Şimdi Ara

P0420 hata kodu (Katalitik konvertör değişmesine rağmen) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
9.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • mgokhang kullanıcısına yanıt
    B1,S1 1V’akadar çıkması gerekirken 0.015v’ta civarında yaklaşık. Bu da zengin karışım gösteriyor, bu da katalitik konvertörün işlevini yapmadığını düşünüyor, b1s1’e bağlı sensörü değiştirdin mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam değiştirmedim. Sanayide, bosch servisinde ve yetkili serviste kesin bir şey söyleyemediler. Oksijen sensörü de olabilir, manifolt problemi olabilir, ateşleme olabilir, subaplar olabilir vs şeyler saydılar o yüzden boşa masraf olmasın diye değiştirmedim. Yasaktan sonra değiştirip bir de öyle deneyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğu araçta yaşanabilecek problem,öndeki sensörlerde problem yoksa devam edin birşey olmaz.
  • M3 CSL M kullanıcısına yanıt
    Öndeki sensör arızalı büyük ihtimalle fırsatını bulunca değiştirip bakıcam hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öndeki ise hava yakıt karısımını bozuk algılar,performans ve yakıt tüketimi problemi yaratır
  • MERHABA. 3 AY ÖNCE BU SORUN BENDEDE OLDU. 8,6lt/100km gösteren arac içim deneyimimi paylaşmak isterim. lpg filtresi değişimi ve ayarı sonrası 1.4 otomatik blue köpek gibi hem de koklayarak giden araç 33-35krş şehir içinde yakarken birden 55-60krş çıktı. ARIZA lambası patlak olduğu için gösterge panelinde fark edemedim ama yakıt felaket arttı. teknik eleman olup kendi işimi genelde kendim yaparım her işte. tüm kontrolleri yaptım bu esnada lambayı de değiştirdim. 40tl obd2 aldım. p030-p0420 veriyordu siliyorum anında geliyordu. bank1 O2S1 orjinal 650, bosch orjinal 400, bosch soketsiz universal 260tl idi. bosch soketsizi araştırmalar sonrası aldım eski sensör soketini üniversale bağladım ve montajını yaptım. arıza lambası yakmıyor. yakın 16lt/100den tekrar eski duruma yakın 9-10lt düştü. ancak atriker lpg eski ayar ve performansında değil onunla uğraşıyorum. katalitik konverter daha önce bende zaten iptal edilmiş. sönsör 1 ve sensör 2 arasında oransal fark gördüğünde yakar. p0420 sensörün arızalı gösteriyor çünkü video eğride 0-1 volt sinüs yapması lazım . obd ile arızayı siliniz ve motoru çalıştırmadan tekrar kontak on yapınız arıza gelecek mi , gelmez ise çalıştırır çalıştırmaz gelecek mi yoksa hareket halinde mi geliyor yada yüke basınca mı geliyor tesbit etmeye çalışın. direk gelen arıza kesinlikle sensördür. temizlik olayı yok. ben temizledim olsa olurdu. yakıtı muazzam etkiliyor o2s1 çok önemli anladım. şimdi sadece lpg de alt devirde p042 veriyor benzinde yok. 1.8 nozul yerine 2mm nozullu enjektör aldım bayramda değiştireceğim. enjektörler eski valtek 3ohm kırmızı idi söktüm temizledim oringleri sertleşmiş kaçırma yapıyor gibi geldi kırmöızı ışıkta durunca boğulma gibi yada yokuş aşağı giderken arıza ışığı yanıp sönüyor bank1 diye yani kaçırma var düşüncesi ile yeni albien 2ohm enjektör aldım. bakalım nasıl sonuç olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmaz981 -- 21 Mayıs 2020; 19:18:4 >




  • yilmaz981 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar cevabınız için teşekkürler. Oksijen sensörünü bugün değiştirdim (orijinal) ve yol yaptım aynı şekilde arıza lambası yandı ve p0420 kodunu aldım. Benim genelde 90-100 km de bir yanıyor veya 2000-2500 devir arası sabit kullanırsam 10-15 km içinde yanıyor (benzin ve lpg farketmeksizin). Grafikleri kaydettim tekrardan buradan paylaşıyorum. Çok anlamıyorum fakat sensör yine düzgün çalışmıyor gibi. Bu arada aldığım sensörde mi problem var dedik ve bir de han sanayi denedik ama sonuç yine bu paylaştığıma yakın. Sorunu nerede aramam gerektiğini artık hiç bilmiyorum. Video yu paylaşıyorum. Saygılar

    https://www.youtube.com/watch?v=X0cXcII9OmY&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Skayn kullanıcısına yanıt

    Merhabalar bende de 2015 model Astra j var 1.4t hiç LPG takilmamis. 120 bin km de bende de p0420 kodu ile arıza ışığı yaktı söndürdüm tekrar 2000km sonra yaktı sondurdum ama sırasıyla 700-500-300-200 km de bir yakmaya baslamisti eksozcuya gidiyorum Cat. sağlam diyor opele gidiyorum Cat. Değişecek ,4500₺+işçilik diyorlar sanayide ki kuzenime bu parçadan torna da yaptırdım ama bank 1 olduğu için giriş sensorune taktim sorun olacak.mi deneyeceğim size ikinci sensore takılması mi gerekiyor dendi. Birde arıza verme olayı ne durumda


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vaya589

    Panda gıbı bır araca nıye lpg takıyorsunuzkı onu anlıyamadım ?

    aracı bozmak için taktırıyorlar dostum, LPG'den sağlanan tasarruf aracın tamir masrafına gidiyor. sıfıra sıfır elde var sıfır uğraştığında cabası.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 6 Kasım 2020; 17:23:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternetten P0420 arıza kodu diye detaylı sebeplerin bakın hocam birde katilizörün üstündeki sensörleri (lambdaları) kontrol ettirilebilir. Yaptırdığınız yerede danışın bence

  • quote:

    Orijinalden alıntı: suatcagdas

    aracı bozmak için taktırıyorlar dostum, LPG'den sağlanan tasarruf aracın tamir masrafına gidiyor. sıfıra sıfır elde var sıfır uğraştığında cabası.



    Alıntıları Göster

    Evet bozmak için taktırdım fakat henüz başaramadım. Sorunun lpg ile alakası yok, aynı sorunu benzinli kullanıcılarda yaşıyor. Ama sadece siz anlıyorsunuz tebrik ederim sizi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halook06 kullanıcısına yanıt
    1. sensöre takılınca düzelmedi arıza vermeye devam etti 2. Sensöre taktık ve yaklaşık 20000 kmdir lamba yakmıyor. Benim aracımın sorunu 1. oksijen sensörü düşük voltajda çalışıyor ve muhtemelen bu arıza lambası o yüzden çıkıyor ama sensörleri değiştirmeme rağmen düşük voltajda çalışma problemini çözemedik. Elektriksel kaynaklı sanırım ama yaşadığım yerdeki ustalar kaputu açıp sıkıntı yok diye yolluyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar. sorununuzu çözdünüz mü acaba. ben de aynı sorundan muzdaribim maalesef. hatayı sildikten 10 15 km sonra düşük devirlerdeyken tekrar çıkıyor. araç 1.25 benzinli lpg si de yok. emisyon değerleri de sizinki gibi normal çıktı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orjinalotoparca.com
    P0420 Arıza Kodu Nedir? Arıza Kodu Çözümü [2021]
    https://orjinalotoparca.com/blog/p0420-ariza-kodu-nedir-ariza-kodu-cozumu-[2021]2067594193/7011

    arkadaş çok güzel anlatmış bi bakın derim

  • p0031 ve p0037 hataları alıyorum.


    Sanırım oksijen sensörlerinde.


    Siz sorunu nasıl çözdünüz. Araç 2009 jetta 1.6 lpgli 172bin km

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.