|
Arkadaşlar selam, bu memlekette hepimiz gibi zar zor imkanlarla hobi edinmeye çalışan orta yaşa yakın bir kardeşinizim. İlk kez PlayStation aldım ve rafa dizmek için Trendyol CONSOLEX mağazasından kutulu RDR2 sipariş ettim. İlanda ürünün "Sıfırdan farksız, sadece jelatinsiz" yazan o kurumsal ilan görsellerine aldanıp, piyasa değerinin de üstünde bir para ödedim. Seyahat ve ailevi sıkıntılardan dolayı kutuyu geç açtım. Karşılaştığım manzara şu oldu: İkinci disk yuvası tamamen kırık ve kutu içeriğindeki o meşhur orijinal harita eksik! Satıcıya durumu yazdığımda kurumsal bir firmaya asla yakışmayacak şu pişkin cevabı aldım: "CD'lerin çalışır durumda olması yeterli." Yahu bu mantığın bir adım ötesi, sipariş ettiğin oyun yerine tamamen farklı bir oyun gönderip "Al bunu oyna sen kardeşim, bu da güzel oyun" demekle aynı şeydir! Parayı alırken "sıfırdan tek farkı jelatini" diye taahhüt verip, e ama bu dediğiniz gibi değil diyince "harita olmayabilir, CD sağlam ya" diyerek insanları resmen aldatmak hangi esnaflığa sığar? Ben yine de fevri davranmadım. Günlerce, haftalarca adım adım medeni bir çözüm aradım. Trendyol’dan yazdım, ürün yorumu yaptım, Google Haritalar’dan fotoğraflarla kendimi hatırlattım. Ama günler, haftalar geçti; bu büyük işletme tarafından adeta dalga geçilir gibi umursanmadım, görmezden gelindim. Şimdi aranızdan bazıları "15 günü geçirmeseydin" ya da "CD çalışıyor işte ne uzattın" diyecektir. Kusura bakmayın ama bu mantık esnafın vizyonsuzluğuna ve kurnazlığına ortak olmaktır. İlanda "kutusu kırık, haritası eksik" yazarsın, alan adam bilerek alır. Hiçbir açıklama koymadan hatta sıfırdan farkı yok yazarak ayıplı malı satıp, yakalanınca da "CD sağlam ya" diyemezsin. İstersen hesap numaranı yaz, biz oyuncular sana para gönderelim o zaman! Koleksiyon kültüründen anlamayanlar beni haksız bulacaktır. Ama parasıyla rezil olan, o odaya ve rafa her baktığında hobisinden soğutulan benim. Ben her türlü hakkımı yine gider alırım, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvururum, paramı da söke söke kurtarırım; ama mesele para değil. Bunlar benim içimdeki o saf heyecanı, o güzel hevesi öldürdüler. Vallahi şu an bana "Kardeşim sen ne istiyorsun?" diye sorsalar, inanın ben de bilmiyorum... Sadece çok üzgünüm, kırgınım ve yorgunum. Biz oyuncular bunu hak ediyor muyuz? Yoksa siz de "CD çalışıyor ya abi boş ver" diyen vizyonsuzlardan mısınız? Söz yorum sizin. (Sıfırdan farksız diyen o kurumsal ilan görsellerini, Trendyol soru-cevap itiraflarını, kırık kutu fotoğraflarını aşağıya bırakıyorum.) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetpdr17 -- 31 Ağustos 2026; 19:14:16 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt