Şimdi Ara

Palio NASIL bir arabadır kullananlarından yorum bekliyorum...ACİL'dir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
25.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Size bir kac sorum olacaktı

Araba kullanma konusunda acemiyim ve bütcem 10-12.000 TL(fiyatı belki biraz daha zorlayabilirim) civarı ve ilk arabam olacak
    Bir süredir araştırıyorum ve iki araç arasında kaldım fiat palio ve pj 206

Arabayı hafta sonları ailemle gezmek icin yazında memlekete gitmek icin kullanıcam 3 kişilik bir aileyiz memlekette ÇANAKKALE (istanbula 450-500 km civarı) arabadan öyle cok cok fazla bir beklentim yok benim icin önemli olan yakıt , vergi , parça ve acemi birisi olarak araba kullanmayı ögrenmek

pj206 yı nedense kimse önermiyor ondan vazgecmek üzereyim
    palio nun yakıtı az parcası ucuz vergisini bilmiyorum :)
    Sizin görüşlerinzede ihtiyacım var sorularım kısaca şunlar ;

1 : yıl olarak almak istedigim 2001-2004 bunların vergileri nekadardır
    2 : model olarak bir cok motor secenegi var arastırmalarıma göre 1,4 motordan muzdarip cok kişi var (forumlardan okudugum kadarıyla ) benim kafama yatan 1.2 16v EL bu motor secenekli olan sizce nasıldır?
    3 : palio da abs önemlimidir ben almısken abs siz olmasın diyorum ama sizin fikriniz nedir abs ne kadar işe yarar
    4 : 1.2 16v EL olan modeli tüpsüz normal kullanımda ne yakar (tüplü araçlara pek sıcak bakmıyorum)
    5 : ortalama kac km yapmıs bir arac makulduır paliolar kac km den sonra sorun cıkartmaya baslar
    6 : dizel palio larada bakıyorum ama km ler biraz fazla gibi 110-120-140-150 bin civarında dizel motorlarında 150,000 den sonra sorun ve masraflarının cogaldıgını duymustum nekadr dogru ne kadar yalan bilemem
    palio kullanan veya kullanmış olan birileri varsa bu sorularıma cevap verirse cok memnun olurum aracı en fazla Allah kısmet ederse 15 gün icinde almak istiyorum şimdiden teşekür ederim...

• slm.
    ben de 2001 model 1,4 benzinli palio yu 2005 ve 2009 arasında 4 yıl kullandım.30,000 km de çok temiz bir araçtı bende çok yol yapan bir insan olmadığım için 45,000 km de 2009 sattım.öncelikle şunu söyleyim bendeki araçta klima vardı abs yoktu.kullanım olarak yol tutuşu olarak sorunsuzluğu yönünden çok memnun kaldım fakat yakıt konusu felaketti.1,4 tek noktadan enjeksiyonlu uno ve tipo da da kullanılan bu motor gerçekten çok (10-12 litre) yakıyordu tüp taktırdım ve o zaman bile çok yakıyordu.bendeki araçta çok temiz ve bakımlı olmasına rağmen.ayrıca klimayı açtığında çok bariz motorda kasılma oluyordu.fren konusuna gelince abs olmamasına ragmen mükemmel frenleri vardı.gönül rahatlığıyla yüksek süratlerde arabaları yakın takip edebiliyordum.
    180 i rahat görüyordu ve çok güzel gidişi vardı.sana tavsiyem bir sonraki kasa olan 2003-2005 arası yanılmıyorsam 1,2 16v olanları araştır eğer yakıtı makulse temiz bulursan kaçırma derim.abs yi de dert etme gerçekten çok iyi freni var.

• yorumunuz icin cok teşekür ederim
    benimde aklımdan gecen 1,2 16v olan modeli ama almışken abs siz bi araçta almak istemiyorum sonucta satarken insanların ilk sorduklarından bir tanesi abs oluyo
    sanırım 10-12 bin liraya alına bilecek en iyi arabalardan bi tanesi budur aklıma clio hb II de girmiyo degil ama bu fiyat aralıgına temizini bulmak biraz zor olacak sanırım
    benim icin önemli olan yakıtının masrafının falan az olmasıdır

quote:

Orijinalden alıntı: edmpawer

slm.
    ben de 2001 model 1,4 benzinli palio yu 2005 ve 2009 arasında 4 yıl kullandım.30,000 km de çok temiz bir araçtı bende çok yol yapan bir insan olmadığım için 45,000 km de 2009 sattım.öncelikle şunu söyleyim bendeki araçta klima vardı abs yoktu.kullanım olarak yol tutuşu olarak sorunsuzluğu yönünden çok memnun kaldım fakat yakıt konusu felaketti.1,4 tek noktadan enjeksiyonlu uno ve tipo da da kullanılan bu motor gerçekten çok (10-12 litre) yakıyordu tüp taktırdım ve o zaman bile çok yakıyordu.bendeki araçta çok temiz ve bakımlı olmasına rağmen.ayrıca klimayı açtığında çok bariz motorda kasılma oluyordu.fren konusuna gelince abs olmamasına ragmen mükemmel frenleri vardı.gönül rahatlığıyla yüksek süratlerde arabaları yakın takip edebiliyordum.
    180 i rahat görüyordu ve çok güzel gidişi vardı.sana tavsiyem bir sonraki kasa olan 2003-2005 arası yanılmıyorsam 1,2 16v olanları araştır eğer yakıtı makulse temiz bulursan kaçırma derim.abs yi de dert etme gerçekten çok iyi freni var.

• quote:

Orijinalden alıntı: by_MuKa

yorumunuz icin cok teşekür ederim
    benimde aklımdan gecen 1,2 16v olan modeli ama almışken abs siz bi araçta almak istemiyorum sonucta satarken insanların ilk sorduklarından bir tanesi abs oluyo
    sanırım 10-12 bin liraya alına bilecek en iyi arabalardan bi tanesi budur aklıma clio hb II de girmiyo degil ama bu fiyat aralıgına temizini bulmak biraz zor olacak sanırım
    benim icin önemli olan yakıtının masrafının falan az olmasıdır

quote:

slm.

Alıntıları Göster
    tercih etmeyi düşündüğün 1.2 16v en cimri modeldir galiba paliolar içinde.dizelleri dediğin gibi çok kö yapmıştır.1.6 motor seçenekleride fena değildir. 99 model falan 1.6hl yada daha yeni 1.6hl de bakabilirsin.fikir vermesi açısından bende sporting versiyonu var palionun 1.6 120hp stok değeri var şehir içi karma kullanımda 100km de yaklaşık 8litre tüketiyor.sanıyorum en son bakımlardan sonra birazcık daha düştü.uzun yolda ise 3bin devir sabit 110km 6.5litre yakmıştı. palio üzmez yürütmesi bakımı kolay bi araç.1.2 olanın parçaları dahada ucuz hatta....

• yorumlarınız için teşekür ederim palio benim için en iyi secenek olacak sanırım şimdi motor olarak hangisini sececegime karar vermem lazım inşallah temiz bir araç bulabilirim
    quote:

Orijinalden alıntı: WoXeD

tercih etmeyi düşündüğün 1.2 16v en cimri modeldir galiba paliolar içinde.dizelleri dediğin gibi çok kö yapmıştır.1.6 motor seçenekleride fena değildir. 99 model falan 1.6hl yada daha yeni 1.6hl de bakabilirsin.fikir vermesi açısından bende sporting versiyonu var palionun 1.6 120hp stok değeri var şehir içi karma kullanımda 100km de yaklaşık 8litre tüketiyor.sanıyorum en son bakımlardan sonra birazcık daha düştü.uzun yolda ise 3bin devir sabit 110km 6.5litre yakmıştı. palio üzmez yürütmesi bakımı kolay bi araç.1.2 olanın parçaları dahada ucuz hatta....

• quote:

yorumlarınız için teşekür ederim palio benim için en iyi secenek olacak sanırım şimdi motor olarak hangisini sececegime karar vermem lazım inşallah temiz bir araç bulabilirim
    quote:

Alıntıları Göster
    temiz ve güvendiğin birinden 1.3mjet bulsan aslında en güzeli onlar :) ama çoğu şirkette çok kişi tarafından kullanıldığından kötü durumdadır.o araçlara bi çip ile 100bg alınabiliyor neredeyse.ve çok ekonomik araçlar....

• açıkcası ikinci el dizel bir arac düşünmüyorum cünkü km leri gercektende cok fazla 150,000 den asagıya bulmak imlansız gibi birsey aşagısını bulsanda km ile oynanmısmı bilemiyosun gerci benzinlide de aynı sey söz konusu ama dizel motor kadar masrafları agır olmaz heralde benzinlinin :)
    quote:

temiz ve güvendiğin birinden 1.3mjet bulsan aslında en güzeli onlar :) ama çoğu şirkette çok kişi tarafından kullanıldığından kötü durumdadır.o araçlara bi çip ile 100bg alınabiliyor neredeyse.ve çok ekonomik araçlar....

açıkcası ikinci el dizel bir arac düşünmüyorum cünkü km leri gercektende cok fazla 150,000 den asagıya bulmak imlansız gibi birsey aşagısını bulsanda km ile oynanmısmı bilemiyosun gerci benzinlide de aynı sey söz konusu ama dizel motor kadar masrafları agır olmaz heralde benzinlinin :)
    quote:

Alıntıları Göster
    palio düşünüyorsanız dediğiniz gibi 1.2 16 Valf olanını alın.2001 model 1.2 8V 75 bg siena almıştım.uzun yolda 90 km/h ile 6.5 litre civarı benzin tüketiyordu.16 valf olanlar ise hemen hemen aynı oranda yakar.Şehir içi ise sakin kullanırsanız 8 litre rahat yakar.

• quote:

Alıntıları Göster
    bir de şunu söyleyim 1,3 multijet doblo kullanıyorum 2009 model araba 120,000 km ye geldi en ufak bir sorun yok bakımları düzgün yapılmış bir dizel de tercih edebilirsin.gerçi fiyatlarını bilmiyorum ama.birde şu var bu motorların 400,000 km yapıp daha motor kapağı açılmadan yürüyeninide gördüm.bu motor dobloda kasa ağır olduğu için bazı durumlarda yetersiz kalabiliyor fakat palio da çok iyi olacağını düşünüyorum.dediğim gibi bütçen elveriyorsa bakımları zamanında yapılmış bir dizel de tercih edebilirsin yakıt neredeyse yarı yarıya fark eder.

• dizellerin km lerinin fazla oluşu gözümü korkutuyor acıkcası yakıt olarak gercektende büyük avantaj ama dedigim gibi km olayı canımı sıkıyo ilerde bi sorun cıkartırmı cıkartmazmı bilemiyorum sonucta arabadanda fazla anlayan birisi degilim son sahibi ben olmak istemem aldıgım aracın
    quote:

bir de şunu söyleyim 1,3 multijet doblo kullanıyorum 2009 model araba 120,000 km ye geldi en ufak bir sorun yok bakımları düzgün yapılmış bir dizel de tercih edebilirsin.gerçi fiyatlarını bilmiyorum ama.birde şu var bu motorların 400,000 km yapıp daha motor kapağı açılmadan yürüyeninide gördüm.bu motor dobloda kasa ağır olduğu için bazı durumlarda yetersiz kalabiliyor fakat palio da çok iyi olacağını düşünüyorum.dediğim gibi bütçen elveriyorsa bakımları zamanında yapılmış bir dizel de tercih edebilirsin yakıt neredeyse yarı yarıya fark eder.

• quote:

dizellerin km lerinin fazla oluşu gözümü korkutuyor acıkcası yakıt olarak gercektende büyük avantaj ama dedigim gibi km olayı canımı sıkıyo ilerde bi sorun cıkartırmı cıkartmazmı bilemiyorum sonucta arabadanda fazla anlayan birisi degilim son sahibi ben olmak istemem aldıgım aracın
    quote:

Alıntıları Göster
    zaten o fiyata temiz 1.3 multijet bulunmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: M-A-S

zaten o fiyata temiz 1.3 multijet bulunmaz.

Alıntıları Göster
    bende 1.2 sl palio var 2.sahibiyim 10 aydır bende
    sadece benzin masrafı ile 80 tl yağ ve yağ filtresi masrafı yaptım çok sorunsuz

Orijinalden alıntı: aagir

bende 1.2 sl palio var 2.sahibiyim 10 aydır bende
    sadece benzin masrafı ile 80 tl yağ ve yağ filtresi masrafı yaptım çok sorunsuz

Alıntıları Göster
    palio 1.2 sl arabamın bu arada 6 aylık vergisi 86 lira:))
    başka da fazla bir özelliği yok arabanın ön camlar otomatik ilk kalkışta atik klima yok
    aslında tek özelliği sorunsuz oluşu
    anladığım kadarıyla çok paralı değilsiniz bence sizin için az km li bir palio idealdir
    valla dogru söylemişsiniz cok param yok aldıktan sonrada cok fazla masraf cıkartmasını istemiyorum oturdugum yer biraz sehir dısında kaldıgı icin ve belli saatten sonra vesait bulmak zor oldugu icin bi araba almak istiyorum aklıma yatan en ideal araba palio cok cok konfor aramıyorum sadece bana masraf cıkartmasın
    sizin aracın şehir içi , şehirdışı yakıt tüketimi nedir acaba anladıgım kadarıyla sizinkisi 8valf olanı

quote:

başka da fazla bir özelliği yok arabanın ön camlar otomatik ilk kalkışta atik klima yok
    anladığım kadarıyla çok paralı değilsiniz bence sizin için az km li bir palio idealdir

@aagir
    valla dogru söylemişsiniz cok param yok aldıktan sonrada cok fazla masraf cıkartmasını istemiyorum oturdugum yer biraz sehir dısında kaldıgı icin ve belli saatten sonra vesait bulmak zor oldugu icin bi araba almak istiyorum aklıma yatan en ideal araba palio cok cok konfor aramıyorum sadece bana masraf cıkartmasın
    sizin aracın şehir içi , şehirdışı yakıt tüketimi nedir acaba anladıgım kadarıyla sizinkisi 8valf olanı

quote:

Alıntıları Göster
    arabam 8 valf lpg yok sadece benzinli
    yakıta gelince kütahyalıyım tavşanlı ilçesinde oturuyorum arabayı sadece ayda iki kez kütahya merkeze giderken ve kütahya içinde kullanıyorum yol 50 km tamamen düz ve duble 50 km de 12 tl yakıyor kütahya içinde ise ortalama 25 km yapıyoruz hafta sonu ve 10 tl yakıyor
    belki benim kötü kullanmamdan olacak şehir içinde benzini içiyor:)) uzun yolda az yakıyor

konfora gelince arabamdan sadece 1 sene yaşlı olan 2004 model corsaya bindim sessizlik olarak fark yok 100 km geçmeyince sessiz bir araba plastik kalitesi de fena değil bence donanımı olmamasına rağmen güzel bir araba

• quote:

arabam 8 valf lpg yok sadece benzinli
    yakıta gelince kütahyalıyım tavşanlı ilçesinde oturuyorum arabayı sadece ayda iki kez kütahya merkeze giderken ve kütahya içinde kullanıyorum yol 50 km tamamen düz ve duble 50 km de 12 tl yakıyor kütahya içinde ise ortalama 25 km yapıyoruz hafta sonu ve 10 tl yakıyor
    belki benim kötü kullanmamdan olacak şehir içinde benzini içiyor:)) uzun yolda az yakıyor

konfora gelince arabamdan sadece 1 sene yaşlı olan 2004 model corsaya bindim sessizlik olarak fark yok 100 km geçmeyince sessiz bir araba plastik kalitesi de fena değil bence donanımı olmamasına rağmen güzel bir araba

Alıntıları Göster
    rkadaşlar acil şunu düşünüyorum yardım ederseniz sevinirim km biraz fazla ama sorun olurmu?

Lütfen yardımcı olursanız sevinirim...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-2005-model-palio-1-2-klimali-sirali-lpgli-97765924/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: sisiew

rkadaşlar acil şunu düşünüyorum yardım ederseniz sevinirim km biraz fazla ama sorun olurmu?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-2005-model-palio-1-2-klimali-sirali-lpgli-97765924/detay

Alıntıları Göster
    Bütçeniz doğrultusunda 2004 model Punto 1.4 16v benzinli almanızda olası. 95 bg lik motoruyla hem sınıfının en hızlısı hemde gerçekten az yakan bir araç. (çift hava yastığı ve klima standart, genelde ABS çoğu modelinde var) Daha önce kullandığım araç yeni kasa 2005 palio 1.3 multijetti. Parçası ucuz ve sorunsuz bir araçtı. Ama uzun yolda çok yoruyordu. Şu anda kullandığım araç 2004 Punto 1.3 multijet. Arada oldukça fark var. Yol tutuş, güvenlik (2001 yılında çarpışma testlerinden 4 yıldız almış bir araç) konfor konusunda paliodan oldukça ileride bir araç. Tek olumsuz tarafı parçalarının palio'ya göre pahalı olması ve ön takımlarının palio'ya göre daha nazik olması.

• quote:

ne olursa olsun abs siz bir arabaya o parayı vermem sizde abs li modellerine yada farklı bir arbaya bakabilirsiniz mesela clio hb.
    konuyu ben açmıştım ama bütçeyi biraz arttırıp daha mantıklı bir araç olan clio aramaya basladım 2002-2005 privilege yada dynamic modelleri dolu olanlarıdır abs eps 4 hava yastıgı klima hatta sunroff bir arastırın derim 2005 yada 2006 olmasında 2004 olsun ama biraz dolu olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_MuKa -- 31 Ağustos 2012; 15:38:06 >

• quote:

quote:

ne olursa olsun abs siz bir arabaya o parayı vermem sizde abs li modellerine yada farklı bir arbaya bakabilirsiniz mesela clio hb.
    konuyu ben açmıştım ama bütçeyi biraz arttırıp daha mantıklı bir araç olan clio aramaya basladım 2002-2005 privilege yada dynamic modelleri dolu olanlarıdır abs eps 4 hava yastıgı klima hatta sunroff bir arastırın derim 2005 yada 2006 olmasında 2004 olsun ama biraz dolu olsun

Alıntıları Göster
    Bende palio corsa o klasmanda araçlar düşünüyorum yakıtta cimri olan burdan tavsiyeleri almak güzel oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: H.B.V

Bende palio corsa o klasmanda araçlar düşünüyorum yakıtta cimri olan burdan tavsiyeleri almak güzel oldu

hocam corsa iyidir almandır ama donanımı yoktur aynı paraya clio hb ler var yeterli donanımda
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.