Merhaba; Geçen sene bu aylarda elektronik birkaç ürün için bir müşteri ile online olarak tanıştık ve müşteri bana sipariş verdi. Sipariş anında bir metin oluşturdum ve parçaların isimleri ve fiyatları olacak şekilde kendisine WhatsApp üzerinden gönderdim ve whtsapp üzerinden yazılı onayını istedim ve verdi. Kendisi bana aralıklı bir şekilde ürün bedeli olan 39000TL'nin 25000TL'sini gönderdi. Aradan geçen sürede imalata başladım ve ürünler bittikçe fotoğraflarını attım. Kendisi neredeyse hepsinde bir şeyleri beğenmediğini ve değişiklik olmasını istediğini belirtti ve büyük bir kısmında isteğini kabul edip değişiklik yaptım. Daha sonra ikinci bir parça talep etti ve yine bir metin oluşturdum. Metinde ürünün özelliklerini , ödeme planını ve ek olarak başladıktan sonra değişiklik yapmayacağımı belirttim. kendisi belirtilen miktarı bana gönderdi ve ben de imalatı tamamlayıp fotoğrafını gönderdim. Kendisi ürünün hayal kırıklığı olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini ifade edince ben de ona yapılan anlaşmaya uymadığını, ödediği parasının tamamını iade edip hiçbir ürünü kendisine teslim etmeyeceğimi söyledim. kendisi kabul etmeyip bana dava açacağını söyledi. 1 yıl boyunca zaman harcadım ve sürekli kendisinden kaynaklı ertelemeler olduğu için mağdur olanın şahsım olduğunu düşünüyorum. Buradan nasıl bir sonuç çıkar. Açtığı dava ne olur? Gerekirse malum sözleşmeyi mail olarak size atabilirim. |
Bildirim