Şimdi Ara

Özgürlükçü müyüm Otoriter mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bunu hiç bir zaman öğrenemedim. Bu tür terimlerden anlayan bir arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?

- Devletin ekonomik krizler dahil olmak üzere piyasaya vs. karışmaması gerektiğini düşünüyorum. Hatta hafif uyuşturucular serbest bile olmalı.

- Bulunduğumuz coğrafyadan dolayı devlet insanları sıkmasa da terör propagandalarında vs. eylemcileri tarayacak kadar otorite sahibi olması gerektiğini düşünüyorum.

- Eşcinseller evlenebilir ama sokak ortasında öpüşmeleri, el ele tutuşmaları vs. yasak olmalı

- Okullarda din eğitimi düşürülmeli. TEOG'da vs. 8.sınıflar sorumlu tutulmamalı, tamamen tarafsız bir şekilde anlatılmalıdır

- Başörtüsü kimlik çekimleri gibi istisnalar dışında neredeyse tamamen serbest olmalı.

- Halktan olabildiğince az vergi alınmalı.

- Bireysel silahlanma özgür olmalı.

- Seyyar satıcılık ufak bir vergiyle özgür olabilir.

- TSK ve Emniyet güçlerinin yetkileri çok yüksek olmalı

- Diyanetin bütçesinin yarısından fazlası düşürülmeli, tamamı Tübitak'a aktarılmalı.

- Devlet internete hakim olmalı.

- Basın, terör propagandası dışında tamamen özgür olmalı.

Yorumlarınızı bekliyorum. Bu özgürlük müdür, otorite mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuicklyMove -- 3 Eylül 2016; 17:57:30 >

• 9'a 3 Özgürlük kazandı daha yine iyisin
  • 1 Özgürlük 1 Otoriter dendi.

Hanginize uyacağım ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuicklyMove -- 3 Eylül 2016; 23:27:32 >
  • Hocam çorba gibisiniz, liberal görüşlerin de var otoriter görüşlerin de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saab9000 -- 3 Eylül 2016; 23:30:13 >
  • Saab9000 kullanıcısına yanıt
    Bu yüzden sordum ben de bilemedim çünkü
  • Özgüritersin sen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem devlet insanları tarayabilir diyosun hemde bireysel silahlanma özgür olmalı diyosun o ülkede kanlı savaşlar olur bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Devletsiz Toplum Mümkün mü?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • geleceğin diktatörüsün.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesela geçen gün İstanbul'da PKK'lıların sokağa inip otobüsleri ateşe verdiği olaydaki gibi bir durum olursa devlet otoritesini korumak için eylemcileri tarayabilir anlamında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuicklyMove

1 Özgürlük 1 Otoriter dendi.

Hanginize uyacağım ben

Ekonomik olarak liberalsin(özgürlükçü).Sosyal olarak muhafazakar(gelenekçisin) bu da seni otoriter yapıyor sosyal alanda.Devlet yapısına göre de otoriter ve militaristsin.
    Ancak hem bireysel silahlanma özgür olmalı hem de devletin askere,polise tam yetki vermesi gerekli demek birbiriyle çelişiyor.Bu coğrafyada bireysel silahlanmanın nelere yol açacağını tahmin edebiliyorsundur.Aynı şekilde 'Eşcinseller evlenebilmeli ama sokak ortasında öpüşmeleri falan yasaklanmalı' ifadesi de çelişiyor.Ya eşcinsel evlilik ve sokakta öpüşme koklaşma yasaklanmalı diyeceksin ya da Eşcinsel evlilik yasal olmalı sokak ortasında abartıya kaçmadan öpüşme, el ele tutuşma olabilir diyeceksin.Benim fikrim bu

• illa kendinizi bi kaliba sokmaya calismayin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ladies and gentlemen kullanıcısına yanıt
    Sanırım tam olarak anlatamamışım

Eşcinsel evlilik yasal olabilir kendi çaplarında kendi yaşam şekillerine göre yaşayabilirler ama halk arasında bu eylemleri gerçekleştirirlerse (sonuçta her evli çiftin yaptıklarını biliyoruz) iğrenç gözükür bu yüzden halk arasında evcilik oynamaları yasak olmalı.

Bireysel silahlanma konusunda ise şöyle düşünüyorum, örneğin Karadeniz'de bireysel silahlanma çok fazla olduğu için pkknın girişimlerini halk püskürtüyor. Evet Güneydoğu'da bu durum askere karşı zorluk çıkarabilir ama emniyet güçlerinin yetkileri yüksek olduğundan dolayı yetkilerine güvenerek bölgede otoritesini koruyabilir diye düşünüyorum.

Yanıtın için teşekkür ederim

Bu arada militarizmden ziyade ülkenin ya siyasi anlamda çok güçlü ve zeki birisi gelmeli, ya da artık orduyla bir ilişkisi olmayan, savaş sanatını bilen başarılı bir komutan gelmeli diye düşünüyorum. Ortası olmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuicklyMove -- 4 Eylül 2016; 2:18:12 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.