ewt beyler bi baktım prescottlar 70-75 lerden inmio dediniz bi topicte bnde merak ettim bios tan sıcaklığa baktım ve ne görim 40-45 deerece arası dolaşıo sora program yükledim oyunlarda da yine 40-45 derece acaba işlemcide bi sorunmu var harbiden merak ettim
socket 478 ler -775 lere göre daha az ısınıyorlar. ilk teknoloji mimarisine göre yapıldığı için olsa gerek
zaten işlemci hızı arttıkça intel chip inin üstündeki o küçük sarı iğnelerin birbirine daha yaklaşmasından dolayı fazla ısınma meydana geliyor.
işlemcin normal değerlerde çalışıyor bir sorun olacağını zannetmiyorum. (yukarıdaki bilgiyi CNNTURK te çalışan bir abimden öğrenmiştim, sonra bana kızmayın yanlış dedin diye :D )
selam bende p4 3.0 2mb cache775 pin var sistemi kasa bildiğim kadar kasıyorum 50 derecelerde geziyor
Bu sıcaklık işi biraz anakartlada ilgili oluyo. Bazı anakartlarda daha fazla sıcaklıkta çalışıo cpu bazısında daha az. Ama 775 pinler tabi ki 478 pin cpu lara göre daha fazla ısınıyo. Ben imzamdaki cpu yu kullanıyorum 24-28 arasında değişiyo sıcaklık. Ama işyerinde her gün makine topluom 775 pin cpu larda daha 55 ten aşağı çalışana rastlamadım. 55-70 arası değişiyo. Mainboardlada alakalı...