Şimdi Ara

Özel AutoCAD çizimi için Nekadar Talep Edeyim???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
12.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Özel bir şirkette çizimci olarak çalışıyorum.

İş yaptığımız başka bir firma bana bir teklifde bulundu, hafta sonunda (sadece pazar günü) onların bikaç çizimlerini yapıcam, onlardan ücret talebinde buluncam da ne kadar diyeyim?

• Çiziceginiz proje nedir.Detay çizim ise yüksek meblalar talep ediniz.
  • ne çizimi? bilgilendirirmisin?
  • şimdiki çalıştıgın yerde nekadar maaş alıyorsun mesela o maaşı aylık çalıştıgın günlere böl sonra günde nekadar çalışıyorsan okadar para iste yada onun biraz üstünde para iste
  • Ne çizimi yapacaksın? Bilgi ver. Yardımcı olmaya çalışalım.
  • 5000 TL iste derim.
  • Elektrik Projesi, Kablolama klemens detayları filan, otamasyon işleriyle ilgili.

Maaşımı güne vurursam 50 tl filan istemem gerek, çok az değilmi, özel iş sonuçda maaşlı çalışanı değilim, mühendis bi abimiz 300 iste dedi :) çok mu 300???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expander_ -- 28 Mayıs 2010; 14:50:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 250tl ile 400 tl arasında bir tutar isteyebilirsin hocam verirler mi bilemem ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: expander_

Elektrik Projesi, Kablolama klemens detayları filan, otamasyon işleriyle ilgili.

Maaşımı güne vurursam 50 tl filan istemem gerek, çok az değilmi, özel iş sonuçda maaşlı çalışanı değilim, mühendis bi abimiz 300 iste dedi :) çok mu 300???

Makul bir fiyat.Çok bartı değil.Sanırım işi veren firmada kabul eder.
  • Türkiyenin sayılı firmalarından birine çok büyük meblağlı bir iş yapıyolar, büyük bi firma yani ve çok sıkıştılar pazartesiye teslim etmeleri lazım. 300 diyeyim o zaman

Peki nasıl denir ki bu talep, ben sizi memnun ediyorum sizde beni edin desem mi

İlk kez bööle bi olay geldi 10 senelik çizim hayatımda kafam durdu yardım lütfen :)
  • quote:

Elektrik Projesi, Kablolama klemens detayları filan, otamasyon işleriyle ilgili.

az 50de ben daha yüksek maaş aldıgını düşünmüştüm özel proje yapanlar genelde proje başına 500 600 civarı para istiyorlar senin projen uzun sürekliyse eger projenin zorluguna göre paranı artırabilirsin nette araştır bi özel çizim projesi hazırlayan firmalar var .
  • quote:

Türkiyenin sayılı firmalarından birine çok büyük meblağlı bir iş yapıyolar, büyük bi firma yani ve çok sıkıştılar pazartesiye teslim etmeleri lazım. 300 diyeyim o zaman

Peki nasıl denir ki bu talep, ben sizi memnun ediyorum sizde beni edin desem mi

İlk kez bööle bi olay geldi 10 senelik çizim hayatımda kafam durdu yardım lütfen :)

İş yapıyorsunuz sonuçta. Adamların işini halledeceksiniz. "Günlük ücretim şudur, işinizi istediğiniz şekilde yaparım" dersiniz. "Ücret de şu" dersiniz. İşlerine gelirse kabul ederler sonucta.
    Memnunluk falan bir mesele yok, iş yapıyorsunuz, alın teriniz bu sizin.

• 10 bin lira iste. vermeyen zenci olsun de.
  • maaşını saatine böl, saatliğini bul, sonra o çizimle kaç saat uğraşacağını düşün,

sonra bunu, 3-4 ile çarp en az. zira özel iş yapmak her zaman pahalı olur maaşlı yapılan işten. ama abartı da isteme. yan gelir olur ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemlix

maaşını saatine böl, saatliğini bul, sonra o çizimle kaç saat uğraşacağını düşün,

sonra bunu, 3-4 ile çarp en az. zira özel iş yapmak her zaman pahalı olur maaşlı yapılan işten. ama abartı da isteme. yan gelir olur ;)

niye yan gelsin canım. adam iş yapacak.
  • Bence 200 lira yeterli.
  • 300 çok değil bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevarbe

quote:

maaşını saatine böl, saatliğini bul, sonra o çizimle kaç saat uğraşacağını düşün,

adam zaten çalışıyor ve ek iş yapacak. o sebeple işi makul bir fiyatla alsın diye öyle yazdım. ne yüksek istesin hakkından, ne de düşük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevarbe

quote:

• AutoCAD gerçekten zor programdır, 300 TL kâfi. Bende kurslarına giderim, umarım bana da böyle iş teklifleri gelir... :))
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.