Şimdi Ara

Palm Yağı İçeren Ürünlerin Listesi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
886
Cevap
65
Favori
168.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yicez

• https://www.nutella.com/tr/tr/nutella-palm-yagi

• %99'unda var. Say say bitmez ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking

Pringles'da kesin var mı yoksa yok mu?

Pringles'ın Sour creeeam & Onion yani Ekşi krema ve soğan çeşnili olanı var evde. Palm yağını göremedim içeriğinde.

• Her konuda olduğu gibi bu konuda da bilgi kirliliği var. Genelde bu tip konular firmalar tarafından rakipleri zor duruma sokmak için uyduruluyor. Yani belden aşşağı vurmak gibi ve etik olmadığı gibi bizim ülkemize mahsus.

Geçenlerde okuduğum sn. Fahri Yemişçioğlumun bir yazısını paylaşmak istiyorum. Kendisi ülkemizde bu konuda en uzman kişilerinden biridir.

"Palm yagi kanser yapiyor; Nutella'da kanser yapan palm yagi var" yeni ugrasimiz. Burada soz konusu madde Turkiyede ilk kez bes sene once ekibimizin calistigi 3 mcpd maddesi. Bu konuda iki yuksek lisans bir doktora projesi yonetmis ve tamamlamis; bir tubitak projesini yurutucu birisini arastirmaci olarak bitirmis, uzerine bir de tagem projesi yapmis bir ogretim uyesi olarak Turkiye'de palm yagi ve fraksiyonlarinin anilan riski icermedigini soyleyebilirim. Bununla birlikte kek, makarna, cips gibi salt palm yagini degil tum bitkisel yaglari sicaklik iceren proseslerde kullanan ureticilere yillardir soyledigim gibi; urunlerinizi bu anlamda kontrol ediniz. Ar ge projeleri veriniz. Daha fazla data olsun elimizde.

Sonuc olarak Turkiye'de satisa sunulan ve ekibimizce incelenen palm yagi iceren margarin, kizartmalik yag ve cips sektorunde boyle bir sorun yoktur. Palm yagi kanser yapar sozu de buyuk bir yalan degilse bile kibar olayim buyuk bir yanlistir.

• Ülker metro ve caramio da var

• Evde yapın hocam almayın. Annenizden, kız arkadaşınızdan rica edin haftada bir kek, poğaça, kurabiye yapar tam buğday unu, iyi marka yağ, az şeker(belki pekmez), lor vs. taze iyi malzemeler o kadar pahalı değil aldığınız bir büskivinin kilosu kaça geliyor bir bakıverin. Yerli üreticiler bulun bulalım yakında olanlar toplaşsın toplu alalım. Bol sebze ve meyve, kuru meyve istenirse sağlıklı beslenilir. Amaç ölmemek değil sürünerek hastalık pençesinde kıvranarak ölmemek. İsteyenler bir grup kuralım ürünleri, fiyatları, bayanlardan tarifleri paylaşalım. Çok zor olmamalı araba, telefon, tv günlerce arayıp araştırıyoruz sağlığımız daha mı az önemli.

• Maff kullanıcısına yanıt
    Bitkisel yağ diye mi geçiyor yoksa direk ayçiçeği yağı olarak mı?
  • Ayçiçek ve Mısır yağı yazıyor

• Çocuklar sırf nutella saralle vs şeyler yemesin diye fiskobirlik fındık ezmesi alıyorum 2 yıldır. Onda yok görünüyor. Tabi başka yediklerinde var orası ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redsock -- 17 Ocak 2017; 19:53:8 >
  • Yav yiyin işte altı üstü bi 5 yıl daha az yaşayacağım diye tüm hayatımdan mı sileyim abur cuburu (fast food'ları kastetmiyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuroTrumpSimulator2 -- 17 Ocak 2017; 19:51:39 >
  • Nestle 1927 tüm serileri ve Eti karam Gurme

Palm Yağı İçeren Ürünlerin Listesi

• İçinde Palm yağı olan ürünlerin tamamının tadı güzel sağol hocam hepsinden alacam

• O kadar aburcubur yemem ama yediğim hepsinde var

• Palm yağı olmayan ürün yok neredeyse. Olanların değil olmayanların listesini yapmak gerek

• Yiyeceğim ürün kalmamış yemeye devam en sonunda ölmeye öleceği zaten

• Lan torku olanların hepsini kullanıyorum. Listeden çıkarsak etkisi azalmaz mı denesek bi?

• palm yağı olmayan ürün neredeyse yok gibi
    ama iş palm yağında bitmiyor ki bir çok zararlı şeyler var.
    yıllarca palm yağını vücudumuza aldık ama daha yeni anlaşıldı kansarojen olduğu.bence kansorajen birçok şey var ama bunları bilmiyoruz.
    eğer palm yağı var diye bu ürünlerden vazgeçicekseniz,size akıl mantık veremem.hepsi zararlı sağlığınızı düşünüyorsanız abur cuburlardan uzak durun.
  • Urunlerin cogunda palm ya var diye biliyorum natgeo da izlemistim. Ayrica zannedersem belli bi sicakliktan sonra kanser etkisi yapiyor.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.