< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Hocam katılmıyorum.Tıp okuyanların çoğu iş garantisi olduğu için yazan robotlaşmış insanlar.İdealleri için yazan ve kendini geliştiren çok az
|
Kişilik dediğin öyle taşa yazılmış bir şey değildir. Ortam değişikliği insanda çok büyük farklılıklara yol açabilir. Küçük bir farkındalık bir "asosyal"i "sosyal" birisi yapabilir. Özel sektörde birisini sivriltecek özellikler pekala üniversite döneminde edinilebilir. İnsanın çevresi ve insanın kendisi bu kadar değişkense niye daha çiçeği burnunda birisi -büyük ihtimalle yanlış olacak bir- kişilik tahlili yapıp ona göre bir mesleğe yönelsin?
|
Yırtık olmaktan genelde boş konuşmayı anladığınız için yanıldığınız çok oluyor bu konuda. Dışa dönük olmak eğer ki etkili şekilde kendini ifade edebilme yeteneğinizi içerik olarak da boş olmayan bir şeyleri izah etmek de kullanıyorsanız fayda sağlar. Yırtık, ağzı laf yapan adam ne saçma bir tanım? Ağzı laf yapan ne demek? Flört mü ediyorsunuz iş yeriyle?
Oturmasını kalkmasını bilen, kuruma uygun gözükecek bir duruş sahibi, kendini düzgünce ifade edebilen, zayıflıklarının ve kuvvetli olduğu tarafların farkında olan, soğukkanlı ve analitik düşünebilen insan öne çıkar. Bak ne kadar güzel tanımladım değil mi? Dışa dönük olmak da sürekli boş konuşmak, "laf yapmak" uğruna saçmalamak değil. Bilhassa teftiş kurulları ketum insanlar ararlar. Yeri gelir bankada müdürle sevgili olup müşteri hesabından para çalan insanlara soruşturmaya gidersiniz. Sabaha kadar ağzın laf yapsın ne olacak? Ketum, duruş sahibi, soğukkanlı, zeki bir müfettiş bu işin altından kalkar, "yırtık" olan değil. Elbette pısıp kalmayın, öz güvensiz olmayın. Bunlar sadece iş hayatında değil her yerde sorun olan şeyler. Fakat ileride bir grup mülakatında kendini yırtarcasına tartışan birini görürseniz bilin ki işi o alamayacak. Siz ne düşünüyorsunuz diyen, bildiği şeyleri gerektiği yerde konuşan, insanlara saygılı davranan kişi işi alacak. |
cogu hekim iki kelimeyi bir araya getiremiyor hocam
|
Devlette denk geldigim hekimler asik suratli,insan iliskilerinde zayif,egoist kisilerdi hemsireleri tercih ederim hekimlere bu konuda
|
kimse ikili ilişkilerim iyi tıp yazayım demez iş garantisi olduğu için tıp yazmak daha makuldür. Diğer alanlarda böyle bir garanti olmadığı için başlık sahibi arkadaş bu noktaya değinmiş hani biraz ağzın laf yapacak diyor
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 17 Ağustos 2020; 13:49:58 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB3FB489A -- 17 Ağustos 2020; 14:7:58 > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|