Şimdi Ara

Özsüt dondurma 1000 ml, 12 tl (A101) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
3
Favori
25.265
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mahmut716

quote:

Orijinalden alıntı: mavisever

Bunun için ceza yediğine dair haber bulamadım.

Yediği bir ceza var o da kendi ürününde olanları yanlış anlattığı için değil rakipleri küçük gösterdiği için.

yukarda paylaştım

Alıntıları Göster
    Tamam birader aynı haberden bahsediyorum zaten.

https://www.teknolojioku.com/guncel/torkuya-yaniltici-reklam-cezasi-5a28f9a618e540630d1db3f8

Bu haberin neresinde torkunun Glukoz şurubu kullandığı ürünlerde "KULLANMADIM" diyerek insanları yanılttığı için ceza aldığı yazıyor?

Haberin hiçbir yerinde ürünlerinde GLUKOZ ŞRUBU KUllanmış ama KULLANMADIM demiş diye bir şey geçmiyor.

İşte ilgili kısım:

Söz konusu tanıtımlarda “%100 Doğal Pancar Şekeri”, “Doğal Süt”, “Has Giresun Fındığı” ve “Hakiki Kakao”ifadelerinin kullanıldığı, piyasada bulunan benzer ürünlerde aynı bileşenler yer almasına rağmen tanıtımı yapılan gıda ürününün bileşenlerine “Doğal”, “Hakiki”ve “Has” şeklinde nitelendirmelerde bulunarak ve üründe kullanılan şekerin %100 doğal pancar şekerinden oluştuğu ifade edilerek söz konusu gıda ürününe üstünlük atfedildiği, bu yönüyle söz konusu ifadelerin Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği’nin tüm benzer gıdalar aynı niteliklere sahip olduğu halde belirli bir gıdanın özel niteliklere sahip olduğunu ileri sürerek ve özellikle belirli bileşenler ve/veya besin ögelerinin varlığını veya yokluğunu özel olarak vurgulayarak (…..) yanıltıcı biçimde olamaz” şeklindeki 6/c maddesine aykırı olduğu...

Yani diyor ki neden ürününü abartmış DOĞAL HAS HAKİKİ Kelimelerini kullanarak sanki bunla sadece sende varmış gibi Göstermişsin.. Olay budur.

• quote:

https://www.teknolojioku.com/guncel/torkuya-yaniltici-reklam-cezasi-5a28f9a618e540630d1db3f8

Bu haberin neresinde torkunun Glukoz şurubu kullandığı ürünlerde "KULLANMADIM" diyerek insanları yanılttığı için ceza aldığı yazıyor?

Haberin hiçbir yerinde ürünlerinde GLUKOZ ŞRUBU KUllanmış ama KULLANMADIM demiş diye bir şey geçmiyor.

İşte ilgili kısım:

Söz konusu tanıtımlarda “%100 Doğal Pancar Şekeri”, “Doğal Süt”, “Has Giresun Fındığı” ve “Hakiki Kakao”ifadelerinin kullanıldığı, piyasada bulunan benzer ürünlerde aynı bileşenler yer almasına rağmen tanıtımı yapılan gıda ürününün bileşenlerine “Doğal”, “Hakiki”ve “Has” şeklinde nitelendirmelerde bulunarak ve üründe kullanılan şekerin %100 doğal pancar şekerinden oluştuğu ifade edilerek söz konusu gıda ürününe üstünlük atfedildiği, bu yönüyle söz konusu ifadelerin Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği’nin tüm benzer gıdalar aynı niteliklere sahip olduğu halde belirli bir gıdanın özel niteliklere sahip olduğunu ileri sürerek ve özellikle belirli bileşenler ve/veya besin ögelerinin varlığını veya yokluğunu özel olarak vurgulayarak (…..) yanıltıcı biçimde olamaz” şeklindeki 6/c maddesine aykırı olduğu...

Yani diyor ki neden ürününü abartmış DOĞAL HAS HAKİKİ Kelimelerini kullanarak sanki bunla sadece sende varmış gibi Göstermişsin.. Olay budur.

Diğer taraftan ürün ambalajı üzerinde yer alan etiket bilgisinde “Pancar Şekeri” ibaresine yer verilmesine rağmen Türk Gıda Kodeksi Şeker Tebliği’nde “Pancar Şekeri” diye bir bileşen yer almadığı....

bu da yazıyor orda, demek pancar şekeri diye bişey yok , ya glikoz kullandılar , ya da onun türevi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Nurcevher adında bir dondurma almıştım birkaç ay önce. Onda da yoktu galiba glikoz şekeri ve Maraş üretimiydi. Şimdi nedir bilmiyorum tabi
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Buradan o anlam çıkmazki. Etiketleme yönetmeliği kapsamında yayınlanan listede "Pancar şekeri" diye bir kavram yok diyor. Yanlış anlamadıysam liste şu şekilde:

yarı beyaz şeker,
    beyaz şeker,
    rafine şeker,
    şeker çözeltisi,
    invert şeker çözeltisi,
    invert şeker şurubu,
    glukoz şurubu,
    kurutulmuş glukoz şurubu,
    dekstroz veya dekstroz monohidrat,
    dekstroz veya susuz dekstroz,
    fruktoz,
    pudra şekeri,

Kısacası benim sözlüğümde "pancar şekeri" yer almıyor diyor. Ve sen etiket yönetmeliğine uyarak benim listemdeki isimlerden birini koymalısın diyor. Yoksa herkes kafasına göre bir şeker terimi yazar ve tüketicinin aklı karışırdı.

EKLEME: Ayrıca Torku'nun bazı ürünlerinde glukoz şurubu var. Glukoz şurubu olan ürünlerin etiketinde yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 30 Temmuz 2018; 16:57:27 >

• OOO fırsat var diye koşa koşa geldim olay çıkmış burada,

Zaten donanım haberde,

1- Bal
    2- Sucuk
    3- Dondurma kampanyaları efsanedir
  • denedinmi mahmut .13 liralık algidalardan iyimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

quote:

İşte ilgili kısım:

Diğer taraftan ürün ambalajı üzerinde yer alan etiket bilgisinde “Pancar Şekeri” ibaresine yer verilmesine rağmen Türk Gıda Kodeksi Şeker Tebliği’nde “Pancar Şekeri” diye bir bileşen yer almadığı....

bu da yazıyor orda, demek pancar şekeri diye bişey yok , ya glikoz kullandılar , ya da onun türevi

Alıntıları Göster
    O senin yorumun. Orada hatta orayı bırak bütün kararda glukoz şurubu kelmesi BİR KEZ DAHİ geçmiyor.

Literatürdeki isimlendirmeleri kullan diyor. Pancar şekeri literatürde yok demeye getiriyor.

• mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar Konyalı değilsiniz anladık ama Konyan'ın ovasını da mu duymadınız bu ovalarda yoğunlukla buğday ve pancar ekimi yapılır. Pancar şekerinden kasıtları ise pancardan üretilen beyaz şeker yani sakkaroz sofra şekeridir. Piyasadaki eti ülker vb. glikoz ve fruktoz şurubu kullanan firmalara karşı bence güzel bir oluşum ama yok o kurdurdu o destekliyor işin içine siyaset katarsanız bilemem.

Not: Torkunun hiçbir ürününde glizkoz şurubu yoktur, bazılarında invert şeker şurubu vardır oda glikoz şurubunun yarısı kadar zararlıdır. Ayrıca Torku bir kooperatif oluşumudur kimsenin tapulu malı değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dermani06

Bildiğimiz Özsüt olduğuna emin miyiz , aşağıda sefer usta gibi birşey yazıyor
    Ozsut tarafından üretilmiştir diyor. Marka Sefer usta. Yedim. İkinci kalite. Ozsutle ayni degil.

• Aoç dondurmasinda glukoz şurubu yok.

• AOÇ dondurmaları hangi marketlerde satılıyor acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msgunes

Dondurmalar da en çok dikkatimi çeken şey hepsinde GLİKOZ-FRUKTOZ SURUBU olması.

O mereti dayamadan rahat etmezler. Bizde tadı güzelse tamamdır abi diyen kafa oldukça

• quote:

Orijinalden alıntı: heysenkimsinbe

torku çatır çatır fruktoz-glikoz şurubu kullanıyor içindekileri kontrol edin lütfen. hatta kullandığı halde kullanmıyoruz diye reklam yapıp milleti aldattığı için yüklü miktarda ceza ödedi
    Bahsettiğiniz yüklü cezayla ilgili bir haber veya kaynak linki var mı? Ben biraz aradım bulamadım da, merak ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tugayy

AOÇ dondurmaları hangi marketlerde satılıyor acaba.
    et balık kurumu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuxedo

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Icinde glikoz ve fruktoz surubu yoktur yaziyor ustunde icindekilere %100 bakmadim ama tad olarak en guzeli de o bana gore. Dedikleriniz icindekiler kisminda var mi Lera Fresca'da?

• emrah06 kullanıcısına yanıt
    O da gimdes helal sertifikalı bulunduğunuz il veya ilçedeki en yakın Gimdes Halal Marketten bulabilirsiniz. Efsanedir doğaldır nurcevher

• simerazzı kullanıcısına yanıt
    Hocam bence bu konuda pek bilgi sahibi değilsiniz helal, haram ve şüpheli diye 3 kavram var o saydığınız markaların alayı şüpheli Jelatin kullanıyor msg kullanıyor nitrit kullanıyor sistein kullanıyor. Müslüman iseniz dini hassasiyetiniz nedir bilmiyorum ama azami dikkat etmek gerekiyor sadece din için değil sağlık içinde dikkat etmeniz gerekiyor çünkü helal olması sadece sizi dinen korumaz sağlık açısından da korur insan vücudunun tanımadığı kendinden atmakta zorlandığı damar çeperine yapışan margarin denen zehirin içinde olduğu hiç bir ürün helal sertifikası alamaz. Mono sodyum gulutumat denen beynin hafıza merkezini hayati oranda tahrip eden 50 li yaşlardan sonra alzaymır denen bunamaya yakalamaya sebep olan ve neyin içine konulursa beyne bu çok lezzetli şeklinde sinyal gönderen kimyasal bir zehirdir. Bunun içinde olduğu hiç bir ürün helal sertifikası alamaz. İngiltere de yapılan bir araştırmaya göre İnsan vücuduna çıkan her 20 tümörden 18 inin sebebi olarak gösterilen parabenin olduğu hiç bir ürün helal sertifikası alamaz sls, shakarin, sistein, Jelatin nitrit vs bunların olduğu hiç hiç bir ürün sertifika alamaz. Vaktiyle gimdes yetkilileri şu an piyasaya hakim olan en çok satan abur cubur firmasına gidip gelin Mono sodyum gulutumat kullanmayın size sertifika verelim insanlar dinen sağlıken rahat olsun gıda üretim müdürü msg olmaksızın kesinlikle üretim yapamayacaklarını ifade edip Red etmişler. Helal sertifikalı ürünlerin tadının diğerlerine göre hoşunuza gitmemesinin tek sebebi MSG yani Mono sodyum gulutumatdır. Cips, kraker, çiğköfte vss her şeyde var maalesef. Sağlığınız için dikkat ediniz

Lütfen izleyiniz : Msghttps://m.youtube.com/watch?v=jjJdZph6dEc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neferzade -- 30 Temmuz 2018; 20:35:30 >

• hocam sektörün içinden bir gıda mühendisiyim. linki yok direk kaynaktan duydum bunu(orada çalışan bir arkadaşımdan). eski çalıştığım fabrika da bir çok ceza yedi fakat bunlar gida tarim ve hayvancılık bakanlığının sayfasında ifşa edilmiyor ne yazık ki. kullanır kullanmaz orasına ben karışmam. glikoz şurubu yada fruktoz şurubunun kristal şekerden daha zararli yada faydali olduğunu ispat edecek herhangi bir bilimsel makalede yok zaten. gdo, glikoz surubu gibi şeylerin net zararlarinin gorulebilmesi icin(genetik acidan) 3 nesil gecmesi gerekiyor. aslinda bu ürünlerin birer denegiyiz o yuzden kontrollü olmakta fayda var. benim altını çizmek istediğim nokta firmanın yalan söylüyor olması. bunu yapan firma sucuğa nitritte karıştırır, süte fosfatta atar. konuyu da daha fazla kirletmek istemiyorum eğer merak ettiğiniz bir konu var ise özelden sorabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.