerinide yüklerken kullanabilirsiniz bazı driverlerin baskı kalitesini gözle görülür şekilde arttırdığını göreceksiniz. Beğendiğinizle devam edin ;)
quote:
Orijinalden alıntı: Kadir DOĞAN
usb den bağlantı yapan kablolar herzaman sağlıklı çalışmayabiliyor.
Usb aygıtı olarak tanıdığı şey LPT1 ya da LPT2 olarakda gözükebilir o kablonun convert ettiği birimin driveri yani kabloyu takar takmaz yüklediği şey kablonuz oluyor.
Yazıcıyı eklerken denetim masası / aygıtlar ve yazıcılar / yazıcı ekle / yerel yazıcı ekle /
bu sekmede varsayılan yazıcı bağlantı noktasını ilgili LPT portunu seçerek devam diyorsunuz. Muhtemelen hiç birşey bulamiyacak ve listeden seçmenizi istecek
Liseden üretici Generic'i seçin yazıcı modeli olarak Generic/text only i seçin ve kurulumu tamamlayın.
Generic sekmesinin altındaki diğer yazıcı modellerinide yüklerken kullanabilirsiniz bazı driverlerin baskı kalitesini gözle görülür şekilde arttırdığını göreceksiniz. Beğendiğinizle devam edin ;)
Dediğin gibi yptım ama herhngi bir sonuç alamadım
ucuz kalitesiz ve uzun usb kablo kullanmayınız
Muhtemel kablo kaynaklı bir sorun, manhattan yada digitus gibi markaların kablolarını deneyin birde.
bilgisayara taktıktan sonra yazıcıyı elle yazıcı ekleden , usb1 olarak , ibm - ibm proprinter olarak tanıt yazmazsa
tanıttıgın yazıcıya sag tık özellikler baglantı noktalarından usb 2 -3 vs. diye dene
quote:
Orijinalden alıntı: 5kursun
bilgisayara taktıktan sonra yazıcıyı elle yazıcı ekleden , usb1 olarak , ibm - ibm proprinter olarak tanıt yazmazsa
tanıttıgın yazıcıya sag tık özellikler baglantı noktalarından usb 2 -3 vs. diye dene
Win7 de ibm pro printer olayı yok hocam.
Muhtemelen kablo sıkıntılı. Çok sıkça karşılaşılan bir problem arkadaşların dediği gibi kısa ve kaliteli kablo tercih et. Bilinen markalar kullan sana tavsiyem hama'nın kablosudur. Hiç problem çıkartmadı biraz fiyatlıdır ama hakkını verir.