Şimdi Ara

Özel Sektörde Yırtık Adam Kazanır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
4
Favori
1.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hukuk,iibf ve özel sektöre yönelik mühendislerde yırtık,ağzı laf yapan adam her zaman kazanır.Asosyal ve mücadeleci bir ruha sahip olmayan arkadaşlar tıp veya insanla çok muhatap olmayacak mühendislik iş alanlarına yönelmeli.Sizin fikirleriniz neler?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kişilik dediğin öyle taşa yazılmış bir şey değildir. Ortam değişikliği insanda çok büyük farklılıklara yol açabilir. Küçük bir farkındalık bir "asosyal"i "sosyal" birisi yapabilir. Özel sektörde birisini sivriltecek özellikler pekala üniversite döneminde edinilebilir. İnsanın çevresi ve insanın kendisi bu kadar değişkense niye daha çiçeği burnunda birisi -büyük ihtimalle yanlış olacak bir- kişilik tahlili yapıp ona göre bir mesleğe yönelsin?
    Yırtık olmaktan genelde boş konuşmayı anladığınız için yanıldığınız çok oluyor bu konuda. Dışa dönük olmak eğer ki etkili şekilde kendini ifade edebilme yeteneğinizi içerik olarak da boş olmayan bir şeyleri izah etmek de kullanıyorsanız fayda sağlar. Yırtık, ağzı laf yapan adam ne saçma bir tanım? Ağzı laf yapan ne demek? Flört mü ediyorsunuz iş yeriyle?

Oturmasını kalkmasını bilen, kuruma uygun gözükecek bir duruş sahibi, kendini düzgünce ifade edebilen, zayıflıklarının ve kuvvetli olduğu tarafların farkında olan, soğukkanlı ve analitik düşünebilen insan öne çıkar. Bak ne kadar güzel tanımladım değil mi? Dışa dönük olmak da sürekli boş konuşmak, "laf yapmak" uğruna saçmalamak değil. Bilhassa teftiş kurulları ketum insanlar ararlar. Yeri gelir bankada müdürle sevgili olup müşteri hesabından para çalan insanlara soruşturmaya gidersiniz. Sabaha kadar ağzın laf yapsın ne olacak? Ketum, duruş sahibi, soğukkanlı, zeki bir müfettiş bu işin altından kalkar, "yırtık" olan değil.

Elbette pısıp kalmayın, öz güvensiz olmayın. Bunlar sadece iş hayatında değil her yerde sorun olan şeyler. Fakat ileride bir grup mülakatında kendini yırtarcasına tartışan birini görürseniz bilin ki işi o alamayacak. Siz ne düşünüyorsunuz diyen, bildiği şeyleri gerektiği yerde konuşan, insanlara saygılı davranan kişi işi alacak.
  • Tıpçılar insanlarla haşır neşir olmuyor mu ? Mücadelenin olmadığı hiçbir yerde başarılı olunmaz bu arada. Girişken olmak her zaman fark yaratan bir şey. Bazı mesleklerde farkını çok bazı mesleklerde az hissederiz ancak günümüze baktığımızda neredeyse her iş kolunda girişken olmamız gerekiyor maalesef.

• Katiliyorum.

• bişey B kullanıcısına yanıt
    Tıpçılarla diğerleri bir değil.Sanki adamı ticari sözleşmeye ikna ediyorsun hocam.

• sayidjarrah16 kullanıcısına yanıt
    asıl sosyal ilişkin iyiyse tıpı yazarsın iyi değilse tıptan uzaklaşırsın

sen mesela hekime gittin sosyal ilişkide iyi değil bir daha o hekime gider misin ama çok iyiyse hep oraya gidersin tüm çevrene de orayı önerirsin değil mi

bence en fazla tıpta etkisi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 17 Ağustos 2020; 13:49:58 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Hocam katılmıyorum.Tıp okuyanların çoğu iş garantisi olduğu için yazan robotlaşmış insanlar.İdealleri için yazan ve kendini geliştiren çok az

cogu hekim iki kelimeyi bir araya getiremiyor hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• ya ben gittiğim iyi özel hastaneler olsun hiçbirinde böyle bir durumla karşılaşmadım devletteki hekimler de öyledir
    hepsi güleryüzlü insan ilişkileri yüksek ve sosyal olan kimseler

aynı şeyden mi bajsediyoruz

• Kişilik dediğin öyle taşa yazılmış bir şey değildir. Ortam değişikliği insanda çok büyük farklılıklara yol açabilir. Küçük bir farkındalık bir "asosyal"i "sosyal" birisi yapabilir. Özel sektörde birisini sivriltecek özellikler pekala üniversite döneminde edinilebilir. İnsanın çevresi ve insanın kendisi bu kadar değişkense niye daha çiçeği burnunda birisi -büyük ihtimalle yanlış olacak bir- kişilik tahlili yapıp ona göre bir mesleğe yönelsin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB3FB489A -- 17 Ağustos 2020; 14:7:58 >
    kimse ikili ilişkilerim iyi tıp yazayım demez iş garantisi olduğu için tıp yazmak daha makuldür. Diğer alanlarda böyle bir garanti olmadığı için başlık sahibi arkadaş bu noktaya değinmiş hani biraz ağzın laf yapacak diyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Devlette denk geldigim hekimler asik suratli,insan iliskilerinde zayif,egoist kisilerdi hemsireleri tercih ederim hekimlere bu konuda

• sayidjarrah16 kullanıcısına yanıt
    ya zaten %1lik dilime giren insanın işsiz kalacağını hiç düşünmüyorum nereye giderse gitsin iş bulur zaten abartılıyor bu iş mevzusu neyse

kendini geliştiren az mı kendi çevremden söyleyim kendisini geliştirmeyen birey yok sanırım
    yok yok niye böyle bir çıkarımda bulundunuz ki

dil anlamında olsun başka sektörlere yönelim olsun ya da tıp içinde yönelenler olsun baya yaygın(sadece kendi gözlemlerime dayanarak söylüyorum elbette gelşitirmeyen olacaktır ama her sektördeki gibi azdır sanırım) katılıyorsundur buna
  • bilmiyorum devlete gitmediğimden bilemem ama bu dönem ankara tıp fakültesi hastanesine gitmiştim hiç de öyle değildi hep güler yüzlü sevecen tavırlı insanlardı (belki de orda okumamdan dolayı olabilir bilemem artık ben rastlamadım)
    Dogrudur hocam devletteki hekimlerde bu bahsettigim profildeki hekimler daha fazla onu demek istiyorum genelleme olsun diye soylemedim :)

• ama arkadaşlarım adına da konuşabilirim mesleksel ve iletişim dersleri aldık baya bu konuda böyle bahsettiğin insanlar olmayacığımızın garantisini şimdiden verebilirm
    umarim sizin gibi kalifiyeli doktorlara denk geliriz ileride

• Yırtık olmaktan genelde boş konuşmayı anladığınız için yanıldığınız çok oluyor bu konuda. Dışa dönük olmak eğer ki etkili şekilde kendini ifade edebilme yeteneğinizi içerik olarak da boş olmayan bir şeyleri izah etmek de kullanıyorsanız fayda sağlar. Yırtık, ağzı laf yapan adam ne saçma bir tanım? Ağzı laf yapan ne demek? Flört mü ediyorsunuz iş yeriyle?

Oturmasını kalkmasını bilen, kuruma uygun gözükecek bir duruş sahibi, kendini düzgünce ifade edebilen, zayıflıklarının ve kuvvetli olduğu tarafların farkında olan, soğukkanlı ve analitik düşünebilen insan öne çıkar. Bak ne kadar güzel tanımladım değil mi? Dışa dönük olmak da sürekli boş konuşmak, "laf yapmak" uğruna saçmalamak değil. Bilhassa teftiş kurulları ketum insanlar ararlar. Yeri gelir bankada müdürle sevgili olup müşteri hesabından para çalan insanlara soruşturmaya gidersiniz. Sabaha kadar ağzın laf yapsın ne olacak? Ketum, duruş sahibi, soğukkanlı, zeki bir müfettiş bu işin altından kalkar, "yırtık" olan değil.

Elbette pısıp kalmayın, öz güvensiz olmayın. Bunlar sadece iş hayatında değil her yerde sorun olan şeyler. Fakat ileride bir grup mülakatında kendini yırtarcasına tartışan birini görürseniz bilin ki işi o alamayacak. Siz ne düşünüyorsunuz diyen, bildiği şeyleri gerektiği yerde konuşan, insanlara saygılı davranan kişi işi alacak.

• ben de böyle düşünüyorum, kendini güzelce ifade edebilen insan sayısı çok az, artık millet boş konuşmayı dışa dönüklük sanıyor, patronla karı kız muhabbeti yapınca yükseleceklerini sanıyorlar herhalde

• sizi anlıyorum ve bazı noktalarda katılıyorum fakat bence değişebilen insanlar zaten asosyal değildir daha önceki durumlarda istemedikleri için sosyalleşmemişlerdir. Asosyal olmak bir kişilik özelliği olduğu için yazan arkadaş bunu kastetmiş. Tahmin edersiniz ki kişilik özelliği değişimleri çok sık görülen bir olay değildir. Can çıkar huy çıkmaz derler:) Bence de ağzın laf yapamıyorsa, sosyal ilişkilerin kötüyse özel sektörde tercih sebebi olmazsın, ki bu benim fikrim de değil öyle zaten.
  • air raid siren A kullanıcısına yanıt
    Evet öyle oldu. İnsanlara sessiz sessiz köşeye pısıp oturmayın demek doğru, elbette konuşacaksın. Fakat ağzın laf yapsın falan aşırı geniş tanımlar. Yani satış elemanı lazımsa evet ağzın laf yapsın, esnafla muhabbet çevir ama bu işin denetimi var, hazine departmanları var, genel müdürlük uzmanlıkları var. Buralarda ağzının laf yapmasından önce gelen nitelikler aranır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.