Şimdi Ara

Oyunlar ekran kartımı maksimum performansta kullanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyunlardayken ekran kartım gereksiz yere maksimum performansta çalışıyor. 60-70fps yeterliyken 100-150fpslere çıkıyor. Bu da kasamda aşırı bir ısınmaya neden oluyor. bütün kasa fanlarını maksimumda çalıştırmam gerekiyor. Oyunlara özel nasıl performans limiti koyabilirim?

• Vsyc yada turkcesiyle dikey senkronizasyon seçenegini acarak monitorunuzun hz degereni sabigleye bilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vsync bütün oyunlarda yok ama onun dışında bir çözüm yok mu

nvidiada böyle bir program varmış.
     Oyunlar ekran kartımı maksimum performansta kullanıyor.

amd için de benzer bir çözüm var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraközkan -- 4 Temmuz 2015; 19:30:44 >
  • tam emin olmamakla birlikte amd catalyst control center'da gaming'in altında 3d applications settings var. tıklayınca ayarlar arasında wait for vertical refresh var. bu ayarı açınca vsync açılıyor olabilir. denemedim ben.
  • oyunda fps sınırlandırma ayarı varsaki çoğu oyunda yok onu açabilirsin vysnc yerine
  • Vsync ayari yeterli olur ama tabi monitör e de bağlı bildiğim kadarıyla eger monitör 60hz ise 60 sabitlemeye calisir eger hz yuksek ve ekran kartinda iyi bir kart ise o hz e ulasmaya çalışır benim bildiğim böyle hatam varsa arkadaşlar duzeltsin

• oyunlarda ayarlarda vsync vardır. bunu on yani açık yaparsanız sabitlenir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vsync yi aç zaten çoğu oyunda var 60 fps ye sabitlersin

• Vsync ile birlikte gelen input lagtan rahatsız olursanız, Msi Afterburner ile fpsyi istediğiniz değere sabitleyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.