Bildirim
oyunlarda cpu ısısı en fazla kaç olmalı

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

4 Misafir - 4 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: sxd
arkadaşlar oyunlarda cpu ısısı en fazla kaç olmalı. ben oyundan çıkınca bakıyorum.73 oluyo normalmı bu. oyun harici 58ile 60 civarı .yorum yazan arkadaşlara şimdiden teşekürler.
kardeşim değerler yüksek bence işlemcin ne kardeşim bir prime 95 programını kullanarak bir test et bakalım 1 saat tam yükte kaç olacak ama 73 derece hiç normal değil masaüstü ise tabi benim sistem eski ama bazen 10 dereceyi görüyor stok fan ile yükte 40 dereceyi geçmiyor benim sisteme bakarak çok yüksek -
AMD phenom 2*4 945 işlemcim hız için overloc yapmıyorum . -
x4 955 @3.8ghz stok fanla max 55derece oyunda. Tabi işlemciden işlemciye, oyundan oyuna degişir bu değerler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
AMD phenom 2*4 945 işlemcim hız için overloc yapmıyorum .
kardeşim bende yüksek tavsiyem sistemi test etme oyunda bu kadar ısınıyorsa testte sorun olabilir tavsiyem bir cpu soğutucu al zaten stok fan çok sesli ve performansı düşük oluyor overclock da yaparsın cpu soğutucu ile şimdi sen fana bir bak bir sorun var mı kardeşim geçmiş olsun bu arada -
oynadıgım oyunlar pes 12 ve fifa 12 onlarıda online oynarım. bilgisayara karşı zefk alamıyorum. başka oyun oynamam. bide bende bakır boruları olan bir fan var onu takınca acayip şekilde oyunun ilerleyen zaman biriminde acayip sekilde ugultu seklinde ses yapıyo çok rahasız ediyo insanın sinirini bozuyo. -
Oyundan çıkınca 73 ise oyun sırasında 75-78 civarı olmalı ki 945 için o sıcaklık seviyesi pek makul değil. Sanırım kullandığınız yazılım sıcaklık değerlerini yanlış okuyor. Başka bir program kurup değerleri bir daha kontrol etmenizi öneririm. -
ısı degerleri için bu programı kulanıyorum arayüzüde türkçe .
-
quote:
Orijinalden alıntı: yasin57
kardeşim değerler yüksek bence işlemcin ne kardeşim bir prime 95 programını kullanarak bir test et bakalım 1 saat tam yükte kaç olacak ama 73 derece hiç normal değil masaüstü ise tabi benim sistem eski ama bazen 10 dereceyi görüyor stok fan ile yükte 40 dereceyi geçmiyor benim sisteme bakarak çok yüksek
"benim sistem eski ama bazen 10 dereceyi görüyor" ....... ne o ya buzdolabı mı?hocam asıl sorun senin bilgisayarında.... 10 derece olması için senin kutuplarda yaşıyor olman lazım...
-
quote:
Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo
quote:
kardeşim değerler yüksek bence işlemcin ne kardeşim bir prime 95 programını kullanarak bir test et bakalım 1 saat tam yükte kaç olacak ama 73 derece hiç normal değil masaüstü ise tabi benim sistem eski ama bazen 10 dereceyi görüyor stok fan ile yükte 40 dereceyi geçmiyor benim sisteme bakarak çok yüksek
"benim sistem eski ama bazen 10 dereceyi görüyor" ....... ne o ya buzdolabı mı?hocam asıl sorun senin bilgisayarında.... 10 derece olması için senin kutuplarda yaşıyor olman lazım...
kardeşim gerçekten gördüm bir gün evde soba yanmazken çekeyimde bak resmini görürsün kardeşim
-
quote:
quote:
Hocam phenom x6 yla felan o sıcaklıkları görenler var ama o işlemciler çok soğuk ya
-
quote:
Orijinalden alıntı: mebrar
quote:
quote:
Hocam phenom x6 yla felan o sıcaklıkları görenler var ama o işlemciler çok soğuk ya
bende de amd athlon x2 240 var 65 watt olduğu için birde overclock yok kardeşim o yüzden oluyor bence
-
quote:
ısı degerleri için bu programı kulanıyorum arayüzüde türkçe .
Bir de speedfan kurup deneyin. Bu arada, anakartınız Gigabyte marka mı? Gigabyte'ın AMD işlemcilerin sıcaklık değeleriyle ilgili bazı sorunları oluyor derler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: | LuFFy | Piece |
x4 955 @3.8ghz stok fanla max 55derece oyunda. Tabi işlemciden işlemciye, oyundan oyuna degişir bu değerler.
hocam kutuplardamı yaşıyosunuz.benim eski işlemcim phenom 955 ti.stok fanla oc yapılamıyordu.thermaltake contac29 ile 3.6ghzde oyunda 55 dereceyi geçmiyordu. -
evet arkadaşlar sorunu halletim sorun çözümü termal macun fanı şöküp işlemçinin üstüne sürülen termal macun sıkıntıya son verdi. şuan boşda 40 oyundan sonra 55 çıkıyo. hatta azcıkda oc yaptım .3000..hızıda 3200 yaptım. ilgilenen yorum yazan arkadaşlara teşekkürler. -
quote:
quote:
evet amd lerde özellikle ath 64 lerin düşük seviye işlemcilerinde bu değerler görülebiliyor kutuplarda olmaya gerek yok ortam sıcaklıından daha düşük olabiliyor bunun fiziksel bi açıklaması var. 25-30 derece ortamda dahi metal eşyaların çok soğuk olduğunu gözlemlemişsindir aynı fiziksel olay geçerli. amd mimarisini geliştiremeden performans açığını kapatmaya çalışınca o durumu yeni serilerde görememeye başladık.
-
xigmatek hdt s1283 ile athlon II x3 450@3,86 ghz wpirme boyunca çekirdekler max 22 cpu max 16 derece
yazın bilemem tabi burasu adana -
arkadaşlar bulunduğunuz oda sıcaklığı nedir? cpu ısısı nedir?
oda sıcaklığı belirtilmeden yazılacak cpu sıcaklığı anlamsızdır..
bazıları oda sıcaklığı 20 derece iken cpu sıcaklığım 18 derece diyor ve buna inanıyor....gülsekmi yoksa ağlasakmı
oda sıcaklığından daha düşük cpu sıcaklığı belirten var ise o yanlış veya yalandır....
yüksüz halde bile cpu sıcaklığının oda sıcaklığından EN AZ 10-15 derece yüksek olması mantıklıdır...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 7 Mart 2012; 12:33:10 > -
Gece ben uyurken pc i torrent için açık bıramıstım.
HW Monitör de açıktı. Min 14 dereceyi görmüş işlemci.
O zaman ben 2 3 derecede mi yatıyordum? -
sen 14 derecenin ne olduğunu bilmiyorsun anlaşılan
ya da senin alet yanlış ölçüm yapıyor
ha ya da sen kutuplarda yaşıyorsun
Benzer içerikler
- fan kontrol programı
- itopya indirim kodu
- tray işlemci nedir
- vt-d nedir
- noctua nt-h2
- mediatek dimensity 9300+
- işlemci karşılaştırma
- snapdragon 8s elite
- amd işlemci sıralaması
- snapdragon 6 gen 1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X