Şimdi Ara

Packard Bell Dot UR (U3600 işlemcili) Model ürün incelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
0
Favori
20.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @biloumba: öncelikle hayırlı olsun.

    Upgrade konusunda üzerinde 32 bit starter var. ve anytimeupgrade idi galiba bir program yüklü. Bu programı çalıştırıp sizin satın alınmış windows keyini girmeniz halinde eğer internet açıksa 10 dk da yükseltiyor.

    Tek kısıtlaması 32 bitten 32 bite yükseltme yapılabilmesi.

    64 bite yükseltme için sıfırdan kurulum şart.

    NB. Düzeltme: 23 bit yazmışım 32 yerine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 13 Haziran 2011; 19:05:27 >
  • Arkadaşlar bugün yaşadığım bir olaydan sonra sizinle paylaşmanın iyi olacağını düşündüm.

    İki gündür makinenin pil ömrü hiç 4 saati geçmiyordu. Nedenini bir türlü çözememiştim. Nexus toolbar kurulu idi ve toolbar üzerinde CPU kullanım oranını gösteren bir applet vardı. Bugün dikkatimi çekti ki CPU kullanım oranı hiç %50'nin altına inmiyor. Hemen görev yöneticisini açtım. CPU kullanım oranlarına göre uygulamaları ve işlemleri sıralattım. En yüksek kullanan %4-5 kullanıyor. Toplamda ise %15'i geçmiyorlar. Yani %50-60 işlemci kullanımı söz konusu değil. Yani bireysel toplam ve toplam olarak apletin gösterdiği tutmuyor.

    Neyse ararken tararken, diğer kullanıcılara ait işlemleri göster butonunu farkettim. Her ne kadar sistemimdeki tek tanımlı kullanıcı olsam da diğerlerinin işlemlerinin de göster deyince daha önce görünmeyen bazı işlemler çıktı ortaya ki toplamda %35-50 arası işlemci yiyorlar arkadaşlar.

    Evet windows'un searchindexer yazılımı imiş tüm CPU yu tıkayan. Sistem çok yavaşlamıyor makinenin işlemcisi çift çekirdek olduğundan ve siz fark etmiyorsunuz. Ama piliniz hemencik bitiyor. Çünkü işlemci hiç enerji tasarrufu moduna girmiyor. E bu işlemci saatte 18 watt yiyen türden. Hemen bitiyor tabi canım pil.

    Meğerse 2007'den beri bu sorun varmış. Microsoft hala düzeltememiş. Çözüm ya dosya indekslemeyi kapatacaksınız ya da xml dosyalarını indekslenecek dosyalar listesinden çıkaracaksınız. Ben ikinciyi seçtim. CPU kullanımı %6'ya düştü. Bence makul.

    Bilginize...




  • Teşekkürler, sanırım 64 bit ultimate ya da professional'a yükselteceğim ve 4gb ram takacağım.

    Ram yükseltmesi konusunda bir sorum olacak, arkadaşımın macbook-pro'sundan çıkan 2x 2gb 1333 MHz DDR3 SDRAM (PC3-10600) bu makinaya uyar mi? pc3-10600 olması bir sorun yaratır mı?

    Çok teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biloumba -- 14 Haziran 2011; 15:48:53 >
  • DDR3 800 ve üzeri ram olması yeterli sizin bahsettiklerinizde benim taktığım aynı. 1333 Mhz olanlardan. Uyum sorunu olmaz. SDRAM yanlış hatırlamıyorsam masaüstü sistemler için SODIMM demek istediniz herhalde. SODIMM'ler notebooklar ve netbooklar için daha küçük boyutlu ve ve daha az voltajla çalıştıkları için daha az ısınıyor dolayısıyla daha az performanslı oluyorlar. Umarım yanlış bilgi vermemişimdir. Hatam varsa bilenler düzeltebilirler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 14 Haziran 2011; 18:37:32 >
  • bugün makinaya windows 7 ultimate 64bit yükledim ve bahsettiğim gibi 4gb ram taktim, şu anda sorun yok gibi gözüküyor ama bir iki sorum olacak.
    youtube'da 1080p video oynatiriken takilmalar yapiyor, her ne kadar ana amacım film izlemek olmasa da hdmi çikişini kullanarak bir yere bağlayinca da sorun çikarir gibi geldi bu durum.
    ikincisi de format atip işletim sistemini değiştirirken adobe photoshop elements de gitti bunu tekrar nasil yükleyebiliriz?

    çok teşekkürler...
  • Öncelikle herkese iyi akşamlar. Bir sorum olacak. İşlemcisi anakart üzerine sabit mi, yoksa çıkarılabiliyor mu? Hiç açıp bakan veya gören var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biloumba

    bugün makinaya windows 7 ultimate 64bit yükledim ve bahsettiğim gibi 4gb ram taktim, şu anda sorun yok gibi gözüküyor ama bir iki sorum olacak.
    youtube'da 1080p video oynatiriken takilmalar yapiyor, her ne kadar ana amacım film izlemek olmasa da hdmi çikişini kullanarak bir yere bağlayinca da sorun çikarir gibi geldi bu durum.
    ikincisi de format atip işletim sistemini değiştirirken adobe photoshop elements de gitti bunu tekrar nasil yükleyebiliriz?

    çok teşekkürler...



    Sanırım yapılacak bir şey yok. Elements 32 bit zaten. 64 bite kurulamaz sanırım. Disk CD vs falan da yok. Dolayısıyla veda etmişiz gibi görünüyor. Belki PB ile temasa geçilirse 64 bit için ürün anahtarı temin edebilirler. Ama bunu da ben ummuyorum...


    Diğer soruya gelince ben şimdiye kadar işlemcisi anakarta çakılmamış bu boyutta bir notebook görmedim. Öyle olsaydı kimse diğerlerini almaz kimse yenilemekle uğraşmaz sadece upgrade ederdi. Sonuçta bunun anakartı ile i5 işlemcililerin anakart çipsetleri aynı.




  • Arkadaşlar bugün teknosa, bimeks ve satürnü gezdim. Bizim makinenin muadillerine baktım. Ben PB de NFSMW oynadığım ve çok memnun olduğum için N550 işlemcili netbooklardan birinde NFSMW yüklü olduğunu görünce bir çalıştırıp deneyeyim dedim. Pişman oldum. Kağnı gibiydi. Arada bir 1-3 FPS ye düşüyordu. Diğer zamanlarda da tam bir akıcılık ve hızınız arttığında da hızlanma hissi oluşmuyordu. Her ne kadar WPI leri birbirine yakın olsa da gerçek hatayya bariz iki kat fark vardı. Bilginiz olsun.

    AMD C50 işlemcili toshiba netbook da aslında nal toppluyor biizmkiyle kıyaslayınca.

    i3 330 UM makineleri bununla kıyaslamayın intel bile işlemcileri sınflandırırken tüm celeronları tek yıldızla i3 işlemcileri üç yıldızla sınıflandırıyor. Yani bu makineden çok fazla şey beklememek lazım sonuçta Ama ben yüklenmeye devam edeceğim sonuçta.

    Bluetooth ve Wifi açık tam performansta 3 saatten biraz fazla gidiyor pil. Merak eden varsa.


    Şarj edilmesi ise bence çok uzun. Bunu da tekrar hatırlatayım dedim...




  • Son olarak mail ile soran bir arkadaşa cevap olarak pil ömrü testi yaptım.

    Kurulum şöyle: Güç koruma modunda, testin 100 dakikası %70-80 ekran parlaklığı geri kalanı yaklaşık 90 dakika (%50 den sonrası) %90-%100 parlaklıkta wifi ve BT kapalı KMPlayer 1439 sürüm ile mkv formatında film izleme (KV Filistin + RED) toplam pil ömrü 225 dakika. Bu arada benim pilin zayıflama oranı %13,5 yani pilim max dolu iken bile aslında %13,5 boş olarak başlıyoruz. sizin zayıflamanız %5 ise bu kafadan %8 lik bir ek pil ömrü demektir ki o da yaklaşık 15 dakikalık zamana tekabül eder.

    Merak edenlere...
  • makina bugün elime geçti. Ben teknosadan 670tl. ye tk-002 modelini aldım. Daha ayrıntılı kullanma fırsatım olmadı. Ancak oyunlarda çok merak ettiğim için hemen win7 ultimate 64bit kurup testlere başladım. NFSU2 Medium ayarlarda gayet akıcı, NFS Carbon.da ise Low ayarlarda hafif kasılmalar oluyor ancak en azından oynanabilecek düzeyde. Klavyesi çok rahat. HDMI çıkışıda süper. Şimdilik tavsiye edebileceğim bi ürün.
  • Hayırlı olsun, iyi ve güzel günlerde kullanman dileğiyle...
  • Tekrar merhaba.. Ürünü 3 gündür test ediyorum.Sonuçları yazayım hemen.
    Youtube 1080p Video = Hiç Takılma Yok ,Akıcı
    COD 4 MW = Low Ayarlarlarda Yalnızca Çok patlamal Sahnelerde hafif Takılmalar
    C&C Generals = Mid Ayarlarda Akıcı
    NFSU2 = Mid Ayarlarda Akıcı
    Knight Online = Low Ayarda 20+ Fps ile Akıcı
    GTA Vice City = Mid Ayarlarda Akıcı
    Yine Testlerim devam edecektir. 2GB Ram Takviyesiyle ram.i 4e Yükselttim. Şunu Belirtmeliyimki 4500mhd , gma 3150 den açık ara üstün ama Gma 4500mhd.nin performansının beni yanılttığını söyleyebilir. Daha üstün birşey bekliyordum. Oyun için değil ama F\P Kullanım için alınabilecek en iyi netbook diyebilirim. Celeron u3600 varken Atom.larla uğraşmanın hiçbir anlamı yok ;)
  • merabalr
    bende yeni pb kullanıcı oldum .
    daha önce kullandığım 11.6 ürünleride yazayım .
    1-hp dm1 su4100 ürün performansı aşağı yukarı packard bell ile aynı. ama hp de çok iyi pil ömrü söz konusu idi . dengelide wireless açık. ekran yüzde 25 ile internette gezerek 6 saati gördüm. fan sesi çok fazla idi.
    2-toshiba t210 core i3 330 um perfermormss çok iyi .lakin bana gelen ürünün pilinde bir sorun olduğundan pil ömrünü bilmiyorum . iade ettim
    3- pb dot ur u3600 ürün performansı iyi . lakin pil süresi ilk şrjımda yaklaşık 3.30 gitti. dengeli ve win ayarlarında .
    AMA BENİM PACKARD BELL İN FAN SESİ SÜREKLİ GELİYOR . ÇOK FAZLA DEGİL AMA AZ BİR SES DE DEGİL . WORD İŞLEMLERİNDE NEREDEYSE HİÇ SES YOK AMA İNTERNET TARAYICISINA TAKLADIĞINIZ ANDA FAN CALIŞMAYA BAŞLIYOR .
    BU ARADA ARKADSLAR BİOSTAN FAN AYARLAMA SECENEGİ VARMI BİLGİSİ OLANLAR PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM.
    BİRDE DİĞER ARKADSLARIN FAN SESİ NASIL.
    TEŞEKKÜRER




  • Arkadaşlar ben biosta hemen hemen hiç bir ek özellik görmedim. Pil ömrü olarak devreye intermet girdiğinde ekran kartı manyak performans göstermek zorunda kalıyor. Bu da işlemci üzerindeki ekran kartı nedeniyle işlemcinin sürekli %70 yükle çalışması ve 17 wat çekmesi demek. Bunun da sebebi (bence) flash desteğinin zayıflığı. Tamam netten 480p videoları sorunsuz oynatıyor ama (netbooklar yemiyordu çoğunlukla) işlemciyi de yoruyor. Burada ne kadar işlemci neredeyse tam yük çalışıyor olsa da başka bir işlem yaptığınızda herhangi bir takılma olmuyor. Bu da işlemcinin yeterli olduğunu ama hardware ekran kartı hızlandırmalarının MHD de bile hala yetersiz olduğunu ima ediyor.

    Bugün samsung galaxy tab p1010 578 TL kampanyasını görünce nette 10-15 dakikalık 2-3 flash video seyrettim kalan pil %50 ye iniverdi. Bilginiz olsun.

    Bir diğer nokta samsung nc10 kullanırken 6-7 saat pil ömrüne rağmen günde 2 defa doldurup boşalttığım pilin 2 yıl sonunda zayıflama oranı %20 olmamışken, PB'yi alalı daha 2 ay olmadan zayıflama oranı %15'i buldu ki aslına bakılırsa nc10 kadar yoğun kullanmadım. Bu da pil ömrünün benim yaptığım bir testte 6 saat idi 1 saat azalması demek.

    Ekran kartı ayarlarında pil modunda ekran kartını max pil ömrü olarak sonuna kadar dayarsanız ben de sona 3 tık vardı 15 dakika daha uzun pil ömrü sunuyor.




  • Evet pb.de gerçektende pil konusunda aldatmaca olduğunu düşünüyorum. Ürünün kutusundada 8 Saate kadar diyor ancak yarısı kadar kullanabilirseniz kendinizi şanslı sayın. Yalnız bazıları pilin 4 hücreli olduğunu iddaa ediyor. Gerçekten öyleyse bu sorun 6 hücrede çözülecektir diye umuyorum fakat 3 saat benim için yeterli. Bu konuda masraf yapmayacağım.
    Fan sesi konusundada boşta veya internette gezerken bir ses duymuyorum. Tarayıcın ne ? Ben opera kullanıyorum ve win 7 ultimatede en iyi performans için ayarlı. Yani XP klasik teması gibi bi temada kullanıyorum. Format attıktan sonra İyi olanı Windows Seçsin işaretliydi. COD 4 MW de takılmalar oluyordu. En iyi performans için ayarla seçeneğini işaretledim. Şuan oyunlarda 8 -10 Fps' ye kadar bir artış olduğunu söyleyebilirim. Denetim masasında / Performans ve Bakımdan mutlaka ayarlayın ...
  • Çok güzel inceleme öncelikle teşekkürler. Ben de uzun incelemelerden ve araştırmalardan sonra bugün sipariş verdim Gold'dan 683 liraya geldi. Umarım işimi görür. Zaten kullanım amacım, nete girmek arada sırada dizi film izlemek, basit çaplı oyunlar oynamak, bir de dersanede öğretmenlik yapıyorum orada dersleri powerpoint sunumuyla anlatıyoruz o yüzden kullanacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: __Tyler Durden__

    Çok güzel inceleme öncelikle teşekkürler. Ben de uzun incelemelerden ve araştırmalardan sonra bugün sipariş verdim Gold'dan 683 liraya geldi. Umarım işimi görür. Zaten kullanım amacım, nete girmek arada sırada dizi film izlemek, basit çaplı oyunlar oynamak, bir de dersanede öğretmenlik yapıyorum orada dersleri powerpoint sunumuyla anlatıyoruz o yüzden kullanacağım.


    Bu amaçlar için biçilmiş kaftan diyebilirim. Ben de olsam bu amaçlar için bu makineyi tercih ederdim.

    Bu arada daha önce bahsettiğim yavaş şarj olma ile ilgili durumu daha net ve sayısal verilerle portaya koyma olanağı buldum bugün. NC 10 vardı daha önce bende. Şimdi kızım kullanıyor. Bugün baktım şarjı %22'ye inmiş NC10'nun. Sonra da benim PB'ye baktım %57'ye inmiş. İkisini aynı anda şarja taktım. 1 saat kadar şarjda kaldılar. Bu sürede benim makine yani PB %84'e kadar sarj olurken yani %57'den %84 e çıkarken şarj oranı, NC10 aynı sürede %77'ye çıktı ki, bu %22'den gelinen bir değer. Yani bu alet çok yavaş şarj oluyor. Bu da bunun ispatı .

    Bir başka nokta da her i,ki cihazın (yani PB ve NC10) adaptör özelliklerinin aynı olması. Bir dönüştürücü bulursam, NC10 adaptörünü takıp şarj etmeyi denemeyi planlıyorum. Belki wear level hızla artmasının bir sebebi de adaptör sorunu olabilir.

    Werar level temizleme de şoklama dışında bir yöntem bilen varsa paylaşmanın tam zamanıdır




  • merhaba,

    dün itibariyle bende tk001 modelşnş aldım ve şu ana kadar çok memnunum. Küçük laptop havasında bir makine.

    Sizlere fikir danışmak istiyorum,

    Şu an 32 bit Ultimate yüklü fakat elimde orjinal lisanslı 64-bit Enterprise var hangisi daha performanslı olur?

    Ultimate yükledikten sonra starter'a göre bariz yavaşladı, tavsiyelerinizi bekliyorum..
  • Uzun zamandır pek çok arkadaş bana N570 D500 ler ve U3600 dan hangilerini seçmeli konulu sorular soruyorlar. Ben de genel olarak yanıtlayayım dedim.


    Bu ikilemi (pardon üçlemi) daha önce ben de yaşamıştım. Şimdi burada karar verirken fiyat, performans, pil ömrü, ekran büyüklüğü ve ağırlık (taşınabilirlik) etkin olmalı.

    (1) İlk olarak fiyat konusunda ben eğer 630 TL'ye ya da diğer netbooklarla (N570 işlemcili olanlardan bahsediyorum) aynı fiyat seviyesine inmeseydi almaz biraz daha beklerdim. Tabi bu benim görüşüm. Başka bir konuda da yazmıştım. Benzer bir makine için almam diye.

    (2) İkinci olarak performans olarak NFS MW oyununu N570 li netbook ile U3600 işlemcili netbook (!) ile aynı anda oynama imkanı buldum. Bariz performans farkı olduğunu gördüm. sentetik testlerde de U3600 tüm atom ailesine kafa tutuyor. Bence en az %50 bazılarında ise %150 fark var.

    (3) Üçüncüsü ise pil ömrü. Bu performans için gözden çıkarılan şey ise pil ömrü. En fazla 6 saat. Normal kullanımda 3 ila 4 saat olarak kabul edilmeli. Diğerlerinde ise 6 saatten bazende 9 saatten bahsediliyor. Neredeyse %50-%150 arası (kazanılan performans kadar) kayıp var. Ayrıca çok yavaş şarj oluyor. Yukarıda ayrıntılı olarak yazıldığından burada tekrar girmiyorum.

    (4) Beni atomların performansları tatmin etmediğinden ve yeni nesiller de tatmin etmeyeceğinden, ayrıca UM işlemcili olanlara da param yetmediğinden bu modeli almak zorunda kaldım. Esasında 6 saat pil ömrüne kandığımı da ifade etmeliyim. Ama bu pil ömrü pratikte gerçekleşmesi çok zor bir ütopya. Başka forumlarda arkadaşlar, pil ömrünü: "2 saat kullandım, sonra baktım daha 5 saat kaldı yazıyor" diye ölçtükleri için yanıltıcı oluyor. Benim incelememde vurguladığım gibi sadece ebook okursan tüketim 5Wh ye kadar düşüyor. ekranın parlaklığı da sonuna kadar neredeyse kısılıyor. Ama normal kullanımda neredeyse hiç bir zaman 8,5 Wh altında bir tüketim gözlenmiyor. Ortalamada ise 12-15 Wh. Ayrıca vurgulamak lazım ki işlemci 18 Wattlık, ekranı da büyük. Atomlarda ise en babası yanlış hatırlamıyorsam 8 watt. Ekranları da küçücük. Yapacak pek bir şey yok.


    (5) Ağırlık konusunda netbooklarla aynı o yüzden bir fark yok. Hatta asuslardan daha hafif (1.45 kg vs 1.32 kg)

    (6) Ekranın büyüklüğü ise o mükemmel bir şey. Netbooklar işte o konuda sınıfta kalıyor.



    Bunlara bakıp herkes ihtiyacına göre karar vermeli diye düşünüyorum.




  • arkadaşlar şu ürünün model numarasını packard bell in sitesinde bulamadım bu tk 002 olan model mi acaba? fiyat uygun geldi. burda incelenen model ile almayı düşünüyorum darty den önerir misiniz?http://www.darty.com.tr/e_commerce/NETBOOK/PACKARD-BELL/DOT-MR-U-TK004-p-54708-c-24.htm
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.