Şimdi Ara

p.cetvelde grup ve periyot bulma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb. ark periyodik cetvelde periyot ve grup no bulmayı bildiğimi zannediyodm ta ki bugün tekrar yaparken
    şu örnekleri görünceye kadar

ilk resimde ben olsam e.sayısı (18 ) e göre sıralayıp 3.p 8a deyip cevap olarak B yi işaretlemiştim
    ama çözüme baktıgımızda iyona göre belirleyemessin diyo eyw. dedim 1 alttaki soruya geçtiğimde

burdada 21 e göre dağıtmış burda iyon olmuyomuda 4.p 3B diyo

kafam çok acaip karışmış durumda bi yardım

nasıl bulcağımı da karıştırmış durumdayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burlipi -- 9 Nisan 2010; 16:44:40 >

• proton sayısı ile yeri bulacaksın. alınan verilen elektrona göre yaparsan gerçek yerini bulmamış olursun. normal haline göre bulacaksın

2.soruda doğrudan proton sayısına göre almış dikkat et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -kibar- -- 9 Nisan 2010; 17:00:23 >
  • Bu sorular yanlış.şöyle ki
    X -3 iyonunda 18 elektron vardır.
    Buna göre X atomu ile ilgili;
    1-
    2-
    Gibi sorması gerekirdi.Sorularda anlam belirsizliği var
  • fena kafamı karıştırdı bence bu sorulara çok takılma hatta yanlış olabilme şansı bile var. Ben 18 e kadar açarım 3.peryot 8a yı yapıştırırm. oda 18 Argona denk geliyor zaten...
  • Sorularda bir sıkıntı yok

B Grubunun değerlik elektronları sırasıyla;

3b - 4s2 3d1

4b - 4s2 3d2

5b - 4s2 3d3

6b - 4s1 3d5 (Cu sanırım)

7b - 4s2 3d5

8b - 4s2 3d6

8b - 4s2 3d7

8b - 4s2 3d8

1b - 4s1 3d10 (Cr sanırım)

2b - 4s2 3d10

diye gider. 8b'de üç tane element vardır.Bunlar elektron verirken önce s orbitalinden verirler çünkü en yüksek enerjili orbitalden vermek isteyeceklerdir.
  • yani benim anladığım ne olursa olsun illaki grup ve periyot bulcaksan protona bakcan
    elektron grup ve periyodu vermez
    bu mudur ?

peki bize çap sordu diyelim bu sefer elektrona bakarız iyonsa eğer
    nötrse protona bakarız
    doğru mu?
  • Çap sorarsa Yörünge sayısı, elektron sayısı ve proton sayısına bakacaksın.

Yörünge sayısı fazla olanın çapı büyüktür.

Aynı periyotta olan yani yörünge sayısı eşit olan elementlerden proton sayısı fazla olanın çapı küçüktür çünkü proton sayısı fazla olduğundan elektronlara uygulanan çekim daha fazladır ve elektronlar çekirdeğe yaklaşır.

Aynı elementin iyonları arasında (yani bu iyonların proton ve nötron sayıları aynı elektron sayıları farklı) + ve - yüklü iyonlardan + yüklü iyonlar yani elektron verenler daha küçük çaplıdır çünkü elektron başına düşen çekim kuvveti artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thoughtless -- 9 Nisan 2010; 19:54:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o klasik yöntemi anca proton sayısı 20 olan atomlar için yapabilirsiniz yani klasik yöntem dediğim 2 8 8 felan :D ama 1s2 2s2 ile grup bulursanız bununda sonu d ile biterse o zaman geciş metalleri olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.