Şimdi Ara

Oyunları orijinal almaya başladık ama...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlığı nereye açsam bilemedim en son burada karar kıldım.
    Steam çılgınlığına kapıldık bundle'lar da sağolsun bedavadan hallice alıyoruz oyunları. Tabi damlaya damlaya göl oluyor 600 doları bulmuş benim harcamalar.
    Arada muhtemelen yaşı küçük gençler steam kampanyaları başlığına dadanıyor oyunları torrent'ten indirdiğinden falan bahsediyor. Genelde hırsızlıkla itham edilip biraz daha laf sokularak def ediliyor başlıktan.

Diyeceğim o ki özellikle eli para tutanlar oyunları orijinal alıp vicdan rahatlatıyoruz ama bilgisayarında korsan yazılım bulunmayan, hiç internetten film-dizi izlemeyen, dinlediği mp3'leri satın alan var mı? Yoksa hepimiz sadece oyun yapımcılarına karşı dürüst olabilen hipokratlar mıyız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 19 Nisan 2014; 13:53:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Genelde hep F2P oyunlar oynadığım için benim açımdan bir sıkıntı yok. Zaten pc sistemim güçlü olmadığı içinde her oyunu istediğim gibi de açamıyorum .Bu zamana kadar benim steam e yaptığım harcamalar da taş çatlasın 50 TL dir. Korsan oynayanlara kızmam ama; 2.000-3.000 TL lik sisteme sahip olup hem korsan oynayıp hem de diğer korsan içerik kullananlara ahkam kesenlere acıyorum. Şahsen kk da limit açılınca alacağım oyunların listesini(5-6 tane) yaptım. Zaten steam de bahar kampanyalarında bile oldukça ucuza gelecek. Bundle ve Rus keyleri saymıyorum bile. En son aldığım bundle ve oyunları kendi param ile aldım.
    Yani oyun anlayışım için param yoksa da oynarım, param olunca alırım durumu var.

Bilgisayarda korsan bulunan yazılımların başında zaten işletim sistemim geliyor(çok pahalı).Bunun dışında korsan kullandığım herhangi bir program yok. Müzik desen kendi adıma konuşuyorum yaş gittikçe -ki daha 20 lerimdeyim- lisede dinlediğim müzikleri bir daha dinlemiyorum. Artık daha farklı türde müzikler aradığım için; youtube, deezer, radyo vb kanallara arada bir bakıyorum. O yüzden müzik benim için sorun değil. Ha çocukluk ve ergenlik dönemlerinde kaset ve cd almışlığım var ama onlarda ya korsan ya da radyodan kaydederek elde ettiğim için yapımcıya maddi bir faydası yok.
    Film desen sinemayı sevmediğim için en son ne zaman gittimi hatırlayamıyorum bile. Onun dışında varsa yoksa ya internetten izle ya da torrentden çek. Dizi desen izlediklerim 2 tane popi yabancı dizi onları da torrentden indirerek izliyorum.

Benim durum budur.

• İşletim sistemi korsan. Aynı şekilde korsan izlediğim diziler oldu, şu anda izlediğim bir şey yok ama ilgimi çeken olursa yine web sitelerinden izlerim herhalde. Ayda 1-2 sinemaya giderim, TV'de film izlemeyi sevmiyordum ama eve dev ekran alınca ilk işim 3D filmler indirmek oldu. İşin ilginci o filmleri indirmek için file hoster'lara para ödedim Aldığım 2 mp3 Amazon'dan hediye olarak hesabıma yüklenen parayla alındı. Geri kalanlar Youtube'dan çevrilme. Spotify kullanmaya başladım gerçi, premium da alabilirim onu. Yüklü yazılımlardan da sadece ofis ve 1-2 steam öncesi oyun var sanırım korsan. Neyse, özetle kimseye laf atacak kadar temiz hissetmiyorum kendimi Bence orijinal oyun alıp sağa sola laf atan çoğu kişi de aynı durumdadır, henüz emeğe saygı kültürü yok bizde kabul etmek lazım.

Unutmuşum: CL maçlarında Sopcast akar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 23 Nisan 2014; 21:49:59 >

• Oyunlar mp3 dizilet filmler alayini korsan kullandim su ana kadar. Bir defa steamden oyun yükledim, kredi kartından oyun ücretini 2 kere çektiler , duzeltip hesabıma geri ekletene kadar bir tarafım çıktı. O gündür orijinal oyunlar benden uzak dursun diyorum. Alsam da artik steam ile isim olmaz. Alırsam tanınmış sitelerden kutusu ile beraber alirim.

• Film indirmiyorum neredeyse hiç. Sinemaya gitmek tercihim oluyor. Bunun dışında dizi indiriyorum torrent yoluyla, zira böyle bir servis yok ülkemizde sağlıklı olarak çalışan. Diziyi çıktığı gün kaliteli bir şekilde izlememe fırsat tanıyan ve hakkını veren... Bunun dışında işletim sistemi orijinal. Oyunlar orijinal ancak normalde asla gücümün yetemeyeceği bir iki program korsan (fiyatı 200€). Müzik için ise Spotify Premium kullanıyorum hem telefonumda hem bilgisayarımda, dolayısıyla korsana ihtiyacım kalmıyor.

Özetle korsanın kötü bir şey olduğu bilincine sahip olduğumu düşünüyorum ve mümkün olan her durumda orijinal ürünler kullanmaya çalışıyorum her türlü dijital ürünü. Ancak yer yer imkansızlıktan korsan kullandığım oluyor. Önemli olanın bu bilinç ve çaba olduğunu düşünüyorum.

Bir de ek olarak sizlere bir tavsiyem var, bazı şeylere gücünüz yetmiyorsa ve o ürünün alternatifi yoksa (örneğin ben Guitar Rig 5 kullanıyorum, 200€ olan program budur) onu ya korsan kullanacaksınız ya da kullanmayacaksınız başka çare yok. Ancak mesela bahsi geçen ürün atıyorum Microsoft Office ise, onun yerine Libre Office kullanabilirsiniz. Demek istediğim, birçok programın ücretsiz halefi mevcut; korsan tek çare değil her zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 20 Nisan 2014; 22:10:58 >

• bence muzik ve turevleri ile oyun sapla samani birbirine karistirmak. eskiden, eyvallah, album satisi bir gelirdi ama artik herkes biliyor ki muzigin kalitesi tek basina yetmiyor cunku ait oldugu yere, yani performansa ait degil ki su anki haliyle aslinda siz zaten vevo gibi lisansli kanallardan dinleyerek de deger verdiginiz sanatcilara destekte bulunabilirsiniz. keza film sektoru, tamam, aslinda hepsi hak yemek ama sizin o indirdiginiz torrent aslinda aslina da hizmet ediyor. izlersin, begenirsin, imbd'den oylarsin ya da sosyal medyadan reklamini yaparsin, bu kiminin parasi kiminin duasi olarak nitelendirilebilir eger cok polyanna iseniz (ha yoksa fena hakka girmek, kabul ediyorum:D )

ama oyun sektoru gelir kaynagi olarak cok farkli bu noktada. Eger populer kulturun bir ogesi olmadiysa tek gelir kaynagi ciktigi platformun satis karlari. eh, bunlar da korsan ile tikansa nereden pekisecek bu sektor digerleri gibi adamakilli kendi ayaklari ustunde duracak kadar? Biraz daha ergin olmamis birey gibi dusunmek lazim bu sektoru, kendi yaginda kavrulacak kadar sirt peklenene kadar birilerinin yani biz oyuncularin destegine ihtiyac duyar durumda

not: isbu yazi tamamen maddi gelir yetersizlikleri goz onunde olan kisilerle empati kurularak hazirlanmistir. Parasi olup da vermeyeni Allah bildigi gibi yapsin:D

• Müzik Grooveshark, Youtube gibi yerlerden indirmeden dinliyorum. İllegal değil bildiğim kadarıyla.
    Film izlemeyeli çok uzun zaman oldu, sinemaya gitmeyi hiç sevmem zaten.
    İşletim sistemi ve bir adet resim düzenleme programı lisanssız şimdilik. Diğer programlar freeware/opensource.

Oyunu bence bunlarla karıştırmamak lazım. Sonuçta tek gelir kapısı oyuncuların satın alması. Öyle işletim sistemleri gibi firmayla anlaşmalı olup para kazanma gibi bir şansları yok ki. O yüzden hepsi olmasa bile en azından çok sevdiğin, uzun süre oynanacak oyunlar orjinal alınmalı ki devamı da gelsin.
    Tabii aç gibi isme kanıp da herşeye preorder yapmak da olmaz, bu da sektörü mahveden ayrı bir konu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yazılan mesajlarda sanki ben tüm her şeyi yasal kullanın demişim de savunmaya geçilmiş gibi hissettim. Oysa yukarıda belirttiğim gibi her şeyi yasal kullanmıyorum ve iç muhasebemi sizlerle paylaştım.

İstanbul'da arabasız olmuyor. İmkan da yok. GTA'daki gibi insanları yaka paça arabalarından indirip el koymuyorum Ya da park halindeki araçların ön camını indirip çalmıyorum Bence biz emeğe saygısızlığımıza bahaneler üreterek vicdanımızı rahatlatmaya çalışıyoruz. Madem arabadan yola çıktık şöyle açıklayım. Amerika'da bir tamirhaneye giderseniz adam sorunu buluyor, parça parası+saat ücreti çarpı kaç saat çalışacaksa ekliyor ve öyle önünüze koyuyor faturayı. Ve bu genelde 150 dolar parça+5 saat çarpı 100 dolar=650 dolar gibi bir şeyler oluyor. Bizde tamirhaneye gitsek sadece parça parası konuşulur, adam da doğal olarak hileyle hurdayla hakkını almaya çalışır, yapılan işten memnun kalmayız.

Neyse, özet geçecek olursak, bence şu anda yasalarda boşluk olduğu için ve çalması en kolay şey dijital haklar olduğundan bildiğiniz adamların emeğini gaspediyoruz. Hele oynamayalım mı ne yapalım diye atarlanan ergenleri görünce bu iş daha komik bir hal alıyor. Git bakkala parasını vermeden şeker yemek benim de hakkım diye adamın mallarına kolunu uzat da o kol nasıl kırılıyor gör bakalım Cevaplar için teşekkürler, bir süredir aklıma takılıyordu, en azından sizlerinde görüşlerini öğrenmiş oldum

• İşletim sistemim orjinal, muzikler spotify premiumdan, oyunlar steamden. Bi tek izledigim dizi/filmler korsan, e onlar da bi zahmet korsan olsun

• kendime pikp almaya karar verdim onun dişinda hep mp3 dinliyorum.sinemaya sık sık giderim gerek ses kalitesi olsun gerekse arkadaşlar , sevgili vs. vakit geçirmek olsun sinemayı severim.işletim sistemi aşırı pahalı.kullandığım proglamlar vereceğim parayı haketmediğini düşündüğüm icin korsan.
    öğrenci adamız bunların hepsine verecek para bizde yok.param olsa seve seve veririm tabi orası ayrı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.