Şimdi Ara

Özürlü Devamsızlık Hakkı Sınırı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
50
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, özürlü devamsızlık hakkım şuan 22.5 gün müdür yardımcısı fazladan özürsüzden oraya raporlarımı girdi. Özürlü devamsızlık hakkı max 20 gün diye biliyorum fakat müdür yardımcısı bir sorun olmaz dedi özürlü özürsüz toplam 30 geçmesin yeter dedi. Yönetmelik değişti mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• lisede çalışıyorum 2023'te bakıyordum devamsızlıklara ve şimdi de aynı diye biliyorum. özürsüz 10 gün ama diyelim hiç yok özürsüz günün ya da 8 günden az olsun 10 zaten kesinlikle olmasın. 22.5 gün özürlü devamsızlıkla kalmazsın çünkü özürlü özürsüz toplam 30 günü geçtiğinde sistem otomatik bırakıyor kimse bir şey yapamıyor. bu devamsızlıklar e-okul'a giriliyor devamsızlık silme diye bir şey de yok aslında. özürsüz devamsızlıkları rapor ya da veli dilekçesi ile özürlü tarafa geçirmek var. mdr yrd'ın dediği doğu özürlü özürsüz toplam 30 günü geçmeyecek. bir de özürsüz 5 gün olursa takdir teşekkür alamıyorsun genelde onun için "sildirmeye" geliyorlar da anlatamıyoruz silinmediğini. yönetmelik de değişti bu arada evet. özürsüz devamsızlığı yazmamışsın da 30 bile olmasın bence toplamı yani hakikaten müdahale edilemiyor sisteme.

2023 yılında yayınlanan son yönetmeliğe göre; devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.

Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak.

Devamsızlık hakkı kaç gün 2025? Lise özürlü özürsüz devamsızlık ne kadar, devamsızlık süresini dolduranlar belge alabiliyor mu? MEB'den yeni yönetmelik yayınlandı! - Hürriyet|Hürriyet Haberler|Hürriyet Son Dakika Haberleri|Hürriyet Güncel Haberler|Hürriyet En Son Haberler|Hürriyet Son Haberler - (5/5)

https://mevzuat.sitesi.web.tr/ortaogretim-kurumlari-yonetmeligi/58//

Yapılan düzenlemeye göre, başarı puanları kaç olursa olsun, 5 gün devamsızlık yapan öğrenciye takdir ya da teşekkür belgesi verilmeyecek.

Ancak üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü hastanelerde kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, tam zamanlı kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı olan öğrenciler, sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmî raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınanlar ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 60, tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı olan öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 20 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 70 gün olarak uygulanır.

https://www.hurriyet.com.tr/bilgi/galeri-5-gun-devamsizlik-yapan-belge-alamiyor-mu-mebden-devamsizlik-aciklamasi-ve-takdir-tesekkur-belgesi-detayi-42392015/3

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Forum için yaş sınırı
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.