Şimdi Ara

Özsüt dondurma 1000 ml, 12 tl (A101) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
3
Favori
25.264
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün denedim yağlı yağlı bi koku var Özsüt dondurma ile alakası yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben dondurmamı kendim yapıyorum.

1 lt süt
    Yarım SB Kaymak
    1 Paket Krema
    2 tatli kasigi salep
    2 tatli kasigi bugday nişasta
    1 SB ŞEKER
    Aroma Tarifi

Vişne Aroması
    Vişne için ben çekirdeği çıkarılmış 1 kg vişne kullanıyorum.Vişneyi SOS tavasına alıp altını açın vişne kısık ateşde pişerken 1 sb yada duruma göre 1.5 sb şeker ekleyip koyu bir kıvama gelene kadar karıştırmak sureti ile kaynatınız. Vişneyi el blendırından geçirip dolaba koyup soğutun.

Limon Aroması

5 Limonun Soyunu sıkıp kabuğunu rendeleyin. 1 Saat buz dolabında bekleyen karışıma ilave edin Sakın sıcak süte ilave etmeyin Salepli soğumuş karışıma ilave edin aksi takdirte süt kesilecektir. Limon ilave ettikten sonra mikser ile yüksek devirde ürünü karıştırınız.

Çikolata Aroması
    160 Gr Kaliteli bir damla çikolatayı salep karışımına ekleyin 2 kaşık kako ekleyip ürün sıcakken karıştırın.

Dondurma

Yarım SB Kaymak ve 1 Paket kremayı el blendırında parçalayın daha sonra 1 kg kadar süt ekleyip el blendırında geçiriniz.
    Karışımı ocak kullanma sureti ile kaynatınız karışım kaynamaya başlayınca Şeker ilave edip 5 dk kadar kaynatınız. Nişasta ve Salebi çok az bir miktar su içinde çözün ve Şeker ekledikten 5 dk sonra karışım ailave ediniz.

Salep eklendikten sonra 10 - 15 dk kadar kaynatın tencere değiştirerek soğutup dolabta 1 saat bekletin. 1 Saat sonunda hazırladığınız vişne aromasını yada farklı bir aromayı ekleyin ve Derin Donrucuya bırakın. 1 - 1.5 saat aralıklar ile ürünü karıştırın buzlanmayı önlemek için karıştırmak gerekir ortalama 10 - 15 saat sonra ürün yenilebilir hale gelecektir.

- UYARI -
    1. Limon kullanılacaksa süt sıcak olduğu zaman kullanmayın süt kesilir buzdolabında 1 saat bekledikten sonra limon ekleyin.
    2. Vişne Kullanılacaksa süt karışımına şeker eklemeyin Vişne sosuna şeker konulduğu için karışıma şeker eklenmez.

Maliyet

5 Kg Süt 25 tl
    500 gr Salep 15 tl
    1 Kg Vişne 3 tl - 5 kg 15 tl
    1 kg şeker 3.5 tl
    5x Krema 25 tl - Ucuzlarıda var

Toplam Maliyet 5KG Vişneli Dondurma 83.5 tl Her hangi bir katkı maddesi yok bir kaç kere yaptığınızda damak tadına uygun dondurmayı hazırlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 30 Temmuz 2018; 13:46:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

üretim yeri istanbul yazıyor üzerinde, etikete tekrar bakarım, herhangi bir italyan ibaresi de görememiştim
    helal sertifikası yalan iş, ülker de bütün ürünlerin de helal glikoz şurubu kullanıyor , bilmem anlatabildim mi

Alıntıları Göster
    Bilmeden konuşuyorsunuz. Ülker in helal hiç bir ürünü yok ve almaya da yanaşmıyor çünkü aşırı katkı kullanıyor

Margarin, Msg ve Jelatin den den vazegeçemiyor. Msg beynin lezzet merkezini uyarıyor yediğin herşeyi lezzetli algılamana sebep oluyor ilerde beynin mazi hafıza kısmını tahrip ediyor ve bunama alzaymır meydana geliyor Jelatin ise domuzdan elde edildiğini söylemeye dahi gerek yok sığır jelatini dahi olsa helal şartı olmayan Avrupadan yok denecek kadar az ithal ediliyor. Gimdesi bi araştırın hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Neferzade

Bilmeden konuşuyorsunuz. Ülker in helal hiç bir ürünü yok ve almaya da yanaşmıyor çünkü aşırı katkı kullanıyor

Margarin, Msg ve Jelatin den den vazegeçemiyor. Msg beynin lezzet merkezini uyarıyor yediğin herşeyi lezzetli algılamana sebep oluyor ilerde beynin mazi hafıza kısmını tahrip ediyor ve bunama alzaymır meydana geliyor Jelatin ise domuzdan elde edildiğini söylemeye dahi gerek yok sığır jelatini dahi olsa helal şartı olmayan Avrupadan yok denecek kadar az ithal ediliyor. Gimdesi bi araştırın hocam

demek istediğinizi anladım, ama helal işine kimse girmek istemiyor şu an, dediğiniz maddelerin hepsinin yasak olması lazım aslında, ama %98i müslüman olan ülkedeki gofretlerin yüzde kaçı helal ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• mgmeteor kullanıcısına yanıt
    isterse 15 sene geçsin. bu şirketin ne kadar güvenilir olduğunu gösteriyor bize. insan bir şeye veya kişiye olan güvenini hayatında 1 kere kaybetmeli diye düşünüyorum. 2.kez güven kaybedilmez o sizin aptalliginiz olur. devletin ülkeri bitirmek için kendi eliyle desteklediği ve ticarete siyaset-din karıştıran torkunun mallarini almıyorum da güvenmiyorum da. tabiki seçim sizin.

• Glukoz kullanyan firma kalmadı maalsef en çok tükettiğim soğuk cayda bile artık çakma şeker var artık hiç bir şekilde estetik ürünleri kullanmamaya çalışıyorum

• mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Helal dairesi keyfe kafidir harama girmeye hiç lüzum yoktur. Gimdes helal marketler var gofrette var çikolata da peynir de zeytinede hepsi gimdes helal sertifikalı

• TulparHAN kullanıcısına yanıt
    deniyoruz

• mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Saf Salep bulabilirseniz iyi olur ama kilosu 600 - 700 tl gibi bir fiyata satılıyor.Ben bulamadım aktardan toz salep aldım.

Unutmayın 1 - 1.5 saate bir karıştırmanız gerekiyor. Ortalama 1 günde 9 - 10 kere karıştırdığınızda dondurma hazır olur.
  • Kg si 20-22 tl ye dondurma hangi markanın olursa olsun kalitesi düşüktür.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.6 money kazanımıyla 6.40TL ye gelir.

Özsüt dondurma 1000 ml, 12 tl (A101)

• dün akşam tekrar izledim dondurmam gaymak film..

süd şekee gıda boyası.. :) :)

nasip dondurmaları..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 30 Temmuz 2018; 13:44:19 >
  • Neferzade kullanıcısına yanıt
    Afia m? Bisküvisinden yeme fırsatım oldu o kadar ağır margarin kokuyoduki ısırıp bıraktım. Bir cipsi var içinde çitosta olan şeylerin aynısı vardı. Koruyucu desen var trans yağ desen var glikoz fruktoz desen alası var. Neye göre helal sayılıyor bunlar düşündüm. Sonra bir cemaatin içinden çıkma olduğunu gördüm onları kafalamışlar helal bu diğerleri haram haaa diye. Hepsi çocuğuna Afia yediriyor.

• simerazzı kullanıcısına yanıt
    Margarin mi? Hocam o tereyağıdır asla ve katta margarin kullanmaz kullanamazlar gimdes sertifika vermiyor

• Neferzade kullanıcısına yanıt
    Hocam tutturmuşlar bir helal diye ürünlerin içinde ne ararsan var. Ayrıca kalitesi tadları da emsallerine göre rezalet. Nesi helal yani haram/helal ayrımı neye göre yapılmış? Eti'de Ülker'de aynı banttan domuz ürünleri mi çıkıyor ki Afia'da çıkmadığı için helal sayılmış? Cemaatten atıyorum Ahmet abi bisküvi üretecek ama kalite yerlerde maliyet yüksek olmasın diye nbş palm yağı ne varsa katacak. Ne yapsak da bunları dindarlara itelesek degidip eti ülker torku almasınlar demişler. Helal sertifikası denen şeyi uydurmuşlar. Bizimki helal diğerleri tü kaka haram, fiyatlar da diğerlerine göre bir tık yüksektir çünkü helal :D Ticarette bile hep bir dini manipule etme üçkağıtçılık. Başka birşey değil . Geçiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simerazzı -- 30 Temmuz 2018; 14:25:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: heysenkimsinbe

torku çatır çatır fruktoz-glikoz şurubu kullanıyor içindekileri kontrol edin lütfen. hatta kullandığı halde kullanmıyoruz diye reklam yapıp milleti aldattığı için yüklü miktarda ceza ödedi
    Bunun için ceza yediğine dair haber bulamadım.

Yediği bir ceza var o da kendi ürününde olanları yanlış anlattığı için değil rakipleri küçük gösterdiği için.
  • simerazzı kullanıcısına yanıt
    Nato kafa

• quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Ben dondurmamı kendim yapıyorum.

1 lt süt
    Yarım SB Kaymak
    1 Paket Krema
    2 tatli kasigi salep
    2 tatli kasigi bugday nişasta
    1 SB ŞEKER
    Aroma Tarifi

Vişne Aroması
    Vişne için ben çekirdeği çıkarılmış 1 kg vişne kullanıyorum.Vişneyi SOS tavasına alıp altını açın vişne kısık ateşde pişerken 1 sb yada duruma göre 1.5 sb şeker ekleyip koyu bir kıvama gelene kadar karıştırmak sureti ile kaynatınız. Vişneyi el blendırından geçirip dolaba koyup soğutun.

Limon Aroması

5 Limonun Soyunu sıkıp kabuğunu rendeleyin. 1 Saat buz dolabında bekleyen karışıma ilave edin Sakın sıcak süte ilave etmeyin Salepli soğumuş karışıma ilave edin aksi takdirte süt kesilecektir. Limon ilave ettikten sonra mikser ile yüksek devirde ürünü karıştırınız.

Çikolata Aroması
    160 Gr Kaliteli bir damla çikolatayı salep karışımına ekleyin 2 kaşık kako ekleyip ürün sıcakken karıştırın.

Dondurma

Yarım SB Kaymak ve 1 Paket kremayı el blendırında parçalayın daha sonra 1 kg kadar süt ekleyip el blendırında geçiriniz.
    Karışımı ocak kullanma sureti ile kaynatınız karışım kaynamaya başlayınca Şeker ilave edip 5 dk kadar kaynatınız. Nişasta ve Salebi çok az bir miktar su içinde çözün ve Şeker ekledikten 5 dk sonra karışım ailave ediniz.

Salep eklendikten sonra 10 - 15 dk kadar kaynatın tencere değiştirerek soğutup dolabta 1 saat bekletin. 1 Saat sonunda hazırladığınız vişne aromasını yada farklı bir aromayı ekleyin ve Derin Donrucuya bırakın. 1 - 1.5 saat aralıklar ile ürünü karıştırın buzlanmayı önlemek için karıştırmak gerekir ortalama 10 - 15 saat sonra ürün yenilebilir hale gelecektir.

- UYARI -
    1. Limon kullanılacaksa süt sıcak olduğu zaman kullanmayın süt kesilir buzdolabında 1 saat bekledikten sonra limon ekleyin.
    2. Vişne Kullanılacaksa süt karışımına şeker eklemeyin Vişne sosuna şeker konulduğu için karışıma şeker eklenmez.

Maliyet

5 Kg Süt 25 tl
    500 gr Salep 15 tl
    1 Kg Vişne 3 tl - 5 kg 15 tl
    1 kg şeker 3.5 tl
    5x Krema 25 tl - Ucuzlarıda var

Toplam Maliyet 5KG Vişneli Dondurma 83.5 tl Her hangi bir katkı maddesi yok bir kaç kere yaptığınızda damak tadına uygun dondurmayı hazırlayabilirsiniz.
    İşte bu tür çözümleri ALKIŞLARIM:) Tebrikler..

• quote:

Orijinalden alıntı: mavisever

Bunun için ceza yediğine dair haber bulamadım.

Yediği bir ceza var o da kendi ürününde olanları yanlış anlattığı için değil rakipleri küçük gösterdiği için.

yukarda paylaştım

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.