Şimdi Ara

Oyunu kolaylaştıran birkaç macro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Barlarda yer tasarufu ve oynayışı hızlandıracak kullandığım birkaç macroyu paylaşmak istedim.

İtemlerin isimlerini kalın yazıyorum kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Binek+trinket

#showtooltip Summon Dreadsteed
    /equip [button:2] or [mounted] Essence Infused Mushroom
    /stopmacro [button:2]
    /equip [nomounted,outdoors] Riding Crop
    /cast [nomounted,outdoors] Summon Dreadsteed
    /dismount [mounted]
    -Sol tıkladığınızda açık alandaysanız bineği yaratır ve riding crop trinketini takar
    -binek üzerinde olsanız da olmasanız da sağ tıkladığınızda riding cropla değiştireceğiniz trinketi yerine takar
    -binek üzerindeyken sol tıklarsanız binekten inersiniz ve riding crop yerine eski trinket takılır.
    -warlock ve paladinler skill ile mount yarattıkları için /cast komutunu kullanıyoruz.
    -Bu iki class dışındakiler /cast [nomounted,outdoors] Summon Dreadsteed yerine /use [nomounted,outdoors] Great Brown Kodo şeklinde yazmalı. Gerisi aynı
    -#showtooltip Summon Dreadsteed bu satırda koyu renkli yere bineğin simgesi görünmesi için kendi bineğinizin adını yazmalısınız, Great Brown Kodo gibi

Outland'de flying Azeroth'ta nomal binek yaratma+trinket macrosu

#showtooltip Green Windrider
    /equip [button:2] or [mounted] Essence Infused Mushroom
    /stopmacro [button:2]
    /equip [nomounted,outdoors] Riding Crop
    /cast [nomounted,noflyable] Summon Dreadsteed
    /use [nomounted,flyable] Green Windrider
    /dismount [mounted]
    -sol tıkladığınızda outland'deyseniz uçan bineği yaratır, azeroth'taysanız normal bineği yaratır.
    -binek üzerinde olsanız da olmasanız da riding crop yerine diğer trinketi takar.
    -binek üzerindeyken sol tıklarsanız binekten inersiniz ve riding crop yerine eski trinket takılır.
    -Üstte yazdığım gibi warlock ve paladin harici classlar /cast yerine use kullanmalı.

Hızlı bandaj yapma

#showtooltip Heavy Runecloth Bandage
    /target [button:1] player
    /use Heavy Runecloth Bandage
    -Macroya sol tıklarsanız kendinizi seçip bandajı kulanırsınız. Başka bir oyuncu seçili olsa da kendinizi seçersiniz.
    -sat tıkaldığınızda seçili başka bir oyuncuya badaj yaparsınız.

Olta+enchli eldiven takıp olta atma

#showtooltip
    /cast [equipped:Fishing Pole,button:1] Fishing
    /equip [button:1] Nat Pagle's Extreme Angler FC-5000
    /equip [button:1] Heavy Linen Gloves
    /equip [button:2] Battle Mage's Baton
    /equip [button:2] Vindicator Gloves of the Eagle
    -sol tıkladığınızda olta ve enchantlı eldiveni giyersiniz, tekrar sol tıkadığınızda oltayı atar.
    -sağ tıkayınca eski eldiven ve silahı takarsınız.

Tekrarlanan görevleri hızlı yapmak

/script SelectGossipAvailableQuest(1)
    /script CompleteQuest()
    /script GetQuestReward()
    -tekrarlanan görev için npc'ye sağ tıklarsınız sonra 3 kez macroya tıklarsınız.
    -eğer aldor/scryer görevleri verildiği gibi birden fazla seçenek varsa üstten kaçıncı görevi yapacağınıza bağlı olarak koyu renkle yazdığım 1 sayısınız değiştirirsiniz. 1 en üstteki görev içindir.

Zindanlarda dolaşan mobları hızlı haber vermek

/yell PATROL!!!
    -bir yandan heallerken veya atak yaparken dolaşan mobları haber vermek için yazmak zor oluyor bu yüzden tek tıklama daha pratik ve hızlı.
    -tank aggro kaçırdığında size saldırdığını haber vermek için atak altındayım gibi şeyler de yazılabilir.
    -ayrıca raid, party, say istediğiniz yere yazabilirsiniz, /yell yerine /raid,/party veya /say yazmanız yeterli.

Meslekleri tek butona yerleştirmek.

/cast [button:1] Enchanting
    /cast [button:2] Tailoring
    /cast [button:4] Cooking
    /cast [button:5] First Aid
    -Yerden kazanç için tüm mesleklerinizi tek butonla açabilirsiniz.
    -Mouse'unuzun kaç butonu varsa o kadar çok meslek ayarlayabilirsiniz.

Yüzerken %15 yüzme hızı veren kemer takıp çıkarmak

/equip [swimming] Azure Silk Belt; Netherweave Belt
    -sudayken macroya tıklarsanız %15 yüzme hızı veren Azure Silk Belt giyer.
    -yüzmüyorken tıklarsanız eski kemerinizi giyer.

Warlocklar için Fel Armor/Demon Armor dönüşümü

#showtooltip Fel Armor
    /cast [button:1] Fel Armor
    /cast [button:2] Demon Armor
    -macroya sol tıklarsanız Fel Armor kullanırsınız.
    -sağ tıklarsanız Demon Armor kullanırsınız.

Warlocklarda channeling skillerde mana tasarufu

#showtooltip Drain Life
    /cast [nochanneling:Drain Life] Drain Life
    -Drain Life/Drain Mana/Drain Soul skillerini kullanırken skill bitmeden tekrar kullanmak boşa mana harcamak anlamına gelir. Bunu önlemek için skill kullanıldığı sürece tekrar kullanamazsınız, skill kesilirse veya biterse kullanmaya devam edebilirsiniz.

Healthstone için yerden kazanma

#showtooltip Master Healthstone
    /cast [button:1] Master Healthstone
    /cast [button:2] Create Healthstone
    /cast [button:4] Ritual of Souls

tek butonla tüm minionlar

#showtooltip Inferno
    /cast [modifier] Eye of Kilrogg
    /stopmacro [modifier]
    /cast [button:1] Summon Imp
    /cast [button:2] Summon Voidwalker
    /cast [button:4] Summon Succubus
    /cast [button:5] Summon Felhunter
    /cast [button:3] Inferno
    -Mouse'un 1,2,3,4,5. tuşlarına bastığınızda o tuşa ait minion yaratılır.
    -alt/shift/ctrl tuşlarından birine basılı tutup macroya tıklarsanız Eye of Kilrogg yaratılır.
    -Macronun simgesini Inferno yerine istediğiniz minionun ismini yazarsanız o simgeyi alır. Infernal Stone sayısını gösterdiği için ben Inferno simgesini kullanıyorum.(örn. Summon Imp)

Ritual of Summoning kullanırken party arkadaşlarından otomatik yardım istemek.
    #showtooltip Ritual of Summoning
    /cast Ritual of Summoning
    /script SendChatMessage("Summoning %t to <"..GetMinimapZoneText().."> Please assist.", PARTY)
    -macroya tıkladığınız anda ritual of summoning skilli çalışır ve party penceresine "Summoning Ali to <Orgrimmar> Please assist." gibi yazı yazılır.
    -Genelde kim için ritüel açtığınız görülmez ve parti üyelerinden her seferinde yardım istemeniz gerekir.

Eklemediğim sağ tuş-sol tuş farklı skill kullandığım macrolar var boşa kalabalık yapmak istemedim. Sizin de her class'ın da kullanabileceği macrolarınızı paylaşırsanız herkese faydalı olur.

Not:Ayrıntılı açıklamalar ve oyunda kullanabileceğiniz basit komutlar+scriptler içinwww.wowhead.com adresine bakabilirsiniz.

• Mutlaka birilerin işine yarar eline sağlık :)

Ben warriorlar için macroları rehbere eklemiştim.

Sağ/Sol tuş olayını ben kullanmıyorum hemen hemen bütün macrolarımda.
    Sağ/Sol yerine alt/ctrl/shift kullanıyorum.
    Nedeni ise mountuma kadar bütün action barda ne varsa hepsinin klavyede atanmış bir tuşu var. Mause ile action bar kullanmıyorum :)
    Mountum M ise uçan mountum Alt+M dir.

Ayrıca classına göre sayısız macro bulmak için googlede wowwiki [classınız] macros.. yazmanız yeterli
  • Güzel çalışma eline sağlık warlockta deneyecem
  • Çok iyi olmuş hocam bu sayede bazı castlerimi sağ ve sol tuş arasında ayar çekerek daha fazla spellimi sol altdaki bara yerleştirebilirm böylece
    Mesela Curse Of Shadow ve Curse of Elemental i yerine göre sağ sol tık ile gösterip kullanmak çok faydali olucak =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daemon Wintermoon -- 28 Şubat 2008; 14:18:19 >
  • Teşekkürler.. Hunter Dps macro varmı acaba paylaşırsanız sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Exhell

Teşekkürler.. Hunter Dps macro varmı acaba paylaşırsanız sevinirim

Hunter zaten kendi makro hocam özellikle PVE de keyif adamı.. a agro gelmiş dur bi bayılmış gibi yapayım der devam edersin, hatasız kul
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LoL için macro ayarları
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.