Şimdi Ara

Özel Otopark Cezai İşlem Uygulayabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bugün sabah Bahçeşehir'de bir özel hastane girişinde hemen acilden bir numara almak için durdum kapı girişinde duvarla çevrili tamamen hastaneye ait bölgeydi bu sırada yanında belediye ile alakası olmayan elinde makbuz fiş gibi bir şey ile biri geldi fiş yazmam lazım dedi bende aklımda kalmış hiç bir yol kenarı vs 10 dk geçmeyen süre için para alınamayacağını söyledim oda burası böyle değil 10 saniyede dursan yazarım dedi bende sinirlendim otur kendi kendi kendine yaz çiz dedim içeri girip çıkmam toplamda 1.5 dk sürdü çıkarken bu kamil abi de plakayı alıyor bir yerlere bildiriyordu biraz canımı sıktı açıkçası bunların plakaya vs ceza yazma gibi bir hakkı var mı? daha önce özel otopark ücreti ödemedi diye ceza ödeyen?

Bu konu ile ilgili internet'te şöyle bir yazı buldum.

Özel Hastaneler Yönetmeliği Yer Seçimi 8. maddesinde de belirtildiği gibi hastanelerin kendilerine ait otopark alanı bulunmak zorundadır der. Bu otoparklardan da hastalardan ücret alınmaması gerektiğini ifade eden yazı yayımlanmıştır.

• Belediye bile ceza yazma yetkisi kısıtlı. Yalnızca Trafik polisi ceza yazabilir o yüzden rahat olun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehir içinde yol kenarlarını ücretli park alanı yapıp özel firmalara kiralıyor belediyeler. Şehir içinde bir park sırasında ödemedim adam abi ceza olarak gelir dedi gelsin dedim 10 ay geçti gelen giden ceza yok. Önceden zabıtalar park cezası kesebiliyordu parkçılar onlara bildirim ceza kestirtirim diyorlardı ama artık sadece Polis ceza kesebilir. Zabıta sadece kaldırımı işgal ederseniz ceza kesebilir.

Ben bu tür durumlarda tamam ceza olarak yollayın diyorum. Ceza filan gelirse de hatalı park yaptığımı resimli belgelemelerini isterim.

Bu arada belediyenin parkçıları ile zıtlaşabilirsiniz ama özele kiralıyor belediye artık. Lastik mi patlat aracı mı çizerler bilemem.

Ülkemiz her geçen gün mafyalaşıyor bu yol kenarı parkçılarının mafyadan farkı yok.

Manisada bir ara böyle bir durum olmuş, sivil polis aracının lastiğini indirmişler. Polisler öttürmüştür o parkçıları da ne oldu sonu bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InvisibleLord -- 5 Şubat 2017; 14:18:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Otoparkı olmayan bina yapılırken müteahitler araçlar için asfalt ücretimi ödüyordu yoksa asfalt işgal ücreti mi ödüyordu böyle birşey vardı zannedersem biri beni aydınlatabilir mi ?

Eğer binayı dikenler böyle bir ücret ödüyorsa belediye bunu nasıl kiraya veriyor ?
  • Afet acil ulaşım yolunun ispark'a çevrildiğini gördüğümden beri bir boşlamışlık var bende..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antor

Otoparkı olmayan bina yapılırken müteahitler araçlar için asfalt ücretimi ödüyordu yoksa asfalt işgal ücreti mi ödüyordu böyle birşey vardı zannedersem biri beni aydınlatabilir mi ?

Eğer binayı dikenler böyle bir ücret ödüyorsa belediye bunu nasıl kiraya veriyor ?

Binayı yaparken eğer otoparkı yoksa belediyeye otopark parası ödüyorsun. Yani şöyle; belediye diyorki sen madem bu binaya otopark yapmadın, bunun parasını bana ver, ücretsiz otoparkı ben yapacağım. Ama ülkemizde hiç bir belediye vatandaşına bugüne kadar böyle bir ücretsiz otopark yaptığı görülmemiştir. Hatta tam tersi birde üstüne ispark diye sürekli zarar eden bir firma kurdular ve gelenden geçenden haraç topluyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.