Şimdi Ara

ÖZEL TIP VS MEZUN + LİSE HİKAYEM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sınava 90-95 civarı Tyt 60 civarı Ayt yaptım (Hatırlamadıklarım var değişebilir) Obp 95.

Şimdi bu netlere bakarak pek inanamayabilirsiniz ama fen lisesinde derece sınıfındaydım Teog da yüksek puan alanları özel davet edip bir sınıfta toplamislardi ben de özelden gelen teklifleri bir kenara atıp devletteki derece sınıfına gittim. Hayatımın hatası

İnanmazsınız 4 yıl 30 kişilik sınıftan bi 15-20 kişi birbirimizi yedik saçma sapan rekabetler anlarsınız ya işte.

9-10-11 de gerçekten çalıştım 12 ye gelince iyice bunalım ama yine de çalıştım derkeeen sınava girdik

Veeee 9 da Teog puanlariyla olusturulan derece sınıfı patladı. Neden?

Biz tamamen soru tipi ezberledik. Ta ma men. Ders işleyişimiz katiyyen bu sınava çıkan muhakeme sorulari değildi. Ben uslu köklü mutlak ın baba sorularını ogrendim sınavda adamlar yetenek olctuler yorum olctuler.

Bir yerde yazmıştım okula birincilikle giren kız ki hala başarılıydı sınavdan ağlayarak çıktı. Hatta ayni okuldaydik bana dedi ki ağladığım belli olmasın ailem dışarIda çok üzülürler.

Peki bizim o derece sınıfını kuran ögretmenlere ne oldu? 3 gündür arıyorlar beni kimsenin telefonunu açmadım. Bir de benden en az 10k bekliyorlardi

Ben gerçeken çok çalıştım. Ama yanlış çalıştım hem de çok yanlış. Bu başta yazdigim netlere ne gelir bilmiyorum. 20k 30k ancak gelir.

Allah ıma şükür gerçekten anlayışlı bir ailem var. Şimdi sizden bir öneri alacağım. Büyük ihtimal devlet tıp gelmez ancak özel tıp gelir. Annem babam benim gerçekten emek verdigimi ve durumumu biliyorlar (gerçekten ama gerçekten emek verdim) Bana söyle dediler istersen 1 sene daha bekle yeniden hazırlan istersen seni özel tıpa verelim.

Annem babam öğretmen. Kesinlikle özel tıp istemiyorum dedim ama onlar resmen ısrar ediyorlar biz senin için biriktirmistik falan diye. Benim 2. deneme kalmamı istemiyorlar.

Ben de özel tıp istemiyorum çünkü ne o öyle paranı ver diploma al gibi. Ama bir yandan da annem babam eğitim sistemi belirsiz falan diyorlar o zaman acaba diyorum e tabi bir de seneye daha kötü yaparsam düşüncesi var

Ama başta dediğim gibi sanki bir sene daha hazirlanmak bana daha ağır basıyor. Kendi emeklerimle en azından. Ayrıca 2001 doğumluyum erken verilmişim okula sene kaybım da olmaz.

Siz olsanız ne yapardiniz özel tıp mı mezun mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• okumadım, obp iyimiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi David Belle -- 3 Temmuz 2018; 22:22:17 >
  • Şimdi klişe olacak ama yazılılar kolay değildi okul birincimizin de 98 idi bu arada 😂😂

• Anne ve baban eğer seni özel tıbba gönderebilecek maddi kaynaklara sahip iseler kendini heba etmene gerek yok.

sonunda her şeyin anlamı kalmayacak unutma

• Özele git kurtul derim seneye ne olacagi belli degil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özele git hocam bir bakarsın sistem bir daha değişir git kurtul tıp diploması yeter
  • netlerin fena değil bu arada hocam.derece olmasa da derecenin bir altı çok küçümseme kendini
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fapstronot kullanıcısına yanıt
    Şimdi ikisi de öğretmen çok da fazla kazanmiyorlar tek çocuğum biz mağdur olmaman için halledik falan diyorlar ama bilmiyorum parayla da üni okumak hiç ama hiç aklımda yoktu aaah ah ne hallere düştüm

Şimdi ikisi de öğretmen çok da fazla kazanmiyorlar tek çocuğum biz mağdur olmaman için halledik falan diyorlar ama bilmiyorum parayla da üni okumak hiç ama hiç aklımda yoktu aaah ah ne hallere düştüm

• Bence hiç bekleme git. Yani azıcık sıkışırsınız belki ama sonra iyi ki gitmişim dersin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Sağolasın aşağı ine ine parmak kasi yaptim

• kazanma ihtimalin yüksek hocam ama piyasa olarak düşünürsen istikrarsız faiz arttırmak veya arttırılan faizi direk geri çekmek piyasa için olumsuz olur ve enflasyon artar. ülke bu durumda yani ne olacağı bilinmiyor.

şöyle de yapabilirsin bu sene yerleş eğer seneye adam akıllı sınav olur ve devam edilebilir bir hava olursa dondurursun hazırlanırsın girersin sınava hem puan kesilmez hem de iki taraftan sağlam yerde olursun kazanamazsan direk devam edersin. sadece ilk yıl ne kadarsa ücret o kadarlık riske girersin.
  • Hocam netler kötü değil sen onu bir bil de. Burslu falan git bana kalırsa ünide part time gibi bir işe girip en azından harçlığını çıkartmaya çalışırsın.

• Kesinlikle devlet gelmezse özele git.Seneye sistemin nasıl olacağı ya da senin daha iyi yapacağın belli değil.Belki 6 7 yıl maddi yönden zorlanırsınız ama sonra harcadığın paranın karşılığını fazlasıyla alırsın.

• Mezuna kalırsan halledersin belli ki bu sene sanssızlık olmus 1 seneden bir sey olmaz kendine güveniyorsan yaparsın seneye

• simdi 6 sene ozel tip yillik 50k dan 300 bin.72 ay.boyunca 2k da sen harcasan yurt vs toplam.144 bin.etti 444.ivir zivir tus dershanesi falan sen onu 500 yap.git insaat isine gir 6 senede oturtursun isleri zaten.500k para harcayip hakkarinin dagina mi gideceksin

• Bence mezun özeller aşırı pahalılaşmış zaten yaşın da daha 17 bi sene mezuna kal hem olgunlaşmış olursun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dostum ailenin durumu varsa bence git. Zaten özel ünilerin imkanı devlete göre daha fazla, mezuna kalınca yüksek yapıp yapamayacagın ne malum ki. Mezuna kalmak çok iyi bişey degil emin ol ben çok yıprandım 1 senede.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • WhoiS_AttaCK W kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim sınıf hep böyle bulunduğum il ve çevre illerde de genel olarak kötü geçmiş aslında umutlanirim ama bu foruma girince dünya m başıma yıkılıyor... Bakalım ya hakkımızda hayırlısı olsun şimdi bunları düşünmek saçma elde bir sıralama yok . Bekleyeceğiz...

• Tıp gelir neden bu kadar karamsarsın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.