Şimdi Ara

P4 işlemcim mi iyi Pentium D 940 mı yoksa Pentium Dual Core E2200 mi daha iyi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende Asrock 775I945GZ anakart var bilgisayarımı adam etmeye çalışıyorum ram ve ekran kartı aldım şimdide işlemci alcam.anakartın sitesinde uyumlu işlemciler var fakat hangisini alacağıma karar veremedim çokta bilgim yok saten bu işlemciler hakkında anakartın sitesindeki işlemcilere baktım ordan Pentium D 940 3.20 GHz 4mb cache yi seçtim ama bir bilgisayarcıya sordum alma dedi P4 ile aynı performansı verir dedii .sizde doğrumu bana elinde olan Pentium Dual Core E2220(M0) al dedi hepsinden daha iyi eperforman alırsın dedi sizce doğrumu.şuan bendeki sistem
    cpu P4 3.20ghz 2mb cache
    ram 1+1 gb ddr2 533 mhz
    harddisk samsung 200 gb 7500 rpm 8mb + samsug 40 gb 5200 rpm
    geforce 8600gt ( fanlı) 512 mb ddr2 pci *16 ekran kartı

şuan windows 7 sistemime 7,9 üzerinden 4,3 veriyor aslınca windows7 puan veriken işlemci ram harddisk ekran kartına bakıyor ya ram harddisk ekran kartından 5,6-5,9 ve 6.0 aldım ama işlemci 4,3 verdiği için genel puan 4,3 olarak gözüküyor bu yüzden işlemcimi değiştirmek istiyorum

uyumlu işlemcilerin listesi
    http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=775i945GZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmix -- 17 Şubat 2010; 22:03:03 >

• e2200 kesinlikle.
  • ya işte anlamadığım ksım bu.neden e2200 cachesi çok az 1mb çift çekirdekli birde.1mb az değilmi yani e2200 alsam değermi p4ün yerine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmix -- 17 Şubat 2010; 22:35:20 >
  • e2200
    p4 den kat kat üstün bi işlemci
  • e2200 sıfırmı alacaksınız?
    2.2ghz hızında l2 on bellek 1 mb c2d almaktansa
    e4300 almak 1.8 ghz l2 on bellek 2 mb almak daha mantıklı olmazmı?
  • anakartınızın desteklediği en iyi işlemci e4700, neden onu almayı düşünmüyorsunuz?
  • ikiside birbirinden kötü olmakla beraber e2*** seridi p4 ten daha iyidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • e2220 almanızı tavsiye ederim. Saat hızlarının düşük görünmesi sizi yanıltmasın. E2220 gerçek çift çekirdekli oc kapasitesi olan güzel bir işlemcidir.

Pentium D ise 2 adet pentium işlemcisinden müteşekkil, saat hızı yüksek görünse de fazla ısınan, oc kabiliyeti olmayan ucube bir işlemcidir. Devri de çoktaaaan geçmiştir. P4 için ise herhangi bir şey konuşmaya bile gerek yok artık. Tarihin tozlu sayfalarındaki yerini almaya başlamış bir işlemci.
  • E2160 M0 revizyon + oc =3ghz tavsiye ederim p4ü 2ye katlarsın
  • E2200 al benim gibi 3.2 ghzde kullan
  • Core 2 Duo E4700 almaya karar verdim inşallah pişman olmam arkadaşlar birde brenim bios sürümü 1.30 bu işlemcinin çalışması için 2.00 lazım bende bios güncellemeyi bilmiyorum bozulursa diyede korkuyorum acaba çok zor ve risklimi bios güncellemek
  • kullandıgınız anakartın o.c. performansını bılmıyorum ama sectıgınız oıslemcı sızı uzmeyecektır.tek handıkapı 65nm olusu.onun dısında ıyı.

ıntel ıslemcılerını on belleklerıne gore kıyaslamayın.ozellıklede conroe dısındakılerı bu serı ıle yan yana bıle kullanmayın.zıra alınırlar gucenırler

c2d tam bır devrım.gercekten ıntel bu serı ıle performans segmentınde amd yı gectı.
    haturlarsak pd serısının en buyuk rakıbı athlon x2 ler ıntelın canını fena yakmıstı
    ıntel c2d serısının en dusuk e6300 ıle amd nın en pahalı 2 cekırdeklı fx bılmen ne serısıne o.c. ıle f/p farkı attı

ekleme:
    ıslemcının fıyatı nedır?
    belkı ıslemcı ıcın ayırabılecegınız maksımum butce ye amd nın ucuz 4 cekırdek olabılme yetenegıne sahıp ıslemcılerınden bırını alabılırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 18 Şubat 2010; 20:02:00 >

• E2200 her türlü fark atar
  • benim anakarta amd uyumlu olmuyor yanılmıyorsam birde şu bios güncelleme olayına bir açıklık getirebilirseniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoy

benim anakarta amd uyumlu olmuyor yanılmıyorsam birde şu bios güncelleme olayına bir açıklık getirebilirseniz

su ankı anakartınız ıle amd zaten kullanamassınız.ben su an ıslemcı ıcın ayırdıgınız maksımım mebla ne kadar onu sordum
  • Bunu sorman bilen zaman kaybı bulaibliyosan e4600 bulamıyosan e2200 al az oc le masraf yapmadan yola devam et.
  • 150 tl falan ikinci el almayı düşünüyordum arkadaşlar birde bu sitede verilen işlemciler galiba sonradan güncellenmemiş bu anakarta burdakilerden başka işlemciler takılabilirmi intel 775 soketi olalardan mesela Intel Dual Core E5300 yada Intel Dual Core E5700 gibi fiyatlarıda uygun 150 tl civarında hepsiburadada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmix -- 19 Şubat 2010; 20:02:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.