Şimdi Ara

Özyeğin hakkında soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aylık 1000 tl burs filan veriyormuş, sizce nasıl bir üniversite? Mesela itü ile karşılaştırsak neleri fazla neleri eksik? Bilgisayar müh. Düşünüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Fazlası var eksiği yok İTÜ etiketi dışında.
  • bana göre işletme fakultesi dışında bir farkları yok gibi geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özyeğin kuvvetleri.Başka söze gerek yok hocam.

• Nasil la ? Kime 1000 lira burs veriyor aciklayon bana da

• İtü ne ya Özyeğin'i ancak Boğaziçi, ODTÜ ve Koç'la karşılaştırabilirsin.

İtü, Dokuz Eylül, Kocaeli, Marmara vs. kendi aralarında kapışırlar.

• psycho1905 kullanıcısına yanıt
    Koçun anadolu bursiyerleri gibi onların da bursu var. Kazanabilisen aylık 1000 tl geliyor, ayrıca tüm eğitim masraflarını da onlar karşılıyor.

• Alla ilk defa duyuyorum ben bu univi, enteresan

• quote:

Orijinalden alıntı: psycho1905

Alla ilk defa duyuyorum ben bu univi, enteresan

Eğitimde fırsat eşitliği burs programı var. Koşul 20binde olmak. Ayda 1000 tl ve yurt veriyorlar

• Ben %50 burslu gitmeyi dusunuyordum fakat sozluk sitelerinde ozyegin universitesine hic iyi yorum yapilmamis, haksiz yere bursu kesilip okuldan atilanlar mi dersin her sene artan fahis servis ucretleri mi dersin dikkat edersen gecen seneye gorede puanlar dusmus birde ozyegine gelme diye web sitesi bile acmislardi 5-6 ay once

• Özyeğin fazla şişirildi bence. Özel üniversiteye gidecekseniz Koç Sabancı Bilkent 3lüsünden vazgeçmeyin.
  • emırkozcuoglu kullanıcısına yanıt
    Hocam bence tam tersi Koç-Sabancı-Bilkent aşırı ileri bir yerde şişirilme konusunda. ODTÜ'yü İTÜ'yü Koç'un yanında hiç edenlerden tutun ülkedeki Boğaziçinden sonraki en iyi okul yorumları var Koç'a. Nedense 1 tane yerli yabancı değerlendirme listesinde adı yok, ODTÜ'nün, İTÜ'nün çıkmadığı TOP 500 listelerine girmişliği dahi yok bu okulun. Sadece 5-6 adama sağlam burs verip bölüm listelerinde ilk sırada kapatıyorlar o kadar, overrated olan bir okul varsa bu Koç'tur mesela. Okulları değerlendirirken de bölümüne göre değerlendirmek lazım. Mesela TOBB'da verilecek bir bilgisayar mühendisliği eğitiminin eksiği yoktur fazlası vardır bir Sabancıda verilen eğitimden. Ama Sabancı'da endüstri de ve sosyal bölümlerde ileridedir. Özyeğin'in de şişirildiğini düşünmüyorum biraz araştırma yapıldıktan sonra anlaşılıyor değeri zaten. Herkes için tabi ki tercihlerde öncelikler farklıdır ama bence bölüm/okul olarak değerlendirilmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cybertoo

Ben %50 burslu gitmeyi dusunuyordum fakat sozluk sitelerinde ozyegin universitesine hic iyi yorum yapilmamis, haksiz yere bursu kesilip okuldan atilanlar mi dersin her sene artan fahis servis ucretleri mi dersin dikkat edersen gecen seneye gorede puanlar dusmus birde ozyegine gelme diye web sitesi bile acmislardi 5-6 ay once

Ezbere konuşmasak

O burs kesilme olayları tamamen mecburiyetten idi ve geri bağlandı bursları. Mecburiyet sebebini açıklayayım okulda okuyan bir öğrenci olarak;

Çekmeköy belediyesi maalesef akpye bağlı ve bu okulda çekmeköy sınırlarında. Hükümete ters bir durumda (erhan erkut hocanın gidişi gibi) okulun başı yanacaktır. Bu sebepten hükümetten gelecek olası bir ters tepkiyi önleme amaçlı burs kestiler ve bu burslar geri bağlandı. İnan bu okul akpli değil hele şu anki rektörümüz de çok ileri görüşlü bir insan ama ülkenin siyasi durumu da ortada maalesef. Başka sorun olursa sorabilirsin.

Edit:burs kesilme olayının başlangıcı olan pankart yazısını buraya yazamıyorum lakin merak edersen dm'den yazabilirim.

Edit2: bu arada okulda okumayan sözlük insanlarını kaale almamanı öneririm. Onlar gerçekte var olan iyi imkanları da yok sayıp, içinde bulunmadıkları bir kuruma kolayca laf atabiliyorlar. Kötü yanlarını söyleyeyim, shuttle fiyatları cidden saçmaladı haziran ayından itibaren. Altunizade'den gelen birisi kartlı bile 5 tl ödüyor. Yemekler de pahalı. Gerçi çeşit konusunda sıkıntı yok ama ortalama 10 tl ye yemekhanede 5 kapla doyuyorsun. Bir de bence kütüphanesi yetersiz. Dün Koç'un kütüphanesini gezdim ağlayacaktım resmen o nasıl bir şeydir. Özü'ye acilinden adam gibi bir kütüphane lazım. 3 katlı büyük ama bir eksik var gibi. Ama akademik ve sosyal anlamda Koç'tan aşağı kalır yanı yok o konuda için rahat olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucilled -- 6 Haziran 2016; 20:13:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lucilled

quote:

Ben %50 burslu gitmeyi dusunuyordum fakat sozluk sitelerinde ozyegin universitesine hic iyi yorum yapilmamis, haksiz yere bursu kesilip okuldan atilanlar mi dersin her sene artan fahis servis ucretleri mi dersin dikkat edersen gecen seneye gorede puanlar dusmus birde ozyegine gelme diye web sitesi bile acmislardi 5-6 ay once

Ezbere konuşmasak

O burs kesilme olayları tamamen mecburiyetten idi ve geri bağlandı bursları. Mecburiyet sebebini açıklayayım okulda okuyan bir öğrenci olarak;

Çekmeköy belediyesi maalesef akpye bağlı ve bu okulda çekmeköy sınırlarında. Hükümete ters bir durumda (erhan erkut hocanın gidişi gibi) okulun başı yanacaktır. Bu sebepten hükümetten gelecek olası bir ters tepkiyi önleme amaçlı burs kestiler ve bu burslar geri bağlandı. İnan bu okul akpli değil hele şu anki rektörümüz de çok ileri görüşlü bir insan ama ülkenin siyasi durumu da ortada maalesef. Başka sorun olursa sorabilirsin.

Edit:burs kesilme olayının başlangıcı olan pankart yazısını buraya yazamıyorum lakin merak edersen dm'den yazabilirim.

Edit2: bu arada okulda okumayan sözlük insanlarını kaale almamanı öneririm. Onlar gerçekte var olan iyi imkanları da yok sayıp, içinde bulunmadıkları bir kuruma kolayca laf atabiliyorlar. Kötü yanlarını söyleyeyim, shuttle fiyatları cidden saçmaladı haziran ayından itibaren. Altunizade'den gelen birisi kartlı bile 5 tl ödüyor. Yemekler de pahalı. Gerçi çeşit konusunda sıkıntı yok ama ortalama 10 tl ye yemekhanede 5 kapla doyuyorsun. Bir de bence kütüphanesi yetersiz. Dün Koç'un kütüphanesini gezdim ağlayacaktım resmen o nasıl bir şeydir. Özü'ye acilinden adam gibi bir kütüphane lazım. 3 katlı büyük ama bir eksik var gibi. Ama akademik ve sosyal anlamda Koç'tan aşağı kalır yanı yok o konuda için rahat olsun

Akademik kadro olarak nasıl peki? 10-20k da kalırsam eğer ya burayı tercih edeceğim burs kabul olursa ya da mezun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ValidatePro

quote:

Orijinalden alıntı: lucilled

quote:

Ezbere konuşmasak

Akademik kadro olarak nasıl peki? 10-20k da kalırsam eğer ya burayı tercih edeceğim burs kabul olursa ya da mezun.

http://www.ozyegin.edu.tr/tr/AKADEMIK-PROGRAMLAR/Muhendislik-Fakultesi/Computer-Science/People

Gördüğün üzere 1-2 hoca dışında büyük çoğunluk en az bir derecesini yurtdışındaki saygın okullardan almış ve bu hocalar egolu insanlar değil, gidip kendileriyle rahatlıkla kafana takılanı sorabilir, sorularına cevap alabilirsin. Zaten bu okulda saygı çerçevesinden çıkmamak koşulu ile o katı bürokratik ortam yok. Hoca-öğrenci arasında iyi bir iletişim var. Bu durum okuldaki her bölüm için böyle.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.