Şimdi Ara

PAİNTTEN RESİM DÜZENLERKEN MAVİ EKRAN ALIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bir 10 gün önce falan pes 2013 yükledim ve sabahtan akşama kadar oynadım. akşamda bir yandan pes açıkken bir yandan yazıcıdan çıktı alıyodum mavi ekran yedim. sonra bir iki saat beklettim yine açtım bilgisayarı yine mavi ekran yedim. ertesi gün açtım hiç bir sorunla karşılaşmadım taa ki bugüne kadar.

paintten resime yazıyı tam yazarken mavi ekran alıyorum. acaba neden olabilir ? bilgisayarım casper dı bende upgrade yaptım ekran kartı power falan aldım kasa biraz küçük kalıyor acaba ondan olabilir mi ? ama yine de paintten mavi ekran almamam lazım.

kasaya çok fazla para veremem şu kasa iyi midir ?http://www.hepsiburada.com/liste/compusa-1705-atx-kasa/productDetails.aspx?productId=bd100768&categoryId=1013&SKU=BD100768&navq=fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dbd100768%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dbilgisayar%255cu0020kasas%255cu0131%252f25.0%253cactual_price%253c50.0%26fh_refview%3dsearch

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E32D1212 -- 9 Temmuz 2013; 13:38:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tugrul6733

merhaba arkadaşlar bir 10 gün önce falan pes 2013 yükledim ve sabahtan akşama kadar oynadım. akşamda bir yandan pes açıkken bir yandan yazıcıdan çıktı alıyodum mavi ekran yedim. sonra bir iki saat beklettim yine açtım bilgisayarı yine mavi ekran yedim. ertesi gün açtım hiç bir sorunla karşılaşmadım taa ki bugüne kadar.

paintten resime yazıyı tam yazarken mavi ekran alıyorum. acaba neden olabilir ? bilgisayarım casper dı bende upgrade yaptım ekran kartı power falan aldım kasa biraz küçük kalıyor acaba ondan olabilir mi ? ama yine de paintten mavi ekran almamam lazım.

kasaya çok fazla para veremem şu kasa iyi midir ?http://www.hepsiburada.com/liste/compusa-1705-atx-kasa/productDetails.aspx?productId=bd100768&categoryId=1013&SKU=BD100768&navq=fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dbd100768%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dbilgisayar%255cu0020kasas%255cu0131%252f25.0%253cactual_price%253c50.0%26fh_refview%3dsearch

Mavi ekran'nın kodunu alabilirmisiniz? Kafadan bişiler söylemeyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pinapple

quote:

merhaba arkadaşlar bir 10 gün önce falan pes 2013 yükledim ve sabahtan akşama kadar oynadım. akşamda bir yandan pes açıkken bir yandan yazıcıdan çıktı alıyodum mavi ekran yedim. sonra bir iki saat beklettim yine açtım bilgisayarı yine mavi ekran yedim. ertesi gün açtım hiç bir sorunla karşılaşmadım taa ki bugüne kadar.

Mavi ekran'nın kodunu alabilirmisiniz? Kafadan bişiler söylemeyelim.

onu nasıl yapacağım ?

• Mavi ekran kodlarına güvenmeyin derim.Lanet olası kodlar beni çok yanılttı hatta memtest bile güvenilmez bir program.

Ekran kartı power falan aldım demişsiniz.Aldığınız power yetersiz geliyorsa yada 12v,5v gibi kanallardan doğru düzgün akım sağlayamıyorsa mavi ekrana sebep olabilir.Ha birde driverlerin yanlış yüklenmesi ve sistem bileşenlerinin değiştirilmesi sonucu temiz bir format atılmaması sonucu mavi ekranla karşılaşmakta normaldir.
    Bunun için size tavsiyem düzgün önce bize tüm sistem parçalarını yazın ve bir format atıp driverleri adam gibi yükleyin ayrıca formattan sonra 3dmark11 gibi bir programla sistemi zorlayın.Eğer mavi ekran alırsanız deneme yanılma yoluyla sorunu bulmaktan başka çare yok.Tek tek başka parçalar takılarak denemelisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Mavi ekran kodlarına güvenmeyin derim.Lanet olası kodlar beni çok yanılttı hatta memtest bile güvenilmez bir program.

Ekran kartı power falan aldım demişsiniz.Aldığınız power yetersiz geliyorsa yada 12v,5v gibi kanallardan doğru düzgün akım sağlayamıyorsa mavi ekrana sebep olabilir.Ha birde driverlerin yanlış yüklenmesi ve sistem bileşenlerinin değiştirilmesi sonucu temiz bir format atılmaması sonucu mavi ekranla karşılaşmakta normaldir.
    Bunun için size tavsiyem düzgün önce bize tüm sistem parçalarını yazın ve bir format atıp driverleri adam gibi yükleyin ayrıca formattan sonra 3dmark11 gibi bir programla sistemi zorlayın.Eğer mavi ekran alırsanız deneme yanılma yoluyla sorunu bulmaktan başka çare yok.Tek tek başka parçalar takılarak denemelisiniz.

power 750 w hocam yetmemesine imkan yok. zaten bu zamana kadar hiç sıkıntı yaşamadım. geçen çok fazla pes oyunca mavi ekran aldım. ondan sonraki günler yine çok açık durdu pc yine hiç aldım. bir de bugün nedense paintte resim düzenlerken sıkıntı oldu

• @
    tugrul6733

Öyle demeyin hocam markası belli olmayan pazar malı bir psu ise 750w değil 600 w değil 500 w değil sadece 400 w veriyor olabilir
    Dediğim gibi eğer tüm sistem bileşenlerinin marka ve modellerini yazarsanız biraz daha yardımcı olabiliriz.Ha birde HDD TUNE programı ile error test yapıp fotosunu koyarsanız sorunun badsector kaynaklı olup olmadığını da anlamış oluruz.
  • quote:

@
    tugrul6733

Öyle demeyin hocam markası belli olmayan pazar malı bir psu ise 750w değil 600 w değil 500 w değil sadece 400 w veriyor olabilir
    Dediğim gibi eğer tüm sistem bileşenlerinin marka ve modellerini yazarsanız biraz daha yardımcı olabiliriz.Ha birde HDD TUNE programı ile error test yapıp fotosunu koyarsanız sorunun badsector kaynaklı olup olmadığını da anlamış oluruz.

hocam high power markası .

o zaman aklımda olanlar ile şöyle yazayım.

işlemci: intel i3 2120
    ekran kartı: hd 6850
    anakart: pegatron ıpxsb h-61
    ram: 6 gb bir ram ama tam bilmiyorum aida 64 kuramadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E32D1212 -- 9 Temmuz 2013; 20:10:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • PSU'nun markası high power ise sorun yok
    6 gb ram olduğuna göre bunlar 2+2+2 şeklinde olmalı.Ramleri tek tek takarak hata alıp almadığınızı kontrol etmekte fayda var.Aslında sorun her yerde olabilir benim bilgisayar bilgim buna yetmiyor.Zaten tanıdığım tüm bilgisayar bilen insanlarda deneme yanılma yöntemini kullanıyor.Linkteki konuyu inceleyerek tavsiye edilen çözümleri uygulamanızı ve bjk_murat nickli arkadaşa pm atmanızı tavsiye ediyorum.

Konu linki :http://forum.donanimhaber.com/m_73859687/f_//tm.htm#73859687
    bjk_murat nickli arkadaşın profili :http://forum.donanimhaber.com/showProfile.asp?memID=436998

• quote:

PSU'nun markası high power ise sorun yok
    6 gb ram olduğuna göre bunlar 2+2+2 şeklinde olmalı.Ramleri tek tek takarak hata alıp almadığınızı kontrol etmekte fayda var.Aslında sorun her yerde olabilir benim bilgisayar bilgim buna yetmiyor.Zaten tanıdığım tüm bilgisayar bilen insanlarda deneme yanılma yöntemini kullanıyor.Linkteki konuyu inceleyerek tavsiye edilen çözümleri uygulamanızı ve bjk_murat nickli arkadaşa pm atmanızı tavsiye ediyorum.

bjk_murat nickli arkadaşın profili :http://forum.donanimhaber.com/showProfile.asp?memID=436998

ramler ya 3 +3 ya da 4 +2 şeklinde hocam çünkü iki tane ram yuvası var

• quote:

quote:

Ben bunca sene 3 gb ram görmedim ayrıca 4+2 gb ram de kararlı çalışmaz gibime geliyor ama bellide olmaz tabi

• Bir ihtimal msdn isletim sistemi kullanmadigindan kaynaklaniyor olabilir
  • quote:

quote:

quote:

Ben bunca sene 3 gb ram görmedim ayrıca 4+2 gb ram de kararlı çalışmaz gibime geliyor ama bellide olmaz tabi

3 gb bende bilmiyorum görmedim de hocam belli olmaz bu casperın işi

• quote:

Orijinalden alıntı: mertkucukuncu

Bir ihtimal msdn isletim sistemi kullanmadigindan kaynaklaniyor olabilir

msdn ?
  • quote:

quote:

msdn ?

Microsoftun online mağazasından satın alınıp indirilen işletim sistemidir.Aslında orjinal kopya olan ve ekleme çıkarma yapılmamış işletim sistemi de denebilir.
  • quote:

quote:

quote:

msdn ?

Microsoftun online mağazasından satın alınıp indirilen işletim sistemidir.Aslında orjinal kopya olan ve ekleme çıkarma yapılmamış işletim sistemi de denebilir.

vallaha casper bilgisayar ile birlikte gelen işletim sistemi
  • Sorun sadece paintte yaşanıyorsa mspaint.exe de problem olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pulmicort

Sorun sadece paintte yaşanıyorsa mspaint.exe de problem olabilir.

yani oyun oynamıyorum bu aralar ama pc baya açık kaldığı zaman bir şey olmuyo paintten kesme biçme yaparken de bir şey yok. yazı yazarken mavi ekran alıyorum.

mspaint.exe de ise nasıl giderebilirim problemi ?
  • quote:

quote:

yani oyun oynamıyorum bu aralar ama pc baya açık kaldığı zaman bir şey olmuyo paintten kesme biçme yaparken de bir şey yok. yazı yazarken mavi ekran alıyorum.

Herhangi bir fikrim yok bazı sistem dosyaları değiştirilerek veya regedit üzerinden bazı bozukluklar düzeltilerek sorun çözülebilir. En kolay yol veriler yedeklenerek format atmak olur gibime geliyor. ( Sadece paintte sorun yaşanıyorsa.)
  • quote:

quote:

quote:

Herhangi bir fikrim yok bazı sistem dosyaları değiştirilerek veya regedit üzerinden bazı bozukluklar düzeltilerek sorun çözülebilir. En kolay yol veriler yedeklenerek format atmak olur gibime geliyor. ( Sadece paintte sorun yaşanıyorsa.)

dün 3 4 tane resim kesip birleştirme işlemi yaparken sorun çıkarmadı bakayım şimdi yazı yazarken sorun çıkaracak mı

• quote:

quote:

quote:

yine mavi ekran aldım hocam başka işlemler yaparken sıkıntı yok resime yazı eklerken tam yazıyı yazmaya başlıyorum klavyeye basmam ile mavi ekran

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.