Arkadaşlar imzamda yazan sistemi 4 haftadır kullanıyordum fakat bugün aşağı inerken pc yi bekleme moduna aldım. kasa armor +. kasanın ledindeki mavi ışık yanıp yanıp sönüyor buraya kadar sorun yoktu eve geldim pc yi bekleme modundan çıkardım fakat ekrana görüntü gelmedi!!!! eskiden pc yi açında ekran kartından ilk önce hızlı bi fan sesi, geliyordu sonra azalıyordu ses şimdi hiç azalmıyor hep hızlı çalışıyor sesi baya bi duyuluyor ve ekrana görüntü gelmedi. kasayı açtım vga yı söküp taktım yine olmadı. pc güç kaynağına bağlı ama daha önce böyle olmamıştı sorun ne acaba????
asılı kalmış olabilir, anakartı bireset et dilersen öyle dene birde, olmazsa açtıktan sonra power butonuna basılı tutarak kapatmayı dene sonra tekrar başlat.. tabi bunlar tahmin
anakartı nasıl reset edebilirim bi yardımcı olsan????
reset için Clr Cmos yazan jumperı açıkken çıkarıp takmalı veya pili çıkartıp takmalısın.
tmm deniyeyim yardımın için tşkler.
ben bu clr cmos girişini bulamadım pc kapalıyken pili çıkarıp taktım yine olmadı. anakart ı googlede aratıp resimlerine bakarak bu girişin nerde olduğunu söylermisin????
quote:
Orjinalden alıntı: aykutyavuz_89 ben bu clr cmos girişini bulamadım pc kapalıyken pili çıkarıp taktım yine olmadı. anakart ı googlede aratıp resimlerine bakarak bu girişin nerde olduğunu söylermisin????
anakart ın kutu ıcerıgınde kart seması vardır.yada kutu uzerınde kompanentlerın sayı vererek ısaretlı oldugu bı tablo vardır. oradan bulabılırsın
gercı pc nın elektrık kablosunu cekıp anakart pılını 1 dk dan fazla sure ıle anakarttan ayırırsan bıos bılgılerın sıfırlanacaktır
1dk falan pili takmadım sonra taktım çalıştırdım yine olmadı ekran kartı slotunu değiştim yine olmadı :S:S: halledemedim bi türlü biraz yardımcı olsanız:S
Windowsa gir ekran kartının ısı değerlerine ve fan devir hızına bakmaya çalış. palitin belli bir serisinde bu sorun kart ilk geldiği andan itibaren vardı sen 4 hafta normal kullanabilmişsin ama fan şayet pc acıldıgı andan itibaren hızla dönüp yavaşlamıyorsa anakartınla pc ile ilgisi yoktur kartın ısı sensörü ile ilgilidir. bozulmus olabilir bu durumda windowstan rivatuner ile kontrol etmeyi denemeni tavsiye ederim
quote:
Orjinalden alıntı: ailkem
Windowsa gir ekran kartının ısı değerlerine ve fan devir hızına bakmaya çalış. palitin belli bir serisinde bu sorun kart ilk geldiği andan itibaren vardı sen 4 hafta normal kullanabilmişsin ama fan şayet pc acıldıgı andan itibaren hızla dönüp yavaşlamıyorsa anakartınla pc ile ilgisi yoktur kartın ısı sensörü ile ilgilidir. bozulmus olabilir bu durumda windowstan rivatuner ile kontrol etmeyi denemeni tavsiye ederim
PC boot olmuyor neyin windowsu hcam?
Fan hızı sürekli max. olduğuna göre ekran kartının biosu okunamıyor demektir. Yani sadece görüntü çıkışıyla değil, kartın içiyle ilgili bir problem bana kalırsa. Dolayısıyla durum oldukça ciddi gibi görünüyor.
Not: Bu konularda otorite değilim, sadece fikir yürütüyorum
quote:
Orjinalden alıntı: ailkem
windowsa bakamıyorumki ekrana gmrüntü gelmiyor..
nasıl bozuldu bende anlamadım pc de güç kaynağıda var sadece bekleme modundan çıkarken böyle bir sorun oluşması aklımı karıştırdı bence. donanımlarda ciddi bi sorun olmaz.
Bilgisayarın güç kablosunu çıkarıp biraz bekleyip takmayı denediniz mi?
pc nin güç kablosunu çıkarıp taktım olmadı güç kablosunu çıkardım ve anakartın pilini çıkardım 1 dk power tuşuna basılı tuttum sonra denedim olmadı sonra 1 dk restart tuşuna basılı tuttum pili çıkararak yine olmadı anakartın 2. psı ex slotuna taktım olmadı yedek hdd vardı onunla denedim olmadı. internetten araştırdım biride bu sorunu yaşamıştı. ekran kartı zotac 8800gt amp idi onun ki pc yi ilk kurarken aynı osrunu vermişti adam söyledi garantiye yolladım adamlar bana çalıışıyor dediler ekran kartına. bende yeni anakart aldım düzeldi demişti. şimdi sorun nerden kaynaklanıyor bende anlamadım. :S:S:S
Kartı başka bir makinede deneyin, başka birşey gözükmüyor, birçok şeyi denemişsiniz.
bende bu karttan aldım yarın gelcek inşllh sorun çıkmas
malesef hiç bir şey işe yaramadı. yapacak başka bişeyde yok mecburen dükkandaki pc ile deneyecez parçaları sıra ile bakalım nerden kaynaklanıyor sorun. eyes-on-you bu kart çok güzel bir kart benim başıma gelen olay büyük bi ihtimalle anakarttan kaynaklanıyor ama deeyince yarın yazarım sorun nerden kaynaklanıyor. benim başıma gelen sorunda 1milyonda bir ihtimal oda beni buldu zaten pc konusunda hep şanssızımdır 4 hafta pc yi kullanamadan bozuldu tükürey,m böyle şansın içine.
quote:
Orjinalden alıntı: aykutyavuz_89
malesef hiç bir şey işe yaramadı. yapacak başka bişeyde yok mecburen dükkandaki pc ile deneyecez parçaları sıra ile bakalım nerden kaynaklanıyor sorun. eyes-on-you bu kart çok güzel bir kart benim başıma gelen olay büyük bi ihtimalle anakarttan kaynaklanıyor ama deeyince yarın yazarım sorun nerden kaynaklanıyor. benim başıma gelen sorunda 1milyonda bir ihtimal oda beni buldu zaten pc konusunda hep şanssızımdır 4 hafta pc yi kullanamadan bozuldu tükürey,m böyle şansın içine.
Bende imzamdaki sistem var, yanlışlıkla beklemeye aldım bir kere, aynen sizinki gibi oldu, sonra kapattım bekledim söküp taktım felan açıldı, bi daha beklemeye almadım
quote:
Orjinalden alıntı: viper17
quote:
Orjinalden alıntı: aykutyavuz_89
Bende imzamdaki sistem var, yanlışlıkla beklemeye aldım bir kere, aynen sizinki gibi oldu, sonra kapattım bekledim söküp taktım felan açıldı, bi daha beklemeye almadım
sizinki yine açılmış. ben anakartı bile söktüm ramleri tüm parçaları kabloları söktüm taktım yine olmadı şans yok
Alakası var mıdır bilmiyorum sadece benzer bir sorunu paylaşayım istedim. palitlerde genel olarak bir sorun olabilir. bi arkadaşım almıştı aynı şekilde onda da görüntü gelmiyordu, sonra başka bir bilgisayarda denedik açıldı. sonra bi de ben kendi bilgisayarımda deneyim dedim gene açıldı fakat 3 boyutlu uygulamalarda bendeki msi 8800gt'ye göre bariz bir yavaşlık söz konusuydu. (3dmarkta msi ile 85fps aldığım sahnede palit ile 25 fps aldım.) belki kartın üretiminde bir hata olmuştur.