Şimdi Ara

Palio 1.3 MJ(2005) - Clio hb 1.4 RTA(2000)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar ilk arabam olacak, çok yakması önemli değil de sorun çıkartmaması,uzun yola da uygun olması, parçasının uygun olması ve satması kolay bir araç olsun istiyorum. 22 yaşında üniversite son sınıf öğrencisiyim ve ilk arabam olacak. 11-13 bin bütçem var.

Uzun araştırmalar sonucu bu iki model arasında kararsız kaldım ama gönlüm cliodan yana duruyor.

clio hb 1.4 2000 -http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sercan-otomotiv-2000-clio-rta-klimali-121252966/detay

Palio 1.3 MJ 2005 -http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-acil-satilik-2005-model-1.3-multijet-palio-pazarliksiz-13.500-136758711/detay

tabi arada 1-1.5 bin oynuyor. Şu an 11 bin nakitim var, bu yüzden aralık ortalarında alabileceğim tabi palio olacaksa bunun üstüne 2 ay daha beklemem gerekecek. İşte bunun kararsızlığında kaldım. Sizce tercihim hangisinden yana olmalı, ne yapmalıyım?

• arkadaşım merabalar öncelikle linkte gönderdigin palioyu inceledim biraz, lakin palionun daha yorumları okumadan çamurlukla kapı mı değişmiş acaba dedim ve dedigim çıktı adam zaten altta yazmış, palio bakıyorsan palionun 1.2 8v olanları ve palionun 1.2 16v olanlarından tavsiye ederim. parça olarak ucuz, ve modelide yeni olacagı için arıza çıkartma ihtimali düşük olacaktır 13 lira civarına 1.2 8v olanlardan bulursunuz diye düşünüyorum bir miktar daha eklerseniz eğer 1.2 16v modelini de bulabilirsiniz. 1.3 mj motor olanlar genelde yıpranmış oluyor o kmlerde. açıkçası pekte tavsiye etmem. o linkteki lacivert palioyu özellikle söylüyorum hiç beğenmedim
    clio konusuna gelince flyer_mig arkadaşım sana daha detaylı olarak yardımcı olur, ben clionun modellerini pek bilmem

örneğin

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-ilk....sahibinden....79.000..de...sadece-141360451/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-aracimda-4-lastik-yeni-takilmistir-141336643/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: jjuuddaass

arkadaşım merabalar öncelikle linkte gönderdigin palioyu inceledim biraz, lakin palionun daha yorumları okumadan çamurlukla kapı mı değişmiş acaba dedim ve dedigim çıktı adam zaten altta yazmış, palio bakıyorsan palionun 1.2 8v olanları ve palionun 1.2 16v olanlarından tavsiye ederim. parça olarak ucuz, ve modelide yeni olacagı için arıza çıkartma ihtimali düşük olacaktır 13 lira civarına 1.2 8v olanlardan bulursunuz diye düşünüyorum bir miktar daha eklerseniz eğer 1.2 16v modelini de bulabilirsiniz. 1.3 mj motor olanlar genelde yıpranmış oluyor o kmlerde. açıkçası pekte tavsiye etmem. o linkteki lacivert palioyu özellikle söylüyorum hiç beğenmedim
    clio konusuna gelince flyer_mig arkadaşım sana daha detaylı olarak yardımcı olur, ben clionun modellerini pek bilmem

örneğin

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-ilk....sahibinden....79.000..de...sadece-141360451/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-aracimda-4-lastik-yeni-takilmistir-141336643/detay

Öncelikle cevap yazdığınız için teşekkürler. Aslında konudaki arabalar timsali eklenmiştir. Yani onları alacağımdan değilde kıyaslama yapılabilsin diye :)

Tavsiyelerinizi dikkate alacağım, tekrar teşekkürler.

• 5 yıl daha yeni olması vesilesiyle palio diyecektim de araba bir sürü macera yaşamış

Gelelim clio 2 lere...En boş modeli RN dir.Linkte attığın araç 8 valfli 1.4 K7J 75 HP motoru kullanıyor.Oldukça ekonomik ve tüpe uyumu iyidir.Yedek parçası ucuz ve motor toplamda 3.1 litre yağ alır.Piyasada gördüğün çoğu clio larda bu motor kullanılmıştır.Kronik sorunu olarak bütün renaultlarda görünen şanzıman keçesi yağ kaçağıdır,bu durum 2012 clio-4 lerde bile vardı,fakat çokta önemli değildir.Direksiyonları güncel araçlara göre biraz serttir,sert derken pamuk gibi değil.Bunun dışında sorunsuzdur. -

Alacaksan 1.4 16valf megan-1 motorlusunu öneririm.98 beygir ve oldukça ekonomik bir motordur.Fakat ateşlemede kalem bobin kullandığından bobin patlaması,arızası gibi durumlar görülebilir.Megane-1 motorlusu bulamazsan 1.4 8valf te işini görür.En dolu modeli RXT dir. (Fransız yapımı) Renault grubu motor konusunda çok başarılı,Mercedes gibi dünya devine motor satmışlardır.(Mercedes A serisi ve C-Class bakınız DCİ) Fakat yerli üretimleri malzeme kalitesinde gerideler.

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

5 yıl daha yeni olması vesilesiyle palio diyecektim de araba bir sürü macera yaşamış

Gelelim clio 2 lere...En boş modeli RN dir.Linkte attığın araç 8 valfli 1.4 K7J 75 HP motoru kullanıyor.Oldukça ekonomik ve tüpe uyumu iyidir.Yedek parçası ucuz ve motor toplamda 3.1 litre yağ alır.Piyasada gördüğün çoğu clio larda bu motor kullanılmıştır.Kronik sorunu olarak bütün renaultlarda görünen şanzıman keçesi yağ kaçağıdır,bu durum 2012 clio-4 lerde bile vardı,fakat çokta önemli değildir.Direksiyonları güncel araçlara göre biraz serttir,sert derken pamuk gibi değil.Bunun dışında sorunsuzdur. -

Alacaksan 1.4 16valf megan-1 motorlusunu öneririm.98 beygir ve oldukça ekonomik bir motordur.Fakat ateşlemede kalem bobin kullandığından bobin patlaması,arızası gibi durumlar görülebilir.Megane-1 motorlusu bulamazsan 1.4 8valf te işini görür.En dolu modeli RXT dir. (Fransız yapımı) Renault grubu motor konusunda çok başarılı,Mercedes gibi dünya devine motor satmışlardır.(Mercedes A serisi ve C-Class bakınız DCİ) Fakat yerli üretimleri malzeme kalitesinde gerideler.

Bilgilendirmeler için teşekkürler hocam. Sonuç olarak clio 1.4 RTA 8valf olanı senin işini görecektir diyorsunuz yani. Sizden birde sahibinden.com örnek ilan tavsiyesi rica ediyorum.

Çok Büyük ihtimal bu modeli alacağım. Temizinden İzmir yakınında görürseniz haberdar edin beni :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.