Merhaba arkadaşlar.Yaklaşık 1 ay öncesine kadar sorunsuz kullandığım oyunlarda yüksek ayarlarla kasmadan rahatlıkla oynadığım sistemimle başım dertte.Önce AC 2 yi yükledim.Ayarları ve çözünürlüğü düşürsem bile takılıp görüntü sürücüsü çalışmayı durdurdu tarzı hatalar aldım.Neyse o sorun değil dedim.Dün Dead Space 2 yi kurup oynamaya kalktım.Oyunun ortasında PC kilitlendi.Tekrar açmaya kalktığımda mavi ekran ya da windows ekranı gelmeden kilitlendi.Ram den diye düşündüm.Ram i diğer slota taktım.Sorun yoktu bir süre sonra tekrar aynı şeyi yaptı.Call of Duty Modern Warfare 2 yükledim onda denedim.Yine bi süre sonra mavi ekran verdi.Sorunu bir türlü anlayamadım.Sizce nedir?
Sistem Asus M4A78-VM anakart AMD Phenom 9500 Quad-Core işlemci 2 Gb 800 Mhz Kingston POV GTS250 512 Mb 256-Bit ekran kartı Windows 7 ultimate den XP ye geçtim ancak değişen birşey yok.
C:\Windows\Minidump klasörünü biryere upload edip link koyun, birde HDtune programı üzerinden Health sekmesindeki tüm değerlerin ss ini koyarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
Portcl.sys sürücüsünden kaynaklanmış mavi ekranların biri ses sürücüsüyle ilgili, hotfix yayınlamış microsoft xp için burdan;http://support.microsoft.com/kb/950616/tr Diğer mavi ekranada ekran kartı sürücüsü sebep olmuş, iki sürücüyüde güncellemeyi deneyin.
Teşekkür ederim hocam.Deniyorum.Ekran kartı sürücümü son sürüme yükselttim gerçi 2 gün önce ama silip tekrar yüklemeyi deneyeyim.