Şimdi Ara

Özel Plaka Nasıl Alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
12.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar. Bir konu hakkında bilginize ihtiyacım var. Pazartesi günü bayiden sıfır km bir araç alacam. Yeni plaka çıkartıcam ancak eşim arabanın plakasını özel çıkartsak nasıl olur diye bir fikir sundu.

Bu iş için bugün trafik şubeyi aradım ordaki arkadaş özel plakaların noter üzerinden yapıldığını, kendileri sadece sıradan plaka verebildiğini söyledi.

Sonrasında noteri aradım, noter de özel plakayı ankarada özel bir firma çıkartıyor dedi. Ne alaka olduğunu anlamadım ama aldığım cevap bu oldu.

İnternette araştırdığım kadarıyla ilçe emniyet tahsis ediyor diye yazılara denk geldim. Ama neden noter dediler anlamadım. Noter zaten ayrı bir soru işareti oldu bende.

Bu konuda ne yapmamız gerekiyor? Nasıl alabiliriz? Ekstra ne kadar ücreti çıkar? Harcadığımız çabaya değer mi, yoksa sıradan bir plaka alalım geçelim mi?

Örnek almak istediğimiz plaka ; XX YNS XXX veya XX ESR XXX veya XX EY XXX vb.

• Öncelikle ilçenizdeki plaka harflerine göre alabilirsiniz. İstediğini almak için adres değişikliği yapanlar bile var. Ama bu sıra adres değişimi sıkıntı olabilir. O nedenle kendi ilçenizdeki harflerden seçebilirsiniz. Trafik şubeden tanıdığınız var ise daha kolay olur. Yada şubeye gidiyorsunuz. Plaka ayırtmak istediğinizi söylüyorsunuz. Yanınızda proforma olsun mutlaka. Şase motor no ve TC kimliğe göre ayırtıyorlar. Genelde plakaya göre sizden bağış istiyorlar. Trafik vakfına yatırıp daha sonra şase motora istediğiniz plakayı işliyorlar. Sonrasında da bayiye söylüyorsunuz normal işlemleri yapıyorlar. Yada bayinizin muamelecisine bir miktar para vererek çözebilirsiniz. Ama 1000 lirayı gözden çıkarın. Ben tanıdık bulunca bedavaya geldi. Geçen hafta yaptım işlemleri.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sonunda BÖyle bir belge veriliyor.

Özel Plaka Nasıl Alınır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsmsk -- 25 Nisan 2020; 0:25:16 >
  • Dediğiniz plaka özel değil, özel plaka daha farklıdır, misal isim yazması gibi.
    Ama eğer özel istediğiniz bir harf grubu varsa bir miktar “BAĞIŞ” yaparak eğer boşta istediğiniz plaka mevcutsa alabilirsiniz
    Ben iki hafta önce aracı alırken teklif ettiler 1000 lira verirseniz istediğiniz bişey varsa bakalım diye, 1 kuruş vermem dedim sıradan aldım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: murmuro

Dediğiniz plaka özel değil, özel plaka daha farklıdır, misal isim yazması gibi.
    Ama eğer özel istediğiniz bir harf grubu varsa bir miktar “BAĞIŞ” yaparak eğer boşta istediğiniz plaka mevcutsa alabilirsiniz
    Ben iki hafta önce aracı alırken teklif ettiler 1000 lira verirseniz istediğiniz bişey varsa bakalım diye, 1 kuruş vermem dedim sıradan aldım
    1000 iyiymiş bana deseler direk alırdım. 4000 TL istediler benden.
    an itibariyle malum sitede şahıstan satılık olarak aranan 1200 km ve altı araç sayısı 4519 . Hepimiz araç yokluğundan şikayet ediyoruz ancak inatla da bu alsat yapmaya devam ediyoruz. saygılar.. .
  • quote:

Orijinalden alıntı: celal_55

Alıntıları Göster
    Sizinkiler de tam insafsızmış

Orijinalden alıntı: murmuro

Sizinkiler de tam insafsızmış

Alıntıları Göster
    kendi kaybetti. 2000 bile dese alacaktım şimdi hiç alamadılar.
    an itibariyle malum sitede şahıstan satılık olarak aranan 1200 km ve altı araç sayısı 4519 . Hepimiz araç yokluğundan şikayet ediyoruz ancak inatla da bu alsat yapmaya devam ediyoruz. saygılar.. .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araç alınır mı ?
    10 yıl önce açıldı
    Bu araç alınır mı?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: celal_55

Alıntıları Göster
    Nasil bir plaka icin 4000 tl istediler? Ben ismimin ilk iki harfini aldim. Plaka tescilde velim vardi, sagolsun halletti. Eski sistemde komsu ilcenin plakasi olan harflerden aldim. Normalde siradan verilen plaka üç harfli. Adimin ilk üç harfini sira oraya gelmedigi icin alamadim.

Orijinalden alıntı: uykr

Nasil bir plaka icin 4000 tl istediler? Ben ismimin ilk iki harfini aldim. Plaka tescilde velim vardi, sagolsun halletti. Eski sistemde komsu ilcenin plakasi olan harflerden aldim. Normalde siradan verilen plaka üç harfli. Adimin ilk üç harfini sira oraya gelmedigi icin alamadim.

Alıntıları Göster
    Şöyle ki ben dedim ki adım soyadım olsun yada komple adım olsun dedim Yani CY yada CLL olsun dedim. Hadi oda olmadı YC olsun dedim. Abi aracı adamıma soracam dedi döndü 4000 tl dedi 1500 tl veririm dedim abi 4000 tl altına yapmıyorlar dedi kalsın dedim bende.

Sizin adamınız varsa söyleyin bana da ayarlasın plaka ücreti mukabilinde. Gerçi ben aracı çıkardım ama sorun değil kardeşime satarım kağıt üzerinde.

• Bu ulkenin batmasi haktir.

Orijinalden alıntı: tsmsk

Öncelikle ilçenizdeki plaka harflerine göre alabilirsiniz. İstediğini almak için adres değişikliği yapanlar bile var. Ama bu sıra adres değişimi sıkıntı olabilir. O nedenle kendi ilçenizdeki harflerden seçebilirsiniz. Trafik şubeden tanıdığınız var ise daha kolay olur. Yada şubeye gidiyorsunuz. Plaka ayırtmak istediğinizi söylüyorsunuz. Yanınızda proforma olsun mutlaka. Şase motor no ve TC kimliğe göre ayırtıyorlar. Genelde plakaya göre sizden bağış istiyorlar. Trafik vakfına yatırıp daha sonra şase motora istediğiniz plakayı işliyorlar. Sonrasında da bayiye söylüyorsunuz normal işlemleri yapıyorlar. Yada bayinizin muamelecisine bir miktar para vererek çözebilirsiniz. Ama 1000 lirayı gözden çıkarın. Ben tanıdık bulunca bedavaya geldi. Geçen hafta yaptım işlemleri.
    Hocam plaka ayırtmak istediğimizde sadece ilçedeki plakalar içinden mi ayirtabiliyoruz. Yani istediğimiz kombinasyonu alamıyor muyuz?

Ben kendim(bayiye gitme şansım yok, vekaletle alıyorum aracı) emniyete gidip ne söylersem beni daha iyi anlarlar. Emniyettekiler AAC ABB gibi sıradan plaka verebiliyoruz demiş. Ben ise aracıma XX YNS XXX gibi bir plaka almak istiyorum. Bu özel plakaya mi giriyor ve emniyetten tahsis etmemiz mümkün mü?

• -Predestination- kullanıcısına yanıt
    İlçede ki bir kaç farklı fark kombinasyonundan alırsınız. Ama rakamlar istediğiniz gibi olur. Bayiye gitmeye gerek yok zaten vekalet vermişsiniz onlara söylerseniz halleder parasıyla. Ama kendim halledeceğim derseniz trafik şubeye siz gideceksiniz. Bence para verilip de yapmak saçma. Ama tanıdık var ise yapılabilir.

• herkes tarafından istenen bjk, gs , fb gibi plakalar genelde emniyet müdürü insiyatifine ayrılıyor. sizin istediğiniz isim ve soyisim tarzı plakalar da sıra ile verilen liste harici ayrılan, boşta kalmış plakaların olduğu listede toplanır. bunu plaka tescildeki memurlar aracılığıyla ulaşılır. artık vakıfa ne kadar bağış koparırlarsa ona göre seçtirirler. ben doğum tarihim ve güzel 3 kelimeli bir kombin yapmıştım.

yani özetle; tanıdık bulsanız bile plaka doluysa ve ilçenize ait değilse alamıyorsunuz. bulursanız bir şekilde alırsınız diye düşünüyorum..
  • İstenen plakanın oturduğunuz ilçeye tahsisli olması gerekiyor. Bu koşulu sağladıktan sonra ilçe emniyete gidip seçeneklere bakıyorsunuz. Plakanın özelliğine ve memurun insiyatifine göre rakam belirleniyor (makbuzda bağış yazar), sonrasında aracın ruhsatı çıkmadan seçilen plaka ile araç şase no eşleştiriliyor. Sıfır araç için proforma faturada yazar şase.

Küçük yerde xx AE 100 gibi bir plaka 100 liraya çıkabilirken büyük yerde xx CAN 01, xx FB 1903 tarzı plakalarda 5-10 bin gibi rakamlar istenebiliyor.

Orijinalden alıntı: Guest-FE2F1DE54

İstenen plakanın oturduğunuz ilçeye tahsisli olması gerekiyor. Bu koşulu sağladıktan sonra ilçe emniyete gidip seçeneklere bakıyorsunuz. Plakanın özelliğine ve memurun insiyatifine göre rakam belirleniyor (makbuzda bağış yazar), sonrasında aracın ruhsatı çıkmadan seçilen plaka ile araç şase no eşleştiriliyor. Sıfır araç için proforma faturada yazar şase.

Küçük yerde xx AE 100 gibi bir plaka 100 liraya çıkabilirken büyük yerde xx CAN 01, xx FB 1903 tarzı plakalarda 5-10 bin gibi rakamlar istenebiliyor.
    Aynen öyle. Konu sahibi arkadaş pazartesi trafik şubeye gitmeden bu sorularına cevap alamazsın. Hangi plakalar boşta hangilerini seçebilirsin bunların hepsini gidince öğrenirsin. Genel olarak işleyişi arkadaşlar yazmış. Yns esr gibi harf grupları varsa en az 3 bin isterler bunu da bilmiş ol. Çünkü bunun gibi üçlü olup ismi çağrıştıran plakaların taliplisi çok. Gidip bakmakta fayda var bazen aklınızda olmayan kombinasyonlar çıkabiliyor

• Zaten heryerden geçiriyorlar birde plaka özel olacak diye 3 5 bin para veremem daha geçen hafta superb aldım sıradan aldım hiç
    Gerek yok saçmalık

• Arkadasin resimde attigi gibi proforma yani aracin motor sase no belli olduktan sonra o belgeyle ikametinizin bulundugu ilin herhangi bir ilce trafiğine gidiyorsunuz istediginiz harf grubu hangi ilcede veriliyor ve bostami bunu ogreniyorsunuz sonra o harf grubu hangi ilcedeyse elinizdeki proforma ile o ilce trafik subeye gidip su harf grubu olan plakayi istiyorum diyorsunuz eger orada tanidiginiz varsa bedava yoksa trafik vakfina artik kaca anlasirsaniz bagis yapip plakayi kendinize ayurtiyorsunuz ben sifir arac aldim uceetsiz hallettim sifir arac alip uzun yillar binmek isteyenler bence en fazla 3 bin liraya kadar para verebilirler bu zevk isi hayata bir defa geliyoruz eger aracinizi aldiysaniz plaka ciktiysa boşverin sonraki aracinizda yaparsiniz 👍

Orijinalden alıntı: S1000XR

Kimse kusura bakmasın da su plakalara verilen para keriz parası
    Ben de pek anlam veremiyorum buna sonuçta aracın önünde arkasında yazan bir harf rakam grubu, ne özelliği olabilir, veya ne gibi birşey ifade eder, mesela benim ismim Murat, mrt diye bir harf grubu plaka takınca bana artı bişey getirmiyor ki, buna para vereceğime alacağım araca ekstra birşey yaptırırım en azından para işe yarar bişeye gider.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.