Stress testine soktuğumda bir sorun yok,bazen oyuna girer girmez kendini resetliyor güç gidip geri geliyor 1 saniye içerisinde bazen 10-15 dk oynayabiliyorum aşırı ısınma gibi bir sorun yok psu zaten çok rahat yetmesi lazım sorunu anlayamadım.
Tensa Zangetsu
kullanıcısına yanıt
İşletim sistemin tam olarak nedir?
Londias
kullanıcısına yanıt
Windows 10 Pro İnsider
Tensa Zangetsu
kullanıcısına yanıt
Hmm.. işletim sistemin ve aygıtların sürücülerinin güncel olduğunu varsayıyorum. Önce elektrik voltajı ayarlarını kontrol et. Sonra kasayı açarak her hangi bir elektrik kontağı yaşayıp yaşamadığını kontrol et. Bunu anlamak için kasayı koklam yeterli olacaktır. Bu kontrolü yaparken cihazı elektrikten kaynağından tamamen ayırmış oluğundan emin ol. [ALINTI] Bilgisayarın kasasının içindeki her parçayı yuvalarına tekrar yerleştirin. RAM’lerin yuvalarını değiştirin. Bu tür bir çalışma yerinden oynayan her hangi bir parça varsa onun tekrar sağlamlaşmasını sağlayacaktır. Özellikleri RAM’ler konusunda titiz olmanızı tavsiye edeceğim. Birden fazla yuvada birçok RAM kullanıyorsanız bunları tek yuvada tek tek deneyerek bilgisayarınızı açmaya çalışın. Zarar görmüş bir RAM bilgisayarın açılmamasının ilk belirtilerinden biridir. [ALINTI] İşlemciyi dikkatle yerinden çıkartarak bacaklarını kontrol et. Daha sonra dikkatle yerine tekrar oturt. Yerinden oynamış bir işlemci kesinlikle bilgisayarın çalışmasını engeller. Öte yandan bir işlemcinin yerinden oynaması çok mümkün olmasa da her olasılığı değerlendirmek lazım. [ALINTI] Bir POSTCARD (power on self test card) edinerek bunu kullanmanın zamanı geldi. Bu kart bilgisayarınızın PCI yuvasına takılarak kullanılabilir. Her POSTCARD’ın kendi bağlantı alternatifi olabilir bunu zaten kullanırken kutusundan görebilirsiniz. Bu kart sayesinde hangi donanım parçasının hatalı olduğunu bulabilirsiniz. POSTCARD çıkardığınız ana donanımın yuvasına takılır ve ana kartın donanım varmış gibi çalışmasını sağlar. Böylelikle suçlu olan donanımı da kolaylıkla bulabilirsiniz.[ALINTI]
En sondaki postcard yardımcı olacaktır eğer bunlada çözülmezse hdd control programı (örneğin ashampoo, tavsiye ederim) ile hard diski kontrol et. Bu da olmazsa başka oyunlarda veya programlarla test yap. Hiç biri olmazsa profesyonel bir yardım al.
Tensa Zangetsu
kullanıcısına yanıt
ister üstte yazılanları yap (ben okurken sıkıldım çok uzun olmuş) istersen oyunla çok haşır neşirsen windows 7 kur win 10 da oyunlarda mutlaka sorun yaşarsın (önce çıkan oyunlarda) gerçi reset atması ilginç
Tensa Zangetsu
kullanıcısına yanıt
Hocam benzer bir sorunu bende yaşadım. GTX 960 tan RX 470 Nitro+OC 8GB 'a geçtim. Fifa 16 , ETS2 gibi oyunları oynarken sıkıntı yok. Just Cause 3 'e girip grafikler sondayken 5-15 dakika içersinde makine elektrik kesiyor gibi kendi kendine yeniden başlıyordu. Kasa içerisinde gelen düz 600W (12V tan 430W beslemesine rağmen) bu karta sanırım yetmiyor. Hani dersin şimdi ya bu kart hani 150W TDP ydi. Orasını bende anlamadım ve gittim 750W 80 PLUS güç kaynağı aldım reset sorunu ortadan kalktı.
Bence şöyle yap tanıdığın bir bilgisayarcı yada komşun varsa , yada yakınlarda Vatan bilgisayar varsa orayada gidebilirsin. Kasayı götür 600W yada üzeri 80 plus özellikli bir PSU taktır sonra reset atan oyunları sırasıyla dene. OCCT diye bir benchmark var orsa PSU testi yapabiliyor o programıda kullan, sorun % 90 güç kaynağında. Geçmiş olsun.
bilgisayar'a gir sistem özellikleri gelişmiş sistem ayarları alttaki Dep kısmını seç pcyi yeniden başlat istediğin oynadığın oyunları buraya ekle + performans derecelendirmesi yap restart atmasını istemiyosan Del'le biosa gir F5 F7 yle default yap oda olmadı ekran kartın eskiyse pervane çevre kısmına az bi motor yağı damlat pcyi kapatan restart attıran işlemci +ekran kartı + psudur yani benim aptal bilgisayardan öğrendiğim kadarıyla
Hocam benzer bir sorunu bende yaşadım. GTX 960 tan RX 470 Nitro+OC 8GB 'a geçtim. Fifa 16 , ETS2 gibi oyunları oynarken sıkıntı yok. Just Cause 3 'e girip grafikler sondayken 5-15 dakika içersinde makine elektrik kesiyor gibi kendi kendine yeniden başlıyordu. Kasa içerisinde gelen düz 600W (12V tan 430W beslemesine rağmen) bu karta sanırım yetmiyor. Hani dersin şimdi ya bu kart hani 150W TDP ydi. Orasını bende anlamadım ve gittim 750W 80 PLUS güç kaynağı aldım reset sorunu ortadan kalktı.
Bence şöyle yap tanıdığın bir bilgisayarcı yada komşun varsa , yada yakınlarda Vatan bilgisayar varsa orayada gidebilirsin. Kasayı götür 600W yada üzeri 80 plus özellikli bir PSU taktır sonra reset atan oyunları sırasıyla dene. OCCT diye bir benchmark var orsa PSU testi yapabiliyor o programıda kullan, sorun % 90 güç kaynağında. Geçmiş olsun.
Bende psu da olduğunu düşünüyorum sorunun İnventusdan almıştım sistemi pazartesi gidip değiştiricem , aylardır bekliyordum kartın gelmesini sistem toplamak için iyi hoş sistem geldi monitör de aldık çıkan soruna bak çıldırmamak elde değil cidden.Teşekkür ederim hocam cevabınız için
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme