Şimdi Ara

oyuncak araba koleksiyonu yapmak istiyorum ama..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • diecast model olarak geçen metal oyuncak araba koleksiyonu yapmak istiyorum. gerçekten yardımcı olacak arkadaşlar çıkarsa beni çok mutlu edersiniz. eğer yapan varsa beni aydınlatırsa sevinirim.

    toplam 33 adet aracı favorilerime attım. kuponum bol olduğu için, indirimlerden faydalanmak adına, düşük fiyatta bile ücretsiz kargo seçeneği sunduğu için yani belirli bi fiyat şartı koymadığı için ve olur da kartıma taksit yapacağım zaman 12 taksitte bile 1 kuruş faiz eklemediği için n11 sitesini tercih ettim. toplam 1100 TL tuttu. ölçek olarak sıfıra sıfır olmasa da, birbirlerine yakın olacak şekilde seçtim. (çoğu 1/36 ölçek) her ay max. 100 tl lik harcama yapacak şekilde 10 ayda tamamlamak istiyorum. modeller günümüz araçları (corsa - golf - connect - clio gibi) buralarda pek bulunmayan araçlar (2002 rsx - huayra - chiron - bentleycontinental - integra type-r - gibi) suv modeller (navigator - escalade - xc90 gibi) klasik araçlar (örneğin 65 gto - bel air - 2cv gibi). 19 yaşında üniversite öğrencisiyim. bu zamana kadar istediğim hobileri yapamadım. gerek çevredeki akraba baskısı, gerek maddi durumlar yüzünden. bende böyle bişeyle başlamak istedim. bide ev sahibimizin damadında bir sürü koleksiyonluk arabalar görünce iyicene özendim. bi nevi hayallerimi gerçekleştirmek gibi olsun istedim. her ay tatsız tuzsuz abur cuburlara para dökmektense böyle bişey yapmak benim için çok iyi bişey olacaktır. gelirim ise aldığım 550 TL kredi bulunuyor. ailemi bu durumda zora sokmak istemem. herhangi bi sigara, alkol gibi alışkanlığım yok. 550nin hepsi tamamen bana ait yani. kendime yönelik olsun istiyorum. küçüklükten beri arabalara karşı aşırı ilgim var, bayılırım. ne kadar araç varsa marka model ezbere bilirim. sanki kendi binek aracım gibi detaylı bakımını , temizliğini yaparım hiç geciktirmem. çok sevdiğim bir iş olacak çünkü. ve şunu da söylemeliyim ki, arabalar oyuncak bile olsa çok pahalı. yabancı sitelere baktım, inanılmaz efsane araçları resmen cips-çerez parasına veriyorlar.

    AMERIKA'DA BU MODEL SADECE 14 DOLAR
    oyuncak araba koleksiyonu yapmak istiyorum ama..

    TURKIYE'DE BU MODEL 29 LIRA
    oyuncak araba koleksiyonu yapmak istiyorum ama..

    dolar kuru ve virüs nedeniye yurt dışından araç getirtemiyorum. ailem izin vermiyor ve endişe duymak istemiyorum. bu yüzden sadece bizim ülkemizin sitelerine odaklıyım. sahibinden e baktım ama orada da çok pahalı. 1000 tl üzeri fiyat biçen var, o kadar alamam. gerçekten bilirkişi arkadaşlar gelirse çok sevinirim. birde daha çok kişinin görmesi bakımından hemen 2sn. öne çıkarırsanız çok iyi olur.


    şuan elimde sadece üç tane model araç var.

    birisi evo x. 2009 yılında ablam hediye etmişti. zar zor fiyatını öğrenmiştim 25 tl ye almıştı.
    oyuncak araba koleksiyonu yapmak istiyorum ama..

    bir diğeri ise batmak üzere olan dükkanın arka raflarına doğru atılmış tozlu bi r8. hani böyle ucuzcu deriz ya, o tarzda bir dükkandı. cam bardakların arkasında görmüştüm. sahibi 10 tl ver yeter demişti ve almıştım.
    oyuncak araba koleksiyonu yapmak istiyorum ama..

    is 300 modelini de kuzenim çöpe atacaktı, ondan almıştım
    oyuncak araba koleksiyonu yapmak istiyorum ama..

    yardım edecek arkadaşları bekliyorum. iyi günler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-57554940B -- 17 Mayıs 2020; 8:56:10 >







  • up
  • yardimci olacak yok mu hiç?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl bir yardım istediğini anlayamadım.
  • alırken nelere dikkat etmem gerektiği veya bu fiyat bandinda ki ürünlerden koleksiyon olup olmayacağı.
    yapan varsa ne kadarına mâl olduğu, her türlü modeli bulup bulamadığı.
    temizlerken nelere dikkat edilmesi gerektiği, nasıl bir mekanda sakladığı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koleksiyonun değerli olabilmesi için
    en önemlisi zor bulunması gerekir.
    üstüne antika özelliği olmalı.yani eskiden üretilmiş artık bulunamayan birşey olmalı.

    bu oyuncaklarla koleksiyon olmaz sadece hobi olur. her çocuk odasında bu tarz oyuncaklar ağzına kadar dolu. her oyuncakçı da ağzına kadar dolu.
    benim oğlan bile bıraktı bunlarla oynamayı.

    hobi amaçlı biriktirebilirsin ama 10 adeti geçersen sorunlu olduğunu düşünenlerin sayısı hızla artmaya başlar.

    oyuncak araba koleksiyonu yapmak istiyorum ama..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pakaji kullanıcısına yanıt
    düşünmeleri umrumda bile değil. bu zamana kadar zaten onun bunun ağzına baktığım için bu durumdayım. artık kendi zevklerimi konuşturma zamanı.

    bulunamaz demene gelirsek; evet doğru. listemde şuan bulunmayan araçlar çok.

    acura rsx, acura integra typer, 65 pontiac gto, chevrolet bel air, ford f150 pickup, citroen 2cv, genesis g80. başka ülkelerde bulunur mu bilmem ama buralarda yok gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Değişik, uçuk bir araba almak ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hobi güzel şey her insanın hobisi olmalı. bende de eski para hobisi var. birçok eski para var. şunun gibi


    oyuncak araba koleksiyonu yapmak istiyorum ama..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallahi kardeşim bende çok seviyorum şu model araba işini ama dediğin gibi biraz pahalı oldukları için daha önce cesaret edemedim, durumu duzeltince bende birşeyler almayı düşünüyorum.

    Bir ara baktığımda yine her zamanki gibi model araçların en ucuz aliexpress gibi çin üzerinden satış yapan sitelerde ucuz olduğunu gördüm, diğerleri hele Türkiye'de satış yapanlar aşırı pahalıydı, ben olsam maddi durumda çok iyi değilse yine de Çin'den alırdım, virüs yüzünden korkulacak birşey yok. Kargo gelene kadar bir ayı geçiyor zaten o arada virüs kalmasının imkanı yok, yine de geldiğinde at üzerine biraz çamaşır suyu, sirke karışımını, iki gün açık havada beklet birşeyi kalmaz.

    Ben de hot wheels aldım şimdilik sadece maşallah o bile ülkemizde 15-20 liralara geldi :)
    İnşallah başarırsın ama Türkiye'den satın alma işi pahalıya patlar gibime geliyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • StaatSanWalt kullanıcısına yanıt
    aynen haklısın hocam fakat geceden beri arıyorum. ugrasinca güzel şeyler bulmadım değil.

    çok güzel detaylı bi huayra buldum 39 tlye. üstelik ücretsiz kargo ve çok yüksek mağaza ve ürün puani ile birlikte.
    oyuncak araba koleksiyonu yapmak istiyorum ama..

    bide 4matic buldum aynı fiyata
    oyuncak araba koleksiyonu yapmak istiyorum ama..

    arayınca bulunuyor fakat çok ıssız yerlerdeler. alan kişi sayısı ya olmuyor yada çok az

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pakaji kullanıcısına yanıt
    bende şişe kapağı yapardım. rc cola colaturka, sunny, zafergazoz gibi eski şeylerin kapakları çoktu. taşınınca atıldı gitti.
  • İstanbulda oturuyorsan sana Yardımcı olacak birisini tanıyorum.
    Zamanında benim de bu tarz heveslerim vardı çok alışveriş yaptım inanılmaz güzel diecast araçlar vardı. Önceden söyleyip ayırtmak gerekiyordu geldiği gibi bazı parçalar gidiyordu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hakim bey kullanıcısına yanıt
    burdurdayım maalesef. buralarda pek öyle diecast yok. oyuncakcılarda, basit metal veya demir araçlar olur. virüs etkisi azalınca arkadasımı alıp bi bakmaya gidicem. uygun fiyatlı güzel bişey bulursam alırım tabikide. benim amacım öyle manyak derece koleksiyon değil, bi nevi hobi. kucuklugumun hayalini gercekleştırmek.

    diecast olarak sanayi taraflarında birisi var satan fakat cla modele 5bin isteyince insan ister istemez uzak duruyor.
  • Bunlara hakikaten bende hiç denk gelmedim 39 liraya üstelik kargo dahil çok çok iyi fiyat, dediğim gibi arada bakarım hot wheels bile 10-15 liralara giderken bayağı iyi fiyat. Bende arada bir bakarım o halde hep aliexpressden almayı düşünüyordum Türkiye'de de kontrol etmek lazım,

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Toptancitim ulas bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu birdaha okudum da harbiden şanslı adamsin . Ana bayilerinden biriyiz :) forumda da bi ara cok takilirdim dh nin bende ozel bir yeri var . Forumdan birine yardim etmekten mutluluk duyarim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.