Şimdi Ara

Oyunlardaki Ekran Kararıp-Gelmesi Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz vatan indirimlerinde aşağıdaki gibi bir sistem topladım.

    Ryzen 5 2600
    Sapphire Rx590 pulse
    Asus Tuf b450 pro gaming
    Kingston Hyperx 3000mhz ram
    Samsung Evo 860 250gb
    Coolermaster mb511 kasa 650w

    İlk defa sistem topladığım için bağlantıları zor da olsa yapıp bilgisayarı çalıştırdım. Başlarda problem yok gibi gözüküyordu fakat son zamanlarda yaşadığım bir problem için sizlere danışmak istedim.

    Bilgisayarı ilk açıp oyuna girdiğimde; oyun menüleri arasında dolaşırken ekran 1-2 saniyeliğine sürekli gidip geliyor. Monitör ışığı sönmüyor. Oyundan çıkıp bilgisayarı yeniden başlattığımda ise oyunları sıkıntısız oynayabiliyorum. Kısacası oyunu düzgün bir şekilde oynayabilmem için 1 defa yeniden başlatmam gerekiyor.

    Sorun olarak aklıma ilk olarak ekran kartı driveri geldi. Silip yeniden kurdum fakat değişen bir şey olmadı. HDMI kablom biraz eski bundan kaynaklabilir mi? Gerçi o zaman da yeniden başlattığımda yine aynı problemlerin olması gerekir.

    Bu konularda yeni olduğum için acaba kasa bağlantılarını mı yanlış yapıyorum ondan da emin değilim. Ya da Radeon ayarlarından herhangi bir ayar mı yapmam gerekiyor? Bilgilerinize ihtiyacım var teşekkürler.







  • Ayni sorunu bende yasiyordum. Kendiliginden gidip geliyordu. Display Driver Uninstaller (DDU) programiyla ekran karti driver sildim. Tekrardan kurdum. Ayriyetten monitor güç kablosunu degistirdim. Sorun duzeldi.
    Sunu da eklemek isterim. Farkli bir islem icin yukardaki islemleri uyguladim. Sans eseri bu problemden de kurtulmus oldum. Oyuzden ilk once kabloyu degistir. Sonra DDU programini kullan.( Bu programi kullanmadan oncede kullanim klavuzunu okumani oneririm.)(https://www.technopat.net/sosyal/amp-threads/ddu-ile-amd-ve-nvidia-sueruecue-kaldirma-rehberi.44964/ Bu forumda islem adimini duzgun bicimde yapabilirsin.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün bios güncellemesi yapıp, ddu programıyla driveri kaldırdım. Yeniden yükledim fakat değişen birşey olmadı. Donanımsal bir sıkıntı olsa reset attıktan sonra da aynı problemleri yasatir diye düşündüm. Fakat elimde pek fazla seçenekte kalmıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Welcome to AMD Black Screen Club...

    AMD nin son 6 aylık donemde çözemediği bir sorun. Rx 400-500 5700 Serisinde sık rastlanan bir sorun. Rx 480 ile sorun yaşarken sonrasında 5700 XT ilede bir dönem yaşadım en son güncelleme ile çözüldü. Ama bazı serilerde ve bazı kullanıcılarda sorun devam ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DDU ile ekran kartı driveri silip, bios güncelledim. Sonrasında tekrar driveri kurdum. Değişen birşey olmadı maalesef.

    Sonrasında reset atmaya gerek kalmadan monitör hdmi kablosunun söküp takmayla da düzeldiğini görüp, problemin kabloda olduğunu düşündüm. Az önce yeni bir kablo aldım fakat yine aynı problem devam ediyor. Acaba sıkıntı monitör de mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.