Şimdi Ara

Özel üniversite için para

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben 30 binle girdiğim okulumu beğenmeyip bıraktım bölüm makina müh.. yatay geçiş hakkım vardı gaziye yıldız tekniğe ama gitmedim. sınava tekrar hazırlanıyorum odtü bilkent itü boğaziçi'nde elektronik veya makina kazanamazsam kesinlikle üniversite okumayacağım. Asıl Hedefim odtü ee ama kazanamzsam paralı ee düşünüyorum yıllık ücreti 26 bin lira hazırlık okumayacağım 4 senede biter ve 4 sene için yaklaşık 100bin liraya mal oluyor. Babam göndermeyebilir, gönderse bile hiç susmaz. şimdi ben kredi çekebilir miyim var mı böyle eğitim için, mezun olunca ödeyebileceğim sistem.

not: troller gelmesin ciddi bi konu. bide bunları yazacağına çalış demeyin, günde 12 saat ders çalışıyorum 2 aydır. odtü ee ilk 2000'i alıyor bu sıralama bandında şansta önemli bir faktör. o yüzden diğer ihtimalleri de göz önünde bulundurmam lazım.

• Tabi canım gelirin yok bir şeyin yok bankada seni bekliyor kredi verelim diye. Arkadasım çocuk oyuncağı değil bu. Istediğin miktarı çalışan adamlara bile vermeyebilirler. Maaş bordrosu isteyecekler ne vereceksin ? Madem bu kadar ders çalışacaksın Yıldız makineye geçip elektrikle çift ana dal yapsaydin keske

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IgorStravinsky

Tabi canım gelirin yok bir şeyin yok bankada seni bekliyor kredi verelim diye. Arkadasım çocuk oyuncağı değil bu. Istediğin miktarı çalışan adamlara bile vermeyebilirler. Maaş bordrosu isteyecekler ne vereceksin ? Madem bu kadar ders çalışacaksın Yıldız makineye geçip elektrikle çift ana dal yapsaydin keske

ytü isterse 5 tane diploma versin yine gitmem
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Phoenix

quote:

Orijinalden alıntı: IgorStravinsky

Tabi canım gelirin yok bir şeyin yok bankada seni bekliyor kredi verelim diye. Arkadasım çocuk oyuncağı değil bu. Istediğin miktarı çalışan adamlara bile vermeyebilirler. Maaş bordrosu isteyecekler ne vereceksin ? Madem bu kadar ders çalışacaksın Yıldız makineye geçip elektrikle çift ana dal yapsaydin keske

ytü isterse 5 tane diploma versin yine gitmem

100 bin lira bul o zaman ne diyeyim
  • IgorStravinsky kullanıcısına yanıt
    daha dur hocam sınava girek odtü ee olur belki olmazsa da "benim zekam ve potansiyelim bu okumayı hak etmiyorum" der başka işlerle uğraşırım yapacak bişey yok malesef
  • Yok öyle bir sistem. Banka senin neyine güvenip kredi versin. Para battı diyelim banka senden nasıl o parayı alacak? Hepsi bir yana hangi salak banka böyle çürük bir şeye destek versin.
  • 100 bin lira az para değil öğrenciye kimse vermez, verdiler diyelim nasıl ödeyeceksin ? Kaç yılda bitecek taksidi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Banka öyle kredi vermez kardeşim.

Anca sen kendin çalışıp parani çıkartacaksin

Zorlanirsin ama olur

• Hersene o parayı arttırıyolar söyliyim 26 bin hep sabit kalmıyor özele gidiceksende burslu git belki baban pek ses çıkarmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: xlLR

Hersene o parayı arttırıyolar söyliyim 26 bin hep sabit kalmıyor özele gidiceksende burslu git belki baban pek ses çıkarmaz

Ordan söylemesi kolay tabi bilkent ee burslu türkiye'de derece yapanları alıyor. Öncelikli hedefim odtü ee olmazsa diye 2. Bir plan yapıyorum. Paranın arttığını biliyorum ama 4 seneye mezun olurum o zamanada 30bini geçmez ki bu para bilkent için değer

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Phoenix kullanıcısına yanıt
    Hedefin odtü diyosun 180 puanla oraya gidecek değilsin ya puanları şuan hiç bilmiyorum ama gideceğin bölüm 400 puan olsa o puana %50 burslu filan bile oluyor üniversiteler tabi bölüme ve okula göre değişir bilmiyorum hedefin yüksek olduğu için söyledim ben burslu oku diye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peçeteden üreyen adam

Banka öyle kredi vermez kardeşim.

Zorlanirsin ama olur

http://www.atilim.edu.tr/duyuru/sekerbanktan-yuksek-ogrenim-kredisi-imkani-1846 şöyle bişey gördüm

Kendim nasıl kazanayım hem okul hem iş yürümez hem türkiyenin en zor okul ve bölümlerinden birinde okuyacağım. Hadi yürüttüm diyelim kim bana ayda 2bin lira verir

• quote:

Orijinalden alıntı: xlLR

Hedefin odtü diyosun 180 puanla oraya gidecek değilsin ya puanları şuan hiç bilmiyorum ama gideceğin bölüm 400 puan olsa o puana %50 burslu filan bile oluyor üniversiteler tabi bölüme ve okula göre değişir bilmiyorum hedefin yüksek olduğu için söyledim ben burslu oku diye

Kardeş ygs lys sisteminden haberin yoksa tartışmayalım. Ben zaten 30bin ile yerlrştim 2014te 420 puanla yani. Yatay geçiş hakkımla ege dokuz eylül gazi vs yerlere geçiş yapabiliyordum ama yapmadım. Bilkent elektronik %50 burslusu 480 puan yani 3500 sıralamsı var.

Sıralamalar arasında bayağı fark var hayırlısı inşallah kazanırsın 🙏

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım YTÜ'de olmayıp da ODTÜ'de olan nedir? Bence boşuna bir sene kaybediyorsun. O da kazanacağın daha garanti değil. Eğer etiket yönünden düşünüyorsan söyleyeyim hangi üni'den mezun olduğun iş hayatında pek farketmiyor. Hatta sıralama yapsan en sonlarda olur. Biran evvel üni. bitirip hayata atılmak sana çok daha fazla tecrübe ve avantaj sağlar. İş yaşamında başarı insanın kendisinde bitiyor, zaten YTÜ'de kötü bir üni. değil. Ayrıca kişisel birşey ama ben İstanbulu her zaman Ankaraya tercih ederim üni. yaşamı konusunda. Neyse hakkında hayırlısı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vigilant

Arkadaşım YTÜ'de olmayıp da ODTÜ'de olan nedir? Bence boşuna bir sene kaybediyorsun. O da kazanacağın daha garanti değil. Eğer etiket yönünden düşünüyorsan söyleyeyim hangi üni'den mezun olduğun iş hayatında pek farketmiyor. Hatta sıralama yapsan en sonlarda olur. Biran evvel üni. bitirip hayata atılmak sana çok daha fazla tecrübe ve avantaj sağlar. İş yaşamında başarı insanın kendisinde bitiyor, zaten YTÜ'de kötü bir üni. değil. Ayrıca kişisel birşey ama ben İstanbulu her zaman Ankaraya tercih ederim üni. yaşamı konusunda. Neyse hakkında hayırlısı olsun.

Hocam 1 sene değil 3 sene kaybediyorum odtü sevdam yüzünden. Ailem ankarada evim odtü ve bilkente yakın şehir dışına çıkmayı pek düşünmüyorum. Amacım akademik kariyer yapmak o yüzden tecrübe falan çok önemli değil. YTÜ gazi ege hayallerimdeki üniversite değil odtü ile kıyaslamaya da gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: The Phoenix

quote:

Orijinalden alıntı: Peçeteden üreyen adam

Banka öyle kredi vermez kardeşim.

Zorlanirsin ama olur

http://www.atilim.edu.tr/duyuru/sekerbanktan-yuksek-ogrenim-kredisi-imkani-1846 şöyle bişey gördüm

Kendim nasıl kazanayım hem okul hem iş yürümez hem türkiyenin en zor okul ve bölümlerinden birinde okuyacağım. Hadi yürüttüm diyelim kim bana ayda 2bin lira verir

Vakiflardan felan burs alabilirsin

5 6 yer verirse iyi olur

Bir gelirin yoksa (ki olsa da o kadar yüksek meblağ kredi çekebilmen için belirli bir miktar malvarlığı ya da aylık gelirin olması lazım) kredi falan çekemezsin kendi adına. Bu devirde okumayacağım demek saçmalık. Sermayen vs. olup üniversite okumadan çalışıp çok paralar kazansan bile hayatın boyunca lise mezunu olmanın verdiği eziklik hep üzerinde kalacak iyi düşün. 3 sene kaybetmek yerine en azından yıldız'a gitseymişsin daha iyi olurmuş. Her geçen sene senin ömründen gidiyor ve mühendislik okuyacağım diyorsan üniversite etmeninşn yanında yaş da oldukça önemli bir faktör. Senle aynı tecrübe ve teknik bilgiye sahip elemanlardan yaşı küçük olana her zaman daha fazla öncelik veriyorlar. Çalışmanın karşılığını alıp hedeflediğin bölümü kazanmanı diliyorum ama lütfen üniversite okumayacağım demeden önce bir daha düşün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Raphaël

Bir gelirin yoksa (ki olsa da o kadar yüksek meblağ kredi çekebilmen için belirli bir miktar malvarlığı ya da aylık gelirin olması lazım) kredi falan çekemezsin kendi adına. Bu devirde okumayacağım demek saçmalık. Sermayen vs. olup üniversite okumadan çalışıp çok paralar kazansan bile hayatın boyunca lise mezunu olmanın verdiği eziklik hep üzerinde kalacak iyi düşün. 3 sene kaybetmek yerine en azından yıldız'a gitseymişsin daha iyi olurmuş. Her geçen sene senin ömründen gidiyor ve mühendislik okuyacağım diyorsan üniversite etmeninşn yanında yaş da oldukça önemli bir faktör. Senle aynı tecrübe ve teknik bilgiye sahip elemanlardan yaşı küçük olana her zaman daha fazla öncelik veriyorlar. Çalışmanın karşılığını alıp hedeflediğin bölümü kazanmanı diliyorum ama lütfen üniversite okumayacağım demeden önce bir daha düşün.

İstediğim okul olmazsa okumayacağım diyerek bir düşünce belirtmedim, kesin kararımdır. hayatında hiç bukadar katı bir karar almadım. Neyse babamıda ikna ettim sayılır tabi hemen bilkent ee gidecem diye bişey yok odtü ee makina havacılık uzay tutmazsa ( kazanmak için elimden gwlenin fazlasını yapıyorum dıl dünyayla olan ilişkimi kopardım ders çalışmak için) 10bine bile girsem bilkent ee gideceğim. ABD'de akademik kariyer plandalığımdan yaşın önemi yok benim için.

ABD'de akademik kariyer için şimdi bahsi geçen meblağlardan çok daha fazla paraya ihtiyacın olacak. Kendini bayağı öne plana çıkarıp burs kazanman gerekir. Senin kadar idealist olsam ingilizcemi geliştirip üniversiteyi ABD, Kanada ya da İngiltere'de okumaya bakardım. Okumak pahalı ama aldığın puana göre burs veriyor okullar. İyi bir puan alırsan ücretsiz okuman mümkün. ABD, Kanada vs. ülkelerdeki ortalama okullar bile Türkiye'nin Boğaziçi'sinden ODTÜ'sünden daha iyi konumdalar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.