Şimdi Ara

P6 KitKat Romları Mate'ye uygulama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar,P6 ve Matenin işlemcisi (Huawei K3V2 Quad-core 1500MHz) anakartı ve ram'i birebir aynı.
    Sistem kurmamızı engellemeyecek farklar var aralarında.
    Batarya,ppi sayisi,veri aktarım hızı gibi
    P6 için yayınlanan offical update leri Mate'ye yüklesek nasıl olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne yazık ki CPU ve GPU'nun aynı olması, telefonların benzer değil, sadece bu donanımlarının aynı olduğu anlamına geliyor. Ya diğer donanımlar? Örneğin P6 ve Mate cihazlarında kullanınlan modem çipleri farklı. Çipler farklı olduğu için kerneller farklı vs. Benim garanti vs. problemim olmadığı, bozduğumda daha 1 gün sonrasında garantiden geri geldiği için, (orada çalışan arkadaşım saolsun) ben bunların hepsini denedim.

1- Ascend Mate cihazınıza P6 offical yani resmi romları kurduğunuzda (update.app halinde tek dosya olan, ve 3c recovery üzerinden kurulan romlar officaldir) telefon soft brick oluyor. Yani boot logodan ileriye gitmiyor. ADB ile 3-5 saat uğraşıp düzeltebiliyorsunuz.

2- P6 için hazırlanan custom yani resmi olmayan romların bazılarını Ascend Mate'ye kurabilirsiniz. İndirdiğiniz romların içerisindeki dosyalara bakmalısınız önce. "boot.img" dosyası olmayan romları yükleyebilirsiniz. "boot.img" dosyası içeren bir P6 romunu Mate'e flashlarsanız imeiniz sıfırlanır. Evde geri yükleme şansınız yok ne yazık ki, telefonu servise göndermek gerekiyor.

3- Boot.img içermeyen romları kurduğunuz da bile telefon stabil çalışmayacaktır. Modem vs. çipleri farklı olduğu için, bazı donanımlar çalışmıyor. Benim gözlemlediğim çalışmayan donanımlar, GPS, Kamera, SD Kart, Radyo ve USB Hata ayıklama. USB'den bağladığınızda bilgisayardan dosyalara erişemiyorsunuz yani.

4- Neden bilmiyorum ama ben custom bir kaç kitkat denedim. boot.img olsun olmasın, telefon boot loop olup soft bricke geçiyor.

Yani, bence hiç bulaşmayın. İyi günler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.