Şimdi Ara

ÖZELLEŞTİRME DOĞRU MU? 'YANLIŞ' MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
5.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

ÖZELLEŞTİRME DOĞRU MU? "YANLIŞ" MI?

(En Son Oy Tarihi: 9.8.2019)
Giriş
  • ÖZELLEŞTİRME SİZCE FAYDALIMI DEĞİLMİ? ÖZELLEŞTİRME SONUCUNDA ÖZLÜK HAKLARINI KAYBEDEN İŞÇİLERİN DURUMU VE ÇALIŞTIRAMADIĞI İŞÇİLERE PARA ÖDEMEK ZORUNDA KALAN DEVLETİN DURUMUNU AYRI AYRI DÜŞÜNEREK CEVAPLAYALIM LÜTFEN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karahanli61 -- 27 Şubat 2010; 20:21:29 >

• bence doğru bir şey.kapitalist düzene ayak uydurmak istiyorsan gereklerini yapacaksın.
  • Bu dünyada herşeyin tüm insanlığa faydası var kullanmayı bilene..
  • neresinden tutsan elinde kalır..
  • yıllardır donanım haber üyesiyim ve bu onuda çeşitli sitelerde çeşitli ortamlarda bu konuyu konuşuğ tartıştım. forumun bu bölümüne daha önce hiç girmemiştim ve gördüm ki bi anket açma durumu söz konusu olabiliyor. donanım haber forumları bi nevi ülkemizin ve çeşitli yaş guruplarının aynası gibi. bu nedenle alabileceğim en sağlıklı cevapların ve en seviyeli tartışmaların burada olacağını düşünüyorum. yorum yapan ve oylamaya katılan tüm arkadaşlarımında bu konuda hemfikir olduğundan eminim. seviyeli bir başlık olması dileğiyle...
  • Madenler, enerji, iletişim, ulaşım gibi temel yapılar asla ve asla %100 özelleştirilmemeli. Topraklar yabancılara satılmak yerine kiralanmalı. Bunun dışında devlet tabii ki ekonomiye karışmamalı.
  • kısmen doğru bence. yani bazı kurumlar var devletin üstüne resmen yük.
    ama bazıları var kesinlikle özelleştirilmemesi gereken şeyler. mesela telekom. ancak şöyle birşey var telekom özelleştirildikden sonra ciddi yatırımlar yapıp ülkeye büyük katkılar yaptı. ama devlette olsaydı bu kadar gelişmezdi.

birde bazı kurumnlarda nasılsa devlete kapağı attık. işten çıkarılmayız deyipde ciddi bir verimsizlik ve umursamazlık olabilir. veya olmuştur. araştırmam yok ama böyle olabileceği herkesce biliniz.

ben yinede doğrudan yana kullandım. devlet sadece hizmet sektöründe olmalı. sanayi tarım vs. özel olmalı.
    zaten herşeyi devlet yaparsa sosyalizm veya kominizm devleti olur o devlet. devlette hantal bir kurum oldugundan. rekabeti sevmediğinden gelişme anlamında birşey olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir yanlışlık mı var ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • iyi ama bu tip işler (elektrik su haberleşme vs) zaten bir hizmet sektörü değilmi? dediğiniz gibi kiralamak neyse de satılması çok ama çok yalnış. bakın satılan yerlerdeki işçilerin özlük hakları ellerinden alınıyor. bu da tıpkı satılması gibi yalnış. bu devlette teknik eleman sıkıntısı yokmu milli eğitim gibi birimlerinde. 4-c bence gayriresmi bir oluşumdur ve bugün itibariyle 4-c kapsamına girmek zorunda bırakılmış işçi sayısı 100000 e yaklamış belkide geçmiştir. bunca insanın durumu yarın ne olacak? işçinin bütün hakları saklı kalmak kaydıyla bence kiralanmalı
  • en basit örnek trt kanalları. koskoca devletin kanalındaki görüntü kalitesine bak anla ne kadar önem veriyorlar böyle işlere...
  • 49-99 yıllığına değil daha kısa vadeli olarak kiralanabilir(özelleştirilebilir).ama %100 özelleştirmeye karşıyım heleki bir yabancı alacaksa
  • Evet doğru yazmışsın .
  • Yanlış o yalnış değil
  • Tabiki doğru dünyadaki gelişmiş ülkelere bakarsanız tüm kurumları özelleştirilmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duygunemre

neresinden tutsan elinde kalır..

Laf ola beri gele.Verimlilik,Tüketici faydası,Devlete fayda konularında bi tut bakalım hangisi elinde kalıyo.Devlet kuruluşlarının ulusun güvenliği için acil üretim yapılması ihtiyacı durumları hariç hiçbir artısı yoktur.Bu denilen durumda çok çok çok ekstrem durumlardır.(bnz.Kurtuluş savaşı sonrası Türkiye)
  • ilerde türkiyede islam diye bir din kalmadığında neden kötü olduğunu anlarsanız..
  • altın yumurtlayan tavuğu satmanın tek açıklaması olabilir , hainlik.
  • kesinlike yanlış..o devlet kurumunda bi sürü işçi çalışıyor..satılınca noluyor yeni satın alanlar ufak ufak postalıyor eski işçileri...onlarda mecbur işsizler ordusuna katılıyor..
  • Madenler, enerji, iletişim, ulaşım gibi temel yapılar asla ve asla %100 özelleştirilmemeli görüşüne katılıyorum.

Ayrıca bir marka sattığında yeni bir marka açmalısın. Sümerbank satıldı yerine yenisini açmalısın. Telekomun satılması hainlik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .ProtoN.

altın yumurtlayan tavuğu satmanın tek açıklaması olabilir , hainlik.
  • telekomun satılması hainlik derken? satılmasa şu anki hizmetten bile berbatını alırdınız sosyalist arkadaşlar. ağzı olan konuşuyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.