Şimdi Ara

Palm Yağı İçeren Ürünlerin Listesi (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
888
Cevap
70
Favori
156.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar... bu konuda çok fazla soru var.. palm yagı zararlımı değil mi?.. %100 zararlı diyemeyiz.. %100 sağlıklıda diyemeyiz.. Fakat kanser yapacak birşeyide yok.. Gıda'da çalışıyorum palm yagı yağların %90 ında değil.. %100 ünde var.. ürünlerin hepsi palm yagı... çoğu üründe bulunmakta. ben hep derim.. tüketin ama aşırıya kaçmayın.. çok fazla yemeyin.

    invert Şeker'e gelecek olursak glikoz ve fruktoz'un bir kısmıdır (früktoz şekerin bir kısmı) Tamamen sağlıklı bir şey olmamakla birlikte buda aynı şekilde %100 zararlı değildir.. çok fazla tüketilmesini önermem.. nasıl bir şey olduğunu bilenler bilir..

    Bonus olarak.. hiç tarihi geçmiş ürün yedinizmi.. yiyorum.. yemeye devam ediyorum.. süt ve süt ürünleri içeren ürünler dışında (pst süt tozu gibi ) yag un ve şekerden yapılmış ürünler.. örnek "un kurabiyesi" kendisi un yag şeker nişasta dan oluşmaktadır.. tarihi dahi geçse bozulmamaktadır.. neden? bitkisel yağlar. kısaca palm yağları tarihi geçtikçe bozulmaz.. acınır.

    iyi forumlar sağlıklı kalın..
  • HeroMan999 kullanıcısına yanıt
    Ulker cokoprens dede var palm yagi baktim simdi
    ulker dankek lokmalik uzumlu ve kakaolusundada var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9600_G_T -- 17 Ocak 2017; 18:15:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görüldüğü üzere neredeyse tüm ürünlerde palm yağı var ama tüm dikkatler neden Nutellanın üzerine çekildi? Küresel güçler Nutellayı bitirmek istiyor anlaşılan Nutellanın fişi çekildi başka açıklaması yok..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • evlerine özellikle Ülker ya da Eti sokmayan tipler neyin kafasını yaşıyorlar acaba
  • Yiyin gitsin ya. Teknoloji bukadar gelişmişken artık herşeyin farkında varılabiliyorken daha yenimi çıkardılar palm i. Yukardaki arkadaşında dediği gibi nutellanın sahibiyle ters düştüler muhtemelen ve onu bitirmeye çalışıyolar. Yıllardır yiyoruz. Yemeyede devam edicez. Enbaşında aldığınız oksijen bile zararlı. Yüzbinlerce inşaatın tozunu çekiyoruz yüzbinlerce aracın egzoz gazını çekiyoruz yüzbinlerce fabrikanın baca dumanını soluypruz. Kasmayın bukadar yardırın ne yicekseniz yiyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşağı yukarı her abur cuburda vardır o. Benim merak ettiğim siz bunları yerken sağlıklı olduğunu düşünerek mi yiyordunuz? Neredeyse hepimiz sigara içmiyor muyuz? O daha zararlı ama kimsenin bırakmaya yanaştığını görmüyorum.
  • Anladığım şu ki paketlenmiş hiçbir ürüne sıcak bakmamalıyız,özellikle bisküvi türevi şeyler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O değil de en cok Torku'ya şaşırdım. En güvenilir o vardı aklımda...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • to1ga T kullanıcısına yanıt
    Demesi kolay

    http://www.ihvanlar.net/2015/03/31/sagliga-zararli-seyler-haramdir/

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nutellanın fişi çekilmiş anlaşılan kasmayın bu kadar kullandığın telefondan tut soluduğun hava bile kanserojen madde içeriyor. Wifiler baz istasyonları kanser yapmaya etkisi var. Yenilen şeylerin hepsi zararlı, bakın erken doğum oranları tavan yaptı. Normal doğum yok artık neredeyse. Sebebi teknolojinin gelişmesi. Kasmayın ileride insanlar kısır olacak ve insanlığın sonu böyle gelecek. Kasmayın o kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahran -- 17 Ocak 2017; 18:28:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herşey de vamış, liste kesin mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçtiğimiz suya bile zorla florür koyuyorlar,istemiyorum arkadaş.



    Yediğimiz ekmekten gluten,palm yağı bile çıktı.



    Cidden ne yiyeceğiz?



    Kalp,şeker,hormon hastalıkları tavan yaptı yeni kuşakta,etrafınızda illa ki hasta olan bir genç görmüş,duymuşunuzdur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PALM YAĞI NEDİR?

    Batı Afrika kökenli olan bu yağ, Amerika ve Kuzeydoğu Asya’nın tropikal bölgelerinde yaygın olarak yetiştiriliyor. En çok üretilen ülkeler ise Malezya ve Endonezya… Bir tür palmiyeden elde edilen palm yağı, dayanıklılığı ve ucuzluğu nedeniyle ticari olarak çokça tercih edildiğinden, paketli ürünlerin çoğunda karşımıza çıkıyor. Organik ürünlerde de bulunabilen bu yağ, kalitesiz ve doymuş yağ oranı barındırdığı için kalp hastalıklarına ve obeziteye davetiye çıkardığı söyleniyor.

    Palm yağı, hem meyvenin taze kısmından hem de palm bitkisinin çekirdeğinden elde ediliyor. Palm meyvesinin çekirdeğindeki yağ depolanması 12 ve 16. haftalar arasında, mezokarpta yağ depolanması ise 15 ve 20. haftalar arasında gerçekleşiyor. Meyvenin mezokarp kısmından elde edilen ham palm yağı ise toplam palm yağı üretiminin % 55'ini oluştuyor.

    Palm yağı; alfa, beta, gama, delta tokotrienoller ve tokoferoller, karotenoidler, steroller, fosfolipitler, glikolipitler ve koenzim Q10 içeriyor. Ayrıca bu yağ, pişirme yağı olarak da kullanılmak üzere margarinlere ve çeşitli hazır gıdalara eklenirken, FAO (BM Gıda ve Tarım Örgütü) ve WHO'nun (Dünya Sağlık Örgütü) ortak kuruluşu olan uluslararası CODEX Allimentarius Komisyonu tarafından, 17 yemeklik yağ çeşidinden biri olarak da kabul ediliyor.

    Palm yağının en önemli özelliği uzun raf ömrüne sahip olması. Oda sıcaklığında yarı katı olan bu yağ, yüksek sıcaklıklara kadar ısıtılır ve bileşenlerinin özel ürün uygulamalarında kullanılmak üzere izole edilebilir. Bu özelliği palm yağını margarin ve katı yağlar için uygun bir ana bileşen haline getirir.

    Palm yağının, kırmızı rengini ve kokusunu yok etmek amacıyla yüksek sıcaklık uygulamasına maruz bırakılması, bazı atık maddelerin oluşumuna neden oluyor. Palm yağı ile ilgili kanserojen tartışmaları da atıkların tümöre sebep olabileceği nedeniyle yapılıyor.
  • ROCCO (Rengarenk) Eksi ürününde var / ETİ balık krakerde var / Krispi'de var
  • Başlığı açan katkıda bulunanlara teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı arkadaşlar sonsuza kadar yaşamak istiyor anlaşılan:) Bizans dönemi İstanbul'un da ortalama insan ömrü ne kadar dı biliyormusunuz? 35 yıl yani o zaman yaşayan bir insan 30 yaşında yaşlanmış oluyordu inanmıyorsanız araştırıp okuyun. Bizans dönemindede palm yağı yoktu heralde:) Yiyin yiyin birşey olmaz zamanında glukoz fruktoz içinde bir sürü davul çalındı duyan veya hatırlayan varmı yok bunuda unutursunuz;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçüklüğümden beri Dankek yerim (8 yaşından beri). Fakirdik o zamanlar hergün annem Dankek koyardı çantama onunla beslenirdim (6 sene). Hakkınızı helal edin dostlarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTech74 -- 17 Ocak 2017; 17:45:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigara icen tiplerin hazir yiyeceklerde palm yagi var diye sizlanmasi kadar komik bir durum olamaz



    Adam her gun amonyak, arsenik, benzen, kadmiyum, formaldehid ve daha niceleriyle vücuduna tecavuz ediyor ama bundan sonra paket gidalar tuketmicekmis



    O palm yagi senin ictigin sigaranin yaninda o kadar masum ki...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reguse kullanıcısına yanıt
    Torku Banada ile Nutellada aynı yağı kullanıyorsa nasıl oluyor da birisi yoğun birisi cıvık gibi oluyor demekki Nutella başka birşey daha kullanıyor düşündürücü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydalı bir konu olmuş. Ama buradaki bütün ürünleri karalisteye alacak olursak aç kalırız valla. Öğrenci evinde hele burada yazılanlar dışında bir şey yemiyoruz.

    Sigara içmediğim için dengeler belki diye kendimi avutup yemeye devam
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.