Şimdi Ara

Özel Halk Otobüslerini Ve İETT Otobüslerini Gerektiğinde Şikayet Edelim!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
9.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Halkımız bu konuda bilinçsiz. Böyle oluncada şöförlerin magandalıklarını çekmek zorunda kalıyoruz. Eğer halk olarak bilinçli olursak yolculara insan gibi davranmasını öğrenirler. Dün başıma bir olay geldi ve ben şikayetimi yaptım. Gerektiğinde sizlerde şikayet ederseniz kendilerine çekidüzen verirler umarım. Aşağıdaki linkten şikayet formuna ulaşabilirsiniz. Ayrıca şikayet için otobüsün üzerinde yer alan kapı numarasını belirtmelisiniz. Kapı numarası kapının yanında ve arkada siyah yazı ile yazılmıştır. Teşekkürler..

İETT BEYAZMASA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aeronautician -- 19 Eylül 2010; 14:06:42 >

• geçen bizim burada halk otobüsü şöförü yolculardan birine yumruk atmış. Sen git ata ata İETT Denetçisine yumruk at üstelik ailesinin yanında. Adam anında İETT'den bir sürü adamı çağırdı. Halk otobüsünü elinden aldılar şöförün, aracı da otoparka çektiler.

Haa bizim başımıza gelse ne olur? Yumruk yediğimizle kalırız.

Ekleme: Otobüs 500T idi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CARNIVALE -- 19 Eylül 2010; 14:07:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CΛRNIVΛLE

geçen bizim burada halk otobüsü şöförü yolculardan birine yumruk atmış. Sen git ata ata İETT Denetçisine yumruk at üstelik ailesinin yanında. Adam anında İETT'den bir sürü adamı çağırdı. Halk otobüsünü elinden aldılar şöförün, aracı da otoparka çektiler.

Suç duyurusunda bulunulduğunda aynı ceza uygulanır. Yeter ki kanunsal haklarımızı bilelim.
  • quote:

geçen bizim burada halk otobüsü şöförü yolculardan birine yumruk atmış. Sen git ata ata İETT Denetçisine yumruk at üstelik ailesinin yanında. Adam anında İETT'den bir sürü adamı çağırdı. Halk otobüsünü elinden aldılar şöförün, aracı da otoparka çektiler.

Bumuydu

• Yahu o para toplayan herifler çok saygısız oluyor. Beylikdüzü otobüsü 400A da gidiyorduk çok doluydu geriye ilerle dedi bana. Sırtımda gitar var yanda amca var amca ilerleyemiyor düşerim korkusuyla. Önce geriye ilerle dedi suratına bile bakmadım sonra genç ilerle dedi dedeyi biraz ileri aldım ilerledim sonra (öndekileri kafamla göstererek) onlarada ileri git demeyeceksin dimi dedim. Diyecem dedi. Biz burda ahıra tıkılmış hayvanlar gibi gidiyoruz sen orda paşa paşa oturuyorsun tabii dedim. Evet öyle dedi. Bune terbiyesizlik ulan paramızla rezil olmaya mı geliyoruz buraya? Merak etme benim arabamda var gayette lüks ben onlada gitmesini bilirdim fakat dünyanın en pahalı benzinini kullandığımız için otobüsü ön gördüm sendeki bu cesareti kimden alıyorsun? dedim. Hiçbirşey diyemedi döndü önüne. Millette bizi izliyo anasını satim sanki film çekiyoruz. Herkes şikayetci kimseden gıg çıkmıyor. İşim çok aceleydi şikayet edemedim. Bu olay 1 ay önce falan oluyor. Ben şimdi şikayet etsem ki adını falan aldım, kabul olur mu şikayetim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tremolo

Yahu o para toplayan herifler çok saygısız oluyor. Beylikdüzü otobüsü 400A da gidiyorduk çok doluydu geriye ilerle dedi bana. Sırtımda gitar var yanda amca var amca ilerleyemiyor düşerim korkusuyla. Önce geriye ilerle dedi suratına bile bakmadım sonra genç ilerle dedi dedeyi biraz ileri aldım ilerledim sonra (öndekileri kafamla göstererek) onlarada ileri git demeyeceksin dimi dedim. Diyecem dedi. Biz burda ahıra tıkılmış hayvanlar gibi gidiyoruz sen orda paşa paşa oturuyorsun tabii dedim. Evet öyle dedi. Bune terbiyesizlik ulan paramızla rezil olmaya mı geliyoruz buraya? Merak etme benim arabamda var gayette lüks ben onlada gitmesini bilirdim fakat dünyanın en pahalı benzinini kullandığımız için otobüsü ön gördüm sendeki bu cesareti kimden alıyorsun? dedim. Hiçbirşey diyemedi döndü önüne. Millette bizi izliyo anasını satim sanki film çekiyoruz. Herkes şikayetci kimseden gıg çıkmıyor. İşim çok aceleydi şikayet edemedim. Bu olay 1 ay önce falan oluyor. Ben şimdi şikayet etsem ki adını falan aldım, kabul olur mu şikayetim?

Tabi ki şikayetinizi yapın. İşlem yapılır ve size yapılan işlemi bildirirler. Forma yapılan işlemin tarafıma bildirilmesini talep ediyorum diye yazın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aeroplane

quote:

Yahu o para toplayan herifler çok saygısız oluyor. Beylikdüzü otobüsü 400A da gidiyorduk çok doluydu geriye ilerle dedi bana. Sırtımda gitar var yanda amca var amca ilerleyemiyor düşerim korkusuyla. Önce geriye ilerle dedi suratına bile bakmadım sonra genç ilerle dedi dedeyi biraz ileri aldım ilerledim sonra (öndekileri kafamla göstererek) onlarada ileri git demeyeceksin dimi dedim. Diyecem dedi. Biz burda ahıra tıkılmış hayvanlar gibi gidiyoruz sen orda paşa paşa oturuyorsun tabii dedim. Evet öyle dedi. Bune terbiyesizlik ulan paramızla rezil olmaya mı geliyoruz buraya? Merak etme benim arabamda var gayette lüks ben onlada gitmesini bilirdim fakat dünyanın en pahalı benzinini kullandığımız için otobüsü ön gördüm sendeki bu cesareti kimden alıyorsun? dedim. Hiçbirşey diyemedi döndü önüne. Millette bizi izliyo anasını satim sanki film çekiyoruz. Herkes şikayetci kimseden gıg çıkmıyor. İşim çok aceleydi şikayet edemedim. Bu olay 1 ay önce falan oluyor. Ben şimdi şikayet etsem ki adını falan aldım, kabul olur mu şikayetim?

Tabi ki şikayetinizi yapın. İşlem yapılır ve size yapılan işlemi bildirirler. Forma yapılan işlemin tarafıma bildirilmesini talep ediyorum diye yazın.

Peki teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Haklısın dediklerinde ama o cümlen bana gereksiz geldi.Biz elbet haklıyız ama bizim halk'da sürü zihniyeti var biri birşey demeden jeton düşmüyor.Adam ileri git demese herkes olduğu yerde duruyor diğer yolculara olan oluyor.Ama oturdukları yerden çok kez yaşlı teyzelere ve bayanlara bağırdıklarına şahit oldum.Kimsede sesini çıkartamıyor çünkü herkes kavgaya meyilli ve kavga çıktığında adam hiç uğraşmaz direk karakola çeker otobüsü,ve olan yine yolculara olur.

• quote:

quote:

Bumuydu

evet buydu.

zaten olay şöfürün yolculara arkaya doğru ilerlemelerini söylemesi, yumruk yiyen şahsın ailesinin yanında durmak istemesi, ilerlememesi sebebiyle olmuş.

• İt iti ısırır mı sizce?
  • quote:

quote:

quote:

Bumuydu

evet buydu.

zaten olay şöfürün yolculara arkaya doğru ilerlemelerini söylemesi, yumruk yiyen şahsın ailesinin yanında durmak istemesi, ilerlememesi sebebiyle olmuş.

iett şöförü 1. round'da haklıymış.

ama 2. round'da kaybetmiş. o yumruğu atmayacaktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: riaz

quote:

Haklısın dediklerinde ama o cümlen bana gereksiz geldi.Biz elbet haklıyız ama bizim halk'da sürü zihniyeti var biri birşey demeden jeton düşmüyor.Adam ileri git demese herkes olduğu yerde duruyor diğer yolculara olan oluyor.Ama oturdukları yerden çok kez yaşlı teyzelere ve bayanlara bağırdıklarına şahit oldum.Kimsede sesini çıkartamıyor çünkü herkes kavgaya meyilli ve kavga çıktığında adam hiç uğraşmaz direk karakola çeker otobüsü,ve olan yine yolculara olur.

Zaten olabildiğince ilerlemiştim. Onun sert çıkışları ve bana saygısız davranması deli etti beni.

• SığırLand. Herkes hak ettiğini yaşıyor. Demek ki biz birbirimize saygıyı reva görmüyoruz.

Otobüslerden ziyade minibüsler çok daha korkunç. Biran önce minibüslerin kaldırılmas lazım. Toplu hareket şart, yoksa bu zır cahiller daha da insanın tepesine çıkacak. Gerçi antidemokratik, insan haklarının olmadığı bir yerde herkesin birbirinin üzerinde tepinmesi doğaldır.

Şikayet edeceğimiz zaman, misal bir arkadaş bir haksızlığa uğradı, toplu şikayet hareketi başlatalım. Örneğin terbiyesizlik yapan bir şöfer oldu mu,terbiyesizliğe uğrayan arkadaş plaka numarası ve saati versin ; toplu olarak herkes başından geçmiş veya şahit olmuş gibi şikayet numaralarını arasın. Bu sayede belki işi ciddiye alırlar.
  • Huop gençler. Bizimde halk otobüsümüz var ağır olun bakalım
  • Hiç birşey olmaz. Defalarca, şikayette bulunduk. Gerek beyaz masa, gerekse ana duraklardaki amirlere. Ama hiçbir yaptırım olmadı. Bize konuyla ilgili asla geri dönüş sağlanmadı.

Şöyle düşünün; IETT şöförleri zaten belediyeye mevcut yönetimin yandaşları arasından seçiliyor. Peki IETT şöförünü kime şikayet ediyorsun? Yine belediyeye. Onu seçen adama.. Asla bir yaptırım falan olmaz yani.

Metrobüs'teki birbirine sarılan liseli çiftin hikayesini herkes bilir. Belediyenin ilgili noktalarına şikayet yapılmıştı. Tekbirşey bile çıkmadı. O şöför seferlerine devam ediyordu. Sonra olay yerinde olan bir avukat dava açtı ve şöför meslekten men edildi. Ama artık yargı da aynı zümrenin eline geçeceği için, isterse şöförler sizi hastanelik etsin, şikayet edebileceğiniz herhangi bir yer yok. En azından sonuç alamayacaksınız..

• Çok değil birkaç ay önce özel halk otobüsü sürücüsü aracı sağa çekti, muavini ile beraber yolcunun birine tekme tokat daldılar.

Tabi olayı sebebini bilmiyorum ama son derece rezil bir manzaraydı. O esnada 2 bayan aşağı inip plakayı alıp şikayet edeceklerini söylediler. Tabi bizimkiler hiç durur mu? Aşağı inip kızları döveceklerdi az daha.
  • bende otobüsçüyüm şöyle söyleyim özel halk otobüsü şikayet ettiniz mi anında şikayet para cezası olarak basılıyor ama iett de istediğin kadar şikayet et iett kendi otobüse niye ceza kessin ki yani iett ettiğin şikayet çook büyük değilse işlemiyor şerefsizler
  • Ben 11ÜS hattını şikayet etmiştim çok dolu neden ek sefer veya alternatif bir hat koymuyorsunuz diye? İnsanlar üst üste gidiyorlar birde değişik değişik tipler oluyor arada terbiyesizlik yapıyorlar insan tiksiniyor. 2 gün sonra dönüş yaptılar bu konuda çalışmalarımız devam ediyor diye? Bir sene önce atmıştım değişen hiç bir şey yok 11Üs lerin nasıl kalabalık olduğunu bilen bilir hala öyleler değişecek gibi de değil
  • hiç affetmem basarım şikayeti. telefonla konuşan halk otobüsü şöförlerini zaten otobüsün içindeyken şikayet ederim.
  • Benim şikayet ettiğim otobüs özel halk otobüsüydü ve şikayet ettikten sonra şöför bozuntusu ve yanındaki adamı birdaha görmedim. Yani şikayet işe yaramıştı sanırım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.