Şimdi Ara

P90X Sık Sorulan Sorular ve Cevapları!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
4
Favori
8.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  P90X Sık Sorulan Sorular ve Cevapları!

+P90X nedir?
    -P90X hayatınızı güzelleştirmek ve plaj vücuduna(beach body) sahip olmak için tasarlanmış bir evde yapılan fitness programıdır.

+Nelerden oluşur?
    -12 adet dvd’den oluşan bir settir. Set içerisinde beslenme, takvimler ve püf noktaları anlatan dökümanlar bulunmaktadır.

+P90X’i bu kadar etkili kılan nedir?
    -Muscle Confusion olarak adlandırılan gelişmiş bir antrenman tekniği ile tasarlanan P90X, vücudu rutinlikten çıkarır ve sürekli şaşırtır. Bir çok ünlü vücut geliştirme uzmanınında söylediği gibi kaslarınızı şaşırtarak geliştirir. Sürekli vücudunuzu yağ yakması konusunda uyarırken aynı zamanda kaslarınızı en mükemmel şekilde geliştirir.

+Ne tür egzersizler var?
    -Egzersiz stilleri çok çeşitli ve asla sıkıcı değildir. P90X’i bu kadar etkili kılan en önemli unsurlardan biri de budur. Egzersizler arasında; direnç ile çalışma, vücut ağırlığı ile çalışma, kardiyo, pliometrik(atlama zıplama), karın kasları için egzersizler, dövüş sanatı ile yağ yakımı(kenpo karete) açma, germe ve hatta yoga içerir. Sonuç olarak sadece fit ve kaslı bir vücudun yanı sıra esnek ve çok fonksiyonlu bir vücuda sahip olacaksınız.

+Hangi ekipmanlar gerekli?
    -Yoga için mat, dambıl, direnç lastiği, şınav barı(isteğe bağlı), barfiks barı, dvd player & televizyon veya bilgisayar.

+Ne kadar alana ihtiyacımız olacak?
    -Standart bir oturma odası yeterli olacaktır.

+Program ne kadar sürecek?
    -3 ay, haftada 6 gün, günde ortalama 1-1,5 saat. Bu sürenin spor salonuna gitmekten çok daha kısa olduğu kesin.

+Bana ne faydası olacak?
    -Kendine güven, spora alışma, yağsız kas kazanmak, yağ kaybetmek, kondisyon kazanmak, esneklik ve güç güç güç!

+Kilo kaybetme odaklı çalışmak için ne yapmamız gerek?
    -Beslenmenize çok dikkat etmelisiniz. Yağ şeker ve un yasak.

+Beslenme takviyesi almalı mıyım?
    -Gerekli değildir, ancak en iyi sonuç için mutlaka tavsiye ediyoruz. Örneğin, yorucu bir P90X antrenmanından sonra kaslarınızı doldurmak gerekir ve bunu en iyi besin takviyeleri yapmaktadır.

+Tony Horton kimdir?
    -Tony Horton P90X’in kişisel antrenörü ve aynı zamanda yaratıcısıdır. Motivasyon Ustası olarak bilinen Horton: ünlüler, profesyonel sporcular ve sıradan bir çok insanı eğiterek 20 yıl geçirdi. Cesaret, disiplin ve mizah karışımı ile onun dinamik enerjisi sizin yeteneklerinizin en üst düzeyinde çalışmanıza yardımcı olacaktır.

+P90X için hazır olduğumu nasıl anlayabilirim?
    -P90X’in yoğun bir program olduğu doğru ama aynı zamanda da bir o kadar esnektir. Bu yüzden insanlar farklı düzeylerde başlar. Eğer uygun konum ve çaba harcamak için hazır iseniz, büyük ihtimalle P90X’i yapabilirsiniz. Hala kafanızda soru işaretleri varsa P90X Fit Test’i denemenizi öneririz.

Kaynak:http://www.p90xturkiye.com/p90x-sik-sorulan-sorular.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lookoutfth -- 7 Aralık 2014; 1:48:54 >

• Ben de kısmetse haftaya başlıyorum.Yaklaşık 1 aydır kendimi "yapacaksın, yaparsın,kimler yapmış sen mi yapamayacaksın" şeklinde motive ediyorum.
    Tek sorunum yemek yapmayı pek beceremiyor olmam.Ama programın verdiği yemek tariflerinden birşeyler hazırlamaya çalışacağım.

Before after fotolarını koyarım buraya 30 günlük zaman aralıklarıyla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muten Roshi

Ben de kısmetse haftaya başlıyorum.Yaklaşık 1 aydır kendimi "yapacaksın, yaparsın,kimler yapmış sen mi yapamayacaksın" şeklinde motive ediyorum.
    Tek sorunum yemek yapmayı pek beceremiyor olmam.Ama programın verdiği yemek tariflerinden birşeyler hazırlamaya çalışacağım.

Before after fotolarını koyarım buraya 30 günlük zaman aralıklarıyla

Çalışma takvimlerini doldurmayı sakın unutma. Motivasyon için ihtiyacın olacak.. P90X Güçlendirir

• 1 aydır yapıyorum bariz etkisi var önce sonra resmimden anlayabiliyorum bakalım 3 ayın sonunda ne olacak :)
  • Bende önce insanity ile başladım ilk ay programı bitti.Sonuç çok tatmin edici ilk başladığım günün fotolarını almıştım before after için bugun eve gidince paylaşıcam.İnsanity bittikten sonra p90x'e geçicem.
  • Arkadaşlar insanity programının ilk bölümünü bugun itibariyle bitirdim.İnsanity programına ilk başladığım gün ve bugun yani bir aylık bir çalışmayı before after olarak sizlere sunuyorum sonuç kendi açımdan çok iyi diyebilirim.Daha bir ay daha var programın bitmesine sonuç ortada gerçekten.
    Bu arada yaşım 29'dur.
    Not:Before resimlerdeki, tarihler yanlış makinanın o zsaman tarihi ayarlı değilmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: kmlyurdabak

Arkadaşlar insanity programının ilk bölümünü bugun itibariyle bitirdim.İnsanity programına ilk başladığım gün ve bugun yani bir aylık bir çalışmayı before after olarak sizlere sunuyorum sonuç kendi açımdan çok iyi diyebilirim.Daha bir ay daha var programın bitmesine sonuç ortada gerçekten.
    Bu arada yaşım 29'dur.
    Not:Before resimlerdeki, tarihler yanlış makinanın o zsaman tarihi ayarlı değilmiş.

Göbek yandan bakınca baya gitmiş görünüyor. Insanity daha çok kardiyomu ağırlıklı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AYT hakkında bir soru
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1OO1

quote:

Arkadaşlar insanity programının ilk bölümünü bugun itibariyle bitirdim.İnsanity programına ilk başladığım gün ve bugun yani bir aylık bir çalışmayı before after olarak sizlere sunuyorum sonuç kendi açımdan çok iyi diyebilirim.Daha bir ay daha var programın bitmesine sonuç ortada gerçekten.
    Bu arada yaşım 29'dur.

Göbek yandan bakınca baya gitmiş görünüyor. Insanity daha çok kardiyomu ağırlıklı ?

İlk bölümü tamamen cardio ve streching ağırlıklı hocam.Müthiş ter attırıyor benim gayet hoşuma gitti.ikinci bölümü sanırım biraz daha güce dayalı olucak çünkü ilk ay 5-6 videosu var. ikinci ay 6-7 videosu var. Müthiş bir kondüsyon yüklüyor insana ama.

• O değil de bu p90x deki hareketleri apartmanda yapmak nasıl ?
    Aşağıya çok ses gidiyor mu ?
    Hoplamalı zıplamalı hareketler varmış diyorlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TwinExist

O değil de bu p90x deki hareketleri apartmanda yapmak nasıl ?
    Aşağıya çok ses gidiyor mu ?
    Hoplamalı zıplamalı hareketler varmış diyorlar ?

zıplama antremanı (Plyometrics) biraz sorun oluyor hafif sallıyorum mecburen binayı
  • Ben direk P90X ile başladım Insanity baya cazipti ama nedense P90X sanırım daha reklamlı olduğundan ona başladım ve şu an 8. günüm. Gün be gün blogumu tutuyorumhttp://www.onurdemir.com da ilk haftadan bile sonuçları hoşuma gitti diyebilirim hiddet ve şiddet ile önerilir.
  • quote:

Bu arada yaşım 29'dur.

Arkadaşlar selam.
    İnsanity programı bitmesine 15 gün kadar kaldı. P90X programına başlıycam ama videoları yok bende. İnternetim limitli ve torrent kullanmayı bilmiyorum.
    P90X programı ve takvimini dvd ye çekip tarafıma kargolayabılecek arkadaşlardan rica ediyorum.

• quote:

quote:

Bu arada yaşım 29'dur.

Arkadaşlar selam.
    İnsanity programı bitmesine 15 gün kadar kaldı. P90X programına başlıycam ama videoları yok bende. İnternetim limitli ve torrent kullanmayı bilmiyorum.
    P90X programı ve takvimini dvd ye çekip tarafıma kargolayabılecek arkadaşlardan rica ediyorum.

Arkadaşlar yardımcı olabilecek yokmu ?

• bi internet cafede indir, takvimden gerekli videolara bak. maksimum 4-5 saat sürer
  • quote:

quote:

quote:

Bu arada yaşım 29'dur.

Arkadaşlar selam.

istersen ben FTP ye koyayim indir?

• quote:

Orijinalden alıntı: xenous

quote:

quote:

quote:

Bu arada yaşım 29'dur.

Arkadaşlar selam.

istersen ben FTP ye koyayim indir?

Sevinirim hocam. Ancak nasıl yapıcam direk çekebilecekmiyim ?

• türkçr link yokmu
  • Arkadaşlar diğer konuya da yazdım buraya da sorayım besin takviyesine gerek yok demişssiniz ama

Arkadaşlar ben de diyet ve p90x programına bugün başladım light peynir,light süt, light ekmek vs. aldım 1 haftadır zaten sabahları nestle cornflakes yiyorum bir body sitesinde çok iyi karbonhidrat olduğunu söylemişler. Çok fazla ekmek tüketiyordum artık dikkat edeceğim. Yabancılarda gördüğümüz dönüşümün protein tozu gibi ek gıdalarla yapıldığını düşünüyorum.Benim şimdi ne yapmam gerekiyor kreatini,aminoasit,protein tozu gibi bir sürü ürün var 90 gün bunlardan hangilerini kullanmam gerekiyor veya kullanmam gerekiyor mu doğal yoldan nasıl alabilirim yapanlar beslenme konusunda bilgilendirirse sevinirim.
  • Merhaba Arkadaşlar.Daha önce 1 aylık insanity çalışmasında son durmumu paylaşmıştım. 2.ay çok daha zorlu bir çalışma programı vardı.Ciddi şekilde zorladı beni.ilk ay programı hiç aksatmadan yapmama rağmen 2.ay son 10 gün kala bıraktım Çünkü P90X programına başlıycam.
    Resimlerde ilk insanity'e başladığım gün ve 11.11.12 tarhinde çekildiğim son fotograflarım. 87 kiloyla başladığım bu spora şu anda 77-78 kilo ile veda ediyorum.Umarım resimlerim çoğu arkadaşa yol gösterir. Faydalı olur.
    Bu arada biri bana P90X'i çekip gönderebilirmi ? İnternetim sınırlı ve torrent kullanmayı bilmiyorum Eğer bunu para karşılığında yapmak isterse onada razıyım 20-30tl verebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: skyfor

Arkadaşlar diğer konuya da yazdım buraya da sorayım besin takviyesine gerek yok demişssiniz ama

Arkadaşlar ben de diyet ve p90x programına bugün başladım light peynir,light süt, light ekmek vs. aldım 1 haftadır zaten sabahları nestle cornflakes yiyorum bir body sitesinde çok iyi karbonhidrat olduğunu söylemişler. Çok fazla ekmek tüketiyordum artık dikkat edeceğim. Yabancılarda gördüğümüz dönüşümün protein tozu gibi ek gıdalarla yapıldığını düşünüyorum.Benim şimdi ne yapmam gerekiyor kreatini,aminoasit,protein tozu gibi bir sürü ürün var 90 gün bunlardan hangilerini kullanmam gerekiyor veya kullanmam gerekiyor mu doğal yoldan nasıl alabilirim yapanlar beslenme konusunda bilgilendirirse sevinirim.

dostum bence sadece whey protein tozu al yeterli. antrenman sonrası kullanırsın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.