Şimdi Ara

özgüvensizliğim yüzünden başıma gelen 2 olay

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aşırı derecede sosyalfobiye sahibim, bugün bunu yaşadığım 2 olay ile daha iyi anladım. üniversitede ilk dersi işledikten sonra 1 saat ara olduğu için okulun yakınındaki sahile gittim. zaman geçireyim diye sahilde tek başıma gezerken benden 1-2 yaş küçük(yaşım 21) bir keko gözüme çarptı. yerde bulunan cam şişeleri toplayıp, kayalıklarda gezen kedilere fırlatıyordu. gözümün önünde 3 kediye cam şişe fırlattı, çok şükür üçünü de denk getiremedi.

sorun şu: her atışta 4-5 metre yakınındaydım tek bir tanesinde bile dur diyemedim gidip kafasını patlatamadım, çekingenlik öyle bir tavan yapmış ki ne kadar harekete geçmeye çalışsam da bunu beceremedim yapamadım onla aRamda buzdan bir cam varmış gibi öyle bakakaldım yaptığına ...

öteki olay ise şöyle gerçekleşti: aynı olayın 30 dk sonrasında sahilde tek başıma yürürken içecek satan bir seyyar ile karşılaştım. su almayı düşünüyordum yanından geçerken bir şey ister misin genç dedi. su alayım dedim herif birden meyveli cappy çıkardı ve '' sen en iyisi bundan iç miden serinlesin '' dedi ve ben onaylamadan küstah bir şekilde cappy'nin kapağını açıp bana uzattı. ulan daha tamam dememişim, açıp veriyor ve hayır diyemiyorum ... kendini koruyabilen biri olsa karşı çıkar o cappy'i asla almazdı, hakkını korurdu ben ezikliğin dibine vurarak istemeden '' tamam abi öyle olsun '' dedim, parasını verip oradan uzaklaştım. ve tabii ki burada sorun istemediğim bir şeyin gerçekleşmesine engel olamayışım, güçsüzlüğüm, zavallılığım.

şu yapamadıklarımı, basit bir olay olarak görüp beni eleştirenler olabilir ama inanın zerre kadar özgüveniniz yoksa siz de bu basit şeylere karşı gelemezsiniz... her gün buna benzer olaylar yaşıyorum, özgüvensizliğim yüzünden yavaş yavaş eriyorum artık ... keşke yerin dibine girsem de bir daha günyüzüne çıkmasam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _svidrigaylov -- 15 Ekim 2015; 1:30:16 >

• Anlıyorum.
  • İlk olayda sessiz kalman iyi olmuş ne halt yiyeceği belli olmaz o itlerin ama ikincide biraz saçma gelişmiş işler.. bence psikiyatr ve psikologa git imkânın varsa özele yoksa üniversite hastanesine gitmeni öneririm. Piyasada bir sürü kitap var sana iki kitap onerecegim onlara bir göz at: ilinin adı özgüven. Yazarlarından birinin adı matthew mckayc.. diğeri de Dr. David burns un kitabi: iyi hissetmek.. Allah sabırlar versin...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.

İlk olay tabi ki kötü ama kendinde çok da suç arama kardeşim. Öyle insanlara çoğumuz birşey diyemiyoruz. Dilinin ucunda, kursaginda kalıyor laflar.

Açık konuşayım. Tipin korkutucu falan değilse boyleleri bulaşık gibi bulaşır. Arkadaşları cevrededir, emaneti vardır. Başına is alırsın.

İkinci durum garip değil çünkü benim de başıma gelirdi. Çoğu insan sana muhtemel para kaynağı gibi bakabilir. Psikolojik baskı kurabilir.

Şimdi söyle birşey yapabilirsin. Fırın, avm gibi yerlere git ve bir seylerin fiyatını sor. Şu mu güzel bu mu güzel diyebilirsin. Çok somut örnekler veremedim şimdilik ama basit muhabbetler kurman yardımcı olacak sana.

Mesela bi yerde birşey seç. Ya da menüden birşey seç. Sonra "a yok ya kola olmasın Fantayla değiştirebilir misin?" diye fikrini değiştir sipariş verirken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir daha sahile gitme kardeş.

Şaka bir yana, hazır cevap ve cesaretli olmanız gerekiyor. Adım adım çözümleme yapalım
    1. Olay;
    Ben olsam, birader biraz dikkatli ol diye uyarırdım. Sonrasında dayılık yaparsa, tamam abi haklısın der, korkar sinerse de olay çözülmüş olurdu. Dayılık yaparsa geri adım atmamın sebebi; hayatımı böyle tesadüfen kavgalarda riske atamam. Etrafta korumam gereken bir yakınım yoksa bu tip çatışmalara girmemek için gerekirse abi çekerim.

2.Olay;
    Seyyar satıcıya abi sağ ol deyip su parası vermen gerekirdi. Kardeşim bu daha pahalı derse ben istemedim ki sen açtın istemiyorsan sende kalsın demen gerekirdi. Biraz daha hazır cevap olman lazım.

• seni çok çok iyi anlıyorum... Bende senin gibi hiç bir şekilde cevap veremezdim ve bu tarz şeylerle çok fazla karşılaştım. Sana şunu söyliyim ne ilaç ne tedavi nede kişisel gelişim kitapları.. Kendi özgüvenini yanlızca sen geliştirebilirsin.. Ben zaten kendimi bildim bileli aşırı derecede çekingendim insanlara cevap veremezdim ve bu sessizliğimi gören insanlar dahada çok üstüme gelirlerdi.. İnsanlarda sadece ilk bıraktığın izlenim önemlidir eğer çekingen ezik bir izlenim bıraktıysan bu hep böyle gider. Hiç bir zaman düzelmez.. En azından sen kendini ciddi anlamda düzeltebilene kadar.. Bende senin gibi hayır diyemediğim için birçok şeyi yaptığım oldu senin cappy alman gibi mesela. Özgüvensizlik o an geldiğinde senin heyecanlanmana neden olur (ve aradaki o duvar oluşur) .. Ve sen mantığını kullanamadan karşı tarafın istediğini yaparsın. Önemli olan burda mantığı devreye sokabilmek.. Eğer sokabilirsen içindeki güvensizlik duygusuna rağmen kendini savunur halde bulursun bir anda. Ve bu senin güven duygunu geliştirir.. Başına tekrar böyle birşey geldiğinde bu sefer direk içindeki güven duygusuyla karşılık verirsin.. En önemlisi mantığını kullan ve hiç kimseyi kendinden büyük görme.. Mesela kediye şişe atan kişi.. Onunda senden hiç bir farkın yok seninde ondan hiç bir farkın yok bunu kavrayıp güvensizlik duygusunun araya girmesine izin vermemelisin. Ha tabi arkadaşların dediği gibi tekin biri değildir tipinden ne olduğu bellidir ufak şeyler için kendini riske atmaya değmez.. İnan bana bu şekilde gidersen okul yaşantını bilmiyorum ama sosyal yaşantıda hep ezilen olursun. Bir konuda üstüne gelindiğini ezildiğini düşünüyorsan gözünü karartmalısın sonucu ne olursa olsun kavgada olsa dövüşte olsa cevabını ver. Ver ki ağırlığını hissetsinler Tedavi kısmında dediğim gibi.. istersen yinede bir psikiyatriye git.. Devlet Hastanesine gidersen seni doğru düzgün dinlemezler kıytırık bir ilaç yazıp gönderirler.. Özele gidersen seni para kaynağı olarak görüp dinler ilgilenir ilaç yazar ve aylarca gider gelirsin yine bir sonuç alamazsın.. (üniversite hastanelerini bilmiyorum) kişisel gelişim kitapları ise okuduğunda özgüvenini bir okşar ama asla yükseltmez.. İlk böyle bir durumda yine ilk halinle karşı karşıya kalırsın.. Dediğim gibi ne doktor ne kitap ne ilaç sadece kendin yükseltebilirsin özgüvenini..

• anlık olaylarda insanın basireti bağlanıyor.. kendine bu kadar yüklenme..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O cappy'yi adamın başından aşağı dökerdim.

Bir kere bi mekana girdim. 2 urfa dürüm paketle usta dedim adam 10 dk sonra 2 et dürüm yapıp getirdi. Kalsın dedim adam bunlar ne olacak diyor bana.
    dedim bi alıcı cıkar ben urfa istemiştim hayırlı işler diyip çıktım mekandan.

Konuşup kendini ifade edemeyince daha sonra içi içini yiyor insanın. Başta birey olduğumuzu, bu hayatta bir hacmimiz olduğunu unutmamak gerek.

• Bunu sen daha cok yasarsın ve yasamak istemiyosun belli ki ıiçindeki bu ınsanı unut ve kendın için baska birini yarat bnce

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.