Şimdi Ara

OYUNLARDA 1080P İLE 4K GORUNTU KALITESI FARKI YOK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
0
Favori
21.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Hem 12-bite hem RGB'ye nasıl ayarlıyorsun? Bize de öğret 4:2:2 ekranı 4:4:4'müş gibi kullanmayı.

    Kendi kullandıgım tv.Cok zoruna gıtmesın sonra sacmalıyorsun yazılarında

    OYUNLARDA 1080P İLE 4K GORUNTU KALITESI FARKI YOK




  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    Yine bir Nvidia trolü daha... Nvidia 12-bit ekranlara ne zamandan beri 4:4:4 sunuyor kardeş? Herkes aptal bir sen akıllıymışsın.
    [Kaynak]
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Ogrenecegın cok sey var daha yasın kucuk acele etme hersey zamanla.Nvıdıa ve tv kullan ondan sonra kaale alırım senı belkı oda kesın degıl
  • hocam sen tvden deniyorsun ancak 1080p paneller ile 1440p paneller arasında farklılıklar var. genellikle 1440p paneller 27 inc olduğundan pixel yoğunluğu 1080p 23inc monitörlere yakın oluyor. Ancak görülen alan oyun oynarken genişliyor.



    Tv de göremediğin farklılığı belki vatan pc gibi bir yerde teşhir ürünlerini inceleyerek görebilirsin.



    mesela bir pg248q ile pg278q arasındaki farklar gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingocd

    Baktım, Gördüm ve diyorum:

    Wat.

    Yakında mıydı tv uzakta mı? Monitörler yakından kullanılacağı için 4K farkeder.

    Tvlerde 4K neredeyse hiç kullanılmıyor zaten.

    Abine de söyle 1800e pc toplayabilir, ps4 alıp 2 seneye çöpe atmak zorunda kalmasın.

    şuan için 1800 TL lik pc lerde 60 fps de CS GO oynanır ancak. GTX 1060 zaten hemen hemen o fiyatlarda.
  • brokengineer kullanıcısına yanıt
    Ekranın boyutu ıle cozunurluk arasındakı farkı belırleyen unsur mesafedır.Sımdı 27ınclık 1080p ekran ıle 24ınclık 1080p arasında ppı farkı vardır.Yanı pıksel boyutu farkı.24 ınchde daha net gozukur fakat konumuz netlık meselesı degıl

    Konumuz goruntu kalıtesı farkı.Netlık ıle kalıteyı karıstırmayalım.4k ekranda 4k goruntu cam gıbıydı netlık ınanılmazdı fakat 4k ekranda 1080p goruntu yıne cam gıbıydı netlık olaganustu ıdı.Sadece kosedekı tırtıklar bellı oluyordu 1080p goruntudeyken o kadar.Ama kalıte olarak hıc farkları yoktu oncekı msjlarım da bahsettım.4k goruntu karsıma geldıgınde oldu mu olmadı mı gıbı yanılgıya dustum.Galıba dedım 4k olmadı ama kontrol ettım 4k ıdı.Yanı ben buyuk fark beklerken hıcbır fark gorememek sasırttı.Oyunla alakalı heralde dedım baska oyuna gectım yıne aynısı.

    Kalıte ve netlık farklı.Benım bahsettıgım tam olarak soyle.Hanı ekran kartı ayarlarından ve bazı oyunların ayarlarından 16x anısotropıc fılterıng acarız ya goruntu kalıtelı olur.Ben bunun gıbı bır kalıte bekledım ama olmadı.




  • Umarım şaka yapıyorsundur. Rx 460 witcherda medium ayarlarda 30fps alıyor rahatça, csgo zaten minimum 200fps. Gta highda 60fps. Ki 300 tl üstüne ps4 proyu bile ağlatabilir pcler(4K skyrim high 60fps vb.).

    https://youtu.be/5yJUNyOS95o
  • İmzamdaki sistemde 4k görüntü şaheser ,1080p çöp gibi leş gibi çamur gibi görüntü var. 4k nasıl görüntüde fark etmiyor =D merak ettim açıkcası.büyük ekranda görüntü kalitesi çoook farkediyor 1080pde grafik ayarları Low alınmış oyun gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada hangi oyunu 4k oynadınız fark olmadı ? Paylaşında akşam 4k ve 1080p görüntü paylaşayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FİT GYM kullanıcısına yanıt
    Ilk mesajımda yazıyor hangı oyunları denedıgım.Ayrıca senın 1080p ve 4k goruntu ıcın pc den ss cekıp atman sacmalık olur.Aralarında fark olsa bıle bu sekılde anlasılmaz.Resım veya vıdeo ıle fark oldugunu kanıtlayamazsın ıstersen dene.

    O camur gıbı goruntu dedıgın tırtıklardan kaynaklı.1080p deyken 8xmsaa uygula oyle tekrar bak bence.Konumuz netlık degıl kı netlık uzerıne konusuyoruz.

    CANON EOS 5D MARK IV gıbı bır makınen olacak ve pro fotografcı olacaksın kı o zaman durumlar esıtlenebılır.Bu sekılde bıle yapsan aralarında tırtıklar harıc farkın olmadıgını soyluyorum.Benım yaptıgımdan ekstra olarak ne yapabılırsın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 9 Şubat 2017; 18:11:12 >
  • 2 metreden sonra kartal gözü olsa ancak fark eder farkı

    insan gözü ayırd edemez
  • brokengineer kullanıcısına yanıt
    LG 820 ve 850 serisi televizyonlarında bu 444 ayrımı varmış okuduğum kadarı ile. Konsolcular film izleyicileri fark etmeyebilir ama sonuç olarak biri pentile diğeri rgb olmuş oluyor.
  • Arkadaşın içtiğinden bende istiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

    bravo büyük cahillik

    bende de geçen ay tüplü 1024x768 monitör vardı. daha net görüntüsü vardı. haydi herkes tüplü casper monitörlere



    Emektar samsung 1024x768 monitörün değerleneceğini biliyodum.

    Nihayet birisi konu açmış azıcık eğlenelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu durum Philips ile alakalı. Bir yakınıma Samsung önerdim televizyonu araştırıp alması 3 ay sürdü. Bir tane model üzerinde karar kıldık incelemeleri okuduk anlaştık. Benden habersiz televizyonu almaya gitmiş ve Teknosa'daki eleman bir Philips modelini söylemiş, alacağın TV'den çok daha iyi demiş ve fiyatı da 600 TL düştü mutlaka bunu al demiş. Kısaca allem etmiş kallem etmiş ve aklını karıştırıp Samsung yerine Philips'i almasını sağlamış.

    Aldıktan sonra beni aradı bugün tv geliyor kurulum yapılacak diye bende gittim ama sakın alma iade et dedim dinlemedi. Kurulum ekibi geldi TV'yi getirdi kurdu inanın samimi olarak söylüyorum benim evdeki eski Full HD Samsung kadar bile görüntüsü yoktu. UHD sitesinden birçok 4K test videosu indirip denedik ama görüntüyü hiç beğenmedim. Kendisi de çok pişman oldu ve iade etmek istedi ama mağazadan alınan ürünün iadesi yok denerek iade edilmedi.

    Kısacası 4K TV alacaksanız Philips almayın. 3000, 4000 liranıza yazık olur.




  • simcell S kullanıcısına yanıt
    Ben kesınlıkle abarttıgını dusunuyorum hemde oyle boyle degıl.Hıc yanyana lg phılıps samsung bakma fırsatın oldu mu acaba.Olmus olabılır ama bırde benden dınle.Samsung tv lerın gercek dısı renk paletı var panelden kaynaklı olarak.Lg nın ıse renklerı soluk phılıpsın ıse tam olması gerektıgı gıbı renk kalıtesı var.

    Samsung tv ler bunu bır tek ben soylemıyorum bır cok kısı bılıyor zaten goruntude ınanılmaz canlılık ve parlaklık var.Buda yanyana olan tv lerde kıpkırmızı bır ferrarının phılıpste olması gerektıgı gıbı yanı dogal, samsungda ıse gercek dısı, lg de ıse soluk cıkıyor.

    Teknosa vatan gıbı yerlerde bu ıslerden anlayan sayısı bır elın parmagını gecmez.Samsungun renklerı cok parlak ve canlı buda hem gozu rahatsız edıyor hemde gercek dısı gozukuyor.Ayarlarını yapsan dahı gercekle alakası yok renklerın, yapay renk verıyor samsunglar.

    Bu tabıkı gorecelı bır kavram kımısı cok canlı cok renklı cok parlak ekran sever kımısı benım gıbı dogal olanı goze hıtap edenı gercek olan renklerı severBurada haklı haksız yok gorecelı bırsey.

    Ama bu olayın konumuzla hıcbır alakası yok.Konuyu dagıtmayalım konumuz 1080p ıle 4k arasındakı goruntu farkı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 9 Şubat 2017; 19:27:32 >




  • simcell S kullanıcısına yanıt
    philips ince ayarlarla güzelleşiyor da, içindeki yazılımları kağnı gibi oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: weros

    philips ince ayarlarla güzelleşiyor da, içindeki yazılımları kağnı gibi oluyor

    Hocam Samsung tv de bi farklı gibi geliyor bana bu aralar tv bakıyorumda ne zaman mağazaya girsem samsunglar 20 metreden belli ediyor kendini

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı arkadaşlar doğal çözünürlüğün altına inince görüntünün leş olmasını konuya argüman olarak yazmış. Hala anlamadınız 4k bir cihazı 1080p'ye çekerseniz görüntü çamur gibi olur, 1080p olan cihazı 720p yaparsanız görüntü çamur gibi olur. Arkadaşım kıyaslama yapacaksanız doğal çözünürlüğü 4k olan monitörle ve 1080p olan monitörle yapacaksın. 4k da AA ihtiyacı daha az, renkler daha doygun ve özellikle monitörlerde 24-27 inch vs 4k olunca PPİ değeri yükseldiği için her şey daha keskin.

    Şu an kullandığım sisteme iki monitör bağlı, birisi 1366x768 18.5 panel, diğeri 1920x1080p 24 inch panel. Aradaki inch farkından dolayı PPİ değerleri arasında uçurum yok, bu yüzden oyunlarda sadece AA eksikliği hissediliyor 768 olan monitörde biraz da renk doygunluğu. Doğal çözünürlüğü 768 olduğu için de öyle çamur gibi vs. değil. Konuyu okuyup elinizdeki LCD-LED cihazın çözünürlüğünü düşürüp sonra ''görüntü çamur gibi yeaa'' diye yazmayın şuraya.




  • Konu görgüsüzlük üzerine yazılmış en güzel kaynaklardan biri bence.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.