Çok görüyorum son dönemlerde çok saçmalıyorlar statü ile hayat değeri gerçeğini salça ediyorlar birbirine,kadının kocası silikon vadisinde yüksek mühendis yok abd de hayat böyle, şöyle güzel, böyle güzel diye,elit şık paylaşımlar yapıyor ee yaşar o statüye konuma ulaşmış herkes yaşar sanki çok süpriz , sanki aselsanda nitelikli mühendis olan sürünüyor açlıktan ağaç kemiriyor, sen git avm de asgari ücrete tezgahtarlık yapan bir göçmenin hayatını,evini,yaşamını paylaş mesela işlerine gelir mi hiç sanmam. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Kasım 2024; 13:14:55 > |
Özellikle batıya kaçanların vahşi kapitalizm kurallarını salça edip saçmalaması.
-
-
Sadece doktor, mühendis değil ki. Okumamış insanlar da yurt dışına gidiyor. E yaşadığı zorlukları görmezden gelip yalnızca kazandığı parayı gösterip nispet de yapıyorlar ki sosyal medyadakilerin amaçları da bu zaten.
-
youtube ileri statüler meslekliler genelde evinin yaşamını atıyor ha onlar Türkiyedede iyi kazanıyor keyifleri yerinde, siyasi düşünceler ile gidiyorlar sanki orada herkes öylemiş gibi löp löp sallıyorlar anca.
işçi sınıfı pek yaşam paylaşmıyor görmedim ben,anca marketten şunu aldım bunu aldım ucuza, evine baksan kümes kadar bir şeydir çünkü yada bodrum katı.
Bir tane siyasi özge mi ne vardı kanadaya kaçan kız kocasıyla güneş bile görmeyen bodrum katında yaşamayı çok büyük refah olarak görüyordu odtü mezunu haliyle,hele bazıları kira pahalığından 3-4 aile bir arada kalıyor, elin adamıyla karın aynı mutfağa iniyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Kasım 2024; 18:43:54 >
-
şimdide zaten şu kadına ayar oluyorum.
evet herkes böyle yaşıyor abd de görmesem yiyecem, kendi yüksek statüde, kocası zaten uçmuş kariyerde zirvede adam, hayal satıyorlar resmen millette sonra inanıp gidenlerdede zırlıyan dolu muhalif olabilirsinde hükümettende nefret edebilirsinde ama bizim halktaki saflık ayrı bir boyut.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Kasım 2024; 19:9:2 >
-
Akpli olmayıp aselsana girebilen var mı? Roketsandan mühendis tanıyorum 4 sene farklı ülkelerde yaşayıp yine de şirinevlerde internet kafede lol oynayan liseli kadar ingilizce öğrenemeyecek kadar durgun zekâlıydı. 5 vakit namazındaydı, akpliydi ve sıfatından fetullahçılık akıyordu allah allah bunlarla mı alakası var acaba roketsana girebilmesinin. -
Sürekli maddiyat ve üst perdeden bakman senin hakkında üzücü bir gözlenim veriyor.
Senin gibi varlıkla kafayı bozmuş insanlar en sorunlu insanlar.
-
bildiğim tuzu kuruların nerdeyse %80+ sı muhalif tipler büyük çoğu iyi eğitim ve kariyer yapmış insanlar öyle yatmayla hayatta başarısız niteliksiz olmayla öyle güzel şık gösterişli şaşalı hayat hiç bir yerde henüz icad olmadı var diyen açık yalancıdır ordaki işçi elaman maaşın o videodaki evlerin garajına bile yetmez
ben konuyu siyaset üstü açtım hemende bağlamayı bilmişsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Kasım 2024; 20:25:36 > -
Adam akpli değilse aselsana giremeyeceğini bildiği için gider yurtdışında avmde çalışır. 10 15 sene önce muhalif girmiş olabilir şu an ihtimal vermiyorum. O zamanlar thy bile daha kartal imamhatip işgaline uğramamıştı. Akademisyen maaşını bile muhaliflere yedirmeyen kitle imkanı yok aselsandaki sulu maaşı bu kadar akpli varken muhaliflere yedirsin. Üniversiteye girdiği gün aselsanda çalışacağını bilen çok çocuk vardır.
-
sadece statüye yüksek maaş veren aselsan var koca ülkede aynen benim deist amcaoğlunun aylık geliri çoktan 200.000 tl yi geçti bile hayat böyle ne kadar okadar köfte akp chp lö lö diye dolanın anca .
aselsana girmen içinde iyi eğitim kariyeri yapman lazım ülkenin top 10 ünisinden birini bitircen üstüne yurtdışında yüksek lisanslar, masterlar,doktoralar yapıcan öyle beleşe değil orası? dandik pas pas puanlı üniyi bitirip beni almadılar torpil yapiyyyler çok dersiniz daha.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Kasım 2024; 21:20:43 > -
Bugün Türkiye'de herkes zengin, parası olmayanın kendi problemi diyeceğin bir konu bulamadın mı da bunu demek için konu açtın?
İnsanlar senin hayal dünyana inanmak zorunda değil, anla bunu artık.
-
ne alaka kel alaka? yurtdışı cennetten bir köşe herkes zengin elit ve mutlu diyen saf tavlama sanatı olan youtuberlar olayı bullshit demek için açtım onumu anlamadın.
ayrıca fakirsen evet yüksek oranda yine hayattaki başarısızlığından o ülke seçimi 2 sırada gelir anca bayıldığınız yerlerdede öyle zengin olmak mallı mülklü arsalı yatlı katlı olmak hiçte basit bir şey değil o iphone refahına benzemiyor o Türkiyeyle aman aman bir fark yok o konuda her yerde zor o basit değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Kasım 2024; 22:15:57 > -
Sen daha Türkiye'de yaşayan insanlardan haberdar değilsin ki yurt dışını sana anlatabilelim. İnatla hayal dünyandan gerçeğe geçmiyorsun yıllardır. Ekonomi azıcık iyiye giderken en refah dönem falan diyordun şimdi tam koptun gerçeklerden. Tabi bunları bilinçli yaptığın için artık sana laf anlatmaya kimse çalışmıyor.
-
“sanki aselsanda nitelikli mühendis olan sürünüyor açlıktan ağaç kemiriyor.” Çok güldüm şuna. Silikon vadisinde çalışan o mühendis alt tarafı 3-5 katı daha fazla maaş alıyor. Diğer kısımlara girmiyorum. Kerimcem bilgin olmadığı konularda sallama, bilgisizliğin ortaya çıkıyor. -
Batıya, Batıcılığa hayran olan köksüzleşmiş Türkler bir yolunu bulup Batı'ya göç edince orta ve uzun vadede sudan çıkmış balığa dönüşüyorlar. Çünkü doğduklarından beri tek düşünceleri maddi olarak zenginleşmek, refah içinde yaşamak. Batı'ya göç edince ve bu hayallerini gerçekleştirince tersine bir durum yaşanıyor. Fakirken mutluydular, zenginleştiler ama mutsuzlar, en büyük çıkmaz da boşluğa yuvarlanmak. BATIYA GÖÇ EDENLERİN ÇOĞUNLUĞU BU GÖÇÜN TEMELİNDE BİLİNALTINDA YA İDEOLOJİK YA DİNİ SAPLANTI VARDIR. ONUN İÇİN İDEOLOJİ VEYA DİN EN BÜYÜK MOTİVASYONDUR. Batıya göç ettiğinde ideolojik veya dini her türlü motivasyondan MECBUREN arınıyorsun. Masanın üstünü para yığını ile doldurduğunda tek motivasyon kaynağı bu oluyor. Paranın hazzı da kısa vadeli bir şeydir. Orta ve uzun vadede bir anlam arayışın oluyor. O zaman geçmişte yaşadığın kendi öz topraklarındaki en kötü şey bile sana sevimli gelmeye başlıyor. Hani bir deyim vardır ya; Herkesin melek olduğu bir yer zamanla sana cehennem olur, şeytanın hiç olmadığı bir yerde lezzet olmaz.
Batıya kapağı atmaya hayal edenler şunu farketmiyor; Batı'da senin maaşın, mesleğin sakat hayal statünü belirlemiyor. Senin çıkabileceğin en yüksek yer örneğin Beyaz Saray'ın başaşçılığıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 30 Kasım 2024; 16:44:8 >
-
Türkiye'de nitelikli üniversite mezunu o tezgahtarlar. Asıl sen algı yapma. Yemiyor kimse. Sadece kendini rezil ettiginle kalıyorsun. Ayrıca ABD de 2 seneden fazla kalan niteliksiz calisan herkesin, parayı karıyla kızla yemeyip günübirlik yaşamayan herkesin malı mülkü arabası var zaten. Üniversite okumamış olmanın sonucu emeğinin 5 para etmiyor olması değildir. Oralardan millete maval okumayı kes.
-
hayatımda allah kitap çarpsın nitelikli okuyup 1 adet bile tazgahtar görmedim nitelikli okuyup kariyer yapıpda elitimsi yaşamayan bile yok, hep size denk geliyor bunlar nedense? gördüklerim bilecik uşak işletme insan kaynakları yada pas pas aöf.
hatta manisa maliye mezunu bir 26 yaş birine bizim mega center da iş çok depo elamanı olarak git başvur abi ben üni mezunuyum çalışmam öyle işte diye azar yiyoz sanırsın oxford odtü maliye bitirdi.
hala dünyayı 1980 lerde sanıyorlar yani toplumda çok az kişi okuyor herkes cahil bir kendileri uçmuş üst akıl yatış memur tarz takım elbiseli iş verilecek oldu daha başka arzuları? kaçsınlar batıyada görsünler ebelerinin nikahını hepsi eşek gibi çalışıyor dandik eğitimliler,yotubede gurbetçi kalifiyeli iyi eğitimli doktor,yazılımcı,mühendis izleye izleye beyinleri mavi ekrana düşmüş herkes oyle sanıyorlar distopya dünyalarında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 30 Kasım 2024; 17:26:39 >
-
2 defa Birleşik Devletler' e gittim ve 3 farklı eyaletini ziyaret ettim.
Vahşi mi bilemem ama kapitalizm denilen şeyi sevdim, insanlar gayet kibar ve anlayışlı...
-
Her sene bir sürü kişiyi “work and travel”e yolluyoruz. Bir tane mutsuz dönen görmedim. En fazla çok para kazanamadım diyeni gördüm öyle diyeyim. Zaten imkanı bulan dil okuluyla falan kalıyor, vatandaşlık alana kadar. Yersen Amerika batıyor yeğenim. Kapitaliz onun ekmeğini yiyene güzel. -
Ateism propagandası yapıyorsun herhalde. Bu kadar yalanı bilerek söyleyip sonra bu yemin ettiğin halde "ben bile çarpılmadıysam Allah yok" demeye mi getirmeye çalışıyorsun, anlamıyorum ki.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Sadece doktor, mühendis değil ki. Okumamış insanlar da yurt dışına gidiyor. E yaşadığı zorlukları görmezden gelip yalnızca kazandığı parayı gösterip nispet de yapıyorlar ki sosyal medyadakilerin amaçları da bu zaten. |
Bugün Türkiye'de herkes zengin, parası olmayanın kendi problemi diyeceğin bir konu bulamadın mı da bunu demek için konu açtın? İnsanlar senin hayal dünyana inanmak zorunda değil, anla bunu artık. |
Batıya, Batıcılığa hayran olan köksüzleşmiş Türkler bir yolunu bulup Batı'ya göç edince orta ve uzun vadede sudan çıkmış balığa dönüşüyorlar. Çünkü doğduklarından beri tek düşünceleri maddi olarak zenginleşmek, refah içinde yaşamak. Batı'ya göç edince ve bu hayallerini gerçekleştirince tersine bir durum yaşanıyor. Fakirken mutluydular, zenginleştiler ama mutsuzlar, en büyük çıkmaz da boşluğa yuvarlanmak. BATIYA GÖÇ EDENLERİN ÇOĞUNLUĞU BU GÖÇÜN TEMELİNDE BİLİNALTINDA YA İDEOLOJİK YA DİNİ SAPLANTI VARDIR. ONUN İÇİN İDEOLOJİ VEYA DİN EN BÜYÜK MOTİVASYONDUR. Batıya göç ettiğinde ideolojik veya dini her türlü motivasyondan MECBUREN arınıyorsun. Masanın üstünü para yığını ile doldurduğunda tek motivasyon kaynağı bu oluyor. Paranın hazzı da kısa vadeli bir şeydir. Orta ve uzun vadede bir anlam arayışın oluyor. O zaman geçmişte yaşadığın kendi öz topraklarındaki en kötü şey bile sana sevimli gelmeye başlıyor. Hani bir deyim vardır ya; Herkesin melek olduğu bir yer zamanla sana cehennem olur, şeytanın hiç olmadığı bir yerde lezzet olmaz. Batıya kapağı atmaya hayal edenler şunu farketmiyor; Batı'da senin maaşın, mesleğin sakat hayal statünü belirlemiyor. Senin çıkabileceğin en yüksek yer örneğin Beyaz Saray'ın başaşçılığıdır. |
Benzer içerikler
- semerşah hangi cemaatin
- başkent inşaat dolandırıcılığı
- söke bağarası bülbül hoca bakım günleri
- gerçek atatürk fotoğrafları
- nagehan alçı"nın ilk eşi emre
- mavi taksi nedir
- kara kutu nedir
- togg fabrikası gemlik"te nerede
- yurtdışından telefon getirmek
- ısı pompası mı doğalgaz mı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X