Şimdi Ara

Oyuncuların nasıl davranacaklarını bilmesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çok merak ediyorum, oyuncuların davranışlarını, mimiklerini vb. şeyleri yönetmen ayrıntılı bir şekilde mi anlatıyor? Yoksa oyuncular ne yapacağını biliyor mu? Mesela Turkcell reklâmında bir kadın konuşurken kafasını boğazına doğru yaklaştırıp konuşuyordu. Bu davranışın bir anlamı vardı. Mesela ariel reklamında "çiçek gibi kokuyo" diyen kız dişlerini birbirine yakın tutarak konuşuyor ve yanağını sağa doğru kaldırıyor. Tüm bunlar yönetmen tarafından mı söyleniyor? Yani verilmesi gereken duyguları oyuncular zaten biliyor mu yoksa yönetmen mi yönlendiriyor? Mesela şu videoda ikinci yorum yapan kadın "istersem de bol bol mesajlaşırım" derken boğazını kendisine yaklaştırıyor. Bu ne anlama geliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 27 Ekim 2011; 3:14:53 >

• mesajım bulunsun bende merak ediyorum
  • Zamanında Zoraki Başkan diye bir dizi vardı TRT'de. Onun çekimleri Sinop/Ayancık'ta yapıldı bir süre. Benim memleket de orası.
    Her neyse, denk geldim çekimlere.

Oyuncular zaten bunun eğitimini alan insanlar, ne yapması gerektiğini biliyorlar. ama evet, yönetmen de arada karışıyor. Beğenmediği kısımlarda oyuncuyu uyarıyor, uzaklara bak; elini masaya vur vs.
    O bölümde sıradan insanlar da çekime dahil olmuştu. Onlara özellikle çok kızdı adam.
  • Adam oyuncuysa ne yapacağını bilir sonuçta eğitimini almış yeteneği vardır...

Edit: Sayfa düzeninin içine etmişsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lewis Hamilton -- 22 Ekim 2011; 15:24:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Kinross

Zamanında Zoraki Başkan diye bir dizi vardı TRT'de. Onun çekimleri Sinop/Ayancık'ta yapıldı bir süre. Benim memleket de orası.
    Her neyse, denk geldim çekimlere.

Oyuncular zaten bunun eğitimini alan insanlar, ne yapması gerektiğini biliyorlar. ama evet, yönetmen de arada karışıyor. Beğenmediği kısımlarda oyuncuyu uyarıyor, uzaklara bak; elini masaya vur vs.
    O bölümde sıradan insanlar da çekime dahil olmuştu. Onlara özellikle çok kızdı adam.

Evet, genel olarak ne yapacağını söylüyordur da, yani çok ayrıntılı davranışlar var. Bunları yapabilmek için o duyguları bilmek ve nasıl yansıtabileceğini bilmesi gerekiyor. O değil küçücük kız çocuğu hangi duyguyu vereceğini biliyor. Profesyonel oyuncu olsa amenna diyeceğim. Oyuncuların bu hareketleri ile karakter tahlili yapılabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

Evet, genel olarak ne yapacağını söylüyordur da, yani çok ayrıntılı davranışlar var. Bunları yapabilmek için o duyguları bilmek ve nasıl yansıtabileceğini bilmesi gerekiyor. O değil küçücük kız çocuğu hangi duyguyu vereceğini biliyor. Profesyonel oyuncu olsa amenna diyeceğim. Oyuncuların bu hareketleri ile karakter tahlili yapılabiliyor.

Küçük yaştaki oyuncuların eğitmenleri oluyor hocam. Mesela Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinde o küçük çocuğun hem psikologu, hem de eğitmeni varmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Kinross

quote:

Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

Küçük yaştaki oyuncuların eğitmenleri oluyor hocam. Mesela Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinde o küçük çocuğun hem psikologu, hem de eğitmeni varmış.

Vay anasını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 22 Ekim 2011; 19:40:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mesela şu videoda ikinci yorum yapan kadın "istersem de bol bol mesajlaşırım" derken boğazını kendisine yaklaştırıyor. Bu ne anlama geliyor?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.