Şimdi Ara

OYUNLARDAN TAM PERFORMANS ALMAK İÇİN YAPILMASI GEREKEN AYARLAR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • OYUNLARDAN TAM PERFORMANS ALMAK İÇİN YAPILMASI GEREKEN AYARLAR

1. Masaüstünde boş bir yere farenin sağ tuşuyla tıklanır.Çıkan menüden 'Özellikler' seçeneği seçilerek
    'Görüntü Özellikleri'ne girilir. 'Ayarlar' adlı bölüm aktif hale getirilir. 'Renk Kalitesi', 'Orta ( 16 bit ) ' durumuna getirilir.
    ( Ekran 1 sn kararacak, normaldir korkmayın ve aşırı renkli bir tema ve resimden oluşan bir masaüstüne sahipseniz renklerde
    farkedilir bir bozulma hissedebilirsiniz. ). Sonra 'Görünüm' adlı bölüme girilerek 'Pencere ve Düğmeler',
    'Windows Klasik Stili' durumuna; 'Renk Düzeni' ise 'Yüksek Karşıtlık Beyaz' durumuna getirilir, sonra 'Efektler' adlı alt
    bölüme girilerek seçili olan bütün ayarlar seçilmemiş hale getirilir. Daha sonra Ekran Koruyucu kapatılır. ( Ben zaten
    kullanmıyorum,ev kullanıcıları için pek gerekli bir şey değil. ). Ekran Koruyucuyu kapattıktan sonra 'Masaüstü' adlı bölüme
    girilir ve masaüstü resmi kaldırılır.'Tamam' düğmesi tıklanarak bu menüden çıkılır.

2. Bu sefer 'Görev Çubuğu' ( Başlat menüsü, Hızlı Başlat ve Saat'in olduğu çubuk ) sağ tıklanarak 'Özellikler' adlı menüye
    girilir. İlk çıkan menüde 'Benzer Görev Çubuğu Öğelerini Grupla', Görev Çubuğunu Otomatik Olarak Gizle', 'Saati Göster',
    'Etkin Olmayan Simgeleri Gizle' seçilmemiş yapılır.'Tamam' denir, çıkılır.

3. Tüm araç çubukları kapatılır. ( Hızlı Başlat, Dil Çubuğu vs... )

4. Denetim Masası'na girilir, oradan 'Fare' özelliklerine girilir. 'İşaretçiler' kartı seçilir. 'Düzen' adlı ayardan 'Yok' ( None )
    seçilir ve işaretçinin gölgesi de kapatılır. 'Tamam' denir ve bu menüden de çıkılır.

5. Bilgisayarım'a sağ tıklanır, onun da özelliklerine girilir. :)
    Özellikle yavaş bilgisayarlarda sistem özelliklerinin gösterilmesi beklendikten sonra, 'Gelişmiş' kartı seçilir ve 'Performans'
    ayarlarına girilir. 'Görsel Efektler', 'En İyi Performans İçin Ayarla'nır. Hepsine 'Tamam' denilerek çıkılır.

6. UZMAN KULLANICILAR İÇİN :

* Gereksiz servisler durdurulur.
    * Kayıt Defteri ile hızlandırıcı ayarlar yapılır.
    * Bu ikisi ile ilgili pek çok bilgiyi forumda bulabilirsiniz.

7. 'Soft Disc' gibi bir programla oyun cdsinin iso uzantılı kopyası alınır - Daha önce bu işlemleri yapmışsanız bu bölümü
    atlayabilirsiniz, ayrıca burada bu programların nasıl kullanıldığını anlatmayacağım zaten basit programlar. - Aynı programla
    veya 'Daemon Tools' ile bir sanal cdrom yapılır ( Daha az sistem kaynağı tükettiğinden 'Daemon Tools' tercihimdir.) . Alınan
    bu kopya sanal cdroma yerleştirilir.

8. Oyuna girebilirsiniz. .) Performansta belirgin bir artış hissedeceksiniz.

9. Oyundan çıktıktan sonra tüm bu ayarlar tersine çevrilir.

Her hakkı 'Virtual Memory'ye aittir.İzinsiz olarak yayınlanması yasaktır.

• bir adet 500 dolarlık ekran kartı alınır. diğerleri ile uğraşmanıza gerek kalmaz.

her hakkı bana aittir. izinsiz almayın kartı
  • quote:

Orjinalden alıntı: lexus

bir adet 500 dolarlık ekran kartı alınır. diğerleri ile uğraşmanıza gerek kalmaz.

• quote:

bir adet 500 dolarlık ekran kartı alınır. diğerleri ile uğraşmanıza gerek kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mece -- 24 Kasım 2005, 13:56:22 >

• her oyuna girerken bu ayarları yapacaksak işimiz var
    birde masaüstü 16bit yapmanın oyun performansıyla ne ilgisi var onu çözemedim oyun performansını o an arka planda çalışan programlar etkiler antivirüs vs gibi bunları kapatmak yeterli xp yi 98e çevirmek bence saçma o zaman hiç yüklemeyin xp yi
  • BRAVO AKKADAŞ İZAH ETMİŞ 500 DOLARLIK KART ALINIR GERİSİNE KARISILMAZ
  • quote:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

muhahahahahaa

• quote:

• 1-2 fps için bileğimi yoramam valla
  • quote:

• quote:

oldum kal geldi çözüm beklerken bu geldi...

• quote:

çok güldüm ya, helal

sadece sağ alt köşede, saatin yanındaki duran (arka planda çalışan) aktif programları kapatırsanız gereksiz bir performans katliamını önlemiş olursunuz.. çünkü oyun oynarken, onların arka planda çalışmasına hiç gerek yok..
  • quote:

topiği sabote etmişin be abi

güzel espri ama

• quote:

Orjinalden alıntı: tugay17

1-2 fps için bileğimi yoramam valla

Bu ayarlar genel olarak 1-2 fps bile yükseltmez... Çok düşük ram ve işlmeciniz var ise anlık takılmaları az da olsa engeller (o da sadece çok düşük olanlarda)... Sadece vga ayarları hakkında yazılanlar biraz etkiler fps'yi... Ama onlar da görüntü kalitesini düşürür...
  • ben o ayarları 16 mb ekran kartıyla tam gaz quake 3 oynarken bile yapmıyorudum süper gereksiz. sene 2000

hey yawrum heyyy milenyumu geçeli 5 sene olmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: tugay17

1-2 fps için bileğimi yoramam valla

eheuhueuhuehueuuhe aynen
  • quote:

haha koptum yaa...

• quote:

• lütfen konu içerisinde gereksiz mesaj atmayalım.mesaj sayısı artan bir bir bölümdeyiz çünkü.gereksiz mesaj atmak isteyenler için özel bir bölüm var.

Eleştirilere gelince:

ben zaten bunları 500 dolarlık ekran kartı olanlar için yazmadım.sistemi düşük olan ve yenilemek üzere olanların sistemlerinden bir süre daha yararlanması için yazdım.

Bir ekleme : benim pcmde açılışta ctfmon dışında hiçbir dosya yok.antivirüs kullanmıyorum.windows güvenlik duvarı var sadece internete girerken.o yüzden arkaplanda olan program gibi bir sorunum yok zaten.oyuna girmeden önce gereksiz servisleri de kapatıyorum.xpyi kurduğumdan beri yaptığım registry ayarlarını saysam 2 gün sürer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanal Bellek -- 25 Kasım 2005, 16:24:38 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.