Şimdi Ara

Packard Bell TK100 [İZLENİMLERİM];

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://www.vatanbilgisayar.com/packard-bell-dot-mr-u-tk100-nebo-intel-celeron-c743-1.3-ghz-1gb-ddr2-160gb--11.6(1366-x-768)-cam-win7sta/productdetails.aspx?I_ID=47019

Packard Bell TK100 (kırmızı) + Logitech VX Nano toplam 701 TL/6 taksit aldım.

Cihaz elime ulaştı, yorumlarımı aşağıya ekledim ama rahat görünsün diye bir de ilk mesaja ekliyorum.

quote:

Netbook dün elime geçti arkadaşlar. Kutuyu açınca bir de sürpriz ile karşılaştık: kadife taşıma kılıfı (cırt cırt kapaklı, iç dış kadife, siyah ve markası yazıyor)

Alır almaz starter anlaşmasını dahi kabul etmeyip usb'den W7 Ultimate yükledim. Sonrasına aeropeek özelliğini kapattım. Antivirüs gibi benim için gereksiz bir şeyi kullanmıyorum çünkü girdiğim yerler belli. İndirdiğim yerler vs. hepsi yıllardır kullandığım güvenli yerler olunca gerek kalmıyor. Riskli ufak tefek dosyalar olursa virustotal.com ile hallediyorum. Ha tabi ki USB Disk Securty kurmayı unutmadım USB bellekler tehlikeli

Cihazın driverları sitesinde support kısmında mevcut. netbook>dot>dot m u seçilecek). Bios güncellemeyi ve driverları indirirken hemen üstten işletim sisteminizi seçmeyi unutmayın. Kamera içinde chicony yazan indirilecek. Gereksiz rapid linkleriyle uğraşmayın, girin orjinal sitesinden indirin.

Ram elpida markalı 1gb 800 mhz (667 mhz de 5-5-5-15 oluyor). Ama burada önemli bir şey var: tk002 konusunda 3gb ram çalıştıran olmuş(yanlışlıkla 2gb tek modül almış arkadaş, 1'in yanına takmış ve çalıştırmış. Windows sorunsuz olarak 3gb ram'i görmüş, kullanılabilir. Aktif olarak 3gb kullanıyor yani.), 4gb çalıştırıp çalıştırmayacağı merak ediliyor. Yani şu anda bilinen, bu netbook'un ram desteği 2gb ile sınırlı değil

İşlemci gayet hızlı, yüklemeler yaparken aynı zamanda dosya taşırken ve aynı zamanda msn+opera açık iken tabiki de kasma oldu Ama donmadı veya kilitlenmedi. Msn de yazışmaya sorunsuz devam ettim, tabi opera ile forumda gezmeyede

Ekran çok tatlı(sanırım LED olmasından dolayı), imzamdaki lg monitörden daha tatlı renkleri var.

Çözünürlük(1366x768) ve ekran boyutu(11.6") müthiş uyumlu. İnanın bu cihazın yanında 10" lik 1024x600 lük netbookların çözünürlüğü gerçekten kötü duruyordu. Aslında 10" bakıyordum önceden ama çözünürlüğü görünce vazgeçmiştim ta ki bu cihazı görene kadar. LG x200 modelinde de aynı çözünürlük var ama çok küçük durduğu için insanı kör bile eder. Yakından görmesi müthiş olanları hariç :)

Klavyesi keşke LG x200 gibi olsaydı diyorum ama olsun bu da güzel. Yumuşak ama aşırı yumuşak değil, tam basmalık. Hoparlör ise tiz ve midlerde oldukça başarılı, yeterli ve güzel hoparlörler. Kamerasıda idare eder.

Touchpad gayet güzel ama o konuda bir şey söyleyemem çünkü pek kullanmıyorum :) Tek tuşla kapatıyorum pad'i.

Cihazda Bluetooth yok. Kasanın altında tuşu var ama basınca çarpı işareti çıkıyor, yani yok. Aslında saklı donanım olarak var olabileceği geliyor aklıma ama :) Çünkü sitesinde bile bu modelin driverları arasında bluetooth driver mevcut. Wi-fi konusunda da pek bir şey diyemem çünkü modem alamadım henüz. Ama hiç beklemediğim sayıda(çevreme bakarak) ağ buldum. Şu anda ethernet kablosuyla bağlanıyorum (netbooktan yazıyorum).

Çok yüklendiğimde prizde çalışırken fan arada bir çalışıyor, sesi geliyor. Pilde iken çalıştığına denk gelmedim.

Ekran kartı GMA 4500HD. Oyun henüz denemedim.

Son olarak açılış hızı taş çatlasın 20sn :) K-lite codec pack + km player ile (kalite ayarını en iyi değil normal yaptım) 720p yi sorunsuz izledim. 1080p henüz denemedim ama performansına bakarak havada karada 1080p'yi çalıştıracağı belli Çünkü ne açılırken kasma vardı ne başka bir şey. Takır takır sanki masaüstü sistemimmiş gibi açtı ve izledim. Forumdaki arkadaşlar sanırım antivirüsün gereksiz yere yüklenmesi nedeniyle kasma problemi yaşadılar. Eğer bilinçli kullanıcıysanız antivirüs yüklemeyin boşuna. xxx içinde malum güvenli tube ve jizz'leri kullanın (reklâmlarına tıklamayın tabi), yeter.

Batarya 4400mAh ve 48Wh. Made in Japan yazıyor. Batarya takılınca çıkıntı vs. yok tam aksine tamamlanan bir görünüş ve estetik var.

Malzeme kalitesi bence çok iyi. Klavyenin bulunduğu yüzey(kenarlar, yani alt kasa) delikli delikli gibi pürüzlü. Cihazı kapattığınızda üst kısım pürüzsüz, piyano siyahı gibi ama kırmızı :) Cırtlak kırmızı değil yalnız bordo.

Başka sorunuz olursa cevaplarım, şimdilik bu kadar ön inceleme yeter sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurorAbeam -- 2 Eylül 2010; 17:19:53 >

• tavsiye olarak acer emachines derim 470tl kampanyadaydı bütçe olarak iyi ama en fazla 1024 600 çözünürlük var. ama gerçekten çok iyi performanslı. sana tavsiyem packard bell alma çünkü packard bell çok kolay bozuluyor. Abimin bi ardadaşının arkadaşının da packard belli vardı 3 ay sonra bozulmuş. bu yüzden daha önceden kullandığın ve memnun kaldığın bir marka al. Özellikle acer öneririm.

Orijinalden alıntı: ozan395

tavsiye olarak acer emachines derim 470tl kampanyadaydı bütçe olarak iyi ama en fazla 1024 600 çözünürlük var. ama gerçekten çok iyi performanslı. sana tavsiyem packard bell alma çünkü packard bell çok kolay bozuluyor. Abimin bi ardadaşının arkadaşının da packard belli vardı 3 ay sonra bozulmuş. bu yüzden daha önceden kullandığın ve memnun kaldığın bir marka al. Özellikle acer öneririm.

Hocam lütfen yazdığım detaylara dikkat edin; 1366x768 ve 11.6" veya 12.1" vs. gibi çözünürlük ve boyut.

Ayrıca acer yerine 499 TL'ye samsung N150 mevcut. Ekrandan dolayı alamıyorum.

Bu yönde tavsiye verirseniz memnun olurum.
  • packard bell den iyisini bulamazsın söylediğin özelliklerde... alırsan pişman olmayacağın bi cihaz bence.. ben bu modelın 2gb ram 250gb hdd olanını kullanıoyrum.herhangi bir problem yaşamadım ve çokta memnunum..

http://www.teknolojix.com/pinfo.asp?pid=14439

http://www.ereyon.com.tr/urun/mobee-slim-120na-fhu-2gb-250-gb-linux-12-1-netbook.aspx

Linux veya dos olması önemli değil istediğiniz windows sürümünü kurabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinuster -- 23 Ağustos 2010; 23:18:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metinuster

Packard Bell i bende öneririm ayrıca uygun fiyatlı yüksek çözünürlüklü Mobee slim 120na yada bakabilirsiniz.

http://www.teknolojix.com/pinfo.asp?pid=14439

http://www.ereyon.com.tr/urun/mobee-slim-120na-fhu-2gb-250-gb-linux-12-1-netbook.aspx

Linux veya dos olması önemli değil istediğiniz windows sürümünü kurabilirsiniz.

İşletim sistemi önemli değil, o kısım halledilir zaten

Öneri için teşekkürler, bunu da listeye aldım. 1280x800 ama rahatsız edici değil, 16:10, o da gayet güzel.

Bir tek işlemcisi N450 ama 2gb ram 12.1" ekran ile bunu da kapatmışlar. Fıyatıyla gerçekten hoşuma gitti, bunu da araştırayım.

Edit: Batarya hakkında bir şey yazılmamış ve ekran kartı biraz daha düşük. Yine de bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurorAbeam -- 24 Ağustos 2010; 0:19:15 >

• Galiba bu modelden daha iyisi yok galiba

Asus 1201N var ama 800 civarına gördüm onu da. 2. ele uyguna düşse ona da bakardık.

Peki bir soru; netbook'a 7200rpm disk taksak problem olur mu? Yani şarj süresini vs. geçtim gürültü ve titreşim yapar mı?
    Daha Fazla Göster
  • 7200rpm disk takınca ne olacağını bilen var mı?

Edit: 701 olacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurorAbeam -- 31 Ağustos 2010; 19:38:57 >

Alır almaz starter anlaşmasını dahi kabul etmeyip usb'den W7 Ultimate yükledim. Sonrasına aeropeek özelliğini kapattım. Antivirüs gibi benim için gereksiz bir şeyi kullanmıyorum çünkü girdiğim yerler belli. İndirdiğim yerler vs. hepsi yıllardır kullandığım güvenli yerler olunca gerek kalmıyor. Riskli ufak tefek dosyalar olursa virustotal.com ile hallediyorum. Ha tabi ki USB Disk Securty kurmayı unutmadım USB bellekler tehlikeli

Cihazın driverları sitesinde support kısmında mevcut. netbook>dot>dot m u seçilecek). Bios güncellemeyi ve driverları indirirken hemen üstten işletim sisteminizi seçmeyi unutmayın. Kamera içinde chicony yazan indirilecek. Gereksiz rapid linkleriyle uğraşmayın, girin orjinal sitesinden indirin.

Ram elpida markalı 1gb 800 mhz (667 mhz de 5-5-5-15 oluyor). Ama burada önemli bir şey var: tk002 konusunda 3gb ram çalıştıran olmuş(yanlışlıkla 2gb tek modül almış arkadaş, 1'in yanına takmış ve çalıştırmış. Windows sorunsuz olarak 3gb ram'i görmüş, kullanılabilir. Aktif olarak 3gb kullanıyor yani.), 4gb çalıştırıp çalıştırmayacağı merak ediliyor. Yani şu anda bilinen, bu netbook'un ram desteği 2gb ile sınırlı değil

İşlemci gayet hızlı, yüklemeler yaparken aynı zamanda dosya taşırken ve aynı zamanda msn+opera açık iken tabiki de kasma oldu Ama donmadı veya kilitlenmedi. Msn de yazışmaya sorunsuz devam ettim, tabi opera ile forumda gezmeyede

Ekran çok tatlı(sanırım LED olmasından dolayı), imzamdaki lg monitörden daha tatlı renkleri var.

Çözünürlük(1366x768) ve ekran boyutu(11.6") müthiş uyumlu. İnanın bu cihazın yanında 10" lik 1024x600 lük netbookların çözünürlüğü gerçekten kötü duruyordu. Aslında 10" bakıyordum önceden ama çözünürlüğü görünce vazgeçmiştim ta ki bu cihazı görene kadar. LG x200 modelinde de aynı çözünürlük var ama çok küçük durduğu için insanı kör bile eder. Yakından görmesi müthiş olanları hariç :)

Klavyesi keşke LG x200 gibi olsaydı diyorum ama olsun bu da güzel. Yumuşak ama aşırı yumuşak değil, tam basmalık. Hoparlör ise tiz ve midlerde oldukça başarılı, yeterli ve güzel hoparlörler. Kamerasıda idare eder.

Touchpad gayet güzel ama o konuda bir şey söyleyemem çünkü pek kullanmıyorum :) Tek tuşla kapatıyorum pad'i.

Cihazda Bluetooth yok. Kasanın altında tuşu var ama basınca çarpı işareti çıkıyor, yani yok. Aslında saklı donanım olarak var olabileceği geliyor aklıma ama :) Çünkü sitesinde bile bu modelin driverları arasında bluetooth driver mevcut. Wi-fi konusunda da pek bir şey diyemem çünkü modem alamadım henüz. Ama hiç beklemediğim sayıda(çevreme bakarak) ağ buldum. Şu anda ethernet kablosuyla bağlanıyorum (netbooktan yazıyorum).

Çok yüklendiğimde prizde çalışırken fan arada bir çalışıyor, sesi geliyor. Pilde iken çalıştığına denk gelmedim.

Ekran kartı GMA 4500HD. Oyun henüz denemedim.

Son olarak açılış hızı taş çatlasın 20sn :) K-lite codec pack + km player ile (kalite ayarını en iyi değil normal yaptım) 720p yi sorunsuz izledim. 1080p henüz denemedim ama performansına bakarak havada karada 1080p'yi çalıştıracağı belli Çünkü ne açılırken kasma vardı ne başka bir şey. Takır takır sanki masaüstü sistemimmiş gibi açtı ve izledim. Forumdaki arkadaşlar sanırım antivirüsün gereksiz yere yüklenmesi nedeniyle kasma problemi yaşadılar. Eğer bilinçli kullanıcıysanız antivirüs yüklemeyin boşuna. xxx içinde malum güvenli tube ve jizz'leri kullanın (reklâmlarına tıklamayın tabi), yeter.

Batarya 4400mAh ve 48Wh. Made in Japan yazıyor. Batarya takılınca çıkıntı vs. yok tam aksine tamamlanan bir görünüş ve estetik var.

Malzeme kalitesi bence çok iyi. Klavyenin bulunduğu yüzey(kenarlar, yani alt kasa) delikli delikli gibi pürüzlü. Cihazı kapattığınızda üst kısım pürüzsüz, piyano siyahı gibi ama kırmızı :) Cırtlak kırmızı değil yalnız bordo.

Başka sorunuz olursa cevaplarım, şimdilik bu kadar ön inceleme yeter sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurorAbeam -- 2 Eylül 2010; 17:18:51 >

• Seagate Momentus 7200.4 500 GB modelini kullanıyorum. 160 GB'lik 5400.5 modeline kıyasla daha sesli ve titreşimli çalışıyor. Önceki mesajlarında gördüm, yazayım istedim. Fakat rahatsız edici bir durum yok. En azından bilgisayarı koyduğun zemine kafanı koymuyorsan, rahatsız olacağını sanmıyorum. Aradaki performans farkına değer şu andaki fiyatlarıyla. 130-140 TL civarına indi. Ayrıca 500 GB'lik Momentus XT modelinin de Maçkolik sitesi üzerinden kargoyla 265 TL'ye satıldığını belirteyim. İncelemesini forumdan görebilirsin iki diskin de.

Çok da iyi bir seçim yapmışsın. Bu cihazı ilk geldiği günden beri herkese tavsiye ediyorum. Tek ihtiyacı 2 GB bellek ve 7200 RPM disk. Bunlarla birlikte Windows 7 Home Premium ya da Ultimate'ın 64 bitlik sürümleri ile iyice kendini buluyor. 64 bit destekli bir çipseti olması büyük avantaj. Kesinlikle değerlendirilmeli. Atom'ların genelinde bu yok.

Yalnız antivirüs konusunda katılamayacağım. En basit, en güvendiğiniz sitelerde bile zararlı yazılım tehlikesi başgösterebiliyor. Özellikle flash tabanlı sitelerin yayılması nedeniyle SWF'ler büyük risk taşıyorlar ve cookieler başa bela olabiliyorlar. Avast 5 Pro, MalwareBytes Anti-Malware, a-Squared Free ve HiJackThis kullanıyorum. Avast arkaplanda ve diğerleri rutin taramalarda açık oluyorlar.

Büyük risk alıyorsun antivirüs kurmamakla. İnternet eskisi kadar güvenli değil. Tabi yine de sen bilirsin.

• @jay jay justified; Peki pil durumu nasıl 7200rpm diskte? Ne derece azalma oldu?

Hocam iyi seçim yapıp yapmadığımdan tam emin değilim çünkü 70 TL fark verilerek alınacak üst modelinde benim bildiğimin haricinde blutoooth varmış. Ama kesinlikle pişman olmadığımı söyleyebilirim. Çok hoşuma gitti. Samimi söylüyorum imzamdaki oyun sistemine geçtiğimde görüntü kalitesiz geldi ve klavyesi hiç rahat gelmedi(eskiden çok rahat gelirdi). Şimdi bunun klavyesi harika geliyor. Neyse sonuçta eksik araştırmışım. Gerçi usb bt var ama yine de dahili olsaydı daha iyi olurdu diye düşünmeden edemiyor insan Belki gizli donanım olabilir diye düşünmüyor değilim, serviste açtırma vs.

Ama yine de 250gb 2gb ramli modeli almadığım iyi olmuş çünkü 2gb tek modül alıp 3gb yapabilirim (3gb gerekli mi değil mi emin değilim), hdd ise benim için 320gb wd sorpio yeterli. Diğer pc var çünkü hem de bütçe meselesi.

Antivirüs konusunda diğer bilgisayarımı 1 yıldan fazladır antivirüs olmadan kullanıyorum. Bir kere flash diskten bir şeyler yedim. Ondan sonra usb disk security ile korunuyorum Girdiğim siteler dh, google, youtube, sahibinden.com, sharebus. Güvendiğim yerlerde gezerken gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Bu arada usb disk security'i en iyi antivirüsü kullansanız dahi kurun çünkü ufacık autorun virüslerini en iyi antivirüsler bile göremeyebiliyor. O program usb diski açmadan önce hızlı tarama yapıyor.

• Pil durumunda, yüklü kullanımda en fazla 10-15 dakika azalma olmuştur sanırım. Ölçme gereği duymadım. Masaüstü kullanımda zaten hiç fark yok. Güç yönetimi epeyce gelişmiş zaten 7200.4 serisinin. 0,01 wattlık bir fazlalık söz konusu boştayken 5400'lere göre.

Yıl sonuna doğru XT serisinin 200 TL'ye kadar ineceğini bilsem, onu bekle derdim ama çok da olası görünmüyor. Tabi belli de olmaz, şu anda Fokus ve Hızlıal (Maçkolik) dışında satan yer yok. Diğerleri de satmaya başladıkça, ani düşüşler olabilir kampanyalar dahilinde. PB'deki sistemin, Asus N10Jc'ye göre daha güçlü olduğunu düşünürsek, XT'nin başarım farkı daha da artacaktır 7200.4'e göre. Bir de XT'de, bu titreşim ve gürültü farkının ortadan kalkmış olacağını düşünüyorum. Bu da bir avantajdır benim için.

Şu tırnak boyutundaki bluetooth cihazlarından alınabilir 3-5 liraya. Ben de çok önem veriyordum şu telefon muhabbeti için fakat nedense 2-3 ayda bir defa anca kullanıyorum. Telefonu USB'den bağlayıp işlem yapmak hem hızlı, hem pratik oluyor herhalde. Başka bir şey için bluetooth kullandığımı da hatırlamıyorum.

Elindeki 1 GB'yi satıp ikinci el 2 GB takarım diyorsan, çok iyi bir seçim olur. Windows 7'nin her şekilde masaüstü RAM ihtiyacı fazla. Efektleri ve gereksiz arkaplan uygulamalarını kapattığım halde 400-500 MB çekiyor. Özellikle oyunlarda ve çok sekmeli internet gezintilerinde büyük sıkıntı oluyor. 2 GB'den fazlası da son derece gereksiz diyebilirim bu tür cihazlar için. Belleği ikinci el almak çok iyi bir tercih çünkü sıfırları fahiş fiyatlardan satılıyorlar. Yarı fiyatına kapatabilirsin ikinci elde. Çalışan bir sistemden çıkarılmış belleğin hiçbir sorun çıkaracağını sanmıyorum. Ben 50 TL'ye kapatmıştım. Yanına direkt 1 GB de takabilirsin. Sonuçta iki slot var cihazda.

• Anladım. Asıl WD Scorpio Black düşünüyordum ama hiç bir yerde bulamadım. Mecburen seagate momentus 7200.4 serisi bakacağız (320gb).

XT düşünmüyorum hocam, o kadar harcama yapamam maalesef. Onun yerine diğer sistemime upgrade için harcarım 7200rpm 2.5" yeterli.

Zaten hep kabloyla bağlarım cihazlarımı ama dahili olarak olsaydı fena olmazdı anlamında. Elimdeki usb bt başparmak boyunda Bir tane nano boyutta edinmek gerek.

Ramleri kesinlikle 2. el düşünüyorum. Harddisk konusunda özellikle 2.5" olduğu için 2.elde büyük riske girmiş olacağım için pek içime sinmiyor (taşınabilir olduğu için sürekli sarsıntı, belki düşme falan ne bileyim). Ama ram'i kesinlikle 2.el alırım. İçerideki 1gb'ı satmak yerine 1 tane daha 1gb almak daha mantıklı. Mevcut ram 800MHz (6-6-6-18) olarak çalışıyo, bir ara 667MHz (5-5-5-15) için araştırma yaparım. Alacağım ramde 667mhz cl5 olursa yeter. Dual Channel çalışır inşallah :)

2gb daha ekliyip toplamda 3gb yapma düşüncesi ekran kartından çıktı aslında. Belleğin belli bir kısmını kullanıyor, 4-500mb civarı kullanır sanırsam ram arttırılınca. Gerçi neredeyse 1 yıldır diğer sistemimi 2gb ram ile kullanıyorum her ne kadar harici ekran kartı olsa da hiç hissetmedim ram eksikliği

• O kadar bellek gerektiren bir iş yapacağını hiç sanmıyorum ekran kartının. O yüzden maksimum paylaşım miktarı çok önemli değil.

Bellekler de çift kanal çalışır herhalde. GS45 çipsetinde DDR2 ve DDR3 bellekler için çift kanal desteği var görünüyor.

http://www.intel.com/Products/Notebook/Chipsets/GS45/GS45-overview.htm

Şu alette giriş seviyesi de olsa bir harici kart olsa n'olurdu sanki... Direkt atlardım :)

Tamam 1gb bellekte karar kıldım. Teşekkürler.

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Gönül Asus 1215N ister hocam :) Gerisi hikaye.

O da bütçeyi aşar hocam P.bell'e devam. Bir tek 1080p lerde sorun yaşadım, daha doğru düzgün oynatamadım ama 720plerde gıdım kasma yok gerekli codec ayarlarıyla. Çatır çatır izleniyor, ilerletmelerde sn donma yok ama gel gelelim 1080p olmadı Neyse zaten amacım 1080p değil o nuda asıl pc'de hallederiz

• Mutlaka ürünün forumdaki başlığına bakmışsındır. Orada 1080p'leri sorunsuz oynatıyordu kullanıcılar. Herhangi bir sorun olmaması lazım.
  • Elimde hp 914c telefon var üzerine 300 tl vererek Packard Bell N450 2gb ram 320gb hdd iki aylık tertemiz 7-8 saat pil süreli bir netbook ile takas edeceğim..Sizce etmelimiyim??Yoksa 370 liraya Asus N280 1gb ram 160 hdd garanti yok 7 saat pil süresi olun cihazı alıp hp elimde mi kalsın??Önerilerinize ihtiyacım var..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.