Şimdi Ara

Oyundan çıkarken donma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 2 hafta önce oyun amaçlı bir bilgisayar topladım. Parçaları vatandan aldım ve montajını da orda yaptırdım. İlk hafta bir çok oyun denedim ve oyun oynarken herhangi bir problem yaşamadım.Geçen haftasonu battlefield 4 oynamaya başladım ve bf4 ile garip donmalar gerçekleşmeye başladı. Enteresan olan ise oyun onarken hiçbir problem yaşamamam. Sadece oyundan çıkmak için quite bastığımda monitör şöyle bir kapanıp açılıyor ve bazen DVI signal lost gibi bi uyarı ile bazen de gri bir ekran ile bilgisayar takılı kalıyor. Bu durumdan kurtulmak için reset tuşuna basmam reset işe yaramaz ise de power tuşuna basılı tutup pc yi kapatmam gerekiyor.

Sistemim:
    İşlemci: AMD FX X8 8350
    Ekran kartı: ASUS GTX 770 DirectCU II GDDR5 2GB 256 Bit
    Anakart: M5A97 R2.0 AMD
    RAM:8GB(2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9
    İşlemci Soğutucu: Corsair H100i Sıvı Soğutma
    Corsair Carbide 400R + 750W PSU

Muhtemelen çok ısınıyor pc diyeceksiniz :) fakat ben de öyle olduğundan şüphelendim ve corsair link ile loglayarak ve hwmonitör aracılığıyla cpu ve gpu sıcaklıklarını takip ettim. Max CPU sıcaklığı 30 derece ve max GPU sıcaklığı ise 70 derecelerde ki bu sıcaklıkların çok yüksek olduğunu düşünmüyorum(oyunlarda tüm grafik ayarları ultrada ve bu arada overclock yapmıyorum). Bu donma problemi çok seyrek olarak başladı fakat sonradan çok sıklaştı. Şu anda her bf4 round u sonrasında çıktığımda pc donuyor.Ara sıra far cry 3 te ve bir kere de guild wars 2 de oyun sırasında oldu. Siz böyle bir problemle daha önce karşılaştınız mı? Çözümü ne olabilir ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.:)

• 30 derece ? Hocam sorununa yardım olamayacam ama cpu sıcaklığı muhtelemen yanlış. Bf4 gibi bir oyunda rahat 50 dereceyi geçecektir o işlemci. Yüksüz halde ancak 30 derecede duruyor çünkü

Edit : Sıvı soğutmayı yeni gördüm ama o kadar düşürür mü bilmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msnnsm -- 14 Kasım 2013; 21:39:56 >
  • oyunun orjinal değilsede olabilir battlefield 3 de orjinal olmayanlardaki ses yansıması problemi gibi
  • msnnsm kullanıcısına yanıt
    Ben de programların yalancısıyım valla hocam hw monitör de link te hemen hemen aynı sıcaklık gösteriyo:). Yüksüz sıkcalığı da 15 derece. Ama sorunun pek sıcaklıkla ilgili olduğunu düşünmüyorum çünkü oyunun ortasında hiç bi sorun yok sadece çıkarken oluyor.Google da araştırmalarıma göre anakart ile ilgili olabilir diyor bir çok insan ama emin olamıyorum tam olarak sorun nerde olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathFire34

oyunun orjinal değilsede olabilir battlefield 3 de orjinal olmayanlardaki ses yansıması problemi gibi

Yok hocam bf4 üm orjinal multiplayer için aldım sırf :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtibbers

Ben de programların yalancısıyım valla hocam hw monitör de link te hemen hemen aynı sıcaklık gösteriyo:). Yüksüz sıkcalığı da 15 derece. Ama sorunun pek sıcaklıkla ilgili olduğunu düşünmüyorum çünkü oyunun ortasında hiç bi sorun yok sadece çıkarken oluyor.Google da araştırmalarıma göre anakart ile ilgili olabilir diyor bir çok insan ama emin olamıyorum tam olarak sorun nerde olabilir

Çok iyiymiş maşallah. Kaç tl verdiniz soğutucuya ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: msnnsm

quote:

Orijinalden alıntı: mrtibbers

Çok iyiymiş maşallah. Kaç tl verdiniz soğutucuya ?

288tl+kdv az degil ama performansi baya iyi bence bir de su donmalar olmasa pc tadindan yenmeyecek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTA 5 OYUNDAN ATMA SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.