Şimdi Ara

P9 ile Iphone SE arasında kaldım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Huaweinin teknik servisi nasıldır ? Kanser ediyor mu ? LG veya Motorola ile karşılaştırıldığında nasıldır ?

Son olarak basliktaki sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hanzoli -- 26 Haziran 2016; 2:39:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba
    Yaklaşık 1.5 yıldır Huawei G7 kullanıyorum. Birçok yönden benzerlerinden daha iyi. Servis konusu bütün markalarda sıkıntılı bir durumdur ama ben bu konuda da Huawei'den memnun kaldım. Bir süre önce sesin karşı tarafa gitmemesi ve batarya süresinin düşmesi şikayetiyle Fix smart Cihan Elektronik servisine yolladım. Ana kartı, bataryayı ve (şikayetim olmadığı halde) ekranı değiştirip yolladılar. Sadece 5 gün sürdü bütün süreç. Bu ay içinde de kulaklığın sol tarafından ses gelmediği için kulaklığı yolladım. Yeni kulaklık yolladılar. Diğer servis veren firmaları ( Teleservice,Kvk) bilmiyorum ama Cihan Elektronik çok kaliteli hizmet veriyor.
    Telefona gelecek olursak bence P9 her yönden Iphone Se'yi ezer. Sadece kamerası bile tek başına tercih sebebi olabilir.

• vaskin77 kullanıcısına yanıt
    Peki kronik sorunlar varmı huaweinin telefonlarında ?

P9 IPS ekran kullaniyormus G4 kullaniyorum suan buda IPS ghost screen sorunu var ondada çıkacak diye korkuyorum.

P9 Plus Amoledmiş. Onu beklemeyi düşünüyorum

• Hocam se nere p9 nere. Tabii ki p9.

• motorsuz adam kullanıcısına yanıt
    Ya zaten sistem ozelliklerinde yanina bile yaklasamaz onu biliyorum ama stabilitesi iyimi yani o anlamda sormustum o soruyu

• Hanzoli H kullanıcısına yanıt
    Kullanmadım ama üzmez.

• Hanzoli H kullanıcısına yanıt
    Ben G7 de kronik bir sorun yaşamadım. Bana göre Huawei'nin diğer markalara göre artıları; metal kasa ve yüksek kaliteli malzeme, tasarım, akıcı arayüz, batarya performansı. Ekran konusunda bu video bir fikir verebilir belki...
    https://youtu.be/TH9LSEJeiJM

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birisi 4" diğeri 5.2" ekrana sahip. Arada çok fark var. Şahsen ben şuan tek elle kullanılsa bile gidip 4" ekran almam, zevk vermiyor bana o kadar küçük ekran. Kameralar tartışılmaz zaten, fotoğraf açısından şuan piyasadaki en iyi kameralardan birine sahip ve herhangi bir kronik sorun yok kamera konusunda. Arayüzünü de zaten ben beğeniyorum açıkcası, IOS'a benziyor belki ondandır :) Ayrıca P9'un turkcell.com.tr'de kampanyalı satışı var şuan arkadaşım aldı, Huawei P9 + Bose Soundlink Color Bluetooth Hoparlör (2400TL), hoparlör zaten klasmanında en iyisi fiyatı da 600TL, telefon 1800TL ye geliyor yani. Kutusunu açmadan hoparlörü satsan yine 400'den aşağı gitmez.
  • emirsavas kullanıcısına yanıt
    Açıklayıcı olmuş baya teşekkürler yorumunuz için öncelikle. Kronik sorunlardan bahsetmissiniz ekran konusunda. Genel olarak var mıdır peki

• P9 hakkinda herhangi bir kronik sorun duymadım henüz, yabancı forumları takip ederseniz daha çabuk bilgiye ulaşırsınız, malum Türkiye'ye daha yeni geldi.

• emirsavas kullanıcısına yanıt
    Haklisiniz. Arastirmaya basladim

• Burada marka fan boyluğuna gerek yok
    Bir kere kamera konusuna gelirsek

Huawei p9
    Resim çekme konusunda Microsoft lumia 950 XL ve Samsung Galaxy S7 nin gerisinde de olsa iyi çekiyor
    Video olayı berbat bir kere OİS yok yani optik görüntü sabitleyicisi yok buda kamera isterse ne kadar iyi olursa olsun video için ois şart

iPhone SE
    iPhone 6S den aldığın lezzeti alırsın orta segment kamerası ön kamera 5s ile aynı insan bir değişim yapar ama arka kamerası video konusunda iyi resimde p9 dan kötü

Teknik Detaylar
    Bir kere ios ile android karşılaştırmayın
    İos daha az ram ve işlemci kullanır ve android oranlar %75 daha iyi verim verir ve uzun süre yazılım desteği alırsın
    iPhone 4s çıkış tarihi 2012 ios 6.0
    iPhone 4s son güncel yazılım ios 9.3.2 2016
    Ama
    Huawei p7 çıkış tarihi 2014 android 4.4.2
    Huawei p7 son güncel yazılım Android 5.1.1 2015

Yani demek istediğim iPhone 5 SE daha performanslı bir ürün aksini iddia edemezsiniz

Ama diyorsan özgürlük kolay yol Android
    İos de jeilbrak yapman lazım oda root gibi birşey kolay

Ama hız için ios yada safkan Android yani Nexus (android öne teknik detaylar düşük) bunu içtenlikle söylüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Asaf04

Burada marka fan boyluğuna gerek yok

Huawei p9
    Resim çekme konusunda Microsoft lumia 950 XL ve Samsung Galaxy S7 nin gerisinde de olsa iyi çekiyor
    Video olayı berbat bir kere OİS yok yani optik görüntü sabitleyicisi yok buda kamera isterse ne kadar iyi olursa olsun video için ois şart

iPhone SE
    iPhone 6S den aldığın lezzeti alırsın orta segment kamerası ön kamera 5s ile aynı insan bir değişim yapar ama arka kamerası video konusunda iyi resimde p9 dan kötü

Teknik Detaylar
    İos daha az ram ve işlemci kullanır ve android oranlar %75 daha iyi verim verir ve uzun süre yazılım desteği alırsın
    Ama

Yani demek istediğim iPhone 5 SE daha performanslı bir ürün aksini iddia edemezsiniz

Ama hız için ios yada safkan Android yani Nexus (android öne teknik detaylar düşük) bunu içtenlikle söylüyorum

Huawei p9 , Lg G5 , Samsung Galaxy S7 , HTC 10 , Sony Xperia X ve XA bunlar 1 yıl içinde değer kaybeder ama Nexus ve iPhone öyle değil

Para varsa iPhone al jeilbrak ile itunes mağaza felan hepsini beleş kullan

Bende 5. Nesil iPod touch var jeilbrak lı ve android den aldığım zevki alıyorum

• İPhone demişsiniz arayüzü pek hoşuma gitmiyor stabilite istediğim için bir şans vereyim dedim ve bugün Teknosa'ya girip elime alma şansı buldum. Pek heyecan verici değildi açıkçası 5s'in aynısı kasa olarak.

Huawei aradan çıktı o zaman. Sana bir sorum var o zaman nexus için bir telefon önerebilir misin? 1800₺ ve sıfır olmak kaydıyla... Şimdiden teşekkürler

• quote:

quote:

Burada marka fan boyluğuna gerek yok

Huawei p9

iPhone SE

Teknik Detaylar
    Ama

Huawei p9 , Lg G5 , Samsung Galaxy S7 , HTC 10 , Sony Xperia X ve XA bunlar 1 yıl içinde değer kaybeder ama Nexus ve iPhone öyle değil

Para varsa iPhone al jeilbrak ile itunes mağaza felan hepsini beleş kullan

Bende 5. Nesil iPod touch var jeilbrak lı ve android den aldığım zevki alıyorum

Ana konuyu takip ettim Nexus konusunda. LG Felan getiriyomus cihazi ve garanti olarakta lg ilgileniyormus. Lg yoksa ben yokum abi. Elimde lg g4 var bootloop , wifi lock , ghost screen hepsi kronik ve para iadesi istedigimde dava acin diye bi cevap verdiler

Boyle bir sirketle ugrasilmaz bilginize..

• Hocam iki telefon birbirinden çok farklı.Senin ne istediğin önemli burada

• Hocam 2 cumleyle aciklayayim stabil ve sorunsuz bir telefon istiyorum. Sorunsuz derken mukemmel degil tabii ufak tefek problemler olur ne bilim yazilim hatalari olur. Donanimsal olmasinda..

• Hocam iki telefonda bu isteklerini karşılar rahat rahat fakat benim istekten kastım şuydu mesela film izlemeyi,oyun oynamayı seven ve ekran kalitesine önem veren birisiyseniz eğer ve şarj durumuda biraz daha iyi olsun diyorsanız sizin telefonunuz P9.Eğer küçük olsun ekran kalitesi önemli değil çağdışı bu ekranı kabullenirim diyorsanız ve taşıması kolay olsun,uzun süre güncelleme alsın diyorsanız sizin telefonunuz SE.

Ben olsam P9 tercih ederdim.SE nin içi yeni fakat dışı çok çok geride kaldı tasarım olarak.Hele o ön kamera ve ekran ile benim gözümde hiç şansı yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Yalnız Yolcu

Hocam iki telefonda bu isteklerini karşılar rahat rahat fakat benim istekten kastım şuydu mesela film izlemeyi,oyun oynamayı seven ve ekran kalitesine önem veren birisiyseniz eğer ve şarj durumuda biraz daha iyi olsun diyorsanız sizin telefonunuz P9.Eğer küçük olsun ekran kalitesi önemli değil çağdışı bu ekranı kabullenirim diyorsanız ve taşıması kolay olsun,uzun süre güncelleme alsın diyorsanız sizin telefonunuz SE.

Ben olsam P9 tercih ederdim.SE nin içi yeni fakat dışı çok çok geride kaldı tasarım olarak.Hele o ön kamera ve ekran ile benim gözümde hiç şansı yok

Ahahahah se hakkinda haklisin P9 aklımı çok çeliyor ama donanimsal sorun cikacak diye korkuyorum. Hosumada baya gitti cihaz tasarimi arayuzu kamerasi felan :D 2k olaymis iyiymis ama FHD ye dusunce baya garip gelecek

• Paralel ithalat G5 alın diyeceğimde garantiden dili yanmış birisine paralel ithalat önermek ayıp olur
    Teknoloji şans işi hocam sorunsuz diye anılan bir telefonu alırsınız elinizde patlar ya da tam tersi sorunlu diye adı çıkan bir telefonu alırsınız şansınız iyidir sorunsuz kullanırsınız.Eğer şans konusunda zayıfım diyorsanız SE alın.SE daha az sorunlu diye demiyorum tabi bunu,garanti konusunda iyi bu firma ürününün arkasında durmayı iyi biliyorlar.

Bana sorarsanız diye ekleyeceğim yine Dünyanın en şanssız insanıda olsam gidipte SE almazdım orası ayrı tabi parasını hakettiğini düşünmüyorum

Edit:Burayı eklemeyi unuttum hocam fhd ye düşünce kötü olacak demişsiniz bence SE yi direk çıkarın listeden ppi oranı olsun çözünürlük olsun P9 dan çok geride

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanDar05 -- 28 Haziran 2016; 2:18:21 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.